Şimdi Ara

★★★ HTC DESIRE ANA KONU ★★★ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.667
Cevap
6
Favori
45.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Miui rom kullanan arkadaşlara sesleniyorum :-)
    Telefona bi müzik dosyası attım bi klasöre müzik programından girdiğimde attığım müziği göremiyorum yenile vs yaptığım halde SD karttaki müzik dosyasını bi türlü müzik programından göremiyorum ne yapmak lazım
  • Selamlar,
    Ben de 1 seneyi geçkin süredir desire kullanıyorum yazın halbarad'ın da tavsiyesi ile rcmix2.0 kurdum, root işleminihttp://forum.donanimhaber.com/m_45291339/mpage_1/f_/key_//tm.htm#45291339 bu konuda anlatıldığı gibi yaptım.. S-OFF yapmadım yani
    Fakat şimdi runnymede kurmak istiyorum, okuduklarımdan anladığım önce S-OFF yapmam lazım ama bu romda yapmıyormuş leedroidmi yüklemek şart?
    Buraya kadar olanı doğru anladıysam burdan sonra cm7 hboot kurmam lazım ama o nasıl oluyor rom kurar gibi sd karta atıp flashlıyomuyuz?
    zaten ordan sonra partition var bunu yapmayı rcmix ten biliyorum.

Birde son bir soru mesela camera360 , kendi kamerası, music box, gibi programlarla resimler müzikler indirdim ve fotoğraflar çektim şu an telefonun içinde hepsi bir yerlerde ama tek tekmi bulup kurtarmak lazım yoksa bunları programlarla beraber backup yapan bir uygulama varmı mesela titanium backup bunu yaparmı?Mesela igo nun data klasörünü de backup yaparmı direkt olarak

Çok sordum biliyorum ama insan biraz korkuyor bu işlerler uğraşırken kenarda başka telefonumda yok kullanayım o yüzden 1 kerede temiz olsun diyorum
    iyi günler

• quote:

Orijinalden alıntı: hanjin

Selamlar,
    Ben de 1 seneyi geçkin süredir desire kullanıyorum yazın halbarad'ın da tavsiyesi ile rcmix2.0 kurdum, root işleminihttp://forum.donanimhaber.com/m_45291339/mpage_1/f_/key_//tm.htm#45291339 bu konuda anlatıldığı gibi yaptım.. S-OFF yapmadım yani
    Fakat şimdi runnymede kurmak istiyorum, okuduklarımdan anladığım önce S-OFF yapmam lazım ama bu romda yapmıyormuş leedroidmi yüklemek şart?
    Buraya kadar olanı doğru anladıysam burdan sonra cm7 hboot kurmam lazım ama o nasıl oluyor rom kurar gibi sd karta atıp flashlıyomuyuz?
    zaten ordan sonra partition var bunu yapmayı rcmix ten biliyorum.

Birde son bir soru mesela camera360 , kendi kamerası, music box, gibi programlarla resimler müzikler indirdim ve fotoğraflar çektim şu an telefonun içinde hepsi bir yerlerde ama tek tekmi bulup kurtarmak lazım yoksa bunları programlarla beraber backup yapan bir uygulama varmı mesela titanium backup bunu yaparmı?Mesela igo nun data klasörünü de backup yaparmı direkt olarak

Çok sordum biliyorum ama insan biraz korkuyor bu işlerler uğraşırken kenarda başka telefonumda yok kullanayım o yüzden 1 kerede temiz olsun diyorum
    iyi günler

Hocam anlatması uzun
    Buradaki link seni doğru yola emin adımlarla çıkartır :-)
    http://www.ctrlpda.com/showthread.php?76195-REHBER-HTC-Desire-S-Off-i%C3%85%C2%9Flemi-ve-HBOOT-flashlama(Data-Romlar-i%C3%83%C2%A7in)&p=510994#post510994

• Peki bu s-off yapabileceğimiz leedroid rom un linki varmı 2.5.0 gibi hatırlıyorum ama eski galiba direk link varmı
  • @hanjin
    s-off yaptıktan sonra hboot değiştirmek için ben fastboot commander programını kullanmıştım ilk önce fastboota girip kurmayı denemiştim (bazı yerlerde böyle kurun yazıyor : indirdiğiniz zip dosyasını sd kartın ana dizinine kopyalayın telefonu fastboot modunda açın size yüklensin mi diye soruyor evet diyin) ama böyle yapınca telefon htc yazısında kaldı açılmadı. sonra başka bi rom kurup telefonu açtım fastboot commander için telefonu fastboot modunda açıp programı çalıştırdım telefonu gördü ve hboot yazan kısımdan .img dosyasını seçtim onayladım ve kısa sürede kurdu.

