Arkadaşlar bende Hp pavillon 6148eu var neyazıkki. Servisten yeni geldi. güncellemelerini yapıyordum ki touch pad ve ses simgesi problemi ortaya çıktı. Bunu çözemedim. Forumlarda söylenenleri yaptım yine düzelmedi. Sistem geri yükleme ve hp recovery çalıştırdım (cd olmadan), recovery C de kurulu işletim üzerine kurma yaptığı için problem yine çözülmedi. recovery cd si oluşturmaya çalıştım ama olmadı hata uyarısı aldım.
Şimdi xp pro yükledim. Tabi bunu c sürücüsünü silerek yaptım ki f11 boot u ortadan kaldırdı? şu an xp pro varken recovery cd oluşturamıyor ve eski xp home yükleyemiyorum. D sürücüsünde fat 32 formatlı recovery duruyor ama ben göremiyorum.
Biraz karışık belki ama driverlar yok tek tek bulmak problem...
Benim öğrenmek istediğim şu aşamada recovery cd si oluşturabilirmiyim, nasıl? Diğer sorum bilgisayarı recovery deki xp home ile formatlayabilirmiyim.
ilginize teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: urosurgery
Arkadaşlar bende Hp pavillon 6148eu var neyazıkki. Servisten yeni geldi. güncellemelerini yapıyordum ki touch pad ve ses simgesi problemi ortaya çıktı. Bunu çözemedim. Forumlarda söylenenleri yaptım yine düzelmedi. Sistem geri yükleme ve hp recovery çalıştırdım (cd olmadan), recovery C de kurulu işletim üzerine kurma yaptığı için problem yine çözülmedi. recovery cd si oluşturmaya çalıştım ama olmadı hata uyarısı aldım.
Şimdi xp pro yükledim. Tabi bunu c sürücüsünü silerek yaptım ki f11 boot u ortadan kaldırdı? şu an xp pro varken recovery cd oluşturamıyor ve eski xp home yükleyemiyorum. D sürücüsünde fat 32 formatlı recovery duruyor ama ben göremiyorum.
Biraz karışık belki ama driverlar yok tek tek bulmak problem...
Benim öğrenmek istediğim şu aşamada recovery cd si oluşturabilirmiyim, nasıl? Diğer sorum bilgisayarı recovery deki xp home ile formatlayabilirmiyim.
ilginize teşekkürler
Çıkmaz demeyeyim ama kendini zor çıkan bir sokağa sokmuşsun.
Ben de C: ye format atım XP Pro kurmuştum. F11 iptal oldu. Ne yaptıysam Recovery den başlatamadım. Zaten artık Recovery DVD oluşturma olayını unut.
Allah'tan ben Acronis programıyla C: nin imageini almıştım da Vİstaya kolayca geri döndüm.
Bence Recovery bölümü için yapılabilecek birşey yok artık. (servisteki eleman da aynısını demişti.) Hatta elemana demiştim; C: yi ve D: yi tamamen silsem, yani görünmez hale getrirsem, E: deki Recovery bölümünden boot etmez mi demiştim. O da; sen çok zekisin ama malesef olmaz demişti. Sen C: ye formatı atınca herşey bitti demişti.
Evet arkadaşım durum bu. Sen yine de araştır. Ama bence yapabileceğin tek şey XP driverlarını bulup devam etmek, ya da Vista yüklemek.
recoverdan boot için
1- Googleda Hiren's BootCD diye arat. indirince cd ye nero ile yazdır. 2- Hiren's BootCD ile bilgisayarı başlat 3- hiren içinde "disk manager" bölümünde "acronis Disk Director" programı var. onu çalıştır. 4- ekstra tüm bölümleri sil sadece c ve kurtarma bölümü kalsın. 5- Sadece c ve kurtarma bölümü kaldıktan sonra Kurtarma bölümünün üzerine sağ tıkla ve "active"i seç. 6- Acroniste değişiklikleri kaydet ve yeniden başlat 7- Ve açılışta recover konsulu tekrar karşında. Kendim denedim hemde 3 kere çalışıyo. 8- Yukarıdakilerini hepsini yapabilmek için iyi bilgisayar bilmek gerekiyo. 9- Bilgisayarım yok o yüzden aklımda kalan şekilde yazdım 10- Sonucu bildir
quote:
Orjinalden alıntı: gooogle96
recoverdan boot için
1- Googleda Hiren's BootCD diye arat. indirince cd ye nero ile yazdır. 2- Hiren's BootCD ile bilgisayarı başlat 3- hiren içinde "disk manager" bölümünde "acronis Disk Director" programı var. onu çalıştır. 4- ekstra tüm bölümleri sil sadece c ve kurtarma bölümü kalsın. 5- Sadece c ve kurtarma bölümü kaldıktan sonra Kurtarma bölümünün üzerine sağ tıkla ve "active"i seç. 6- Acroniste değişiklikleri kaydet ve yeniden başlat 7- Ve açılışta recover konsulu tekrar karşında. Kendim denedim hemde 3 kere çalışıyo. 8- Yukarıdakilerini hepsini yapabilmek için iyi bilgisayar bilmek gerekiyo. 9- Bilgisayarım yok o yüzden aklımda kalan şekilde yazdım 10- Sonucu bildir
Acronis Disk Director benim bilgisayarımda zaten kurulu bir program ve kendi boot CD si de mevcut. Ama neden C: ve kurtarma bölümü hariç diğer bölümleri silmemiz gerekiyor anlamadım. Zira onca GB veriyi ne yaparım. Bende C:(Vista) D: ve E:(Recovery) olarak partitionlar mevcut. Şimdi ben Acronis Disk Dİrector ile direk E: yi aktive sector yapsam aynı şey olmaz mı? Ne fark eder?
Hem zaten şöyle bir olay var..ben diyelmi ki D: deki verilem durmasına rağmen E:Recovery yi Active yapabilip Recovery den boot edebilsem bile Fotmat sonrası D: silinip, C: ve D:Recovery olarak formatlanacak diye biliyorum. Bu yüzden bu işe girmem. Zaten Acronis True Image ile alınmış yedeğim var.
Belki son ihtmal, başka çare kalmazsa ve verilerimi yedeklersem başvurabilirim.
Bu arada deneyen olursa, buraya yazmayı unutmasın sonucu.
eger bilgisayari alirken vista kurulum dvd si vermedilerse ki oyle gozukuyo microsofttan sadece dvd parasini odeyerek lisanssiz vista dvd si siparisi ver.daha sonra o dvd ile bilgisayarini kur.lisansin zaten bilgisayarinin altinda yaziyor.driverlara gelince tum driverlari vista kendi taniyor.kalan wireless vs programlari da hp nin internet sitesinden indirirsen hic bi sorun yasamazsin.
diger bölümleri silmezsen kurtarmaya başlarken hata verip yarıda kesiliyo. kendisi ektra bölümü silemiyo bende öyle düşünmüştüm. imajı açmak için orjinal disk boyutuna ihtiyaç duyuyo.