Şimdi Ara

Hp Pavilion Dv6 60x0ET/ST Dv7 60x0ET/ST Kullancı Kulübü (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (4 Mobil) - 3 Masaüstü4 Mobil
5 sn
475
Cevap
3
Favori
28.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cembu1991

Arkadaşlar bilgisayarımızda sesi açıp kıstığımızda yada wifi'yi açıp kapadığımızda ekranda belirtmesini nasıl sağlayabiliriz ? Çoğu laptop'ta var ama bunlarda yok sanırım direk olarak ekranda belirtmek.

Daha açık olmak gerekirse ben FN + F9 la sesi kısarken ekranda da yüzde şu kadar oldu ses yüksekliği yazmasını istiyorum.

Zaten var bu özellik örneğin sesi açıp kapattığın,wifi'nin veya bluetooth'un açılıp kapandığı zaman ekranda beliriyor ses düzeyi ve açık kapalı durumu.Başka bişey mi demek istediniz yoksa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KirkLeeHammett

@runo15 hocam i7 olan modeli var kullanıyorum zaten. Sistemi 30Dk kadar full yükte aida64 ile yüke bindirdim ve işlemci 90 dereceye kadar cıktı tabi bu işlemi bellekler, hdd ve işlemciye hepsine bir tam yük bindirerek yaptım sadece sol taraftan sıcak hava geliyor ki muhtemelen işlemcinin oldugu yer orasıdır, ama elimi koydugum yer mouse pad'in oldugu yer normaldi sıcak degildi yani. programı kapatıgımda hemen sıcaklık degerlerinin düştügünü gördüm bence fena bir bilgisayar degil bugun dirt 3 kurup bir deneyecegim performansını şimdilik yüklü gelen W7 Home ultimate ile kullanıyorum ama işletim sistemi bana biraz hantal geldi w7 ultimate kuracagım şimdilik bu şekilde kullanayayım biraz.
    Ürün recovery bölümü sanırım yedek için ultimate kuracagım zaman bu bölümü direk flash disk yada baska bir bölüme yedeklesem hard diski "F disk" çeksem daha sonra orginale dönmek sorun olur mu acaba ? Daha önce hdd sistem kurulu bir laptop kullanmadıgım için bu konuda biraz cahilim.

selam..

bilgisayarınıza ultimate yükleyerek şuanda yüklü olan home premium sürümünden daha hızlı olacağını sanıyorsanız yanılıyorsunuz.. ultimate sürümü kullanmayacağınız bir çok özellik ve servisleri barındırdığı için bilgisayarınız kesinlikle daha performanslı çalışmaz..!!!
    ayrıca rec. bölümünü başka bir hdd ye imaj olarak atmak yerine.. zaten atsanızda çalışmaz.. recovery disc creator programını kullanarak 1 kereye mahsus rdvd oluşturabilirsiniz..

bana sorarsanız işletim sistemi değiştip hem tek tuşla geri dönüş özelliğini yitirmektense bilgisayarınızın bu sekilde devam etmek daha iyi.. hemde performans olarak ultimate den bir beklentiniz olmasın.. bence bu konuda genel olarak çok pimpirikleniyoruz.. sanıyoruzki ultimate de bilgisayarı kırbaçlayan bir eklenti var..

• quote:

Orijinalden alıntı: Amen-Ra

slm arkadaşlar.. 6020 et/st'nin webcam'ini test eden oldumu aranızda? şu HD olayını msn'de falan kullanan oldu mu? 8 mbit net hızıyla görüntüm 720p olarak yada çözünürlüğü kaçsa pikselse artık) kaliteli şekilde karşı tarafa iletilebiliyor mu?

Ben de bununla ilgili mesaj atmak için girmiştim foruma. bu gece kamera ile msnde deneme yaptım, youcam 4 versiyonu kurdum. görüntü geliştirme özellikleriyle 720p de müthiş güzel görüntü veriyor. ancak şöyle bir sorun yaşadım. kamera açınca msn penceresi felaket bir şekilde kasılmaya başladı. yazdıklarımı bile geç görür oldum. bu sorun neyle ilgili çözemedim. youcam i kapatıp direk hd webcam ile görüntü verince de kasılma devam etti. sizden ricam kameranızı msnde deneyip sonuçlarını buraya yazarsanız sevinirim. ben her iki grafik kartıyla da deneme yaptım ikisinde de sonuç aynı idi.

