Arkadaşlar laptopum aldığım günden beri çok ısınıyordu ama kapanma veya kasma sorunları yaşamıyordum. son zamanlarda fazlaca kasma,takılma sorunları yaşamaya başladım özelliklede oyunlarda. bilgisayarım ortalama kullanımda 70 derecenin altına düşmüyor hatta oyunlarda 90 derece civarında dolaşıyor. thermal macun yeniledim yakın zamanda fayda etmedi. macun thermaltake t2 idi. laptop altına kendi yaptığım 2 adet 12v fan ile çalışan soğutucuyu koydum ama fazla bi değişme olmadı. ne yapmam gerek bilmiyorum. acaba sorun bakır borulardamı yoksa işlemcide mi bilmiyorum. sizin bu konuda bi bilginiz yada fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
PC OZELLİKLERİ; 1,73 GHz Intel Core i7-740QM İşlemci ATI Mobility Radeon HD 5650 Graphics Microsoft Windows 7 Home Premium işletim sistemi 8 GB ram
quote:
Orijinalden alıntı: salsano07
Arkadaşlar laptopum aldığım günden beri çok ısınıyordu ama kapanma veya kasma sorunları yaşamıyordum. son zamanlarda fazlaca kasma,takılma sorunları yaşamaya başladım özelliklede oyunlarda. bilgisayarım ortalama kullanımda 70 derecenin altına düşmüyor hatta oyunlarda 90 derece civarında dolaşıyor. thermal macun yeniledim yakın zamanda fayda etmedi. macun thermaltake t2 idi. laptop altına kendi yaptığım 2 adet 12v fan ile çalışan soğutucuyu koydum ama fazla bi değişme olmadı. ne yapmam gerek bilmiyorum. acaba sorun bakır borulardamı yoksa işlemcide mi bilmiyorum. sizin bu konuda bi bilginiz yada fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
PC OZELLİKLERİ; 1,73 GHz Intel Core i7-740QM İşlemci ATI Mobility Radeon HD 5650 Graphics Microsoft Windows 7 Home Premium işletim sistemi 8 GB ram
fanla bakır arasına baktınmı hiç toz varmı yokmu diye
dv6 serisinin genel sorunu bu daha doğrusu HP de bu sorun kronik. dışardan bir soğuma sistemine gidebilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: drunkhorse
dv6 serisinin genel sorunu bu daha doğrusu HP de bu sorun kronik. dışardan bir soğuma sistemine gidebilirsin.
+1 aynı seriden abimdede var çalıştıktan 5 dk sonra ısıtıcı görevi görüyor
salsano07
kullanıcısına yanıt
Soğutucu fanlarının, Laptop'un Fan girişine doğru üflediğinden emin ol. Bios'u güncelle. Eğer Bios'da "Fan always on" seçeneği varsa aktif hale getir. Bakır soğutucularda bu şekilde bir tozlanma olmadığından emin ol:
sorun tozlanmadan kaynaklı değil çünkü macunları değiştirirken fanı temizledim pek değişiklik olmadı ayrıca fan zaten sıcaklık sürekli yüksek olduğundan dolayı hiç durmadan çalışımak zorunda kalıyor. ekran kartı vb sürücülerde güncel bu arada yani sorun pek yazılımsal gibi değil.
Hp tasarım konusunda çok başarılı fakat bu ısınma sorununa bir çözüm üretebilmiş değil. bir kere hp pavillion aldım. Hp den tövbe ettim. Dell aldım kullandım çok başarılı servis konusunda da gayet iyi fakat son yaşadığım teknik servis rezaletinden sonra Koç sistem gibi sistem kelimesinin sadece isminde var olduğu bir firmayla çalışmaları nedeniyle dell den de tövbe ettim. en son lenevo flex serisi bilgisayar aldım. uzun pil ömrü, incecik kasa tasarımı ve serin kasasıyla fan sesine hasret kaldığım bir bilgisayar olması münasebetiyle hayran kalmış durumdayım.
Mümkünse Hp'yi soğuk geçen kış gecelerinde kullanın adaptörü ile üşüyen ayaklarınızı, sıcak fan esintileriyle fincanınızdaki kahvenizin sıcaklığını koruyabilirsiniz :))