Şimdi Ara

HP PAVILION-DV5-SERİSİ KLÜBÜ (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.253
Cevap
12
Favori
144.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: sazakscom

arkadaşlar ben 1130 almayı düşünüyorum ama işlemcisi yeni nesil işlemcilerden olmasını istiyordum 1150 de 2.26ghz p8400 3 mb önbellek var ve 250 lira fark var bu farkı vermeye değer mi
    linki aşağıda...

http://www.istanbulbilisim.com.tr/Pavilion_DV5-1150ET-3-GB-HP-DUNYASI,7793.html

250 tl ekonomini etkilemezse tabiki değer

• selam arkadaslar 2 bın tl lik bi laptop almayı dusunuyorum fazla ısınma derdı olmayan intel cok asırı degılde arada sırada oyun oynucam
  • Arkadaşlar öncelikle merhabalar.Benim pavilion dv5000 laptopum var,geçen günlerde işlemcinin 95-100 derecelere gelmesinden dolayı söküp fanını temizleyeyim dedim.Fana ulaşamadan 2 vidanın yalama olmasından dolayı açmaktan vazgeçtim.Ekran ve klavyesini sökmüştüm yerlerine tam olarak taktım.Sonra pc'yi açtığımda power ışığı hızlı hızlı yanıp sönmeye başlıyordu.En başında cpu'nun fanı calısıyor fakat 3-5 sny sonra duruyordu.yaklaşık 30 sny sonra tekrar dönmeye başlıyordu ama bu sırada ekrana hiç bi görüntü gitmiyordu.Benim sorum bilgisayara ne olmuş olabilir ? Neden böyle bi sorun veriyordur ? Anakart mı çatlamıştır ? işlemciye mi bişey olmuştur.Yoksa kuzey köprüsünde mi sorun vardır ? Daha önce başına böyle bi olay gelmiş arkadaşlar varsa,veya işin ehli olanlar cevap verirse çok sevinirim.Cevaplarınızı bekliyorum çok teşekkürler.
  • office girdiğimde ürün anahtarı istiyor.bu ürün anahhtarı nerede acaba...

dv5-1021et modelim 1 hafta olmadı alalı...
  • Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar...

Ben 3 hafta kadar önce dv5 1021et aldım tabi zorunlu olarak da vista
    Bilgisayarı tanıdığım bi yerden aldım ve aynı gün formatlamayı denedik 4 farklı xp cd si kullandı fakat
    laptop kendini sonuna kadar savundu..

birçok yerde araştırdım okudum bakındım fakat hiçbir açıklama yok açıklamaya da en çok yaklaşan site burası ...

Sizden ricam ,

*Nasıl format atabiliriz
    *ve xp driverlarını nerden bulabiliriz
    hp sitesine baktım sadece quick play tuşlarının xp driverları war

yardımcı olursanız çok sevinirim ÖZELLİKLE program ve driverları bulacağım sitelere yönlendirirseniz çok daha mutlu olurum.

ilgilenen herkese tesekkürler ...