• quote:

Orijinalden alıntı: thanatosus

quote:

Arkadaşlar bilgisayarımızda sesi açıp kıstığımızda yada wifi'yi açıp kapadığımızda ekranda belirtmesini nasıl sağlayabiliriz ? Çoğu laptop'ta var ama bunlarda yok sanırım direk olarak ekranda belirtmek.

Daha açık olmak gerekirse ben FN + F9 la sesi kısarken ekranda da yüzde şu kadar oldu ses yüksekliği yazmasını istiyorum.

Zaten var bu özellik örneğin sesi açıp kapattığın,wifi'nin veya bluetooth'un açılıp kapandığı zaman ekranda beliriyor ses düzeyi ve açık kapalı durumu.Başka bişey mi demek istediniz yoksa?

Hocam bende o olmuyo işte sadece touchpad'i kapatıp açtığımda ekranda beliriyor uyarı. Diğer zamanlarda bi uyarı yansımıyor ekrana.

Edit : Hp On-screen adlı programcıkla yapılıyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cembu1991 -- 26 Mayıs 2011; 1:36:39 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thanatosus

quote:

Hocam bende o olmuyo işte sadece touchpad'i kapatıp açtığımda ekranda beliriyor uyarı. Diğer zamanlarda bi uyarı yansımıyor ekrana.

Edit : Hp On-screen adlı programcıkla yapılıyormuş

Alıntıları Göster
    @GrounD_ZerO masaüstünde 2 cekirdekli işlemcim var ve 4gb bellek ob ekran kartı ile baya bir hizli ama üzerinde gelen home premium baya yavas ve sistem acilista baya bir kasma oluyor kaldı ki karşılaştırdıgım sistem athlon II 240+ 4gb bellek ob. ekran kartı ile baya bir üst seviye bir sistemi karşılaştırıyoruz. Daha öncede benzer işletim sistemini yükseltmiştim ve fark ettigine eminim.
    Bunlara ek olarak sistemde yada sistem bileşenlerin birinde (Hdd ses geliyor masaüstü bilgisayar gibi ama biraz daha yüksek sesli) sistem acilişta ve aynı anda işlem yaparken anlamadıgım şekilde bir kasilma var pek bir programda kurmadım hatta üzerinde kurulu gelen programlar haric sadece windows güncellemeleri ve daemon tools kurdugum halde sistemde anlamadıgım bir agirlik var. Bir kaç sefer wifi kapattıgımda acilmadi yeniden baslatana kadar sistemden kaynaklanan bir sorun oldugunu düşünüyorum.

Son olarak, hdd ve bellek için kullanıcı erişimli diyor bunu degiştirmek istedigimizde kendimi yapabiliyor muyuz degiştiren bilgisi olan var mı acaba...

• quote:

Orijinalden alıntı: KirkLeeHammett

@GrounD_ZerO masaüstünde 2 cekirdekli işlemcim var ve 4gb bellek ob ekran kartı ile baya bir hizli ama üzerinde gelen home premium baya yavas ve sistem acilista baya bir kasma oluyor kaldı ki karşılaştırdıgım sistem athlon II 240+ 4gb bellek ob. ekran kartı ile baya bir üst seviye bir sistemi karşılaştırıyoruz. Daha öncede benzer işletim sistemini yükseltmiştim ve fark ettigine eminim.
    Bunlara ek olarak sistemde yada sistem bileşenlerin birinde (Hdd ses geliyor masaüstü bilgisayar gibi ama biraz daha yüksek sesli) sistem acilişta ve aynı anda işlem yaparken anlamadıgım şekilde bir kasilma var pek bir programda kurmadım hatta üzerinde kurulu gelen programlar haric sadece windows güncellemeleri ve daemon tools kurdugum halde sistemde anlamadıgım bir agirlik var. Bir kaç sefer wifi kapattıgımda acilmadi yeniden baslatana kadar sistemden kaynaklanan bir sorun oldugunu düşünüyorum.

