Şimdi Ara

HP Pavilion DV6 1390ET hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar önümüzdeki günlerde bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum.
    Ankara'dayım ve sanırım internet üzerinden satın almak durumunda kalacağım.
    Farklı sitelerdeki fiyatlar genel olarak 1300 TL civarı.

Cihazı satın almadan önce forumda bi' konu açayım dedim.

Bilgisayarı internet, multimedya ve oyun amaçlı kullanacağım.
    Ama tabi bunların içinde cihazın özelliklerinin ne olacağını etkileyen en önemli etken, oyun oynatacak olması.
    Bu cihazın ekran kartının genellikle Intel i5 ve i7 gibi işlemcili bilgisayarla birlikte olan ATI HD 5650 gibi ekran kartları kadar iyi olmadığının farkındayım.
    Ancak zaten çok uçuk kaçık oyunlar oynamayı düşünmüyorum. Bu yüzden işimi görür diye düşünüyorum.

Bunun dışında en merak ettiğim şeylerden birisi de "ısınma sorunu" denen illet.
    Sanırım bu modellerde aşırı ısınma oluyormuş.
    Bu konuda öğrenmek istediğim nokta şu:
    Cihazın işlemci veya anakart kaynaklı ısınması durumu, kullanıcıyı direkt rahatsız etmesi nedeniyle mi, yoksa cihaza zarar vermesi dolayısıyla mı bir sorun adını alıyor?

Ben cihazı zaten genellikle masada kullanacağım. O yüzden ısınmasından rahatsızlık duyacağımı pek sanmıyorum.
    Ama eğer ısınıp ısınıp cihazın donanımlarından herhangi birinin zarar görmesi söz konusu olacaksa da hiç girmeyeyim diyorum bu işe.
    Yoksa bi' soğutucu alıp yine kullanılır o kadar sorun olmayacaksa.

Ayrıca bu fiyat civarında tavsiye edebileceğiniz başka ürünler var mıdır?
    Açıkçası HP'nin bu modellerine (DV6) piyasadaki birçok modele göre daha estetik olduğundan, sempati duyuyorum.
    Ama yine de performans veya diğer yönden daha iyi bir alternatif varsa da paylaşın lütfen.
    Bütçeyi 1400 TL'ye kadar esnetebileceğimi düşünüyorum.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kril -- 30 Eylül 2010; 20:10:07 >

• Ben agustosun sıcagında almıstım o zaman makineye biraz yüklenip klavyeye elini yapıstırdıgın an cok hafif bir sıcaklık vardi.
    makine evet ısınıyor ama aşırı ısınan yerlerle temasın olmuyor. ama dizinde kullanırsan o ayrı.

ben mühendislik ve çizim programlarınıda kullanıyorum bu pc de ama daha bi kere bile işlemci veya ram sorun cıkarmadı. takılmadan ve gayet hızlı bir sekilde kullanabilirsin bilgisayarı.

oyunlara gelince ben oyun oynamıyorum ama ev arkadasımda da aynı pc den var mafia 2 ve assasin creed 2 oyunlarını full ayarda sorunsuz oynayabiliyor. yani günümüz oyunları icin yeterli bir pc. yalnız saatlerce oyun oynayınca 85 dereceleri görüyor işlemci.

i5 i7 işlemcili hd 5650 tabiki daha iyi ama bu makinenin gücüde yabana atılcak kadar düsük degil.

kasa dedigin gibi tasarım olarak cok iyi gören bayiliyor ama saglamligi nasil henüz bir bilgim yok.

fiyata gelince aynı fiyata i5 işlemcili makineler vardı sanırım piyasada. onlarada bak eger sana uymazsa 1390et yi alabilirsin pişman olmazsın

• Evet var ama diğer özellikleri eksik oluyo bu sefer.
    Meselâ bunun Altec Lansing hoparlörleri, harddiskinin 7200 rpm olması, 500 gb hard disk olması falan aslında çok önemli olmasa da; daha iyi bence.
    Yani sırf i5'li alacağım diye diğerler şeylerden vazgeçmek istemiyorum. Ayrıca i5 420m + ati hd5650 olanlar yine nereden baksan 1500'den fazladır.

Peki satın almak için hangi siteyi öneriyosunuz?
  • haklisin biraz eklemek gerekiyor.

