Şimdi Ara

HTC Desire HD inceleme, root olma ve custom rom yükleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
18.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurt dışı cihaz olduğundan zaten garanti olayını düşünmüyordum. Yani yazılımsal sıkıntı olsa, zaten rom v.s halledilir dedim, e telefonu düşürüp ekranı kırsam, yine suç benim. Ayrıca garanti kağıdını okudum, hiç bir şekilde şansınız yok gibi bir şey, baz istasyonunun hatası bile garanti dışı. Yani kim bilebilir ki telefonu baz istasyonunun bozacağını.

Valla ben recovery menüsünü o yeşil clock world haliyle görünce, dedim daha bu iş olmaz, ama rom manager'dan backup yapınca orası dahil eski haline geldi. Belki şu şekil anlarlar, hani cihazı root yapıyoruz ya visionary ile, diyelim o programı kaldırsak dahi o root'u almış oluyoruz bir kere, ona bakılır, ve oynanmış bu cihazla falan derler. Aman neyse ya, o önemli değil. Şimdi fark ettiğim bir durumu daha söylüyeyim. Telefonun açılışında vodafone reklamı var, o reklamda ki logo, bazen çok düzgün açılıyor, bazende "Q" simgesinin kenarları kare kare gözüküyor. Acaba diyorum telefonu gün içerisinde kullandıkça, ekran ısınıyor falan bozluyor mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Android Team

Yurt dışı cihaz olduğundan zaten garanti olayını düşünmüyordum. Yani yazılımsal sıkıntı olsa, zaten rom v.s halledilir dedim, e telefonu düşürüp ekranı kırsam, yine suç benim. Ayrıca garanti kağıdını okudum, hiç bir şekilde şansınız yok gibi bir şey, baz istasyonunun hatası bile garanti dışı. Yani kim bilebilir ki telefonu baz istasyonunun bozacağını.

Valla ben recovery menüsünü o yeşil clock world haliyle görünce, dedim daha bu iş olmaz, ama rom manager'dan backup yapınca orası dahil eski haline geldi. Belki şu şekil anlarlar, hani cihazı root yapıyoruz ya visionary ile, diyelim o programı kaldırsak dahi o root'u almış oluyoruz bir kere, ona bakılır, ve oynanmış bu cihazla falan derler. Aman neyse ya, o önemli değil. Şimdi fark ettiğim bir durumu daha söylüyeyim. Telefonun açılışında vodafone reklamı var, o reklamda ki logo, bazen çok düzgün açılıyor, bazende "Q" simgesinin kenarları kare kare gözüküyor. Acaba diyorum telefonu gün içerisinde kullandıkça, ekran ısınıyor falan bozluyor mu ?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=833654

Şu konuda şu zamana kadar desire hd alıp da çeşitli problem yaşayan kullanıcılar toplanmış. Yaşadıkları problemleri burada yazıyorlar. Konunun ilk mesajında da genel olarak bir çok insan tarafından ifade edilmiş problemler ve varsa çözümleri yazılmış. Senin problemini göremedim burada fakat yaşadığın problemi burada yazarsan daha iyi bir feedback alacağını düşünüyorum. Bol şans.

• quote:

Orijinalden alıntı: consolemaster

quote:

Yurt dışı cihaz olduğundan zaten garanti olayını düşünmüyordum. Yani yazılımsal sıkıntı olsa, zaten rom v.s halledilir dedim, e telefonu düşürüp ekranı kırsam, yine suç benim. Ayrıca garanti kağıdını okudum, hiç bir şekilde şansınız yok gibi bir şey, baz istasyonunun hatası bile garanti dışı. Yani kim bilebilir ki telefonu baz istasyonunun bozacağını.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=833654

Şu konuda şu zamana kadar desire hd alıp da çeşitli problem yaşayan kullanıcılar toplanmış. Yaşadıkları problemleri burada yazıyorlar. Konunun ilk mesajında da genel olarak bir çok insan tarafından ifade edilmiş problemler ve varsa çözümleri yazılmış. Senin problemini göremedim burada fakat yaşadığın problemi burada yazarsan daha iyi bir feedback alacağını düşünüyorum. Bol şans.

Teşekkür ederim, yabancı dilim pek yok, fotoğraf çekip, ayrıca birde ekran kayıdı alıp ekliyeceğim, bakalım ne diyecekler.

