Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA) (244. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.058
Cevap
19
Favori
299.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 242243244245246
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serkanvolkan

Merhaba arkadaşlar , benimde DV6-6020ET laptop var . Samsung 250GB 850 EVO ssd disk aldım şöyle bir sorunum var .

Mekanik diski söküp ssd takınca biçimlendirilemiyor diye bir hata alıyorum bu nedenle işletim sistemini kuramıyorum.

Mekanik diski sökmeden, dvd yi söküp ssd yi oraya takınca kullanabiliyorum. Biosta bir güncelleme felan mı yapmam gerekiyor

yada biosta bir ayar mı yapmam lazım. laptopu 2011'de aldım ve anakartına hiçbir güncelleme yaptım.

Not: Mekanik diskte usb boot edip Windows 7/ 8,1/10 kurdum sorunsuz çalışıyor

Evet arkadaşlar ssd diski dvdnin sata portunda kullanabiliyorum sadece oda sata 2 olduğu için yarı yarıya hız kaybı oluyor.

Mekanik disk sorunsuz çalışıyor ama oraya ssd takınca diski ne okuyabiliyor nede yazabiliyor, sürekli hata veriyor.

Bu şekilde kullanmaya devam edeceğim. Mekanik diskin sata kablosunda sorun olabilirmi diye düşünüyorum öyle olsa mekanik disktede sorun çıkarması gerekmez mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ALySmith

quote:

Orijinalden alıntı: byspayn
    Bu arada SanDisk SSD alma düşüncesinde olan varsa almasın. Benim bozuldu ve garanti süresi içerisinde olduğu için para iadesi aldım. Vatan Bilgisayar'dan almıştım. Sorduğumda özellikle ilk serilerinin sorunlu olduğunu söyledi. Kingston'ın da bazı serileri sıkıntılı. Şu an Samsung 850 PRO alma arafesindeyim. 10 Yıl garanti sebebiyle cazip geliyor.

arkadaşım aldıgında gözlemlerini paylaşman dilegiyle

Vatan Bilgisayar'a Samsung alma niyetiyle gittim ancak ne yazık ki ellerinde PRO yoktu EVO vardı benim de aklımda o zaman PRO olduğu için almadım. Getirtebileceklerini söylediler ama hem pahalıydı piyasaya göre hem de biraz acelem vardı, o yüzden muadil olarak bana Corsair Neutron XT önerdiler.

Corsair da sağlam markadır. Mart ayının ortalarından beri kullanıyorum, memnunum şu ana kadar. Hız olarak eski 240 GB'lık Sandisk Extreme'den biraz daha seri geldi. 4 çekirdekli kontrolcü varmış sanırım Neutron XT'lerde.

Samsung nasıl olurdu onu bilemiyorum ancak pek çok kaynakta Samsung'un, özellikle PRO'sunun, performans lideri olduğunu söylüyorlar. Allah korusun da bu da bozulursa Samsung alacam bu kez.

Bu arada garanti olayının Türkiye'de 10 yıl olduğundan emin değillerdi Samsung için dipnot olarak ekleyeyim. Benim aldığım Corsair 3 yıl garantiye sahip.

• Arkadaşlar bilgisayar için SSD, FAN ve Pil almayı planlıyorum. Malum 4 yılı devirdik yenilik gerekli. SSD için Sanalpazardan 2. el bakıyordum aşağıdaki ilanı buldum, fan ve bataryayı da gittigidiyordan almayı planlıyorum aşağıda linkleri var bilgisi olan varsa sorun yaşayıp yaşamayacağımı söyleyebilir mi? Veya İstanbul'da bu 3 ürünü(SSD 2. el olmasını istiyorum çok para vermeye gerek yok) ucuza alabileceğim bir yer var mıdır?

Fan 30-35 TL

120 ve 60 GB var fiyatları da 126 ve 102 TL.

Batarya fiyatları da 60-70 TL civarında dolaşıyor.

Bir de donanım olarak güncelleme işlemleri olduktan sonra Windows 10 yüklemeyi ve UEFI Bios'a geçmeyi planlıyorum. Harici ekran kartını mümkün olduğunda kullanmak istemiyorum, bilgisayarı kardeşime vericem sorun yaşamasın. UEFI Bios konusunda da nasıl yapacağıma dair yardımcı olabilir misiniz? Hazırda bir rehber varsa çok iyi olur.

