Şimdi Ara

HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.120
Cevap
8
Favori
138.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: YoYoxP
    Sağolasın abi bende onu planlıyordum zaten. Denk gelen olursa direk şu arkadaşa mesaj atarmısın diye yönlendirebilirsen çok daha iyi olur. Çünkü ben sadece okulda ve köyde bilgisayara girebiliyorum. Diğer zamanlarda telefondan takip ediyorum. Ben konuya girip de bana da bir key verirmisin diyene kadar havada kaparlar o keyleri.

aynen biliyorum merak etme denk gelirsem ben hallederim

• @precious denetim masasındaki "windows 7 dosya kurtarma" kısmına takılmıştı.sanırım win8'e yükseltirken(sözde :D) saklanan dosyaları kurtarmayla ilgili.

driverları takip edebileceğimiz bir sayfa var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeuMaliye

@precious denetim masasındaki "windows 7 dosya kurtarma" kısmına takılmıştı.sanırım win8'e yükseltirken(sözde :D) saklanan dosyaları kurtarmayla ilgili.

şuan win 8 son driverler ilk sayfada yazılı yani konu başlığında. ilerde hp driverlerin hepsini çıkaracakmış sayfadan takip edebilirsin konu başlığının üstüne koydum hp driver link yani buhttp://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=4132&lc=tr&cc=tr&dlc=tr&sw_lang=&product=5221834

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 28 Kasım 2012; 18:55:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

@precious denetim masasındaki "windows 7 dosya kurtarma" kısmına takılmıştı.sanırım win8'e yükseltirken(sözde :D) saklanan dosyaları kurtarmayla ilgili.

şuan win 8 son driverler ilk sayfada yazılı yani konu başlığında. ilerde hp driverlerin hepsini çıkaracakmış sayfadan takip edebilirsin konu başlığının üstüne koydum hp driver link yani buhttp://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=4132&lc=tr&cc=tr&dlc=tr&sw_lang=&product=5221834

IDT Audio Driver görünüyor listede.acaba beats audio sorunsuz olarak çalışıyor mu ?

• quote:

quote:

quote:

IDT Audio Driver görünüyor listede.acaba beats audio sorunsuz olarak çalışıyor mu ?

maalesef oda sorunlu ama ilerde çıkacakmış umarım sorun hallolur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

maalesef oda sorunlu ama ilerde çıkacakmış umarım sorun hallolur.

abi bu 12.10'u kurmuştum ama zaman zaman ani hareketlerde görüntü şeysi yanıt vermeyi kesti gibi bir hata verip oyundan atıyor (battlefield3)

• quote:

abi bu 12.10'u kurmuştum ama zaman zaman ani hareketlerde görüntü şeysi yanıt vermeyi kesti gibi bir hata verip oyundan atıyor (battlefield3)

win 8 12.10 mu bahsettiğn? öyleyse ilginç bende hiç yapmadı gerçi ağır oyun kurmam yani hiç oyun kurmam sadece uygulamalarda 1 oyun var win 8 de oda sorun yaratmadı hiç. oyun oynayan arkadaş var bizim fanatik dv7 ci @precious o yazar nasıldır diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Precious

Arkadaşlar 6C00ET nin yeni BIOS u çıkmış. Yüklemeyenler varsa ( F.1B ) aşağıdaki linkten yükleyebilir. Windows 8 wireless kontrolü ile ilgili iyileştirme yapıldığı söyleniyor.
    http://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp59501-60000/sp59755.exe

Birde linux sürümlerini kullanmak istiyrsanız ( mint veya ubuntu) interneten en güncel 64 bit iso dosyalarını indirin. İso dosyasının içerisinde bulunan bir exe dosyası olacak mesela ubuntuda wubi.exe, o dosyayı iso dosyasının yanına çıkarıp Windows 8 i silmeden program yükler gibi yükleyebilir ve 2 işletim sistemini de aynı anda kullanabilirsiniz. Üstelik diski bölmenize gerek kalmaz. Silmek için windows program ekle-kaldırdan tek tıkla komple linux isletim sistemini silebilirsiniz. Çok basit ve denemeye değer

sağol sen yükledinmi kardeşim fark gördünmü yüklediysen?

