arkadaşlar öncelikle sizlere her türlü bilgiyi vermek ve daha önemlisi verebilimek konusunda teşekkürlerimi sunuyorum. ben yaklaşık 8 saattir donanım haber sayfalarını okuyorum ve aklıma takılan bişe oldu.
1146 ve 1115 arasında kalakaldım arada 300 TL gibi bi fark var ve bu fark sadece işlemci farkından kaynaklanıyordu. 1146====2500TL ve 2,66ghz 6mb cache bellek (T9550) 1115====2185TL ve 2,53ghz 3mb cache bellek (P8700)
bu fark ne kadar önmli hadi işlemci hızını geçtim cache bellek çok fark yaparmı performansda ve benzeri şeylerde... şimdiden teşekkürler...
Arkadaşlar hrkese selamlar! ben 1146 ve 1144 arasında kaldım...bi 3mb daha fazla cash bellek için 350-400 tl vermeye değer mi sizce.bu arada ''P'' ve ''T'' serisi işlemciler arasında ısınma gibi farklar var diye okudum bi yerde; bilgisi olanlar cevaplandırırsa çok seviniriz...
Hepsiburda kampanya yapmış, Bu laptopu kaçırmayın derim , bizim makinadan çok iyi (ekran kartı hariç) fiyatta nerdeyse aynı .
DDR2 olmadığından eminiz fakat DDR3 mü yoksa GDDR3 mü bu hala soru işareti
portekiz sitesi ddr3 demekte gddr3 ler daha pahalı ramler.
Aslında GDDR3 ile DDR3 arasında bir fark yok.(G Graphics) Sadece notebooklarda geçen ismi g diye gecer buda GDDR3 olur. Yani ikiside aynı şey.
quote:
Orjinalden alıntı: ahmetburan007
Arkadaşlar hrkese selamlar! ben 1146 ve 1144 arasında kaldım...bi 3mb daha fazla cash bellek için 350-400 tl vermeye değer mi sizce.bu arada ''P'' ve ''T'' serisi işlemciler arasında ısınma gibi farklar var diye okudum bi yerde; bilgisi olanlar cevaplandırırsa çok seviniriz...
Arasında ısınma küçükte olsa olur tabiki. P serisi işlemciler daha az enerji tüketir(25w) T serisi işlemciler ise biraz daha fazla(35w)
1140 alıcam son kararımı vermek üzereyim.Isınma ve ses problemleri aklımı çeldi.Fikirlerinizi alabilir miyim?
aslında ses ve ısı problemi diye bişry yok.ısı oyun oynarken 77-81 derece arası
quote:
Orjinalden alıntı: orhan6894
quote:
Orjinalden alıntı: Nm1
quote:
Orjinalden alıntı: CooL4eVeR
DDR2 olmadığından eminiz fakat DDR3 mü yoksa GDDR3 mü bu hala soru işareti
portekiz sitesi ddr3 demekte gddr3 ler daha pahalı ramler.
Aslında GDDR3 ile DDR3 arasında bir fark yok.(G Graphics) Sadece notebooklarda geçen ismi g diye gecer buda GDDR3 olur. Yani ikiside aynı şey.
İkisi aynı şey değil notebookcheckte ki sıralamada gddr3 daha iyi ve daha pahalı ram diye geçmekte. ddr2 ve ddr3 de var ayrıca. Tam ne fark var bilmiyorum ama daha iyi olduğu kesin ddr3 ten.
64 bit vista için en iyi driver ne?
quote:
Orjinalden alıntı: Nm1
64 bit vista için en iyi driver ne?
Sağdaki driver.Hocam ne için soruyosun.Hangi driver neyin driver ı?
hp pav. ısı sorunu+servis yetersizliği+vista pro. vb.
DV6-1146ET bu model iyi mi ne dersiniz lütfen acil cevap verirmisiniz?(emsali bu ürünün toshiba 3000 tl.imiş)
alternatifim yok mudur özelliklen ekrankar.+anakart+işlemci iyi olsun isterim var mıdır böyle bir dizüstü piyasada veya;
1140 kullanan arkadaşlar kendi sitesinde iki kulaklık çıkışı var diyor ama ayrıntı yok bunların biri digital optik (spdif) çıkışmı?