• Merhaba beyler yanlış yere mi yazıorum bilmiyorum ama laptopdan anlamadığımız için yazılar felan çok karışık geldi. Arkadaşımla laptop almayı düşünyüoruz ve Hp olmasını istedik. 2 model var kafamızda;
    Benim ki Pavilion DV5-1150ET onun ki ise HP PAVILION DV5-1005ET. Bu laptoplar COD4, fm 2009, PoP4 gibi oyunları kaldırır mı? Kullanışlımı? Ne yapalım bilen anlayan varsa pm de atabilir burayada yazabilir. Acil olursa gerçekten çok iyi olur yarına almayı düşünüyoruz.
  • Arkadaşlar bende dv5-1150et almış bulunuyorum. recorvery 'lı bilgisayardan hiç anlamadığım için sizden bir aptala anlatır gibi Windows 7 kurulumu yada 64bit vista yada "xpdriver"ları varsa bunun nasıl kurulduğunu anlatan birine ihtiyacım var. Yada msnden bu işi "ben sana yardım ederim" diyen bir kişiye ihtiyacım var. Bu yeni sistemden dolayı çok bilgisiz kaldım. Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bunu ana konu olarakta açacağım affınızı isteyerek. :(
  • ikisi arasında en başta ekran kartlarını kıyaslarsak tabii ki HP Pavilion dv5-1150et
    fiyat farkıda önemli tabi bilgi sahibi değilim o konuda ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esword -- 4 Şubat 2009; 1:42:37 >
  • arkadaşım 1005et yi ben 1150et yi düşünüyorum yani kıyaslamıyacağız ikisini. oyunları kaldırır mı 1005et? Isınma probleminden bahsediyorsunuz çok etkilermi bizi ısınma? Son Sorum 1150et yi teknosadan alıcağım alırsam hata mı ederim sizce çünkü herkes gördüğüme göre yakınıyor teknosadan
  • Arkadaşlar ben bu iki model arasında kaldım, aslında dv7 serisi 17 inç birşey alacaktım ama, beğendiğim model üretimden kalkmış, onun dışında adanada 17" birşey bulamadım istediğim özelliklerde, bende bunlardan birini alacağım.

Sabah buna karar vermiştim, ama aşağıdaki bunların bir üst modeli, biri T6600 dieğeri P8400 sizce hangisi daha iyi ??
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=119984827&CS_Category=_SBA_63_1662_444_914&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=119985908&CS_Category=_NOTEBOOK63&CS_Catalog=_BILGISAYAR#

Kullanacağım programlar:
    Photoshop cs3 veya cs4
    After Effect cs3 veya cs4
    Adobe Premier cs3
    Autocad 2009
    3D max
    Kaspersk internet secürity 2009 vs.

Oyunlar:
    Tomb Raider Serisi (legend - anniversary - underworld)
    The Sims 2 ve tüm paketleri
    The Sims 3 (çıkınca tabi)
    Gta IV
    Alone In The Dark
    Resident Evil Serisi vs.

Not: yukarda yazdıklarım, ne tür şeylerden hoşlandığımı, ona göre cevap yazmanız için eklenmiştir.

• merhaba arkadaşlar,

ben de dv5-1021et almış bulunuyorum ve 1 haftadır kullanıyorum. Bimeks de kartfinans a ozel bir indirim mevcut 6 taksitle 2016 tl dan alabiliyorsunuz. dün sorduğumda kampanya devam ediyordu

makine gayet iyi, bana göre ısınma sorunu da yok. saatlerce WOW oynayıp raid yaptıktan sonra bile ısı rahatsız etmiyor.

benim bildiğim kadarıyla 9500m gs (ki diğer laptopumda bu var ASUS) AoC yi oynayabiliyordum. bu laptop da 9600m gt var. daha iyi bir kart. 1005 ve 1150 deki ekran kartları hakkında bilgim yok ancak ati 3430 - 3450-3470 ile Ge Force 9200 - 9300 kartlarda dediğiniz sözü geçen oyunlar kasma takılma yapabilir sanırım. iyi araştırma yapmakta fayda var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: esword

Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar...

Ben 3 hafta kadar önce dv5 1021et aldım tabi zorunlu olarak da vista
    Bilgisayarı tanıdığım bi yerden aldım ve aynı gün formatlamayı denedik 4 farklı xp cd si kullandı fakat
    laptop kendini sonuna kadar savundu..

birçok yerde araştırdım okudum bakındım fakat hiçbir açıklama yok açıklamaya da en çok yaklaşan site burası ...