Son olarak, hdd ve bellek için kullanıcı erişimli diyor bunu degiştirmek istedigimizde kendimi yapabiliyor muyuz degiştiren bilgisi olan var mı acaba...

Alıntıları Göster
    NFS Carbon da oyun tam ekran açılmıyor arkadaşlar. Son çözünürlüğe getirdim yine aynı. Nasıl yaparız bunu?

• quote:

Orijinalden alıntı: melihonline

NFS Carbon da oyun tam ekran açılmıyor arkadaşlar. Son çözünürlüğe getirdim yine aynı. Nasıl yaparız bunu?

çözüm bildirildi
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisgucuk

quote:

Orijinalden alıntı: melihonline

çözüm bildirildi

Alıntıları Göster
    ArkdasLar banada bi yardımcı oLursanız Sevinirim :)
    Bende Laptop aLıyorum ama Asus n53 leri araştırdım fazla kişi tavsiye etmedi asusLarı.
    Hp dv 6020 yi tavsiye ettiler nasıl memnunmsuunuz aLayımmı yorumlarınız neler saoln :)

• quote:

Orijinalden alıntı: h4n07

ArkdasLar banada bi yardımcı oLursanız Sevinirim :)
    Bende Laptop aLıyorum ama Asus n53 leri araştırdım fazla kişi tavsiye etmedi asusLarı.
    Hp dv 6020 yi tavsiye ettiler nasıl memnunmsuunuz aLayımmı yorumlarınız neler saoln :)

Alıntıları Göster
    kargo dağıtıma çıkmış. benim Hp dv6 6020 birazdan elimde olur. şimdi arkadaşlar bu benim ilk laptopum sırayla hangi işlemlerı yapmam lazım bir yardımcı olsanız sevinirim. yanlış bişey yapmıyım. aşağıda yazdığım gibimi yapmalıyım?

1) ilk olarak laptopu açıp windows 7 kurulumu sonlandırmak
    2) bataryasındaki elektrik bitene kadar bilgisayarı açık tutmak
    3) batarya bittikten sonra bilgisayarı 24 saat sarz etmek (sarz ederken bilgisayar acıkmı olacak? kapalı mı?)
    4) bir gün şarz olduktan sonra recovery dvd si oluşturmak
    5) yeni bir format atarak gerek olmayan programları kaldırmak

bu işlemler doğrumudur? eksik olan yada sıralama yanlış olan bişey varmı? recovery dvd sini ilk olarakmı yapmalıyım? yorumlarınız için teşekürler şimdiden

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_metu

kargo dağıtıma çıkmış. benim Hp dv6 6020 birazdan elimde olur. şimdi arkadaşlar bu benim ilk laptopum sırayla hangi işlemlerı yapmam lazım bir yardımcı olsanız sevinirim. yanlış bişey yapmıyım. aşağıda yazdığım gibimi yapmalıyım?

3) batarya bittikten sonra bilgisayarı 24 saat sarz etmek (sarz ederken bilgisayar acıkmı olacak? kapalı mı?)

bu işlemler doğrumudur? eksik olan yada sıralama yanlış olan bişey varmı? recovery dvd sini ilk olarakmı yapmalıyım? yorumlarınız için teşekürler şimdiden

1.)
    2.)
    3.) 24 saat kadar durmasına gerek yok ben 16 saat tutmuştum dayanamayıp açmıştım
    4.) recovery 2. basamaktada alabilirsin ben öyle yapmıştım
    5.)fotmat atarsan zaten program kalmaz ki gereksizleri kaldırcaksın bence formata gerek yok Home Premium'da yeterli olacaktır. illada ultimate istiyorum diyorsan karar sana kalmış

• quote:

quote:

1.)
    2.)
    3.) 24 saat kadar durmasına gerek yok ben 16 saat tutmuştum dayanamayıp açmıştım
    5.)fotmat atarsan zaten program kalmaz ki gereksizleri kaldırcaksın bence formata gerek yok Home Premium'da yeterli olacaktır. illada ultimate istiyorum diyorsan karar sana kalmış

Alıntıları Göster
    1.)
    2.)

peki 2. basamakta recovery alırsam bataryadaki şarz yetecekmi ? recovery alma işlemi uzun sürüyor diye okumuştum biryerde. recovery yarım kalmamsı için nasıl yapmam lazım?

format atmayım ozaman. peki hangi programlar gereksiz? hangilerini kaldırmalıyım bilgisayarın daha performanslı olması için?

