Şimdi Ara

HP QJ684AA 2311GT 3d Monitör (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
735
Cevap
9
Favori
54.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nujman

3d dışında oyun performansı nasıl, bunu merak ediyorum asıl....

Valla hocam onu bende merak ediyorum ama şu iz3d programını kullanan arkadaş bize bir yardım eli uzatırsa çok iyi olacak. Dün ben yaşadığım sorunları yazdım ama cevap dönmedi. İnşallah bu gün mesajı görürde bi yardımcı olur.
  • Dikey görüş açısı bütün 3d monitörlerde düşük. Zaten 2d aynı özellikteki monitörler 400 liradan satılıyor. Verilen +100 lirayı her türlü hak eder. izlenen 3d içeriğin de kaliteli olması lazım 2-3 gb lık mkv dosyalarına göre yorum yapmak yanlış olur. zaten çoğunlukla 2d kullanılır. Arada bir de film, oyun için kullanılır işte.

Orijinalden alıntı: Hobar

Dikey görüş açısı bütün 3d monitörlerde düşük. Zaten 2d aynı özellikteki monitörler 400 liradan satılıyor. Verilen +100 lirayı her türlü hak eder. izlenen 3d içeriğin de kaliteli olması lazım 2-3 gb lık mkv dosyalarına göre yorum yapmak yanlış olur. zaten çoğunlukla 2d kullanılır. Arada bir de film, oyun için kullanılır işte.

+1

De işte düzgün bi 2d incelemesi yok olsa gerçekten özelliklerine göre 100 tl bişey değil...

Dikey görüş açısı bütün 3d monitörlerde düşük. Zaten 2d aynı özellikteki monitörler 400 liradan satılıyor. Verilen +100 lirayı her türlü hak eder. izlenen 3d içeriğin de kaliteli olması lazım 2-3 gb lık mkv dosyalarına göre yorum yapmak yanlış olur. zaten çoğunlukla 2d kullanılır. Arada bir de film, oyun için kullanılır işte.

Hocam bence konuyu en güzel sen özetlemişsin.

Dikey görüş açısı tn panelli bütün monitörlerde düşük. Ama 3d için 12 derece gerçekten az. Put gibi durmak gerekiyor. Şöyle 30 felan olsa tadından yenmezdi. Ama yazdıklarına katılmıyor değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DFX -- 22 Kasım 2011; 12:26:00 >
  • Ben FPR teknolojisini yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. Biraz anlatayım size. Şimdi ben TV'mi aldığımda FPR panelli monitörler piyasada yoktu. Hem konsol, hem de PC bağlantısı istediğimden TV satın aldım. LG 42LW4500 var evimde.

Şimdi 3D görüntü teknolojisinde -ki FPR diyelim- sağ sol bakış açısı 178 dereceye kadar net denir. Yalnız 3D bakış açısı alt-üst çizgisinde sıkıntı yaratır. Yani crosstalk meydana gelir. Kaldı ki makul yerleştirmede 12 derecelik dikey görüş açısı çok dar bir açı sayılmaz.

Tridef'i beğenmemişsiniz ancak ben hem Iz3D, hem de Tridef kullanmış bir kullanıcıyım ve AMD HD6950 ekran kartı sahibi olduğum için %50 indirimle 3 kurulumluk lisansını satın aldım Tridef'in.