editleyip link koyarım.
  • arsima nın verdiği linkte rehberde zaten ledroid kurun diyor şimdi tek sorum kaldı acaba bu backup işini nasıl hallediyorsunuz
    cevaplar için çok saolun bu kdr hızlı cevap beklemiyordum:)

edit: ha birde şu var elimde 8gb class10 ve 16gb class6 kartlar var runnymede için hangisini kullanayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 26 Kasım 2011; 16:52:48 >
  • http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=768703 leedroid v2.5.0 froyo için yapılan son versiyon.

backup için recovery moda girdiğinizde backup and restore'a tıklayın sonra backup diyin sistemi yedekliyor. 1-2 kere bende backup yaptım ama hiç kullanmadım bu yüzden pek bir bilgim yok. youtubeda 5-6 video vardı nasıl backup yapılır diye.

ben 8gb class10 hafıza kartı kullanıyorum runnymede romu kurulu. bir sorun yaşamadım. class6 ile class10 arasında desire için pek bir fark yok sanırım class 6da aynı performansı veriyor. 8gb yetmez ise 16gbyi kullanın burda sadece hafıza için karar versenizde olur.

• quote:

arsima nın verdiği linkte rehberde zaten ledroid kurun diyor şimdi tek sorum kaldı acaba bu backup işini nasıl hallediyorsunuz
    cevaplar için çok saolun bu kdr hızlı cevap beklemiyordum:)

edit: ha birde şu var elimde 8gb class10 ve 16gb class6 kartlar var runnymede için hangisini kullanayım

Class 6 kullan class 10 problem çıkartıyor diye duydum sen benim verdiğim rehberi harfiyen yap gerisini allah'a havale et :-) kesin olacak
  • Ya bu arada runnymede AIO V2.5 MOD çıkmış
    Hatta bu romu xda ya yükleyen adamın imzasına bakarsan bu son sürüm yüklü ve class10 kart ile kullanıyor.

Şimdi ortada 4.8 , 5.3, AIOV2.5 var anlamadım ki kafam karıştı en son sürümü yüklemek daha cazip geliyor ama kimse yüklemedimi AIO2.5 olanı ..
    biri yüklediyse o halbarad dır kesin
  • quote:

Ya bu arada runnymede AIO V2.5 MOD çıkmış
    Hatta bu romu xda ya yükleyen adamın imzasına bakarsan bu son sürüm yüklü ve class10 kart ile kullanıyor.

Şimdi ortada 4.8 , 5.3, AIOV2.5 var anlamadım ki kafam karıştı en son sürümü yüklemek daha cazip geliyor ama kimse yüklemedimi AIO2.5 olanı ..

Bahsettiğin ROM'u baya met ediyorlar sanırım gerçi ben bir miui kullanıcısıyım artık :-):-) hafıza problemi yok değil ama bu aralar pek birşey kurmuyorum telefona class 10 kart kullanarak ext romlar kullananlar nasıl performans aldılar merak ediyorum benim kart ya 4 yada 6 olması lazım telefondaki hafıza olayını düzelteceğim ve fazla pil harcamayan stabil bi rom bulsam bende yüklemeyi düşünürüm??

• quote:

AIO 2.3teyim ben. 2.5i ilk fırsatta yükleyecem. Normalde AIO(all in one) yoktu romda, 5.3e kadar gitti. Yer sıkıntısıni çözmek için xd2sdx diye bi script hazırlamışlar, normalde o script rom içinde değildi, ayrıca bi zip dosyasında, rom yükledikten hemen sonra onu yüklüyordun. 5.3ten sonra aio 1 şeklinde güncelledi ve artık o scripti ayrıca indirip yüklemek yerine rom yükleme bittikten sonra kendi otomatik soruyor bunu da yükleyeyim mi diye. Eğer yükleme derseniz a2sd olarak kullanıyorsunuz romu, ama eğer yüklerseniz xd2sdx olarak kullanıyorsunuz. Benim telefon hafızam 750 mb olarak görünüyor ve hiç yer sıkıntısı çekmiyorum. Class 10 kart var, normalde tüm d2ext romlarda büyük sıkıntılar yaşıyorum ama bu script ile hiç sorun yaşamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: halbarad

quote:

AIO 2.3teyim ben. 2.5i ilk fırsatta yükleyecem. Normalde AIO(all in one) yoktu romda, 5.3e kadar gitti. Yer sıkıntısıni çözmek için xd2sdx diye bi script hazırlamışlar, normalde o script rom içinde değildi, ayrıca bi zip dosyasında, rom yükledikten hemen sonra onu yüklüyordun. 5.3ten sonra aio 1 şeklinde güncelledi ve artık o scripti ayrıca indirip yüklemek yerine rom yükleme bittikten sonra kendi otomatik soruyor bunu da yükleyeyim mi diye. Eğer yükleme derseniz a2sd olarak kullanıyorsunuz romu, ama eğer yüklerseniz xd2sdx olarak kullanıyorsunuz. Benim telefon hafızam 750 mb olarak görünüyor ve hiç yer sıkıntısı çekmiyorum. Class 10 kart var, normalde tüm d2ext romlarda büyük sıkıntılar yaşıyorum ama bu script ile hiç sorun yaşamadım.

