Şimdi Ara

HT link hızı ne kadar önemli? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
2
Favori
10.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zargana_11

PM mesaj atarsa sadece bir kişi öğrenir, PM değil açık mesaj atınca herkes.

Ben ikinciyi tercih ediyorum.

İmzamda HT4000mhz ve 5200mhz'de yapılmış testler var. Ne kadar fark ettiğini görebilirsiniz.

Onun icin degil konu aslinda 1 yildan fazla zamana hort yemis.. o yuzden..
  • bu konuyu gördükten sonra deneme yaptım akşam, ama HT hızınını yükseltmenin hiç bir artısını göremedim yaptığım testlerde. Ama NB'yi arttırmanın çok farkı oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lzerk

bu konuyu gördükten sonra deneme yaptım akşam, ama HT hızınını yükseltmenin hiç bir artısını göremedim yaptığım testlerde. Ama NB'yi arttırmanın çok farkı oluyor.

North Bridge hizini nasil arttirdin? yani nerden arttirdin..?

Bu arada HT hizi carpanla arttirilmaz. genelde 10 carpanlidir. Bazi anakartlar daha yuksek degerleri destekler ama HT carpanini yukseltsen de hizi artmaz..
    HT hizinin, donanimlardan alinan verilerin akis hizini arttirdigi bir gercektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 15 Kasım 2011; 15:42:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

quote:

bu konuyu gördükten sonra deneme yaptım akşam, ama HT hızınını yükseltmenin hiç bir artısını göremedim yaptığım testlerde. Ama NB'yi arttırmanın çok farkı oluyor.

Bu arada HT hizi carpanla arttirilmaz. genelde 10 carpanlidir. Bazi anakartlar daha yuksek degerleri destekler ama HT carpanini yukseltsen de hizi artmaz..
    HT hizinin, donanimlardan alinan verilerin akis hizini arttirdigi bir gercektir.

İşlemcim AMD 955 BE
    BE olduğu için direkt çarpanını yükseltip 20X200 şeklinde kullanıyordum (dediğiniz gibi eğer çarpanla OC yapıyorsanız HT hızına müdahele edemiyorsunuz), ama NB hızını ayarlamama (yükseltmeme) anakartım izin veriyor. şuan NB hızım 2600

konuyu gördükten sonra dün akşam baya bir deneme yaptım
    240X16,5 = 3.96Ghz
    246X16,5 = 4,05Ghz
    250X16 = 4.0Ghz
    bu hızların farklı HT kombinasyonlarını denedim, ama hiçbirinde bir artış gözlemleyemedim, yaptığım testler Cinenech11.5 ve AIDA64'ün Ram bench'i (hatta bazı durumlarda HT'nin bazı hızlarında ram performansını düşürdüğünü gördüm ve çok şaşırdım)

NB hızını eskiden bilmiyordum ve dokunmazdım, onuda forumdan görüp denemiştim, NB'yi arttırma hem sistemi kullanım olarak farkediyor (daha iyi tepki veriyor sistem), hem de Ram'lerin okuma-yazma-kopyalama artıyor ve erişim süresi azalıyor.

• quote:

quote:

quote:

İşlemcim AMD 955 BE
    BE olduğu için direkt çarpanını yükseltip 20X200 şeklinde kullanıyordum (dediğiniz gibi eğer çarpanla OC yapıyorsanız HT hızına müdahele edemiyorsunuz), ama NB hızını ayarlamama (yükseltmeme) anakartım izin veriyor. şuan NB hızım 2600

240X16,5 = 3.96Ghz
    246X16,5 = 4,05Ghz
    250X16 = 4.0Ghz
    bu hızların farklı HT kombinasyonlarını denedim, ama hiçbirinde bir artış gözlemleyemedim, yaptığım testler Cinenech11.5 ve AIDA64'ün Ram bench'i (hatta bazı durumlarda HT'nin bazı hızlarında ram performansını düşürdüğünü gördüm ve çok şaşırdım)

NB hızını eskiden bilmiyordum ve dokunmazdım, onuda forumdan görüp denemiştim, NB'yi arttırma hem sistemi kullanım olarak farkediyor (daha iyi tepki veriyor sistem), hem de Ram'lerin okuma-yazma-kopyalama artıyor ve erişim süresi azalıyor.