• quote:

Arkadaşlar 6C00ET nin yeni BIOS u çıkmış. Yüklemeden önce alttaki notu okuyun, Yüklemek isteyen varsa ( F.1B ) aşağıdaki linkten yükleyebilir. Windows 8 wireless kontrolü ile ilgili iyileştirme yapıldığı söyleniyor.
    http://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp59501-60000/sp59755.exe

Not: Ben yükledim ve artık Windows 8 de Wireless i açıp kapatamıyorum

Birde linux sürümlerini kullanmak istiyrsanız ( mint veya ubuntu) interneten en güncel 64 bit iso dosyalarını indirin. İso dosyasının içerisinde bulunan bir exe dosyası olacak mesela ubuntuda wubi.exe, o dosyayı iso dosyasının yanına çıkarıp Windows 8 i silmeden program yükler gibi yükleyebilir ve 2 işletim sistemini de aynı anda kullanabilirsiniz. Üstelik diski bölmenize gerek kalmaz. Silmek için windows program ekle-kaldırdan tek tıkla komple linux isletim sistemini silebilirsiniz. Çok basit ve denemeye değer

Hocam linux hakkında bildiklerini kısaca anlatırmısın. Ben hiç görmedim. Hakkında hiçbir fikrim yok. Senin ubuntu dediğinin linux olduğunu bile bilmiyodum. O derece kötü durumdayım yani :D Oyun performansı falan nasıl acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Üşenmedim yine kurdum şu zıkkım 8i.yine fiyasko yine fiyasko.piyasada birsürü win8li notebook var biz driver çıksın diye bekliyoruz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YoYoxP

Hocam linux hakkında bildiklerini kısaca anlatırmısın. Ben hiç görmedim. Hakkında hiçbir fikrim yok. Senin ubuntu dediğinin linux olduğunu bile bilmiyodum. O derece kötü durumdayım yani :D Oyun performansı falan nasıl acaba?

Linux aslında tüm alt sistemlerin temelidir ve Windows tan çok farklıdır. Linux kullanacaklar windows için yapılmış tüm oyunları unutması gerekir. Linux geliştiricilerine bağlı olarak ubuntu gibi alt sürümlere ayrılır. Sistem çekirdeği tüm alt sürümlerde aynı şekilde güncel olmasına rağmen görsellik gibi farklılıklar vardır. Sistemde yanlış birşey yaparsanız çökme ihtimali yüksektir bu yüzden yeni kullananların kodlara fazla dokunmaması gerekir.
    Linux sürümlerinin en önemli özellikleri
    - Ücretsiz olmaları ve tüm güncellemeleri ücretsiz sağlamaları
    - Bilgisayarınızda bulunan donanımları tam anlamıyla direkt kontrol edebilmeniz
    - Parmakizi haricindeki tüm donanımları otomatik tanıyıp hazır hale getirmesi.
    - Çok az virüs bulunduğundan çok güvenli olmaları. Ayrıca virüs bulaşsa bile çalışmak için sizden oturum sifrenizi istemek zorunda böylece antivirüs programlarını unutuyorsunuz.
    - Kendine özel uygulama marketi mevcut ayrıca eksik kodekleriniz varsa anında bulup yükleme özelliği var.
    - Bana göre Windows 8 den çok daha gelişmiş bir sistem yapısına sahip ve 1-2 değişikle görselliği 64 MB ekran kartınız olsa bile zirveye taşıyorsunuz.
    - Sistem kodlarına müdahele etmezseniz hiç bozulmadan ve donmadan PC ölene kadar sorunsuz çalışır

Örneğin cep telefonunuzu PC ye bağladınız ve 3G üzerinden telefon hattını kullanarak internete girmek istiyorsunuz Windowsta mutlaka sürücü yükleyip bağlantı oluşturmanız gerekiyor. Linux ta ise Telefonu bağlayıp görev çubuğundaki bağlana tıklamanız yeterli oluyor kullnadığınız hat bile yazıyor. Benim TV windowsta sadece LCD TV olarak görünürken Linux ta TOSHIBA TV olarak yazıyor ve neredeyse içerisindeki Chipseti bile söyleyecek Bilinenin aksine Linux çok gelişmiş bir işletim sistemidir ve Ubuntuyu mulaka deneyip en az 1 hafta kullanmanızı tavsiye ederim. Aşağıdan istediğinizi tıklayarak indirebilirsiniz. İso dosyasını indirdikten sonra ister direk CD/DVD ye yazdırın ve windows kurar gibi diskleri biçimlendirerek kullanın. İster içerisinde bulunan exe uzantulı ilk dosyayı (ubuntu için wubi.exe mint için bakarsınız ****.exe olacak) dosyasinı iso dosyasının yanına çıkartarak çalıştırın, program yükler gibi yükleyerek CD veya DVD ye yazmanıza gerek kalmadan ve dosyalarınıza zarar vermeden kullanabilirsiniz. Kurulum esnasında Wireles sifrenizi girerseniz sistem kurulum esnasında Türkçe dilini ve güncellemeleri anında yapacaktır. Ayrıca linux isletim sisteminizi program yükler gibi yüklerseniz mesela C nin içerisine bir klasör oluşturup tüm sistemi o klasör içerisinie yükleyecek ve dosyalarınızla karışmayacaktır.