7200rpm bence önemli. oyun performansını bile etkiler bu.

ben online alısveris sitelerine hic bulasmamıstım acıkcası pek bir bilgim yok yani. ben eksen bilgisayar dan aldım. kargosu hızlı en gec 2 gün icinde elinde ürün. ama cihazı aldıgında degisim falan gerekirse ne olur bilemiyorum..
  • sadecenotebook.com iyi diyorlardı ama...
  • tamam hatırladım onuda baya övüyorlardı o siteyi. güvenebilirsin
  • Orada yok ya...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hp pavilion dv6 1144et yardım
    13 yıl önce açıldı
    HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA)
    14 yıl önce açıldı
    HP Pavilion DV6-1375ET 899$+KDV
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ekseni düsünmüyormusun?
  • Dediğin hususlarda sıkıntı olmasın sonra?
    Meselâ atıyorum CD-Rom kapağında falan bi sokun oldu, bi' tuşunda takılma falan var.
    O zaman değiştirirler herhâlde.
  • valla bende tam bilmedigim icin emin konusamıyorum ama birisi ekran kartı almıstı forumdan. kart anakarta uymayınca kartı gönderip yeni bir model almıstı. sorun cıkartmazlar sanırım.
    zaten kendi sözlesmelerinde de 1 hafta icinde degisim söz konusudur diye yaziyor
  • eksen bilgisayardan 1390 et aldım. hdd sinde ses geliyodu geri gönderdim yenisini gönderdiler ondada aynı sorun çıktı. bende iade ettim. yani bence güvenebileceğimiz nadir sitelerden biri eksen bilgisayar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: banderasantonio
    eksen bilgisayardan 1390 et aldım. hdd sinde ses geliyodu geri gönderdim yenisini gönderdiler ondada aynı sorun çıktı. bende iade ettim. yani bence güvenebileceğimiz nadir sitelerden biri eksen bilgisayar.

2. kez iade edince 3. kez 1390et mi aldın yoksa para iadesimi yaptılar?
  • O zaman eksenden alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taken21

quote:

eksen bilgisayardan 1390 et aldım. hdd sinde ses geliyodu geri gönderdim yenisini gönderdiler ondada aynı sorun çıktı. bende iade ettim. yani bence güvenebileceğimiz nadir sitelerden biri eksen bilgisayar.

para iadesi aldım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: taken21

quote:

para iadesi aldım.

takdir ettim siteyi valla

bencede eksen den al Kril

• Alınca yazarım.
  • http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/113130/packard-bell-tm81-sb-003tk.aspx

hocam hem ekran kartı iyi hem fiyatı hem de 4 çekirdek kaçırılmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recaus -- 3 Ekim 2010; 17:14:23 >

• Bu Packard Bell ile Hp dv6 1390et karşılaştırılamaz bile (bence)

İşlemcisi zaten AMD (ısınma konusu için) ayrıca hp 2,66 iken packard 2

HDD hp de 500gb 7200 rpm iken packard 320gb 5400rpm

Ayrıca işletim sistemi bile packarda Win7 home "basic" hp de win 7 home "premium"

Yani "sadece" ekran kartı packard ın daha iyi ama diğer bütün özellikler hp'dan düşük.. Yani 50 TL için bu kadar farka değmez (diye düşünüyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MzLgNy
    Bu Packard Bell ile Hp dv6 1390et karşılaştırılamaz bile (bence)

Ayrıca işletim sistemi bile packarda Win7 home "basic" hp de win 7 home "premium"

Yani "sadece" ekran kartı packard ın daha iyi ama diğer bütün özellikler hp'dan düşük.. Yani 50 TL için bu kadar farka değmez (diye düşünüyorum)

katılıyorum zaten öyle bir sistemde o ekran kartından %100 verim alınmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MzLgNy

Bu Packard Bell ile Hp dv6 1390et karşılaştırılamaz bile (bence)

ben size katılamayacağım hp 1390 modelinde p8700 eski nesil bir işlemci var
    amd yeni nesil işlemcileri hakkında biraz araştırma yapmalısınız
    n930 35 watt bir işlemci ve intel i7 lerin 45 watt enerji tüketimiyle kıyasladığımızda hem daha az ısınma hem de pil ömrü avantajı sağlar
    2ghz olmasına rağmen 4 çekirdek desteğiyle bence daha önde ayrıca ekran kartı işlemci uyumu olarak da daha başarılı
    şu cümlenize çok takıldım
    aralarında esas önemli fark işlemcidir ve bence de kıyaslanamazlar o konuda anlaşıyoruz ama ben pb lehine görüş bildiriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragorn20 -- 4 Ekim 2010; 0:14:45 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.