• arkadaşlar win10 için hp güncellemeleri ne durumda beklemeye devam mı etsem güncellesem mi kararsız kaldım nedir önerileriniz?...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • o fan orjinal fan mı yoksa orj daha mı iyi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mapuza

o fan orjinal fan mı yoksa orj daha mı iyi?

Açıkçası fikrim yok, benim tahminim uyumlu fandır. Ben de pek anlamadığım için sordum.
  • windows 10 u kurdum arada donma yapıyor bu sorun sizde de var mı??
    bir de ati nin hp support daki driverı uymuyor. atinin kendi sitesindeki driverı kurdum onu çalıştırıyor. ancak ekran kartının açılı mı kapalı mı olduğunu anlayamıyorum. oyunlara atama verdim ancak masaüstünde iken açık mı anlayamıyorum. eskiden komple kapayıp açıyorduk yeni nesil laptoplarda da oyun ataması var. aslında iyi bişey ama çalışıyor mu bilemedim.
    birde touchpad kısmını kapattığımda sağ sol tıklama yerleri çalışıyor sadece dokunmatikliği kapanıyor.
    ses kartı driverını da sildim win 7 için uyumlu hp supporttaki driverı kurdum başta windows kendisi sorunlu olanı kuruyor.

Bilgisayarımda kingston marka ssd takılı şuanda. arada ekranın donması sıkıntı biosla ilgili bir güncelleme mi gerekiyor anlayamadım. arkadaşlar da kurdu casper marka laptopa hiçbir sorun yok onda donma da yok. anlayamadım.

quote:

Orijinalden alıntı: Speedy9355

Ben de daha dün aldım hocam,

Harici disk kutusuna takınca aleti gösteremedim bir türlü. DVD sürücüsünü kullandığım için HDD/SSD değişimi yaptım.

Şu videoyu izlemenizi tavsiye ederim,

https://www.youtube.com/watch?v=NoS0yMHmGyw

Diğer konulara bir yorum yapamıyorum maalesef.

Ben de win10'da AMD-Intel grafik kartı driver problemi yaşıyorum.

Bu gidişle kızıp Win7'ye döneceğim. Kullandığınız sorunsuz driver hangisi arkadaşlar bir el atın lütfen.

sorunun cevabını yazdım sanırım.
    http://support.amd.com/en-us/download/mobile?os=Windows%2010%20-%2064 burdaki driverı kurdum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CRaZYGaMeR -- 23 Ağustos 2015; 9:45:22 >

• Bluetooth için driverı windows 10 için önerebilen var mı
    bluetooth remote control driverını bir türlü bulamıyor hp sitedekini kurdum ama bluetooth remote control driverı bir türlü kuramıyor.
    BTHENUM\{84a1e9b8-12ba-4a9c-8ab0-a43784e0d149}_LOCALMFG&0000

bluetooth cihazlarını bulamıyorum bir türlü.
  • arkadaşlar hp sitesine bakınca ağustos 2015 tarihli birçok güncelleme görünüyor sıkıntısız win10 a geçilebilir mi şimdi nedir önerileriniz?...
  • arkadaşlar samsung 120 lik evo aldım fakat şu açılış hızını bir türlü 40 saniyenin altına cekemedim komple dvd den recovery yaptım sonuç aynı temiz format attım driverları yükledim mümkün değil 35-40 saniyenin altına inmiyor. ahci denen ayar açık normal hdd portunda takılı başka neden olabilir bu ? ssd yazım hızı testinde 490-500 ü gürüyor yazımdada okumadada
  • quote:

arkadaşlar samsung 120 lik evo aldım fakat şu açılış hızını bir türlü 40 saniyenin altına cekemedim komple dvd den recovery yaptım sonuç aynı temiz format attım driverları yükledim mümkün değil 35-40 saniyenin altına inmiyor. ahci denen ayar açık normal hdd portunda takılı başka neden olabilir bu ? ssd yazım hızı testinde 490-500 ü gürüyor yazımdada okumadada

Hocam diğer diskin yerine mi taktınız yoksa dvd-rw nin takılı olduğu yere mi? 15sn yi geçmemesi lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zebani

quote:

arkadaşlar samsung 120 lik evo aldım fakat şu açılış hızını bir türlü 40 saniyenin altına cekemedim komple dvd den recovery yaptım sonuç aynı temiz format attım driverları yükledim mümkün değil 35-40 saniyenin altına inmiyor. ahci denen ayar açık normal hdd portunda takılı başka neden olabilir bu ? ssd yazım hızı testinde 490-500 ü gürüyor yazımdada okumadada