• http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=858418

Yukarıdaki romu yükledim, içinde Türkçe dil seçeneği bile var :) şimdilik gayet stabil
  • quote:

Orijinalden alıntı: excoder
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=858418

Yukarıdaki romu yükledim, içinde Türkçe dil seçeneği bile var :) şimdilik gayet stabil

Temiz kurulumuda(wipe mı oluyormuş bilmiyorum) anlatacak şekilde, nasıl yükleneceğini anlatan bir rehber hazırlayabilirmisiniz? Çünkü ekran olayı iyiden iyiye canımı sıkmaya başladı.
  • Dostum çok emin değilim ve seni üzmek istemem ama.... işim gereği sürekli olarak PLC sistemlerinde mevcut olan TFT-LCD touch panel ekranlar ile haşır neşirim, geçenlerde benim de başıma benzer bir problem geldi...Ekranı değiştirdi tedarikçi firma direkman, bu ekranın bilmemnesi bozulmuş dedi..

Senin sorunun büyük ihtimal ile donanımsal olabilir... ama tabii ki herşeyi dene sonuna kadar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SWRT- -- 8 Aralık 2010; 10:13:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -SWRT-

Dostum çok emin değilim ve seni üzmek istemem ama.... işim gereği sürekli olarak PLC sistemlerinde mevcut olan TFT-LCD touch panel ekranlar ile haşır neşirim, geçenlerde benim de başıma benzer bir problem geldi...Ekranı değiştirdi tedarikçi firma direkman, bu ekranın bilmemnesi bozulmuş dedi..

Senin sorunun büyük ihtimal ile donanımsal olabilir... ama tabii ki herşeyi dene sonuna kadar..

Şöyle diyeyim, telefon ekran kapalı durum da bekliyor, ben power tuşu ile açıyorum. İlk açılışta her şey temiz düzgün, gölge v.s yok. ama aradan yarım saat geçtimi, gölgelenmeler başlıyor. Önce saat ve şebekenin olduğu yer, sonra alt tarafta telefon yazan yer, daha sonrada hava durumuna baktığım sahnede ki tüm öğeler v.s piksel piksel duruyor. Bunu görünce telefonu kaldırıp atasım geliyor. Şimdi sorun ekranda mı ? yoksa yazılımda mı anlamadım. Acaba ekranı kullandıkça, yani ısındığını farz edelim. Isındıkça bu durum mu ortaya çıkıyor ? Acaba durum sadece ekrandanmı kaynaklanıyor yoksa ekran ile alakalı başka bir problem var, diyot v.s ondan mı oluyor ? Hani ekrandan ise sadece durum, alırım ekran değişim. Ama bord v.s bu duruma yol açıyor olabilir mi ? İşte onu bilmiyorum. Şu temiz kurulumu anlatacak bir arkadaş yokmudur ? Excoder sen temiz rom kurdun mu ? Kurduysan nasıl olduğunu söyleyebilirmisin ?

• yani mantıksız gelecektir belki ama telefonunuz türkçe ve morelocale ile türkçe yaptıgınızı sanıyorum. morelocale'den de kaynaklanıyor olabilir mi acaba diye düşündüm bi an ?? isterseniz birde morelocale i kaldırıp öyle bakın... dediğim gibi saçma gelebilir ama sadece bir öneri

quote:

quote:

Dostum çok emin değilim ve seni üzmek istemem ama.... işim gereği sürekli olarak PLC sistemlerinde mevcut olan TFT-LCD touch panel ekranlar ile haşır neşirim, geçenlerde benim de başıma benzer bir problem geldi...Ekranı değiştirdi tedarikçi firma direkman, bu ekranın bilmemnesi bozulmuş dedi..

Şöyle diyeyim, telefon ekran kapalı durum da bekliyor, ben power tuşu ile açıyorum. İlk açılışta her şey temiz düzgün, gölge v.s yok. ama aradan yarım saat geçtimi, gölgelenmeler başlıyor. Önce saat ve şebekenin olduğu yer, sonra alt tarafta telefon yazan yer, daha sonrada hava durumuna baktığım sahnede ki tüm öğeler v.s piksel piksel duruyor. Bunu görünce telefonu kaldırıp atasım geliyor. Şimdi sorun ekranda mı ? yoksa yazılımda mı anlamadım. Acaba ekranı kullandıkça, yani ısındığını farz edelim. Isındıkça bu durum mu ortaya çıkıyor ? Acaba durum sadece ekrandanmı kaynaklanıyor yoksa ekran ile alakalı başka bir problem var, diyot v.s ondan mı oluyor ? Hani ekrandan ise sadece durum, alırım ekran değişim. Ama bord v.s bu duruma yol açıyor olabilir mi ? İşte onu bilmiyorum. Şu temiz kurulumu anlatacak bir arkadaş yokmudur ? Excoder sen temiz rom kurdun mu ? Kurduysan nasıl olduğunu söyleyebilirmisin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: gduman
    yani mantıksız gelecektir belki ama telefonunuz türkçe ve morelocale ile türkçe yaptıgınızı sanıyorum. morelocale'den de kaynaklanıyor olabilir mi acaba diye düşündüm bi an ?? isterseniz birde morelocale i kaldırıp öyle bakın... dediğim gibi saçma gelebilir ama sadece bir öneri

quote:

quote:

O da aklıma gelmişti, o zaman denemiştim sonuç yine aynı. Cyanmode da da aynısı olmuştu. Ayrıca morelocale2 kullanan diğer arkadaşlarda var, onlarda böyle bir durum yok bildiğim kadarı ile. Ayrıca telefondan aldığım ekran kayıtlarında da gölgeli olan yerler tertemiz. Yani 2. gün anlamıştım donanımsal olduğunu ama, hani arada bir düzgün göstermesi beni yanılttı. Şu an açıyorum, ilk 5-10 saniye düzgün, daha sonra hava durumu, saat , şebeke, o gölgeleme olan kısıma ne geliyorsa, şerit şerit etkileniyor. Zaten XDA'ya sordum, donanımsal dediler, "htc'ye geri dön" cevabı geldi. Yarın teleservice'i arıyacağım, htc türkçe destek hattını arıyacağım. Olmadı htc avrupa ile görüşeceğim.

• Bu tamamen LCD ekranın yapısı ile alakalı donanımsal bir arıza...

Direkman HTC'ye mail at, ben yurt dışından bir cihaz aldım, cihaz arızalı, TR'de yaşıyorum ve bunun garantiden değiştirilmesini istiyorum diye..

İlgileneceklerini düşünüyorum..
  • quote:

Bu tamamen LCD ekranın yapısı ile alakalı donanımsal bir arıza...

Direkman HTC'ye mail at, ben yurt dışından bir cihaz aldım, cihaz arızalı, TR'de yaşıyorum ve bunun garantiden değiştirilmesini istiyorum diye..

İlgileneceklerini düşünüyorum..

Teleservice'i aradım, yurt dışı cihazlara destek vermiyoruz dedi, dedim htc'nin uluslar arası garantisi var, dedi bir sorayım, sordu yok dedi, biz Brightstar ithalatı olan ürünlere garanti veriyoruz dedi. Bende HTC ile bir görüşeyim, duruma göre sizi ararım dedim. HTC Türkiye'yi aradım. Dedim durum bu, Türkiyede ki bazı garanti şartlarından dolayı bu garanti direkt olarak geçmiyor dedi. Ayrıca ürün Türkiyede de satılmadığından servislerin alıp bakmasının mümkün olmuyacağını söyledi. Ondan sonra global garanti müşteri hizmet merkezleri ile görüşmem gerektiğini söyledi. Dedim biliyorsunuz ki Türkiye'ye kargo ile telefon giriş-çıkışı mümkün değil, öyle olsa ben zaten yurt dışınd aki akrabama yollarım dedim. Oda siz global garanti merkezleri ile görüşün, onlar size yardımcı olur dedi. Global merkezler Hongkong, Singapur, Tayvan, İngiltere, Amerika ve bu merkezlerin çağrı merkezi İNGİLİZCE :( Amerika da ki hat free bu arada. Şimdi nasıl edeyim dostlar ?

Bu arada Dün HTC destek sayfasından mail de atmıştım Türkçe dil seçeneği ile, ona da cevap gelmemiş henüz :(

Cevap geldi, zannedersem telefonda konuştuğum eleman, bizim bu ahmed ya da osman :) Telefon da ne diyorsa aynısını mail atmış;

quote:

Müşteri Destek Merkezi ile irtibata geçtiğiniz için teşekkür ederiz. Size en kaliteli hizmeti vermek ve her türlü soru ve isteğinize cevap vermek için çalışıyoruz.

Sorunuz ile ilgili telefonunuzun servis tarafindan incelenmesi gerekmektedir.Telefonunuz Turkiyede satisa henuz sunulmadigi icin ve Turkiyede kullanilan garantinin yerel oldugu icin telefonunuzu satin aldiginiz yere veya asagidaki linkte bulunan uluslararasi garanti servislerine faturanizla gondermeniz gerekmektedir.

http://www.htc.com/tr/CA_Hotline.aspx?region=GWS

Musteri hizmetleri numaramiz : 081-128-800-12 (kod: 3115) Pazartesi- Cuma 09:00 am - 6:00 pm Ucrestiz Hat
    İlginiz için teşekkür ederiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Android Team -- 9 Aralık 2010; 13:25:20 >

• Telefon nereden alındı?
    Faturası duruyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SWRT- -- 9 Aralık 2010; 13:50:49 >
  • quote:

Telefon nereden alındı?
    Faturası duruyor mu?

