Şimdi Ara

HP PAVİLİON G6 DRİVER SORUNU!!!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
8.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hocam şimdi bende sorun büyük en başta hata yapmışım gibi geliyor bana anlamadan dinlemeden gidip pc aldım neyime benim yanımda anlayan bi adam götürmedim neyse konu şu hp kurbanıyım HP Pavilion g6-2212et Dizüstü Bilgisayar şimdi ben bunu alırken sıfır aldım garantisi devam ediyor ama oyun oynayamıyorum yeni oyunları yükleyince v-ram yetersiz diyor satan cocuk cok övdü abi şöyle iyi böyle iyi bi işe yaramıyor oyun oynayamayınca sözde 8gb ekran kartı var bilmem ne eskiden 256 mb oynardım ben o oyunları masa üstünde ama bu zıkkımda olmuyor araştırdım efendi dedim ya bilmiyorum bu işi diye netice bende 8gb var evet ama bunu oyun oynarken v-ram 64 mb görünüyor oyun ya acılmıyor ya cok donuyor bana yardım edebilir misiniz biosun şu an ki sürümü f14 yani şu sistem özellikleri

İşletim Sistemi Adı Microsoft Windows 7 Ultimate
    Sürüm 6.1.7601 Service Pack 1 Derleme 7601
    Diğer İşletim Sistemi Açıklaması Kullanılamıyor
    İşletim Sistemi Üreticisi Microsoft Corporation
    Sistem Adı HP
    Sistem Üreticisi Hewlett-Packard
    Sistem Modeli HP Pavilion g6 Notebook PC
    Sistem Türü X86-based PC
    İşlemci Intel(R) Core(TM) i5-3210M CPU @ 2.50GHz, 2501 Mhz, 2 Çekirdek, 4 Mantıksal İşlemci
    BIOS Sürümü/Tarihi Insyde F.14, 20.09.2012
    SMBIOS Sürümü 2.7
    Windows Dizini C:\Windows
    Sistem Dizini C:\Windows\system32
    Önyükleme Aygıtı \Device\HarddiskVolume1
    Yerel Ayar Türkiye
    Donanım Soyutlama Katmanı Sürüm = "6.1.7601.17514"
    Kullanıcı Adı HP\hp
    Saat Dilimi GTB Yaz Saati
    Yüklü Fiziksel Bellek (RAM) 8,00 GB
    Toplam Fiziksel Bellek 2,41 GB
    Kullanılabilir Fiziksel Bellek 1,13 GB
    Toplam Sanal Bellek 4,82 GB
    Kullanılabilir Sanal Bellek 3,07 GB
    Disk Belleği Dosyası Alanı 2,41 GB
    Disk Belleği Dosyası C:\pagefile.sys

şimdi ben buna biosun son yazılımını yüklesem ve ordan bu v-ram olayına care bulabilir miyim yani kapasite artırıp yada inside ve radeon birlikte calışıp işte neyse benim derdim bitermi bana bi yardım ederseniz sevinirim teşekkürler

• caresiz_58 C kullanıcısına yanıt
    hocam v-ram yetersiz demek video ram yetersiz demektir, 2 tane ekran kartı vardır cihazınızda biri onboard diğeri ise oyunları oynatabilmeniz için güçlü bir ekran kartı,
    güçlü olan ekran kartı genelde oyunlarda devreye girer ve şarjda takılı olması gerekebilir otomatikte ise, ayarları manuel olarakda yapabilirsiniz
    sizin bu hatayı almanızın sebebi ekran kartınız oyunu açınca devreye girmiyor olabilir veya driverında problem olabilir
    ilk önce driverlarını güncelleyin, önce onboard vga sonra harici vganın tekrar giremezseniz 2. ekran kartını kontrol panelinden aktif edin tekrar deneyin, yine devam ederse problem oyununuz onboard ekran kartını seçiyor olabilir mesela pes 13 yapıyor yapıyor sanırım
    option kısmından ekran kartınız seçebilirsiniz
    umarım çözersiniz iyi geceler
  • Merhaba arkadaşlar,öncelikle bu g6 serisi bu sıkıntıdan yaklaşık olarak 7 8 adet laptop'la karşılaştım.Bunlar'dan sadece 4 ü yada 5 i çözüme ulaştı.Hp'nin aynı tarihte yayınlanmış intel hd graphics kartı ve aynı tarihte yayınlanmış olan amd driver'i ni kurmak.Tek çözüm yolu olarak hp'nin müşteri hizmetleri'de bunu söylemekte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enesaksac

Merhaba arkadaşlar,öncelikle bu g6 serisi bu sıkıntıdan yaklaşık olarak 7 8 adet laptop'la karşılaştım.Bunlar'dan sadece 4 ü yada 5 i çözüme ulaştı.Hp'nin aynı tarihte yayınlanmış intel hd graphics kartı ve aynı tarihte yayınlanmış olan amd driver'i ni kurmak.Tek çözüm yolu olarak hp'nin müşteri hizmetleri'de bunu söylemekte.

