Şimdi Ara

HP Pavilion dv6000 serisi notebook da wireless sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
35.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dizüstü bilgisayarımla internete wireless ı kullanarak giremiyorum. Wireless bağlantı kafasına göre gidip geliyor. Ne yapmam gerekiyor? Şimdiden teşekkürler..

• öncelikle dv6000 gibi bir seçim yaptığın için seni kutluyorum çok iyi bir cihaz kendileri ilr kısa bir süre bereber yaşadık ama terk etti beni

modeme uzaklığın ve modem markası nedir. ?
  • Modemle alakası yok. Sadece laptopda wireless sorunu var.. Güncelleştirmemi lazım.
  • benim internette sorunum yok ama modem odanın içinde sinyal mukemmel makina ara sıra kopup bağlanıyor, XP de sağ altta bağlanıldı yazısından farkediyorum. Ama hissedilmiyor, saniyelik olay.
    Yalnız 1 problem var. arkadaşım siemens le benim HP yi wirelesstan bağladık diyeyim (ikimiz de ip verip oyun oynamaya çalıştık işte ) Unreal tournament ta modem yavaş kaldı takılmalar oluyor neden olabilir? modemin hızı mı yetmiyor acaba, daha da vahimi onun makina hattan düşmedi hiç benimki 3-4 kere kopup tekrar bağlandığı için oyundan düştü.
    wirelessta kopup balanma sorununu çözmek için yapabilecek birsey var mı?
  • Dostum eğer vista yüklü ise sana tavsiyem wireless sürücünü hp den değilde üretici firmadan sanırım intel oluyor oradan bulup yükle. bende hp compaq presario v6000 serisi var yeni aldım bu sorunun bende değişik versiyonlusu vardı. bağlantı var kopma yok ama modemin dibinde olmamama rağmen sinyal durumum iyiden yukarı çıkmıyordu. Çeşit çeşit modem ile test ettim sonuç hep aynıydı. Hp den destek istedim makineyi teste getir dedi :) sonra intelin sitesinden sürücüyü indirip yükledim şuan canavar gibi çalışıyor hp daha çok bekler test için :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gabriyeli -- 9 Mayıs 2007; 0:37:27 >
  • Aynı sorunu bende yaşadım, ne networke bağlanabilyordum nede IP ve DNS girmeden internete bağlanabiliyordum ve bağlandığımda da sürekli ağ adresi alınıyor görünüyordu
    sonunda sorunun TuneUp Utilities ten kaynaklandığını buldum programı kaldırınca düzeldi hepsi

• tune up utilities nedir, aletin içinde yüklü gelen bir yazılım mı? (işteyim notebook evde)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP PAVİLİON G6 fan sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Hp Pavillion Wireless Sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 7-8 ay önce HP Pavilion 6097ea aldım, almaz olaydım :(

makinaya gözüm gibi baktım ama nafile, Pavilion serisi ve yeni hp'leri kimseye önermiyorum. o kadar para verip paranızı çöpe atmayın. makinanın plastik çin oyuncaklarından farkı yok. bu kadar mı adi yapılır bi pc ya :( lcd monitor kısmı özellikle, birisi biraz bastıracak olsa, ekran ikiye yarılacak sanki. zaten bazı arkadaşların pc'si yarılmış bile. ayrıca sürekli statik elektriklenme oluyor, pili cıkartıp pc'nin elektriğini boşaltıyorum. Desteği aradım, normalmiş :S başka hangi laptop'ta böyle bir sorun var ki :S

gelelim Wireless olayına, 3 hafta önce Wireless kartım birden gitti. Donanımda wireless kartını görmüyordu. Ayrıca Hp Wireless Asistant kısmında ise sadece Bluetooth yazıyordu. Ne yaptıysam boşuna. Sonra desteği aradım, bana sürücü güncellemesi yapın dediler. Sürücüleri güncelledim, yine bişey olmadı. Sonra sistem geri yükleme yaptım, yine bir fark olmadı. Sonunda çareyi Windows'u formatlamakta aradım ama sıfır halinde bile kartı görmüyor. yani sorun yazılımsal değil donanımsal. linux live cd'ler bile görmüyor donanımı.