Zaten allinone yazıyor ya diyorum neden bunu böyle yapmışlar xd2sdx olan da bunun içinde heralde diyorum ama romun sayfasında nerde bahsetmiş baya baktım göremedim...

Neyse beklediğim cevabı aldım şimdi başlıyorum işleme

• Ben s-off yaparken alpharev-recovery yüklenmesine evet demiştim şimdi recovery menüsü değişti. Ra recovery de partition yaptıktan sonra ext2 yi ext3 onu da ext 4 yapıyoduk ama alpha revde partition yaptım ext olayı nasıl oldu hiç bilmiyorum, direk ext4 olarakmı partition yaptı bu acaba bilen varmı nasıl bakarız ona?
  • Sabahtan beri uğraşıyorum heryerde anlatımlar o kdr kolay gibi gözüküyor ama alakası yok ra-recovery yüklemek için s-off lar fastboot ta flash recovery yapsın diyorlar ama bunun nasıl olduğunu kimse söylemiyor sanki herkes bilmek zorunda gibi hiç bişey net değil...
    pes ettim artık şu anda leedroid ile kaldım
    ra -recovery yüklemek istiyorum ama olmuyor
    hboot flashlamak için birkaç yol denedim hata verdi
    zaten rom flashlamaya gelemedik bile...
  • android 4 sürümü desire için port edildi mi acaba yada edilebilir mi
  • Şu an durumum,
    Alpharev CM7 r2
    BRAVO PVT3 SHIP S-OFF
    HBOOT-6.93.1002 (hboot flashlamayı başardım)
    ....
    ....
    RADIO 5.14.05.17

Amonra recovery yüklemeyi başardım
    hafıza kartını 1.5 gb ext4 olarak partition yaptım, wipe işlemi tamam ama radio ve rom flashlarken sorun veriyor
    Rom yüklerken sırasıyla
    install from sdcard
    finding update package
    openin update package
    verify update package
    E:wrong digest
    system/etc/virtous_oc/wake_min_freq
    E:verification failed
    installation abort

aynen böle kalıyor ve yüklemiyor

cm7 yüklediğim için telefonda açılmıyor şu anda
  • quote:

Şu an durumum,
    Alpharev CM7 r2
    BRAVO PVT3 SHIP S-OFF
    ....
    ....
    RADIO 5.14.05.17

hafıza kartını 1.5 gb ext4 olarak partition yaptım, wipe işlemi tamam ama radio ve rom flashlarken sorun veriyor
    Rom yüklerken sırasıyla
    install from sdcard
    finding update package
    openin update package
    verify update package
    installation abort

aynı hatayı ben yaşadım sorun sıkıntı ve panik yapma :D öncelikle telefon bozulmadı direk miui rom kur üzerine bende çok yaşadım o bahsettiğin hataları neden yaşadım bilmiyorum ama hboot u değiştirmek istersen hafıza kartını gold kart yapıp hboot dosyasını hafıza kartının ana dizinine koyuyorsun ve telefonu recovery moda girmeden önceki ekranda açıyorsun orada yüklensinmi falan diyor evet diyorsun o şekilde değiştiriyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: yaman21

android 4 sürümü desire için port edildi mi acaba yada edilebilir mi

çalışmalara başladılar. günlük kullanıma uygun değil ama yüklemek istersen
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1355660

çalışan kısmına baya bişey eklemişler, ilk denediğinde çok az şey çalışıyordu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaman21

android 4 sürümü desire için port edildi mi acaba yada edilebilir mi

edildi ama birkaç özelliği çalışmıyordu....
  • quote:

Şu an durumum,
    Alpharev CM7 r2
    BRAVO PVT3 SHIP S-OFF
    ....
    ....
    RADIO 5.14.05.17

Rom yüklerken sırasıyla
    install from sdcard
    finding update package
    openin update package
    verify update package
    installation abort

full wipe yapıp cm7'e uygun bi rom yükler misin hocam? acaba indirdiğin rom dosyasında mı sıkıntı vardı? ya da inerken bi hata falan mı oldu belki de...

radio yüklerken nasıl bi hata aldın?

ben kendim en son radio yüklerken şöyle oldu mesela. radio dosyasını indirdim zip uzantılı. amonra recovery vardı o zamanlar. direkt onunla flash zip seçeneğiyle yüklemeyi denediğimde hata veriyordu. sonra baktım zip içinde img uzantılı bi dosya var. o img uzantılı dosyayı bilgisayara çıkardım sonra fastboot commander ile yükledim,o zaman oldu. kendimde yaşadığım sorun böyleydi, seninki de kesin öyledir diyemiyorum tabi

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.