1 CPU-z ekrani rica ediyorum..
    tercihen NB ve HT farkini gosteren bir ekran veya resim de rica ediyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 16 Kasım 2011; 9:58:41 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

İşlemcim AMD 955 BE

240X16,5 = 3.96Ghz
    246X16,5 = 4,05Ghz
    250X16 = 4.0Ghz

İncelemem de var, Towarscke. NB-2000 ve NB 2600'lü şekilde.

Bir iki tane de bech aldım her iki durumda.

• Orda bir nokta var.. Bios'dan NB ve HT'yi 2600mhz'e cektigini yazmissin..
    Bazi islemciler her ne kadar HT carpani yukseltilebiliyor gibi gozukse de islemci icin verilen maksimum carpanla calisirlar..
    HT carpanini 10 veya 20 gosteren bioslarda daha yuksek bir carpan verdiginde, carpan kilidine takilirsin.. BE islemciler sadece islemci hizi icin carpan kilidi acik gelir. HT carpani yukselmez. O carpan kitlidir. ama eger frekansla overclock yapiyorsan, HT carpani ayni biraktigin zaman HT yukselmis olur.
    HT carpaninin yukseltilebildigi tek islemci AMD'nin TWKR islemcileridir. O islemcilerde HT carpani da kiriktir..

NorthBridge carpanini yukseltmis olabilirsiniz ama HT carpanini yukseltemezsiniz. Nitekim Kuzey ve guney kopruleri de HT ile islemciye baglidir. Arada nerde carpan var ve bunu nasil kullandiriyor bilemeyecegim..

Kisaca Asus'un yeni anakartlari NB icin ne gibi overclock ozellikleri sunuyor bilmiyorum ama benim bilgim bu yonde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 16 Kasım 2011; 16:00:41 >

• Towarscke
    verdıgınız tum bılgıler ıcın tesekkur ederım sağolun.
  • HT'nin yükselmesinden bir fark görmediğim için şuan 200X20 ve NB2600 olarak kullanıyorum, CPU-Z görüntüsü:

HT link hızı ne kadar önemli?
  • İşlemcisi BE olan ve NB'yi frekansa dokunmadan yükseltebilen var mı?
    Bunu şunun için soruyorum; bu özellik anakarta ait bir özellik mi? yoksa işlemciye ait bir özellik mi?
    Kardeşimin kullandığı sistemde NB'yi direkt çarpan ile yükseltemiyorum (en fazla X10), frenkansla OC yapıyorum ve onun sayesinde yükselte biliyorum NB'yi, onun işlemcisi BE değil, ilk başta ben sandım ki BE serisi işlemcilerde bu çarpan açık...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İşlemcim AMD 955 BE

240X16,5 = 3.96Ghz
    246X16,5 = 4,05Ghz
    250X16 = 4.0Ghz

İncelemem de var, Towarscke. NB-2000 ve NB 2600'lü şekilde.

Bir iki tane de bech aldım her iki durumda.

sizdeki testte performans artışının NB'den mi, yoksa HT hızının yükselmesinden mi kaynaklandığı bilinemez, çünkü siz her ikisini birden arttırarak denemişsiniz.
    Benim yaptığım teste, HT'nin yükselmesinin bir fayda etmediği, ama NB'nin yükseltmenin performansa etki ettiğini gözlemledim

• ben 233 fsb de kullanıyorum surekli,
    nb de ht de 2300' de x 2 oluyor sanırım 4600 yani, 5200'ze kadar sorun olacagını sanmıyorum.
  • Valla benim aldığım cpuzlerde ht 2000'de her ikisinde de.

Ht-2000, NB-2000

Ht-2000, NB 2600

İşlemcinin bünyesinde bellek kontrolcüleriyle ht hızı 2000 ama NB köprüsüyle desteklenen cpu ile nb arasındaki HT (anakartın desteklediği 5200mhzlik hız) hızı 2600. Bios'tan frekansı 2000'den 2600'e çekmek yetiyor.

• quote:

Valla benim aldığım cpuzlerde ht 2000'de her ikisinde de.