En Çok Kullanılan Linux Sürümleri
    Ubuntu 12.04 x64 (694 MB)
    Linux Mint 14 Cinnamon x64 (881 MB)

Ekleme: Mint içinhttp://forum.linuxmint.org.tr/index.php sitesini incelebilir veya Ubuntu içinhttp://www.ubuntu-tr.net/ sitesini inceleyebilir. Çok daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Ellerine sağlık abi bilgiler için çok çok teşekkür ederim.
    Benim aldığım laptopta hangi linuxun yüklü olduğu yazmıyor. Sadece linux işletim sistemiyle geleceğini biliyorum.
    Şu oyun işi çok kötü oldu. Onun dışında diğer yönleriyle gerçekten gelişmiş bir işletim sistemiymiş. Olmadı bende aynen senin gibi windows kurar yanına ubuntuyuda ekler öyle kullanırım. Promosyon kodu işini hallettik mi tamamdır.
    Arkadaş şu işe bak ya hayatım boyunca XP'den başka işletim sistemi kullanmadım. 7'yi bile kullanmadan linux ve windows 8'e geçmeye uğraşıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aman abi iyiki biosu kurmamışım ozaman lazım değil bi önceki yeter
  • evet garip bi durum
  • quote:

Olayı çözdüm. Aygıt yöneticide bir tane bilinmeyen aygıt çıkmıştı birde aratsam HP Wireless Buton driver çıktı Bunun için aşağıdakini yüklemek lazımmış. Çok ilginç BIOS güncelle yeni bişey çıksın... ne işe yarayacak bakalım.
    http://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp58501-59000/sp58720.exe
    Ekleme: Şimdi tuşa bastıkça ekranda sağ üstte "uçak modu açık" ve "uçak modu kapalı" yazmaya başladı ama hep beyaz yanıyor tuş

hımm anlaşılan tuşa uçak modunu ve görüntüsünü entegre etmişler işe yarayan bu tuşun hep beyaz yanması neden acaba neyse sonuçta sorun çözüldü sanırım kursammı ki bende

EKLEME: bende kurdum ama bu bios diğerlerinden farklı kuruluyor kurulum bitince yeniden başlarken güncelleme yüzde 30 tamamlandı diyor ve işi bitiriyor, yani önceki biosa ekleme gibi bir şey bu. artı evet aygıt yöneticisinde de yeni aygıt çıkıyor ve bende uçak modu açık kapalı sol biraz üstte çıkıyor birde bu hp neden yarım iş yapar madem bunu yüklerken bu oluyor yazıp koysana be mübarek çalışması için bunuda yüklemen gerek diye milleti uğraştırıyor bu arada start buton çok hoşuma gitti ayarlarsan direk masa üstünde açılıyor,veya metroda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 29 Kasım 2012; 5:28:44 >

• quote:

Bence wireless i tamamen kapatmıyor. Yazılımsal olarak kapalı görünse de donanımsal olarak açık görünüyor.
    Bende Bios öncekiler gibi kuruldu... 2 defa 1057 ye kadar saydı ve bu esnada caps lock tuşu yanıp sönüyordu, farklı nesini gördün ki ?
    Birde ie 10 varken yanına chrome yüklemişsin, chrome seni fena etklemiş

chrome severim çünkü ie de Google yabancı arama yapıyor win 7 de bunu regeditten tr yapıyordum ama win 8de yemedi artı sinir bozucu olay bazen çökmesi ie nin o yüzden chrome işime yarıyor

valla bios bende farklı kuruldu tamam caps loock tuşu yanıp söndü ama yeniden başlarken diğer bios gibi geri sayım olmadı sadece güncelleme yüzde 30 tamamlandı bilgisayarınızı kapatmayın deyip işi bitirdi tuşa basınca wireless bende neti kesiyor, tuşa basınca neyi tam kapatması gerek anlamadım? tuşun amacı basınca neti kapamak değilmi? bilgide ilginç klavye değişikliği diyor
     HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 29 Kasım 2012; 18:02:04 >

