Şimdi Ara

HTC chacha hafıza sorunu çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
2.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

HTC ChaCha telefonunuzdaki düşük hafıza sorunun çözmenin tek yolu, uygulamaları SD karta kurulmaya zorlamaktan geçiyor.

Bunu sağlamk için ilk olarak şu programları indirip kurmanız gerekiyor:

HTC Sync
    Google Android SDK (Uygulamayı çalıştırdıktan sonra Android Tools'u yükleyin.)

Her şey hazır ise başlayalım

HTC Sync ile telefonunuz bilgisayarınıza bağlayın.
    Android SDK'yı kurduğunuz klasöre gidin ve içinde adb.exe olan Tools klasörünü bulun.
    Bu klasörün üstüne Shift tuşuna basılı tutarak sağ tıklayın ve "Komut penceresini burada aç" deyin.
    Açılan komut penceresinde “adb shell” komutunu girin. Bu komutu girince bir hata vermesi lazım sistemin. Komutu tekrar girin ve HTC Sync ile telefonun bağlantısı kesilecektir. Telefon USB Hata Ayıklama Moduna girecektir ki biz de bunu istiyoruz zaten.
    İkinci denemeden sonra ekranda $ simgeli yeni bir satır göreceksiniz.
    Buraya şimdi şu komutu girin: “pm setInstallLocation 2” ve Enter'a basın. Bu komutu girdikten sonra bir şey girmeyin ve 30 saniye bekleyin. Komut satırı otomatik olarak kapanacaktır.

Bu işlemden sonra artık Google Play'den yükleyeceğiniz uygulamalar telefonunuzun SD kartına yüklenecek ve artık daha fazla dahili hafızaya sahip olacaksınız.
    Yine bir tavsiyemiz de Google Play'den APP2SD uygulamasını indirmeniz ve bu uygulama ile dahili hafızaya yüklü olan uygulamaları SD karta taşımanız.

Widget'ları taşımayın zira Widget'lar SD karttayken çalışmazlar.

Beyler sonunda çözümü bulunmuş galiba bi forumda buldum. İngilizce de arattırdım bu şekilde sorunu çözen çok olmuş. Bir kaç çözüm daha var ama en kullanışlısın bu galiba. Ben daha denemedim. Deneyen var mı yada başka bir çözümü olan

• Mesajım bulunsun deneyeceğim. Teşekkürler.
  • deneyen varmı acaba ?
  • Biraz önce denedim. 5 mblık hafızam vardı müzik ve galeriyi açamıyordum 21 mba çıktı. Hiç yoktan iyidir. Ayrıca Gmail çalışmıyordu çalışmaya başladı. Bir ara da fabrika ayarlarını yükleyip öyle deneyeceğim. Teşekkürler.
  • Ben bu yazılanları anladığım kadarı ile yaptım lakin hiçbirşey olmuyor.Bu durumda olan herkese yardımcı olması için cvp verdim ki şöyle söylemek isterim; ben yazılan Google Android SDK linkinden yüklediğim dosyadan adt-bundle-windows-x86_64 adlı klasör çıktı klasörün içinde eclipse ve sdk klasörü ile sdk manager.exe dosyaları var sdk manageri tuygulamasını açıyorum açılan pencerede ne yapılacak hiçbirşey yapmadan açıkmı kalacak ayrıca klasörün yüklendiği bir yer yok sistemde , ben açılan dosyadan çalıştırdım bu arada( win8 kurulu bilgisayarda) ve sonuç sıfır beceremediğimiz atladığımız nokta nedir anlayan üstadların bu duruma el atmasını rica ediyorum deneme yanılmayla öğrenmek bu işi yapmak ve bu şekilde öğrenmek istemiyorum saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: anestezi

Ben bu yazılanları anladığım kadarı ile yaptım lakin hiçbirşey olmuyor.Bu durumda olan herkese yardımcı olması için cvp verdim ki şöyle söylemek isterim; ben yazılan Google Android SDK linkinden yüklediğim dosyadan adt-bundle-windows-x86_64 adlı klasör çıktı klasörün içinde eclipse ve sdk klasörü ile sdk manager.exe dosyaları var sdk manageri tuygulamasını açıyorum açılan pencerede ne yapılacak hiçbirşey yapmadan açıkmı kalacak ayrıca klasörün yüklendiği bir yer yok sistemde , ben açılan dosyadan çalıştırdım bu arada( win8 kurulu bilgisayarda) ve sonuç sıfır beceremediğimiz atladığımız nokta nedir anlayan üstadların bu duruma el atmasını rica ediyorum deneme yanılmayla öğrenmek bu işi yapmak ve bu şekilde öğrenmek istemiyorum saygılarımla...

Linklerde eksik programlar var baya önce doğru yerlerden doğru şekilde indirdim yaptım baya etkisini gördüm ancak yaptıktan sonra hepsini sildim telefn da garantiden gelince eski haline döndü şimdi tekrar yapmaya çalışacağım. linkleri bulursam yaparım.

• quote:

Orijinalden alıntı: qwe.

quote:

Ben bu yazılanları anladığım kadarı ile yaptım lakin hiçbirşey olmuyor.Bu durumda olan herkese yardımcı olması için cvp verdim ki şöyle söylemek isterim; ben yazılan Google Android SDK linkinden yüklediğim dosyadan adt-bundle-windows-x86_64 adlı klasör çıktı klasörün içinde eclipse ve sdk klasörü ile sdk manager.exe dosyaları var sdk manageri tuygulamasını açıyorum açılan pencerede ne yapılacak hiçbirşey yapmadan açıkmı kalacak ayrıca klasörün yüklendiği bir yer yok sistemde , ben açılan dosyadan çalıştırdım bu arada( win8 kurulu bilgisayarda) ve sonuç sıfır beceremediğimiz atladığımız nokta nedir anlayan üstadların bu duruma el atmasını rica ediyorum deneme yanılmayla öğrenmek bu işi yapmak ve bu şekilde öğrenmek istemiyorum saygılarımla...

Linklerde eksik programlar var baya önce doğru yerlerden doğru şekilde indirdim yaptım baya etkisini gördüm ancak yaptıktan sonra hepsini sildim telefn da garantiden gelince eski haline döndü şimdi tekrar yapmaya çalışacağım. linkleri bulursam yaparım.

Ayni durum bende de mevcut yuklemeleri yaptim ancak dosyayi nereye kaydettigini bulamadim? Kullandigim sistem win7

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG G2 Güncelleme Sorunu[YARDIM]
    10 yıl önce açıldı
    Iphone se kasma sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fearfactory

quote:

Orijinalden alıntı: qwe.

quote:

Ayni durum bende de mevcut yuklemeleri yaptim ancak dosyayi nereye kaydettigini bulamadim? Kullandigim sistem win7

Bir yol daha söyleyeyim, facebook'u güncellemeyin. Güncellediğinizde hafızayı baya bir azaltıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.