Arkadaşlar merhaba 2gün önce bir yakınımıza bu laptoptan aldık ama kablosuz bağlantısında sorunlar yaşıyoruz.
Laptop Kablosuz ağa bağlandıktan bir süre sonra internete bağlanmayı kesiyor, Ağ bağlantılarımdan bakınca , Ağ yalnızca yerel olarak gözüküyor. Modem aynı oda da olsa bile aynı sorun devam ediyor. Şifreli veya şifresiz ağ olması da farketmiyor.
Önce Norton'dan şüphelendim, Nortonu kapattım yine sorun devam etti. Diğer cihazlarla wireless'a bağlandım onlarda en ufak problem yok.. Sizce sorun neden oluyor donanımsal mıdır? başınıza böyle bir sorun geldi mi geldiyse nasıl çözdünüz?
Yakınıma da çok mahçup oldum şu anda. Kendisinde baya düşük modelde bir toshiba vardı onla en ufak problemi yoktu buna benzer:/
ALTERNATİFİM:başka laptop olbilir mi var mıdır bi cevap yok ya (oyun için alıcam ve grafik ağırlıklı kullancam)
Eski dv6 larda aşırı ısınma vardı fakat şu anda yok. Aynı kasanın 1144 ünü kullanıyorum sabahtan aksama kadar aralıksız pes 2009 oynadım anca biraz ılıklanma oldu.
quote:
Arkadaşlar merhaba 2gün önce bir yakınımıza bu laptoptan aldık ama kablosuz bağlantısında sorunlar yaşıyoruz.
Laptop Kablosuz ağa bağlandıktan bir süre sonra internete bağlanmayı kesiyor, Ağ bağlantılarımdan bakınca , Ağ yalnızca yerel olarak gözüküyor. Modem aynı oda da olsa bile aynı sorun devam ediyor. Şifreli veya şifresiz ağ olması da farketmiyor.
Önce Norton'dan şüphelendim, Nortonu kapattım yine sorun devam etti. Diğer cihazlarla wireless'a bağlandım onlarda en ufak problem yok.. Sizce sorun neden oluyor donanımsal mıdır? başınıza böyle bir sorun geldi mi geldiyse nasıl çözdünüz?
Yakınıma da çok mahçup oldum şu anda. Kendisinde baya düşük modelde bir toshiba vardı onla en ufak problemi yoktu buna benzer:/
Yardımlarınızı bekliyorum,
Teşekürler
Donanımsal bir hata gibi görünmüyor. Çünkü ağa bağlı kalıyorsunuz halen ama sadece internet gelmiyor. Modem ayarlarında bir şey olabilir.
eski mi yeni oldugunu nerden anlıcazki
quote:
Orijinalden alıntı: cagribey
Yardımlarınızı bekliyorum,
Teşekürler
arkadaşım bu sorunu bir kaç arkadaşımız yaşamıştı dv6 11... kullananlar başlığına bakarsan bulabilirsin sanırım windows update lerden sonra olan bir problemdi ya da ben öyle hatırlıyorum ama driver sorunu olduğuğunu ve sonra hallettiklerini iyi biliyorum. biraz araştırarak bulabilirsin o sayfalarda
quote:
Orijinalden alıntı: maxelll
eski mi yeni oldugunu nerden anlıcazki
Eski serileri anlarsınız. Kasası farklı en basitinden. Yeni serilerin ayrıca monitörü biraz daha enlemesine geniş (15'6). Bunun yanında eski serilerde geforce 8800 felan kullanıyordu hp, şimdi ati 4650 kullanıyor. Dv6-11xx serileri tamamen yenidir mesela. Diğerleri sanırım dv6000 olarak geçiyor.
eger gercektende ısınma sorunu yoksa bu hp yi alabilirim belki samsung r522 xs08tr yerine
Değerleri daha önce 11.. serisi kullananlar başlıgında sunmuştum. Sabahtan akşama kadar 6-7 saat Assassin's Creed oynadım full çözünürlük ve full detaylarda, alt tab yapıp sıcaklıga baktıgımda 65 derece gördüm. Anlayacağınız aşırı ısınma yok. (Dikkat, ısınma tamamen yok demiyorum. Aşırı ısınma yok diyorum. Isınma yapmayan notebook yok zaten.)