Almanya, Amazon.de üzeri Tele-buy.de aracılığı ile. Vodafone reklamlı olan bir cihaz. Şimdi faturasının üzerine baktım, almanca pek anlamadım ama garanti ile alakalı yazılar var, orada "Arvato Logistec Services" ibaresi var. Bizim bu Teleservice te zaten arvato diyor kendi sayfalrında acaba buradan bir şey çıkar mı ?
  • Eğer sen cihazını Almanyadaki akrabana ulaştırabilirsen bir şekilde, cihazın kendisi ve elindeki fatura ile söz konusu yere cihaz götürüldüğünde, gerekli incelemeden sonra birebir değişim yapılacağına eminim... Tabii ki orjinal romunu yükle sen her halikarda.... Rom yüzünden garantide çakılır mı çakılmaz mı kimse net olarak bilmiyor henüz... Ama LCD arızasından dolayı cihazının veya en basitinden ekranının değişeceği kesin...

Ama telefonu Almanyaya nasıl ulaştıracaksın orası belli değil..

Anlaşıldı ki Türkiye'de MÜŞTERİ MEMNUNİYETSİZLİĞİ üzerine inşa edilmiş olan satış ve garanti politikaları ile bir yere varılamayacak...

Aynı şekilde telefonunu Global Warranty hizmeti veren diğer merkezlere de ulaştırısan gereğini yaparlar...

Olayı basite indirgediğimizde, şu an için senin tek derdin telefonun gidip gelmesi... Yok mu yurt dışında herhangi bir avrupa ülkesine gidip gelen tanıdığın, arkadaşın... neresi olduğu önemli değil, avrupa içerisinde gümrük yok biliyorsun, yunanistana giden biri telefonu fed-ex'e verse bir gün sonra almanyada olur....

Birini bulacaksın, başka çare yok... Ya da gümrüğe taktırmadan gönderme ve geri almanın başka bir prosedürünü araştıracaksın.

• Maalesef tanış yok, olanda zaten 1 hafta önce geldi. Rom manager ile zaten vodafone rom'una ilk gün geri dönmüştüm. Ancak -(ses) + power ile açtığımız recovery menüsü, ilk gelen ekranda orjinal, menüye girince clockworld menüsüne geçiyor :( Bu hızlı başlagıcıda orijinal fabrika menüsüne döndermek lazım.

Olaya dönersek, herhalde bu iş böyle kalacak. Diğer türlü aynen belirttiğiniz gibi Türkiye de yaşadığımızdan dolayı, telefonu göndersek bile nerede başına ne geleceğini bilemiyor, bu yüzden elimizde ki cihazdan da olmak istemiyorum. Garanti süresi bitmiş olsaydı alır ekranı değişirdim. Çünkü anladığım kadarı ile yazılımsal bir problem yok. Ama işte içini açtığımda sorun acaba ekranda mı yoksa ekran ile alakalı bir diyottamı yani bord üzerinde olan bir parçada mı bunu bilemiyoruz.

Biraz önce şu başlığı okudum nette, moralim hepten bozuldu. Laptop olayını anlatıyor, bizimkisi bir cep. Yani başımıza ne geleceği hiç belli değil :(

http://www.gumrukforum.com/diger-gumruk-islemleri/976-garanti-dahilinde-yurtdisina-gonderilen-laptop-2.html

İngilizcem olsaydı şu tayvan merkezi ile bir görüşür, ne yapabileceğimizi sorardık :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Android Team -- 9 Aralık 2010; 14:13:21 >

• fincankahve ya da excoder arkadaşımız yardımcı olabilirler mi? Bu başlangıçta ki clockworld menüsünü, eski orjinal recovery menüsüne nasıl dönderebilirim?
  • quote:

fincankahve ya da excoder arkadaşımız yardımcı olabilirler mi? Bu başlangıçta ki clockworld menüsünü, eski orjinal recovery menüsüne nasıl dönderebilirim?

Biraz zahmetli bir işlem bu ve yapmanı tavsite etmem.Hero ile aynı işlemi yaparken recovery ve boot tamamen uçtu Daha sonra kurtardım ama çok uğraştırdı.
  • @Android team,

Hangi romu kaullanıyorsun? Rom değiştirmeyi düşündün mü? Belki romdan kaynaklanıyordur?
  • quote:

fincankahve ya da excoder arkadaşımız yardımcı olabilirler mi? Bu başlangıçta ki clockworld menüsünü, eski orjinal recovery menüsüne nasıl dönderebilirim?

dostum o konuda hiçbir bilgim yok malesef.
  • Demek problem olabilir, himm neyse umarim servise giderse problem etmezler insallah.

@alimakgrav

Problemi ffark eder etmez cyanmode yukledim ama gecmedi. Zaten telefondan ekran kayidi alinca olmuyor. Yani sorun donanimsal. Su an orjinal roma dondum kullaiyorum. Ama iste boot menu hala clockworld.

Bir soruda ben sorayim, dhd de foto cekerken en ufak titremede de sizde de foto bulanik oluyormu?

Yani cekim tusuna bastiginizda olusan ufak titremede de ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.