şuan pc'm serviste. yaklaşık 1 hafta oldu vereli vehttp://pavilion.servisportal.com kısmında hala "Onarımınız devam etmektedir (2, 0)." yazıyor. ve işin kötü tarafı bu wireless sorunu birçok kişide varmış. yani 6000 serisinde belki fabrikasyon hatası olabilir. eğer öyleyse zaten ayıplı mal aldığımız anlamına geliyor.

+ pil garantisi diye bişey var hani. 2 saatlik olan. arkadaşlar o bende 30 dk'yı geçmedi. Hatta bazen 20 dk'da bitiyor pil. galiba pil'de sorun var. 1 dk içinde pilin yüzde 20'si bitiyor. yüzde 80, yüzde 50, yüzde 30 şeklinde bitiyor pil.

kısacası HP'nin yeni pc'lerini asla tavsiye etmem. bende eski bir hp daha var, 2.5 sene önce almıştım. valla hiç sorun cıkartmadı, güzel güzel kullanıyorum ama bu yeni model hp'de yaşamadığım sorun yok. yani HP'nin eski ihtişamlı günleri son bulmuş gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysfozy -- 22 Mayıs 2007; 11:22:31 >

• Wriless donanım sorunu bende de çıkmaya başladı. Kafasına göre donanım gelip gidiyo. bazen açıp kapanınca gelliyo bazen de 2-3 gün sonra. Bende sorun yaklaşık 1 aydır çıkmaya başladı. laptopu eylül sonunda aldım. DV6097ea. Acaba sorun havalasrın ısınmasıyla mı başgösterdi. bu sorunun çözümünü bilen yok. teknik servis dahil.

çözümünüz teknik servise sorunlu halde götürüp vermek. sorun elbettel tekrarlanacak hemde kısa süre içinde sizde istediginiz başka bir modelle değiştirme imkanı bulacaksınız. Teknik servise götürmeden bütün hd nizin yedeğini yada imajını alın. yoksa pişman olursunuz. teknik serviste kalma süresi en fazla 30 iş günü bu da 6 hafta eder. ona göre. 30 işgünün geçerse veya aynı sorundan 3 defa servise giderse ürün yenisiyle değiştirilmek zorunda eğer üretilmiyorsa fatura fiaytınıza istediğiniz herhangi bir model ile değiştirilmek zorunda.

Eğer Wriless sorunun çözümünü bulursam buraya mesaj olarak yazacağım. Zira bu sorun hp pavillion serilerinin neredeyse tümünde mevcut.

• bendede compaq nx7300 var wirelessi cok başarısız... Babamın Asusu veya arkadaşın dell laptopıyla yan yana koyunca onlar en az 2 kat daha ii çekiyorlar...
    intel wm3945abg die bir wireless kullanmıslar
  • bende full çekiyor göründüğü halde sık sık kopup bağlanıyordu. (yukardıda bahsettiğim sorun)
    Sitesindeki intel wireless pro sürücüsünü kurdum dün akşam uzun süre test etme şansım olmadı ama fark hissettim.
    Artık devamlı %100 çekmiyor, sinyal düsüyor cıkıyor 2-3-4 cizgi civarında geziyor, mükemmele gelmiyor hic, iyi de kalıyor. (modemin aynı odada ama sinyalini kısmıştım biraz geçen gün)
    Demekki kafasına göre full çektiğini zannediyordu. bu arada dün gece kopma olmadı umarım olmaz.
    Modem üzerinden oyun oynamayı deneyecegim, o zaman anlaşılır...
    Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiyem driver update...
    Hazır elimi atmışken ses ve kamerayı da update ettim. MSN de kamera ayarlarını değiştirince sık sık kilitleniyordu kamera (wireless ın sık sık kopması da etkliyordu sanırım) dün akşam kilitlenme sorunu olmadı
  • Ben kendi wireless sorunumu ,WPA şifreyi kapatıp WEP şifreleyerek çözdüm.ISSID yayınını da kapatıp
    MAC filtreledim.2 gündür rahatım,Laptop'ta çok çözüm aramıştım işi modemden çözdüm.Modem Airties 210.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey joe -- 8 Haziran 2007; 16:11:53 >
  • eski konuyu hortlatıyorum ama bu hp katil edecek beni ya bu wireless bi gidiyor bi geliyor ne yapıyor driver defalarca yükledim yok yeniden başlat yok ancak kapatıp açınca geldi. ayrıca hp wireless assistan tıklayınca sayfa görüntülenemiyor uygulamayı tekrar tekrar yükledim hala aynı program files tan kontrol ettim var kurulu anlamadım ne oluyor ona ne oldu hadi wireless görmüyor gidip hp sitesine olmadık şeyler yazcam sonunda yeter ya parayla rezillik.
  • benim pavillon dv6000 in DvD rom u bozuldu. Daha alalı 6 ay oldu ve masaüstünde duruyor, yanımda taşımıyordum hiç. Kendi kendine bozuldu yani.
    Servise vericem ama 30 iş günü bekletme hakları varmış, şu ara bi kaç işim var bilgisayarda, o kadar bekleyemem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