Hocam diğer diskin yerine mi taktınız yoksa dvd-rw nin takılı olduğu yere mi? 15sn yi geçmemesi lazım.

normal hdd yerine hocam dvd yerine cıkardıgım 7200rpm lik olanı taktım ama mümkün değil inmiyor o açılış süresi bekledigi yer windows ambleminin oldugu yer orayı gecince masa üstü 4-5 saniye sürmüyor gelmesi windows başlatıyor ekranı kastettigim 25-30 saniye geciyor orda bi türlü çözemedim sırf orda beklememek için ssd ye gectik ama sonuç hüsran

• ssd takmadan öncede o ekranda 25-30sn bekliyormuydu. 2 tane laptop var bende. biri i7 diğeri i3. i7 olan 6020et de corsair neutron gtx var açılış süresin 15sn civarında, i3 notebokta ise samsung evo var ama ikiside çok hızlı açılıyor.

önerim;

1- optik sürücüdeki diski çıkartıp açılış hızını kontrol edin. (sorun çözülürse optik sürücüye taktığınız dönüştürücü arızalı olabilir)
    2- hız değişmedi ise disklerin yerini değiştirin ve o şekilde mekanik diske windows kurun açılış süresini test edin. (sorun çözülürse ssd ile ilgili sorun olabilir)
    3- yine değişmedi ise taktıkğınız ssd yi çıkartın açılış hızına temiz windows ile tekrar bakın. (sorun çözülürse ssd ile ilgili sorun olabilir)
    4- yine değişmez ise notebook donanımı veya windowslarınız ile ilgili sorun vardır.
  • hocam yazdıkların için teşekkürler ama sanırım o açılışta agır gelen bir yazılım var o yüzden bekliyor o kadar bende 6020 et iki tane cihaz var ikisindede aynı milim oynama yok sürede temiz yani sadece windows 7 yi kurdum 10 saniyede masaüstünü görüyorum ama driverları yükleyince işin rengi değişiyor sanırım bir donanım yüklenirken bekletiyor diye düşünüyorum
    bir müddet böyle kullanacagım bakalım.
  • quote:

hocam yazdıkların için teşekkürler ama sanırım o açılışta agır gelen bir yazılım var o yüzden bekliyor o kadar bende 6020 et iki tane cihaz var ikisindede aynı milim oynama yok sürede temiz yani sadece windows 7 yi kurdum 10 saniyede masaüstünü görüyorum ama driverları yükleyince işin rengi değişiyor sanırım bir donanım yüklenirken bekletiyor diye düşünüyorum
    bir müddet böyle kullanacagım bakalım.

bunu denedinizmi

Fix problems when the system boots (freeze 1-2 min) with the Catalyst
    1. Run regedit and find the option "EnableUlps"
    2. Change the value to "0"
    3. Reboot
  • arkadaşlar laptopta ses açma kapama ekran parlaklığı kısma yükseltme...vs gibi fonksiyonları yaptığımda ekranda bununla ilgili bir görsel bulunmuyor neden olabilir açaba ,
    mesela sesin hangi düzeyde olduğunu ekran parlaklığının kaç olduğunu göremiyorum ekranın ortasında grafiği çıkmıyor..
  • körüklüotobüs kullanıcısına yanıt
    hemen deniyorum sonucu yazarım
    tam olarak neyin nesidir varmı bir bilginiz
  • gael kullanıcısına yanıt
    bu yazılımı kurunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anarki Dynas -- 12 Ekim 2015; 23:45:02 >
  • You need permission
    yazıyor
  • Arkadaşlar malum bilgisayar 4 yılı devirdi daha hiç elden geçmedi, fanında çok sorun var bilgisayar açılırken fanda problem olduğunu söylüyor enter ile devam ediyorum ve yavaşlama çok fazla, win 10 ile daha hızlanır diye tahmin ediyorum ama öncesinde ssd ve ram takviyesi yapmak istiyorum tabi birde fanı değiştirmek istiyorum bu konularda öneri verebilir misiniz? Hdd yerine ssd mi taksam? yoksa cd yerine mi ssd taksam? ve ram 4 gb 1066 mhz sanırım, onu 8 gb 1333 mhz mi yapsam? Max 1333 desteği var sanırım işlemcinin, bu konularda yardımcı olabilir misiniz? Sizce bu değişiklikleri ve eklemeleri yapmam gerekli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColdStrom -- 17 Ekim 2015; 1:53:58 >
  • 
Sayfa: önceki 242243244245246
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.