• quote:

quote:

chrome severim çünkü ie de Google yabancı arama yapıyor win 7 de bunu regeditten tr yapıyordum ama win 8de yemedi artı sinir bozucu olay bazen çökmesi ie nin o yüzden chrome işime yarıyor

valla bios bende farklı kuruldu tamam caps loock tuşu yanıp söndü ama yeniden başlarken diğer bios gibi geri sayım olmadı sadece güncelleme yüzde 30 tamamlandı bilgisayarınızı kapatmayın deyip işi bitirdi tuşa basınca wireless bende neti kesiyor, tuşa basınca neyi tam kapatması gerek anlamadım? tuşun amacı basınca neti kapamak değilmi? bilgide ilginç klavye değişikliği diyor

1- İnternet explorer 10 da da Türkçe araması için regeditten ayar yapılıyor. Aynı şekilde ama yeri değişik, regeditte ctrl+f tuşuyla o adresi yazarak yerini bulabilirsin. Hem o çöken masaüstü sürümü sen metrodakine alışsan chrome çok yavaş gelecek sana, o çökmüyor zaten
    2- Senin verdiğin resimdeki sistem bilgisini nasıl açtın, bende o hiç çıkmadı (windows 8 de)
    3- F12 tuşuna basınca windowsta uçak moduna geçip bağlantıları kesiyor ama gerçekte wireless ve bluetooth kapanmıyor. Eğer kapansaydı o tuşun ışığı hem kırmızı yanardı hemde aygıt yöneticisinden de bluetooth ve wireless in silinmesi lazımdı. Çünkü windows 7 de siliniyor, güncellemeden öncede siliniyordu.

Evet sorma metrodaki İE ye alışamadım bir türlü o görüntüyü nasıl bulamadın hayret yaw FN + Esc ye bas çıkar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Evet sorma metrodaki İE ye alışamadım bir türlü o görüntüyü nasıl bulamadın hayret yaw FN + Esc ye bas çıkar

Çıkmıyor işte onu söylüyorum

Valla kardeş hp nin bi programını kurunca aktif oluyordu ama şuan unuttum aklıma gelince yazarım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Çıkmıyor işte onu söylüyorum

buldum alttaki programı kurman gerekiyor

Bu pakette, desteklenen dizüstü bilgisayar modellerinde özel işlev tuşlarının programlanmasını sağlayan HP Quick Launch Yazılımı bulunur. Örneğin, HP Quick Launch Yazılımı kullanıcıların Fn+ESC tuşlarına basarak sistem bilgilerini görüntülemelerine olanak sağlar. Bu yazılım, desteklenen işletim sistemlerinde çalışır. HP Quick Launch link

• quote:

Aslında bunu yüklememen lazımdı, bu windows 7 de simgeler olmadığı için yükleniyordu. Windows 8 in kendi simgeleri var zaten... sen bunu yükleyince mesela parlaklığı açıp kapatırken aynı anda 2 tane mi simge çıkıyor ? Çünkü bunları da yüklüyor olması lazım. Yoksa sadece alttaki simge mi çıkıyor.

yoo sadece resimdeki simge çıkıyor zaten bunu kurmayınca sendeki gibi sistem bilgisi çıkmıyor demekki win 8 simgeleri ayrı bu ayrı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 1 Aralık 2012; 2:06:19 >

• quote:

yine döktürmüşsün kardeş ee hp de yok bunlar henüz nerden buldun yine hayret ıdt yi denememişsin

EKLEME:malesef dünyada ilk hayal kırıklığına uğrayan ben oldum sanırım IDT daha beter olmuş bukadarmı beceriksiz bu herifler yaw yarım olmuş resmen beast şoku atlatıp anında kaldırdım

2 RESİM ARASINDAKİ FARKI BULUN

YENİ

ESKİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 1 Aralık 2012; 5:21:05 >

• 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.