• quote:

1.)
    2.)

quote:

peki 2. basamakta recovery alırsam bataryadaki şarz yetecekmi ? recovery alma işlemi uzun sürüyor diye okumuştum biryerde. recovery yarım kalmamsı için nasıl yapmam lazım?

format atmayım ozaman. peki hangi programlar gereksiz? hangilerini kaldırmalıyım bilgisayarın daha performanslı olması için?

gereksiz çok program yok aslında her biri işini daha kolay yapmanı sağlayacak programlar. kendin aç 2-3 gün kullan, gereksiz gördüklerini kendin sil. recovery için 3 dvd gerekiyordu sanırsam hazır bulunsun yakınlarında bende yetmişti şarjı her ihtimale karşı sen 24 saat şarjdan sonrada yapabilirsin ama pcyi birşey yükleme şarj edene kadar. ilk günkü haliyle recovery almak önemli

edit: benden daha bilgili tecrübeli arkadaşlar vardır onlar sana daha yardımcı olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisgucuk -- 26 Mayıs 2011; 14:16:46 >

• quote:

quote:

1.)
    2.)

quote:

gereksiz çok program yok aslında her biri işini daha kolay yapmanı sağlayacak programlar. kendin aç 2-3 gün kullan, gereksiz gördüklerini kendin sil. recovery için 3 dvd gerekiyordu sanırsam hazır bulunsun yakınlarında bende yetmişti şarjı her ihtimale karşı sen 24 saat şarjdan sonrada yapabilirsin ama pcyi birşey yükleme şarj edene kadar. ilk günkü haliyle recovery almak önemli

edit: benden daha bilgili tecrübeli arkadaşlar vardır onlar sana daha yardımcı olabilir

Alıntıları Göster
    recovery şarzdan sonra alayım o zaman yarım kalırsa silinir arızalanır falan.
    başka bir iki sorum daha olacak. hdd tek bölüm olarak geliyo sanırım 500gb olarak. ben sistemin olduğu bölümü 100gb ve 2 tanede 200er gb olmak üzere hdd yi 3 bölüme ayırmak istiyorum. recovery olan bölüme zarar vermeden hdd yi bölmek mümkünmü? bu işlem nasıl yapılıyor?
    son olarak ileride dvd siz recovery işlemi yaptığımda silinmiyor değilmi gizli bölümdeki recovery. sürekli dvd siz recovery işlemi yapabiliyormuyum?

• quote:

başka bir iki sorum daha olacak. hdd tek bölüm olarak geliyo sanırım 500gb olarak. ben sistemin olduğu bölümü 100gb ve 2 tanede 200er gb olmak üzere hdd yi 3 bölüme ayırmak istiyorum. recovery olan bölüme zarar vermeden hdd yi bölmek mümkünmü? bu işlem nasıl yapılıyor?
    son olarak ileride dvd siz recovery işlemi yaptığımda silinmiyor değilmi gizli bölümdeki recovery. sürekli dvd siz recovery işlemi yapabiliyormuyum?

1.)recovey için 4 dvd 1 saate yakın sürüyormuş. ilk başta recovery yapmak önemli bence baktınız şarjı bitcek gibi takın fişe recovery dvd yazma işlemi bitsin sonra kapatın öyle şarj edin gerekirse.

2.)hdd bölmek için bilgisayarım -> sağtık -> yönet ordan disk yönetimi biraz bekletcek hddyi tarıyor sonra gelir zaten (c:) şekinde ona sağtık -> birimi küçült ordan istediğiniz boyutu ayarlıyorsunuz bukadar

• quote:

quote:

1.)recovey için 4 dvd 1 saate yakın sürüyormuş. ilk başta recovery yapmak önemli bence baktınız şarjı bitcek gibi takın fişe recovery dvd yazma işlemi bitsin sonra kapatın öyle şarj edin gerekirse.

