Şimdi Ara

Hp Stream x360 11-P010NT [ANA KONU] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
4
Favori
12.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: SALIGIA

Hocam cihazı bugün aldım. Kötü mü yaptım iyi mi bilmiyorum, henüz pek kurcalama vaktim olmadı. Cihazı alırken bir de 64gb Class10 Sd card aldım yerel disk niyetine kullanmak için. Zaten bir de 1tb hard disk var. Niyetim 4gb olan yoga 500 almaktı ama aralarında 1000 lira fark var . Herhalde ofis işleri rahatlıkla görür ve sd card ile beraber 100 gb olan alan yeter inşallah.

wimboot denen bi olay var onu yapınca windows 3-5 gb arası yer kaplıyormuş sadece ben beceremedim. Windows 10 içinde anlatım bulamadım zaten. Yapabilirseniz yapın 20 gb yer kalıyor nerdeyse.

Edit: Bende zaten bu bilgisayarı ders notlarım ve ders videoları için almıştım yanına 16 gb hafıza kartı aldım şu an bana yetiyor güncellemeler kapalı şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StealheX -- 11 Ekim 2015; 22:53:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam windows 10 güncellemesinden sonra dokunmatik ekran çalışmaz oldu. Güncellerken her şeyi sıfırlayarak güncellemiştim. Çözümü nedir?
  • SALIGIA kullanıcısına yanıt
    Bende öyle bi sorun olmadı, driverlerde uyumsuzluk olabilir . Tekrar yükleyin isterseniz...

• StealheX kullanıcısına yanıt
    O sorunu hallettim de hocam başka bir sorum var benim. Kutudan çıkan gift card olayını bir türlü aktif edemedim. microsoft/hpstream giriyorum, dediklerini yaptıktan sonra doğrulama kodunu da giriyorum ama "Bir sorun oluştu" diyor her seferinde. Siz bu işlemi sorunsuz mu hallettiniz?
  • quote:

O sorunu hallettim de hocam başka bir sorum var benim. Kutudan çıkan gift card olayını bir türlü aktif edemedim. microsoft/hpstream giriyorum, dediklerini yaptıktan sonra doğrulama kodunu da giriyorum ama "Bir sorun oluştu" diyor her seferinde. Siz bu işlemi sorunsuz mu hallettiniz?

Ben henüz aktifleştirmedim office'yi hata koduyla hp desteğe mesaj atarsanız yardımcı olurlar. Kod geçerliliğini yitirmiş olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: StealheX

quote:

Ben henüz aktifleştirmedim office'yi hata koduyla hp desteğe mesaj atarsanız yardımcı olurlar. Kod geçerliliğini yitirmiş olabilir.

Office değil hocam. Mağaza için 75 liralık hediye kodu. Kullanma kılavuzunun olduğu poşetten çıktı. Nette biraz araştırdım da W10 yükleyenlerde sıkıntı yapıyormuş ve bunlardan biri de benim. MS forumlarında baya geyiği var ama ne MS ne de HP çözüm üretemiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• SALIGIA kullanıcısına yanıt
    Hiç uğraşmayın bence uğraştığınıza değecek uygulama yok mağazada

• Bende almayı düşünüyorum, ısınma sorunu çok oluyor mu, tf 2 gibi oyunlar oynayabilir miyim :D, teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgmar22 -- 9 Kasım 2015; 12:11:36 >
  • mgmar22 kullanıcısına yanıt
    Oyunlarda aşırı ısınıyor ve kasıyor tavsiye etmem

• Aldım artık bu fiyata daha en iyi bu tablet görünüyodu, zaten çok fazla oyun oynamam bununla 1 saat falan :)
  • win 10 nasıl yüklüyorsunuz pc de yer kalmadı kurulu hiç bir program yok win güncellemeleri ile doldu yer yok diyip duruyor
  • Min. 8gb flash disk , yada harici disk tak , win 10 kurulumda yer yok disk tak der zaten, kurulum icin gecici olarak o alani kullanir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joje -- 25 Kasım 2015; 9:30:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arasingo

pc den sabit diskini(32 ssd) sökmek istiyorum , yardımcı olabilirmisiniz
     Hp Stream x360 11-P010NT [ANA KONU]

fotoğrafın sol alt kısmındakini harddisk e benzettim fotoğrafın daha detaylısı varmı yoksada bu hafıza sorununa içinden ekleyerek çözüm bulabilen varmı. flaş harici hdd ve sd kart hiç mantıklı olmuyor hafıza 64 e bile çıksa tadından yenmez. bu aleti yapan hiç düşünmemişmi windowsun boyutunu. hafıza sorununa yana döne çare arıyorum bulabilen olursa lütfen yardımlaşalım

