Şimdi Ara

Hp pavilion dv5 laptop açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar gece elektrikler gitmiş,sabah kalktığımda elektrklerin olmadıgını farkettim laptopun da fişi prize takılıydı.Elimi yuzumu yıkadıktan sonra banyonun ışığı yandı elektrikler geldi.Sonra laptopun açma duğmesine bastığımda laptopta hiçbi değişiklik olmadı.Açılmadı,kapalı haliyle nasılsa açma düğmesine bastığımda da durum aynıydı.Alalı daha 3 ay olmadı.Laptopu pille kullanmıyordum.Direkt olarak prize takılıydı.Lütfen bilen arkadaşlar yardımcı olablrlerse çok iyi olur.Şimdiden Allah razı olsun sağolun...

• Elektrik dalgalanması olmuşsa güç kaynağı hasar almış olabilir. Pillerini geri takıp şarj oluyormu bi bakın. Laptop zarar görmemiştir, ama güç kaynağını (adaptör) bir kontrol edin...
  • şarj olup olmadıgını anlayamıyorum ya.Pil doluydu çıkardıgımda.Adaptörü taktıgımda elektrik laptopa geliyor ışık yanıyor fakat açılmıyor bir turlu.Ne yapmam gerekiyor ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: muco5913

arkadaşlar gece elektrikler gitmiş,sabah kalktığımda elektrklerin olmadıgını farkettim laptopun da fişi prize takılıydı.Elimi yuzumu yıkadıktan sonra banyonun ışığı yandı elektrikler geldi.Sonra laptopun açma duğmesine bastığımda laptopta hiçbi değişiklik olmadı.Açılmadı,kapalı haliyle nasılsa açma düğmesine bastığımda da durum aynıydı.Alalı daha 3 ay olmadı.Laptopu pille kullanmıyordum.Direkt olarak prize takılıydı.Lütfen bilen arkadaşlar yardımcı olablrlerse çok iyi olur.Şimdiden Allah razı olsun sağolun...

Bir sehir efsanesi almis basini gidiyor "pili sok masada calisirken dogrudan elektrik ver makinaya pili kullanmazsin uzun omurlu olur"

Eski tip laptoplarda (nasil diyeyim sooyle 8-9 sene evvel uretilenlerde) bu gecerliydi ama yenilerde sen ister sok ister sokme 2-2,5 sene sonra zaten onun omru tukenecek. Lithium-ion larin belli bir omru var yani.. Ayrica yeni cihazlarda zaten batarya adaptorle calisirken tam dolu oldugunda UPS gorevi goruyor. Cihaz elektrigi sebekeden aliyor herhangi bir kesintide pili devreye sokuyor. Buda boyle ani elektrik kesilmelerinde veya voltaj dalgalarinda makinaya fiziksel zarar verilmesinin onune geciyor.

2 senedir dizustunun bataryasi takili oldugu halde cihaz adaptorude bagli bir sekilde calisiyor pilde bir anormallik henuz gormedim.

Kisacasi adaptor veya laptop dahili bilesenleri (anakart veya islemci gibi..) zarar gormus olabilir. Ve yaptigin yanlis bir uygulama oldugu icin servise goturdugunde garanti kapsaminda degerlendirilmeyecektir. Kullanici hatasi derler.

Ha yine de bir sansimi deneyeyim diyorsan istanbul icindeysen bolge onarim merkezine (okmeydani perpa taraflarinda) bir gotur bakalim.. Teslim ederken batarya hikayesini anlatma "BUNA BİR ŞEY OLDU AÇILMIYOR" de

• tamam kardeşim teşekkür ederim paylaşım için.Sanırım kişisel olarak yapabilceğim bişi yok.Sabah kalktığımda açma düğmesine bastığımda açılmadı cümleleriyle adamın karşısında beklicez artık:)
  • Şunu dene. Statik elektrik yüklenmesi oluyor bazen. PC'de de olur. Pili ve adaptörü sök. O halde 5 saniye laptopun açma/kapama düğmesine basılı tut. Eğer varsa bu işlem biriken statik elektriği boşaltacaktır. Sonra pilini tak ve çalıştırmayı dene.
  • Flashbond kardeşim seni seviyorum ya !!!!:) çalıştı laptopum:)ya inan öyle dar bi zamanda oldu ki,sunum yapmam gerekiodu ve çok kısıtlı bi zamanda oldu olay.Tekrar çoooooooooooooooooooooook teşekkür ederim Allah senden bin kez razı olsun.Siteyi kuranlardan da paylaşımda bulunanlardan da Allah in kere razı olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hp pavilion dv6 1144et yardım
    13 yıl önce açıldı
    HP Pavilion Notebook [Hediyeli]
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • flashbond kardeşim sırf bu postu yazmak için üye oldum sabahtan beri aynı sorunla uğraşırken yazını okudum ve dediğini yaptım. sonuç olarak allah senden razi olsun kardeş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plzencz -- 26 Kasım 2012; 11:54:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Flashbond adamın dibisin çok tesekkür ederim sayende büyük bir sorundan kurtuldum...
  • Flashbond kullanıcısına yanıt
    Dostum çok teşekkürler. Aynen açıldı valla. Az daha teknik servise götürecektim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.