Sizden ricam ,

*Nasıl format atabiliriz
    *ve xp driverlarını nerden bulabiliriz
    hp sitesine baktım sadece quick play tuşlarının xp driverları war

yardımcı olursanız çok sevinirim ÖZELLİKLE program ve driverları bulacağım sitelere yönlendirirseniz çok daha mutlu olurum.

ilgilenen herkese tesekkürler ...

vista olarak kullanmaya devam edeceksin artık
    ben de xp kurmak istiyorum ama xp driver yok ortada. olsa direk geçerim 1 saniye düşünmeden.

başka sitelerde bulduğuna da güvenme derim ben, en azından ben güvenmem

• quote:

Orjinalden alıntı: Mahosan

Merhaba beyler yanlış yere mi yazıorum bilmiyorum ama laptopdan anlamadığımız için yazılar felan çok karışık geldi. Arkadaşımla laptop almayı düşünyüoruz ve Hp olmasını istedik. 2 model var kafamızda;
    Benim ki Pavilion DV5-1150ET onun ki ise HP PAVILION DV5-1005ET. Bu laptoplar COD4, fm 2009, PoP4 gibi oyunları kaldırır mı? Kullanışlımı? Ne yapalım bilen anlayan varsa pm de atabilir burayada yazabilir. Acil olursa gerçekten çok iyi olur yarına almayı düşünüyoruz.

valla benim gibi 64 bitlik ekran kartı olan bir model alma da
  • quote:

Orjinalden alıntı: uhrmacher

Arkadaşlar bende dv5-1150et almış bulunuyorum. recorvery 'lı bilgisayardan hiç anlamadığım için sizden bir aptala anlatır gibi Windows 7 kurulumu yada 64bit vista yada "xpdriver"ları varsa bunun nasıl kurulduğunu anlatan birine ihtiyacım var. Yada msnden bu işi "ben sana yardım ederim" diyen bir kişiye ihtiyacım var. Bu yeni sistemden dolayı çok bilgisiz kaldım. Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bunu ana konu olarakta açacağım affınızı isteyerek. :(

valla win7 ye şimdilik gerek yok bence
    ben deniyorum şuanda birtakım programları açamıyoruz.

64 bit vistayı tamamen öneririm. driver'ları hp sitesinde var, onları indir, 64 bit vista edinip kur derim, kolaydır zaten kurulum
    xp driver bulabileceğini sanmam, en azından hp destekli olanları yok

• teşekkürederim yorum için ...

yok ben azimliyim vazgeçmicem en azından şimdilik düşüncem bu yönde
    belki sinirlenip servise yollarım onlar yapar son çare bilemiyorum ...

hatta hp den yetkililerle mailleşiyorum iş laf sokmaya ulaşmak üzere
    yazılım istiyorum kibarca hayır diyolar bende uzun süreli yurt dışına çıkacağımı
    kısa zamanda xp ye çevirmem gerektiğini ve servisin bana 30 iş günü gibi bi süre söylediğini
    devamında "belkide ileri giderek" zorunlu olarak
    vistayı sattıklarını bize tercih hakkı verilmediğini falan yazdım dahasıda var uzundu biraz ..
    tabiiki bu şekilde değil gayet resmi bi dille kaynadım :)

CEVAP GELMEDİ pek ümitli değilim ordan ama umut fakirin ekmeği işte ...

buarada bazı siteler buldum

http://www.not e book.gen.tr/hp-notebook-f5/hp-dv5-serisi-intel-islemcili-notebooklar-t4559.html
    http://www.xpkurulum.com/showthread.php?t=250
    http://www.f r m t r.com/windows-vista/1314282-vistadan-xpye-gecilirken-ve-xp-yuklemede-sata-hdd-sorununa-kesin-cozum.html

inceleyip yorumlarsanız çok sevirnirm tekrar teşekkürler ...

• merhaba arkadaşlar benim sorunum pc her açılışında startupdaki bazı simgelerin gelmemesi.

mesela bu açılışda ses ve ağ bağlantısı gelmedi.

bunu düeltmemin yolu war mıı?
  • merhaba arkadaslar bazılarınız hp nin bazı serilerinden çok yakınmışsınız bende 1-2 hafta için de notebook almayı düşünüyorum fakat hp ye olan tepkiler de az değil.Aklımda hp den 2 tane model var ve bazı mühendislik uygulamalarıyla oyun üzerine seçim yaptım sizce hangisi daha mantıklıdır yorum yaparsanız sevinirim.Isınma olayı bu ikisinde ne şekilde bilmiyorum ama soğutucu almayı da düşünebilirim..