benim pavillon dv6000 in DvD rom u bozuldu. Daha alalı 6 ay oldu ve masaüstünde duruyor, yanımda taşımıyordum hiç. Kendi kendine bozuldu yani.
    Servise vericem ama 30 iş günü bekletme hakları varmış, şu ara bi kaç işim var bilgisayarda, o kadar bekleyemem.

merhaba arkadaşlar sorunuma azçok çözüm buldum

wireless gelip giden arkadaşlar hp wireless assistan ile broadcom 812.xx.x..x. yazan driver'ı tekrar yükleyin ama yeniden başlatmayın makineyi kapatın komple sonra açın büyük ihtimalle geliyor sonra bidaha gitmedi bendehenüz.

dvd room bozulan arkadaşım benimde dvd room un simgesi kaybolmuştu ne yaptıysam gelmedi sonra driver lardan bazılarını ve uygulamalardan light scribe olanı tekrar yükledim ama yeniden başlatırken yada kapatıp açarken kapamadan önce cd yada dvd taktım o şekilde açıldı ne hikmetse bu şekilde simgem geri geldi :) bu yeni pavilionlar gerçekten ya sorunlu doğru sorunlular ama ameriakda bi arkadaşımda aldı hiçbi sorunu yok sanırım teknosa yada ilgili kurumlar bozuk yada arızalı malları alıp büyük karla satıyorlar veya gerçekten sorun var suçlamada yapmak istemiyorum ama herşey ortada.ha bu arada servise göndermeden önce yukarıdakini dene dvd için servise göndereceksende mutlaka yedeğini al mutalaka verilerin silinecektir %90.

• arkadaslar ben de aynı sorunu yasadım..ama bı kac tesadufle halloldu cok sukur.. sole ızah edıyım:

1. bılgısayar acılırken f10 a basın setup a
    2.sonra burda network dıe bı bolum var burdakı yere dısabled kutucugu yerıne enabled ı ısaretleyıp tekrar f10 a basıp kaydedılsın mı dıe sorunca evete basın
    3. sonra bılgısayar otomatk olarak kapanıp acılacak ve wıreless da duzelmıs olacak ama bu sefer de bluetooth kapalı olabılır ona gfarantı veremem :) bı deneyın bence.... bu arada sızden bı ıstegım var kutfen kımseye hp aldırmayın abı gorunusune aldandım bu aletı aldım pısman oldum dell almadııma...:(
  • bende dv6000 serisi laptop var sorunsuz kullanıyorum gayet memnunum
  • kardes bızde memnunduk gorursun bı sene ıcınde olacakları adamlar ole bı ayarlıyolar kı tam memnun oluyosun babayı alıyosun..ne demek ıstedfıımı gorunce anlarsın o zaman sen de bakarsın ne yapman gerektııne :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: gkhn07

kardes bızde memnunduk gorursun bı sene ıcınde olacakları adamlar ole bı ayarlıyolar kı tam memnun oluyosun babayı alıyosun..ne demek ıstedfıımı gorunce anlarsın o zaman sen de bakarsın ne yapman gerektııne :)

walla f10 da ben network diye bi yer göremedim nerede orası ama ben çözdüm zaten halloldu bidahaki sefere o şekilde denerim.servise gidince 30 gün geçer yenisini alırım diyrosun ama adamlar tam 27-28-29. günlerde arıyorlar makine hazır gelin alın ne güzel dimi

• quote:

Orjinalden alıntı: gkhn07

kardes bızde memnunduk gorursun bı sene ıcınde olacakları adamlar ole bı ayarlıyolar kı tam memnun oluyosun babayı alıyosun..ne demek ıstedfıımı gorunce anlarsın o zaman sen de bakarsın ne yapman gerektııne :)

yorum yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.