2.)hdd bölmek için bilgisayarım -> sağtık -> yönet ordan disk yönetimi biraz bekletcek hddyi tarıyor sonra gelir zaten (c:) şekinde ona sağtık -> birimi küçült ordan istediğiniz boyutu ayarlıyorsunuz bukadar

Alıntıları Göster
    hdd yi böldükten sonra recovery dvd lerden geri yükleme yaptığımızda bütün veriler silinip tekrar tek parça hdd mi oluşuyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: folderdash

hdd yi böldükten sonra recovery dvd lerden geri yükleme yaptığımızda bütün veriler silinip tekrar tek parça hdd mi oluşuyor?

hard disk ilk haline geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EzerchE

quote:

Orijinalden alıntı: folderdash

hard disk ilk haline geliyor.

Alıntıları Göster
    format attıktan sonrada hdd nin parçalanmış şekilde kalmasını istiyorum ben yalnız. bu naısl mümkün?
    format sırasında silinmesini istemediğimiz veriler için olşturmak istiyorum bu bölümü. eminmisiniz arkadaşlar recovery yaptıktan sonra hdd nin ilk geldiği gibi tek parça haline geldiğinden?

• Beyler ben bugun statda inceledim bilgisayarı biraz herseyi güzelde ses olsun, tasarım klavye fena değil fakat masaüstünde bile sol taraf sicakti klavyenin yani oyunlarda deneyemedim acaba orası çok ısınırmı kafamda soru işaretleri oluştu malum havalar dahada ısıncak sorun olmasın sonra kullananlardan yorum alabilirmiyim yük altında durum nedir
  • quote:

format attıktan sonrada hdd nin parçalanmış şekilde kalmasını istiyorum ben yalnız. bu naısl mümkün?
    format sırasında silinmesini istemediğimiz veriler için olşturmak istiyorum bu bölümü. eminmisiniz arkadaşlar recovery yaptıktan sonra hdd nin ilk geldiği gibi tek parça haline geldiğinden?

SeLamLar..

bilgisayarınızı farklı hdd lere bölmek istiyorsunuz fakat bu biraz zor işlem.. bilgisayarınızda tek disk var ve kendisi fabrika çıkışlı 4 parçaya ayrılmış görünüyor. siz bilgisayarınızda fazla alan açmak için dinamik diske dönüştürmeniz gerekmektedir. fakat dinamik disklere os kurulmadığından tekrar bir yükleme esnasında mavi ekran hatası alacaksınız ve bilgisayarınızın hdd sini toptan ucurup temel diske cevireceksiniz.. yani bu dediğiniz şey anca hdd yi sıfırlayıp tamamen rec. alanı hp_tools ve 100 mb lik sistem alanını sildikten sonra olacaktır.. ama iki parçaya bölmek isterseniz disk yönetiminden bilgisayarınızda bulunan 100 mb lik alanı silip daha sonra disk kücültmeyi kullanarak iki parçaya bölebilirsiniz.. bilgisayarınızda rec. yaptığınızda bilgisayarınızın sadece c: sürücüsü silinecektir. benim bildiğim deneyen varsa yazıp sonucu söyleyebilirmi ? :) tam emin olmak adına birşey yazabiliriz. ama benim bildiğim sadece c sürücüsü siliniyor.

Kolay Gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: UltrAslan MCMV

Beyler ben bugun statda inceledim bilgisayarı biraz herseyi güzelde ses olsun, tasarım klavye fena değil fakat masaüstünde bile sol taraf sicakti klavyenin yani oyunlarda deneyemedim acaba orası çok ısınırmı kafamda soru işaretleri oluştu malum havalar dahada ısıncak sorun olmasın sonra kullananlardan yorum alabilirmiyim yük altında durum nedir

hocam sizde benim dediğime geldiniz. hp belkı eskisi kadar çok ısınmıyor ama asus tan sonra bize normal masaüstünde bile çalışırken sıcak gelir oldu..
    ama açıkca sölemek ve sormak isterim.. benm asus n53 normalde entertainment modunda ısınmıyor ama yüksek performans ayarında sol taraf benimde biraz ısınıyor. sizdee bölemiydi. önceki asus n53 ümde sanki yüksek performansta dahi ısınmıyordu gibi..

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.