Merhablar arkadaşlar yeni bi laptop almayı düşünüyordumda ... nette araştırma yaparken HP Pavilion dv6920et (FK137EA) ile karşılaştım özellikleri ve fiyatıda bana uygun geldi bide size sorayım istedim... benim aklıma takılan ekran kartı konusunda nasıl bir performasn alırım..yani oyun oynayabilrimiyim rahatlıkla ...
Özellikler
* İşlemci Hızı : 2,16 GHz * Ön Bellek (L2 Cache) : 2 MB * İşletim Sistemi : Windows Vista Home Premium * Bellek : 3072 MB * Bellek Türü : DDR2 * Ekran Boyutu : 15,4" * Ekran Çözünürlüğü : 1280 x 800 px * Parlak Ekran : Evet/Var * Geniş Ekran : Evet/Var * Paylaşımlı Ekran Belleği : Evet/Var * Ekran Kartı : NVIDIA® GeForce™ 8400M GS * Ekran Kartı Belleği : 256 MB * Sabit Disk Kapasitesi : 250 GB * Sabit Disk Dönüş Hızı : 5400 rpm * Sabit Disk Arabirimi : SATA * Hoparlör Türü : Altec Lansing® * Optik Sürücü : DVD±RW DL * Modem : 56K Fax/Modem * Kablolu Ağ : Ethernet 10/100 * Kablosuz Ağ : 802.11a,802.11b,802.11g * Uzaktan Kumanda : Evet/Var * Klavye : Türkçe Q * USB Sayısı : 3 * Dahili Web Kamera : Evet/Var * İşlemci Modeli : Intel® Core™2 Duo * Kablosuz Bağlantı Noktaları : Bluetooth 2.0 + EDR * İşlemci Numarası : T5850
FİYATI İSE : 12 TAKSİTLE 1.690,71 YTL (KDV Dahil)
Yine belirtmek istiyorum oyun konsuunda nasıl bir performasn alabilrim..sizinde toshiba yada hp lerdden max 1700 -1800 ytl fiyatlarda tavsiyet ettiğiniz varmı...
bu özelliklerde bi bilgisayarla yeni oyunları oynayamazsın, özellikle ekran kartı oyun grafikleri için yeterli değil. hp pavilion dv5-1040et modelini öneririm fiyatı vatan bilgisayarda şuan kampanyada 1900 civarı veya asus m51 serisine bakabilirsin
oynadığın oyun türüne bağlı,güncel oyunların hepsini oynarsın ve assassins creed gibi güncel oyunlarda çok zorlanır ve donma yapar(fps akışı dibe vurur) yok benim oynadığım oyunlar fifa 2008,nfs serisi,pes serisi,cod serisi gibi orta seviye oyunlar dersen oynatır..ileriye yönelik bir kart değil dx10 un en düşük kartıdır.ayrıca büyük ihtimal konu kitlenecek ondan tavsiyeler bölümünden devam etmelisin
bu bilgisayarın ekran kartı güzel kardeşim az önce bimeks i aradım ve cuma ertesiye pc yi alacağımı söledim buna dayanarak ekran kartının paylaşımlı olduğunu ve maximum "1.200 mb" a kadar çıktığını oyunlarda bir problem yaşamayacağımı söylediler ve bende aynı kanıdayım bu bilgisayarda oynayamayacağım oyun yok arkadaşım 2.16 ghz işlemci 3 gb ram ve 1 gb grafik ile benim oynayamayacağım oyun yok benim kıçı kırık 256 lık masaüstümde bir çok oyunu açıyorum o makinada açılmasın ben daha bu işle uğraşmam cumartesi günü alıyorum teste sokacağım pc yi burda sizinle de paylaşırım
@yalnız genç
Ekran kartının hafızası kartın diğer özelliklerine göre daha önemszdir. çipseti, bellek ve çekirdek hızı yetersiz bir karta 4 gb de bellek koysanız işe yaramaz. aynı karta sahip bir model bende de var, kralkobranınd ediği gibi pes, cod4,fifa,nba, nfs, moh airborne çok rahat oynanırken özellikle günümüzün 3 boyutlu stratejilerinde ve crysis türü grafiksel bakımdna ağır oyunlarda yetersiz kalıyor. bazen ayarları da çözünürlüğü de minimuma çeksen bile oynayamıyorsun. 2007 oyunlarnda problem yaşamayacağınız garanti ama sıkı oyuncular laptop alırken ekran kartı olarak 8600 gtnin aşağısını düşünmesinler. 8400 gs, pclerde 2-3 sene kadar önce çok popüler olan 6600 gt ye yakın performansta bir kart, bunu göz önünde bulundurarak seçim yapın.