Şimdi öncelikle ekran kartınıza ait tüm güncellemeleri yapın. Sonra kullandığınız ekran kartının kontrol panelinden gerekli 3D ayarlamalarını yapın ve Tridef oyunu açın. O panelde zaten yönlendirmeleri görürsünüz. Çok zor bir ayarlama süreci yok.
    AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2 GHz 8 MB Cache 4, Gigabyte 880GA- UD3H AM3 AMD 880G / SB850 DDR3 1866 MHz (O/C) DV, Kingston 4 GB (2x2 GB) KIT Hyperx DDR3 1333 MHz CL7 XMP Ram, Cooler Master HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W Midt ATX, Sapphire HD 6950 GDDR5 1 GB 256Bit AMD Radeon DX11, Samsung 1 TB 32 MB SATA 2 7200 RPM, LG 3D Cinema TV 42LW4500, Sony PS3, Sony PSP 3000, iPOD Touch 4G 32GB White

• quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Ben FPR teknolojisini yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. Biraz anlatayım size. Şimdi ben TV'mi aldığımda FPR panelli monitörler piyasada yoktu. Hem konsol, hem de PC bağlantısı istediğimden TV satın aldım. LG 42LW4500 var evimde.

Şimdi 3D görüntü teknolojisinde -ki FPR diyelim- sağ sol bakış açısı 178 dereceye kadar net denir. Yalnız 3D bakış açısı alt-üst çizgisinde sıkıntı yaratır. Yani crosstalk meydana gelir. Kaldı ki makul yerleştirmede 12 derecelik dikey görüş açısı çok dar bir açı sayılmaz.

Tridef'i beğenmemişsiniz ancak ben hem Iz3D, hem de Tridef kullanmış bir kullanıcıyım ve AMD HD6950 ekran kartı sahibi olduğum için %50 indirimle 3 kurulumluk lisansını satın aldım Tridef'in.

Şimdi öncelikle ekran kartınıza ait tüm güncellemeleri yapın. Sonra kullandığınız ekran kartının kontrol panelinden gerekli 3D ayarlamalarını yapın ve Tridef oyunu açın. O panelde zaten yönlendirmeleri görürsünüz. Çok zor bir ayarlama süreci yok.

Hocam Tridef için ekran kartında da ayar yapacağımızı kimse söylemedi bize:) Şimdi bende Nvidia ekran kartı var. Ekran kartı yönetim panelinde 3D ayarları vardı diye hatırlıyorum ama bu ayarların Nvidianın kendi gözlükleri için geçerli olduğunu sanıyordum. Yanlışım mı var?

• quote:

Ben FPR teknolojisini yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. Biraz anlatayım size. Şimdi ben TV'mi aldığımda FPR panelli monitörler piyasada yoktu. Hem konsol, hem de PC bağlantısı istediğimden TV satın aldım. LG 42LW4500 var evimde.

İnan 12 derecelik açı az geliyor. İade etmemin tek nedeni bu açının benim için problem olması.
    Onun dışında kontrası da beğenmedim.
    Olaya fiyat performans olarak bakarsak 518 TL ye alınabilir bir monitör.
    Bu hem 23" led, 3d vs vs

• battlefield 3 de 3d çalışmıyor diye yazmış birisi. Yeni yamayla 3d desteği gelmiş

battlefield 3 de 3d çalışmıyor diye yazmış birisi. Yeni yamayla 3d desteği gelmiş

Bendeki oyunlardan birinde de güncelleme istemişti. Sanırım 3D desteği içindi bu. Bende yapmadım. Tabi sonuç hüsran.

Orijinalden alıntı: fatality-one

quote:

Orijinalden alıntı: lookingglass

dostum bu hafta sonu ürünü aldım kurdum... akabinde hemen deneme fırsatım oldu bu fiyata bu kalite gerçekten beni memnun etti. birileriyle paylaşmam gerek derken konuyu buldum yazmadan duramadım...
    ürün hakkında bazı şüphelerim vardı ama hepsi yersiz çıktı şöyle ki;
    internette birçok forumda lg'nin buna benzer modeli için "ghosting" denen bir sıkıntı yaşandığı söyleniyordu (yani 3d görüntü izlerken sağ veya sol gözün görmemesi gereken çizgileri silikte olsa biraz görme sonucu duyulan rahatsızlık) ancak bu monitörde bunu kesinlikle yaşamadım. görüntü 3d izlerken parlaklığından neredeyse hiç birşey kaybetmiyor. renkler tatmin edici derecede canlı. sadece ek bilgi olarak şunu söyleyeyim monitörle gelen tridef programı oyunların tümünde dörtdörtlük çalışmıyor onun yerine ben iz3d denen ücretsiz bir program buldum onu kullanıyorum aldığım sonuç mükemmel (ancak onda bile battlefield 3'ü oynayamadım maalesef). tam olarak anlatamadım belki ürünü ama yine bilgilenmek istediğiniz birşey olursa anladığım kadarıyla yardımcı olmaya çalışacağım.
    kendimi bu ürünün fahri pazarlamacısı olarak görüyorum :) tüm almak isteyenlere gözüm kapalı tavsiye ederim bu fiyata bu kalite hp uyanıp fiyatı artırmadan almakta fayda var.

hocam ben bu iz3d yi kurdum ama oyunlarda hep can't find stereo device yazıyor ve oyunları 3D oynayamıyorum. sence neyi yanlış yapıyor olabilirim?

üstadım iz 3d programını indirirken, yani tam olarak şu adreste (http://www.iz3d.com/select_download) işlemi yaparken doğru cihazı tanımlaman lazım.
    "3D 24inch LED (FPR)" seçeneğini işaretlemen lazım, bu şekilde indirdiğin vakit herhangi bir extra tanımlama işlemi yapmıyorsun. sonra yazılımı açıp enable driver seçeneğini işaretliyor ardından oynamak istediğimiz oyunu açıyoruz (battlefield ve nfs the run maalesef 3d çalışmıyor muhtemelen frostbite 2'den kaynaklanıyor). ondan sonra oyuna girişte yönergeleri takip ederek 3d keyfine varıyoruz. extra ayarlar için programı karıştırdıkça bilgi sahibi olursun zaten. ancak dikkatimi çeken önemli bir problem var sizlerle paylaşayım bu program ve nod32 birlikte kullanıldığında bazı sıkıntılar söz konusu oluyor aklınızda bulunsun. ben sırf bu yüzden antivürüsten vazgeçtim.

• Yanlış Şimdi Nvidia'nın kendi gözlükleri dışında izlenmez diye bir durum yok ama sıkıntıya sokuyor oyunda. Forumda bu konuyla ilgili bir ana konu vardı. Bulunca linkini eklerim hemen.
    AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2 GHz 8 MB Cache 4, Gigabyte 880GA- UD3H AM3 AMD 880G / SB850 DDR3 1866 MHz (O/C) DV, Kingston 4 GB (2x2 GB) KIT Hyperx DDR3 1333 MHz CL7 XMP Ram, Cooler Master HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W Midt ATX, Sapphire HD 6950 GDDR5 1 GB 256Bit AMD Radeon DX11, Samsung 1 TB 32 MB SATA 2 7200 RPM, LG 3D Cinema TV 42LW4500, Sony PS3, Sony PSP 3000, iPOD Touch 4G 32GB White

• BF3 için 3D desteği güncellemeyle geldi ama Tridef, IZ3D gibi sanal 3D yaratan programlar kullandığınız zaman oyunun ya da filmin-videonun kendinden 3D opsiyonu olmasına gerek yok. Ben multiplayer olarak 3D oynuyorum BF3'ü ilk çıktığından beri. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bazen hatta oyunun kendi içindeki fonksiyonundan bile dahha iyi bir 3D görüntü kalitesi alıyorum Tridef'le.