Pavilion DV5-1150ET

İşlemci
    Intel® Centrino® 2 işlemci teknolojisi Intel® Core™2 Duo İşlemci P8400 2,26 Ghz , Düzey 2 önbellek 3 MB

RAM 3 GB DDR2 800 MHz Ram (Max 8 GB)

SABIT DISK

HDD
    250 GB SATA (5400rpm) HDD

İşletim Sistemi
    Microsoft Windows® Vista Home Premium İng-Tr

OPTİK SÜRÜCÜ
    DVD+R DL WRITE LightScribe Super Multi DVD±R/RW Double Layer Support

Ses Çıkışı

Stereo- Altec Lansing speakers

PİL
    Batarya 6-cell Lithium-Ion (Li-Ion)
    Batarya Ömrü 2-4 Saat

kamera
    Entegre Kamera HP Pavilion WebCam with stereo Integrated Microphones

EKRAN
    Ekran 15.4” diagonal WXGA High-Definition Brightview Infinity Display (1280 x 800)
    Ekran Boyutu 15.4''
    Ekran Çözünürlüğü (1280x800)
    Ekran Kartı
    NVIDIA GeForce 9600M GT 512 MB atanan olmak üzere en çok 1791 MB toplam grafik belleği.

NETWORK
    Integrated Wireless LAN Var
    Wireless LAN Max. Date Rate (Mbps) 54
    Wireless LAN Type 802.11b/g
    Ethernet network 10Base-T/100BASE-TX/1000BASE-T
    Integrated Bluetooth(Version) Integrated Stereo A2DP Bluetooth Technology

Pavilion DV5-1040ET

İşlemci
    Intel Core 2 Duo 2.4 GHz Processor P8600 3 MB Level 2 cache İşlemci.

RAM
    3072 MB (1 x 1024 MB + 1 x 2048 MB) DDR2 800 MHz Ram (Max 8 GB)

HDD
    320 GB SATA (5400rpm) HDD

İşletim Sistemi
    Microsoft Windows® Vista Home Premium İng-Tr

OPTİK SÜRÜCÜ
    DVD+R DL WRITE Lightscribe Super Multi DVD Writer (+/-R +/-RW) with Double Layer support

Ses Çıkışı

Stereo- Altec Lansing speakers

PİL
    Batarya 6-cell Lithium-Ion (Li-Ion)
    Batarya Ömrü 2-4 Saat

kamera&ekran kartı
    Entegre Kamera HP Pavilion WebCam with stereo Integrated Microphones

Ekran Kartı
    NVIDIA GeForce 9600M GT Up to 1791 MB (512 MB dedicated)

DV5-1040-FM532EA (3 GB)

NETWORK
    Integrated Wireless LAN Var
    Wireless LAN Max. Date Rate (Mbps) 54
    Wireless LAN Type 802.11b/g
    Ethernet network 10Base-T/100BASE-TX/1000BASE-T
    Integrated Bluetooth(Version) Integrated Stereo A2DP Bluetooth Technology

• xp zor
    en azından hp kendisi verene kadar geçmem ben, başka sitelere güvenmem

bu arada cpu 92 derece

firefox bu kadar kasıyorsa ne desem boş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hashus1099

xp zor
    en azından hp kendisi verene kadar geçmem ben, başka sitelere güvenmem

bu arada cpu 92 derece

firefox bu kadar kasıyorsa ne desem boş.

cpu 92 derece nette gezerken öylemi?agzım acık kaldı gercekten
  • şuanda 83 derece
    bir gürültü var sormayın, fan uğulduyor

varya gidip şu bilgisayarı bir yerde birilerinin kafasına geçiresim var
    ne kadar sorunluymuş bu hp yahu
    mayıs sonunda 2 yılımı dolduruyorum hp ile. bakalım, temmuz sonuna kadar bir daha değiştirebilirsem, yenisini açmadan satacağım, gelen parayla asus
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.