Sorun şu ki HP nin aynı tarihte yayınlanmış hd graphics kartı ve aynı tarihte yayınlanmış olan amd driver'ı nerede? Kendi sitesinde var ama sadece windows 8 için var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Notorious -- 28 Ağustos 2013; 15:18:20 >
  • ascend kullanıcısına yanıt
    Ürün Adı hp g6-2212et

Ürün Numarası C6G54EA
    Mikroişlemci 2.5 GHz Intel Core i5-3210M
    Yonga seti Intel HM76 Express
    Mikroişlemci Önbelleği 3 MB L3 önbellek
    Bellek 8 GB DDR3
    Maks. Bellek 8 GB'ye kadar DDR3 belleğe yükseltilebilir (2 DIMM)
    Video Grafik Kartı AMD Radeon HD 7670M (2 GB DDR3 ayrı)

bu benim elimdeki pc nin özellikleri hp nin sitesinden aldım şimdi yukarda kalın harfle yazan video grafik kartı amd radeon denilen şeyi galiba aktif hale getiremiyorum galiba son söylediklerinizi yapacagım fakat bana onları bulabileceğim link atarsanız sevinirim kafam o kadar karıştırıyor ki fazla anlamadığım için cok zor oluyor
    bide mesela pc ye şunu kurdum HP Support Assistant yine hp nin sitesinden bi kaç yerde daha okudum bios dan ayarlanıyor diye benim biosda öyle bi ayar yoktu biosu güncelledim ama yine öyle bi ayar yok biosuda bu yardımcı sayesinde güncelledim eski inside f14 dü şimdi inside f25 olarak görünüyor ama pc de hiç bi değişiklik yapmadı yardım ederseniz sevinirim iyi günler

• Bende ayniseyi yaptim arkadasa sunla cozduk

http://www.tamindir.com/sbright/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Playexata

Bende ayniseyi yaptim arkadasa sunla cozduk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Notorious

quote:

Orijinalden alıntı: Playexata

Bende ayniseyi yaptim arkadasa sunla cozduk

Sen istediğini de ben onla çozdum

• Hocam driver geniusu kurup onla driverları yükleyin, umarım çözersiniz. Kullanımı bazı başlıklarda mevcut ve otomatik çalışıyor çok basit.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ascend kullanıcısına yanıt
    resimdeki gibi biri calışıyor biri caışmıyor hata kodu kod 43 diyor windows tarafından devr dışı bırakılmıstır diyor elle etkinleştiriyorsun pc kapatıp acınca yine aynı sey oluyor sürücü güncelle diyorsun sürücü güncel diyor en son bir sitede şunu buldum otomatik driver güncellemesihttp://www.tamindir.com/slimdrivers/indir/ inteli güncelle dedim onu buldu güncelledi yani o eski sürümmüş galiba şu program slimdrivers birazdan kuracagım onu kurup birde onunla bakacagım radeon güncelemesine yinede saol hocam valla baya yardımcı oldun en azından elle calıştıra biliyorum :) daha oyun denemedim silmiştim hepsini ama deneyecem yakında :)
    son olarak aygıt yöneticisinden bunu otomatik etkinleştir diye bir secenek bulamazmıyım yada başka yerden intel calışınca radeon da calışsa birlikte intel calışınca radeonu ben elle etkinleştirmek zorunda kalmasam
     HP PAVİLİON G6 DRİVER SORUNU!!!!!

• caresiz_58 C kullanıcısına yanıt
    Önce bunu kurun
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-113258-1&cc=in&dlc=en&lc=en&os=4132&product=5239406&sw_lang
    Sonra
    http://download.windowsupdate.com/msdownload/update/driver/drvs/2012/10/20510943_f88b42350fc5035d8b7837a0559926815f6695c7.cab
    Bunu bir kurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D66DD504 -- 29 Ağustos 2013; 13:28:06 >

• hocam bu kadar kafanızın karışmasına gerek yok sistem yüklenmeyi onboard ekran kartına yapıyor bios dan onboard ekran kartı kapattığınız zaman zaten otomatik olarak harici ekran kartına geçiş yapacak bu şekilde format attığınız zaman yüksek ihtimalle 7 grafik sürücülerileri yükleyecek burada ki nokta driverileri güncel hale getirerek daha iyi performans alabilirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.