• kim ne derse desin maalesef tridef programının daha çok ekmek yemesi lazım her 3d oyun oynyacağımda yeniden bir şans daha veriyorum ama nafile olmayınca olmuyor işte becerememişler, üstelik ekran kartı driverimde güncel hatta en son betayla bile denedim (nvidia 285.79). ama iz 3d öyle mi kendimdeki bütün oyunları denedim hakkında soracağınız herşeye dilimin döndüğünce aklımın kestiğince cevap vermeye çalışayım. "modern warfare 3" 3d deneyimi mükemmeldi inşallah önceki cevaptan faydalanıp oyunu 3d oynayabilirsiniz. yine bir uyarı yapayım bazı fps oyunlarda 3d özelliği açıldığında silah konusunda sıkıntı yaşamak mümkün iç içe geçmek söz konusu gerçek hayatta silahın üzerine yaslandığımızda arpacık sinme tepesi ile nişan alırken tek gözümüzü kapatırız ya işte oyunda program bunu çözemiyor iki göz içinde ayrı sinyal geliyor ve herşey iç içe geçiyor nişan almak imkansız hale geliyor tek gözünü kapatsan bile(ki farkındayım çok saçma bi hareket) nişan alınmıyor nişangah başka yeri gösteriyor kurşun başka yere gidiyor. işte burda iz3d'ni dehası olaya yetişiyor ayarlardan (in game settings) use simple 3d'yi seçiyoruz silah 2d gerisii 3d oluyor iz3d herşeyi düşünmüş...

• quote:

Yanlış Şimdi Nvidia'nın kendi gözlükleri dışında izlenmez diye bir durum yok ama sıkıntıya sokuyor oyunda. Forumda bu konuyla ilgili bir ana konu vardı. Bulunca linkini eklerim hemen.

tam anlamadım nvidia 3d driver ile bu monitörü uyumlu bir şekilde kullanmak mümkün mü demek istiyorsun acep.

Hocam hala oyun deneyimini yaşayamadın mı? Senin direktiflerin doğrultusunda sipariş vereceğiz

quote:

Yanlış Şimdi Nvidia'nın kendi gözlükleri dışında izlenmez diye bir durum yok ama sıkıntıya sokuyor oyunda. Forumda bu konuyla ilgili bir ana konu vardı. Bulunca linkini eklerim hemen.

tam anlamadım nvidia 3d driver ile bu monitörü uyumlu bir şekilde kullanmak mümkün mü demek istiyorsun acep.

Hayır, elbette onu demiyorum. NVidia'nın kendi 3D driverı ile kullanmıyoruz elbette. Ben Radeon HD6950 kullanıcısıyım. Oyun konusunda AMD sorun söyleyeyim, yardım edeyim. Tridef sorun anlatayım -silahı 2D yapmak Tridef'te de mevcut- Nvidia başlığını bulacağım size, merak etmeyin. Oradan alırsınız en iyi bilgiyi.

• quote:

quote:

quote:

Hayır, elbette onu demiyorum. NVidia'nın kendi 3D driverı ile kullanmıyoruz elbette. Ben Radeon HD6950 kullanıcısıyım. Oyun konusunda AMD sorun söyleyeyim, yardım edeyim. Tridef sorun anlatayım -silahı 2D yapmak Tridef'te de mevcut- Nvidia başlığını bulacağım size, merak etmeyin. Oradan alırsınız en iyi bilgiyi.

anladım...
    tridef iyi hoş ama her özelliğini çözecek kadar bile kullanıp randıman alamadım ki. mesela ben modern warfare 3'ü tridef aracılığıyla açamadım bile ekran gri renkte kalıyor altta oyun devam ediyor. nvidia'dan kaynaklanıyor olabilir...

• NVidia'dan kaynaklanıyor olabilir. Ben henüz Modern Warfare 3'ü satın almadım. Oyunu alınca ancak bu dediğimi destekleyebilirim gerçi ama BF3, şimdi Skyrim hiç sorunsuz Tridefle kullanıyorum.

Ben de IZ3D'yi çok fazla kurcalamadım. Kullandım ama Tridef daha rahat gelince ona yöneldim hemen.

• Tridef deki hazır oyun profili olayını nasıl aşacağız beyler? yani orada listede olmayan oyunları oynayamaycağız mı?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.