Ht-2000, NB-2000

Ht-2000, NB 2600

İşlemcinin bünyesinde bellek kontrolcüleriyle ht hızı 2000 ama NB köprüsüyle desteklenen cpu ile nb arasındaki HT (anakartın desteklediği 5200mhzlik hız) hızı 2600. Bios'tan frekansı 2000'den 2600'e çekmek yetiyor.

Anakart o zaman demekki..
    Cunku ben benim bios'dan frekans arttirarak HT'yi yukselttirken Kuzey koprusune de voltaj veriyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 17 Kasım 2011; 19:18:37 >

• 6 aydır surekli 20x 200 de
    ramleride cl 8-9-9-27 t1 olarak kullanıyorum.
    voltajları bilinen sabit değerlerinde. 1.4 v işlemci, ht nb voltajları standartta, ram 1.5 voltta
    bu gün nb yi 2600 yani 5200 yaptım.
    ht yi ellemedim 2000 de hala.
    bakalım , ilerleyen günlerde denemelerimde , kayde değer veri artışları alabilcekmiyim.
  • arkadaşlar benim birkaç sorum olacak eğer ilgilenirseniz çok memnun olurum
    1. amd athlon x2 5200+ 2.7 ghz işlemcim ve gigabyte ma74gm-s2 anakartım 2gb ddr2 800 mhz ram e sahip bi bilgisayarım var overcolck bildiğim kadarıyla yapmaya çalışıyorum
    2. cpu - z programında spd kısmında ram JEDEC lerinde JEDEC#1 266 mhz JEDEC#2 333 mhz JEDEC#3 400 mhz yazmakta bu konudaki sorum cpu - z de memory kısmına geldiğimde DRAM frekansının 458.7 Mhz yazıyor bunun zararı olur mu? (6-6-6-18) değerleri yazıyor ramlar yüksek hızdamı çalışıyorlar anakarta yada kendisine zararı olurmu
    3. overclok ile ben işlemcide çarpanı 13x yaptım, bus speed İ 200 mhz den 247 mhz ye çıkardım ve voltajı 1.35 ten 1.42 yaptım işlemci ısısı 35 derece civarı oldu işlemcim zarar görürmü? HT link 1200 civarı bu da artarmı?
    4. işlemci voltajı daha ne kadar arttırılabilir?
    5. ram voltajını arttırmalımıyım

bu konularda yardımcı olursanız sevinirim umarım fazla soru sormamışımdır. İLKEMİZ: bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır. diyorum ve saygılar sunuyorum hayırlı akşamlar..

• Oc yapıyorum, ht link hızını düşürüp nb hızınımı arttırmalıyım?

Mesela ht yi 2000 nb yi 2600mi daha performans verir,

yoksa ht 2600 nb 2600 mü?

Nb yi arttırınca voltajıda arttırıyor. Bu arttırdığı voltaj işlemcinin ısısını etkilermi yoksa anakartımı ısıtır?

Ben işlemcimin, yaptığım oc sonucunda link hızlarıyla oynayıp, serin ve performanslı çalışmasını istiyorum.
  • 2600 / 2600 dene bi miktar daha fazla perf alabilmen gerek. Nb voltajı da bi miktar cpu sıcaklığını etkiler. Deneyip kendin karar vermen lazım gerisine, 4.5 ile 4.8 arasında sana fazla bi hız farkı gelmeyebilir ama 4.8 için fazladan 100mV vs. voltaj vermen gerekebilir onun gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

2600 / 2600 dene bi miktar daha fazla perf alabilmen gerek. Nb voltajı da bi miktar cpu sıcaklığını etkiler. Deneyip kendin karar vermen lazım gerisine, 4.5 ile 4.8 arasında sana fazla bi hız farkı gelmeyebilir ama 4.8 için fazladan 100mV vs. voltaj vermen gerekebilir onun gibi.

Şimdi dikkatimi çekti nb speed 6000 mhz e kadar çıkabiliyor

Nb 2400 dü ve cinebench den aldığım skor 5.28 di. 2600 mhz yaptım ve alınan skor 5.50.
  • Aynı CPU hızı için HT/NB hızını aynı tutacak en yüksek değeri kullan, ramları stabil çalışacakları en yüksek değere getir, toplamda biraz daha yüksek değer alabilirsin belki. 4.8 de alacağın skoru belki 4.5 ile alırsın extra voltaj vermemiş olursun.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.