• omrrdm O kullanıcısına yanıt
    benim bulabildiğim kadarıyla anakart değişimi desteklemiyormuş

• omrrdm O kullanıcısına yanıt
    Bunlarda bildiğimiz anlamda 2.5 inç ssd yok malesef,telefonlardaki gibi NAND Flash bellek kullanıyorlar.Anakarta lehimli olduğu için değişemiyoruz.Mekanik diskten hızlı,SSD'lerden yavaş oluyorlar.Daha pahalı ürünlerde Genelde M2 veya mSATA SSD oluyor ve değişebiliyoruz.Bu ürün bunun dışında.
  • Bende bu gun aldim. Cok hos cihaz.

• Cihazın Windows 10 performansı win 8.1'e göre nasıl? Bende de bu cihaz var Windows 10'a geçmemek için direniyorum :) Stabilite açısından çok bir şey değişmiyorsa Windows 10'a geçmeyeceğim
  • Cihazı almak isteyenler varsa birkaç bir şey de ben yazayım.

-Benim cihazda en sevmediğim nokta ekranın IPS olmaması. Ekranı dikey olarak kullanamıyorsunuz.
    -Taktığım hafıza kartına Euro Truck Simulator 2'yi kurdum ve hiç kasmadan oynuyorum. Isınma oluyor ama soğutucu fan ile hallediliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: botebman

Cihazın Windows 10 performansı win 8.1'e göre nasıl? Bende de bu cihaz var Windows 10'a geçmemek için direniyorum :) Stabilite açısından çok bir şey değişmiyorsa Windows 10'a geçmeyeceğim

Başka bir konuda yazdığım yorumu paylaşayım sizle.

Hocam Hp p010nt kullanıcısıyım ve tavsiye ederim. Ben de sizin gibi office uygulamaları ve net gezinme amacının yanında sürekli yanımda taşıyabileceğim bir model arıyordum. Cihaz yanlış hatırlamıyorsam 1.3 kg civarı olması lazım. Muadillerine göre biraz kalın, isterseniz bir teknoloji mağazasında kıyaslayabilirsiniz. Tablet modu ilk başta insana çok cazip gelse de ağırlığından dolayı bir süre sonra o şekilde kullanmıyorsunuz. Ama yine de arkadaşlara bir şey gösterirken sadece ekranı ters çevirmek pratik bir durum. Hatta çoğu zaman touchpad yerine touchscreen kullanıyorum, daha pratik. Benim gibi okulda sunum vs yapan biriyseniz vga çıkışı yok. Bunu söylüyorum çünkü hdmi girişli/çıkışlı projektör bulunmuyor sınıflarda kolay kolay. 32 gb emmc diski var ve donanım düşük olmasına rağmen bu diskten dolayı gayet seri bir cihaz. İlk aldığımda direk Win 10 güncellemesini yapmıştım ama tavsiye etmiyorum. Hem diskte kullanabilir alan azalıyor hem de ram ve işlemci tüketimi artıyor. Şu an Win 8.1 ile kullanıyorum ve temiz Wimboot formatından sonra yaklaşık 18 gb boş yer kalmıştı bana(Recovey bölümü de oluşturduğum halde). Office kurduktan sonra (1 yıl ücretsiz office 365 paketi hediye idi ben aldığımda) bu alan 15 gb civarına düşüyor. Maalesef Office modüllerini tek tek kaldıramıyor/kuramıyorsunuz. Yani sadece word ya da excel kurulu olsun, az yer kaplasın durumu maalesef yok. Edge tarayıcı gerçekten çok lanet. Sürekli sayfalarda çökmeler yaşanıyor hatta bazen uygulama komple çöküyor. Bu yüzden Opera kurdum ve gayet rahatım bu konuda da. Ayrıca Win 8.1 şu an boşta 900mb ram kullanıyor bu da bir avantaj. Özet olarak office ve web browser için ideal tek sıkıntı disk kapasitesi. Onu da 64gb 80mb okuma hızı olan Sd Kart ile çözdüm. İş görüyor yani.

Sorunuz olursa cevaplarım.

Edit: batarya süresi normal kullanımda (web gezinme ve word gibi) 8 saat rahat idare ediyor. Bunu gerek yerli gerekse yabancı incelemeler ile doğrulayabilirsiniz. Ayrıca full hd youtube videolarında da takılma vs yapmıyor.

• Bu cihaza alternatif olarak yoga 300 ü önerirmisiniz

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.