İncelemeye konu olan monitör; HP Performance Serisi, HP ZR2440w, 24-inch, LED Backlit, IPS Monitor modelidir. Ürün 12 şubat 2013 tarihinde satın alındı. Almak isteyen arkadaşlara yol göstermek amacı ile mini bir inceleme yapma gereği duydum. Umarım beğenirsiniz.
Kısaca teknik özellikleri;
Türü: SmartBuy Ekran Boyutu (Diagonal): 24 " Çözünürlük: 1920 X 1200 Ekran Piksel: 0.27 mm Parlaklık (Tipik): 350 cd / m² Görüş Açısı: 178 ° yatay; 178 ° dikey Tepki Süresi: Griden griye 6 ms Giriş sinyali: 1 DVI-D, 1 DisplayPort, 1 HDMI Ses: Stereo analog ve SPDIF dijital ses çıkışı Çerçeve rengi: Siyah ve fırçalanmış alüminyum Eğim ve döndürme açısı: Tilt: -5 ° +35; Döner: 45 ± Mat ekran LED Arka aydınlatmalı Pivot dönüşü
4 port USB Hub
Ağırlık: 7.6 kg Boyutlar (G x D x Y): 56,2 x 6,1 x 36,8 cm
Güç Kaynağı: Giriş voltajı: 90-265 VAC Güç Tüketimi: 59W (maksimum), 48W (tipik), <0.5W (bekleme) Çalışma Sıcaklığı Aralığı: 5-35 ° C
Garanti: 3 yıl parça, işçilik ve yerinde hizmet.
Önceki monitörüm Gold Pc'den 2007 yılında 800₺ ödeyerek aldığım Samsung 226bw modelini uzun yıllardır kullanıyordum, İki monitörüm arasında gerek renk derinliği ve gerçeğe en yakın görüntü olarak yadsınamaz fark mevcut. Fazla oyun tutkum olmadığını belirteyim fakat Crysis3, AC-4, Splintercell blacklist, BF-4'e takıldığım şu günlerde en ufak olumsuzluk yaşamadım açıkçası. Bunda monitörü 75hz yenileme hızınında katkısı olduğunu ifade etmeliyim. Photoshop ve diğer uygulamalarda memnuniyetim fazlası ile arttı. Film ve internet tarayıcıları performansı ise mükemmele yakın.
Kısa incelememizin sonuna geldik, Kalın sağlıcakla.