Şimdi Ara

HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.622
Cevap
8
Favori
137.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada, sıcaklıkta en yukardakiler ekran kartı olmalı, 30 derecede sabit duran da sanırım İntel. Ne zaman baksam 30.0 sabit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1905_Emre

Bu arada, sıcaklıkta en yukardakiler ekran kartı olmalı, 30 derecede sabit duran da sanırım İntel. Ne zaman baksam 30.0 sabit.

İntel değil anakart üzerindeki sistem sensörlerinden birisidir o

Senin eklediğin resimde Sanki Nvidia yok o kısmı almamışsın bunun gibi olmalı. Birde oyun oynamana rağmen max. watt çok az Max 30w yazıyor bende beklemede 12w tüketmiş zaten oyundayken bu görüntüyü aldığına eminmisin ?
     HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 12 Temmuz 2012; 23:41:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Precious

quote:

Bu arada, sıcaklıkta en yukardakiler ekran kartı olmalı, 30 derecede sabit duran da sanırım İntel. Ne zaman baksam 30.0 sabit.

İntel değil anakart üzerindeki sistem sensörlerinden birisidir o

Senin eklediğin resimde Sanki Nvidia yok o kısmı almamışsın bunun gibi olmalı. Birde oyun oynamana rağmen max. watt çok az

Bataryayı henüz takmadım ondan olabilir mi watt olayı?

Neden olduğunu ben de bilmiyorum, NVIDIA olarak ayrı görünmedi, o kısmı almamışsın değil, yok yazmıyor. En üstteki 77 dereceye çıkan nedir o zaman?

• quote:

Neden olduğunu ben de bilmiyorum, NVIDIA olarak ayrı görünmedi, o kısmı almamışsın değil, yok yazmıyor. En üstteki 77 dereceye çıkan nedir o zaman?

Batarya takılı olmasada çok az tüketmiş Batarya 100%-96 arasında doluysa hiç güç harcamaz bildiğim.

77 derece olan sistem soğutmasının çıkış sıcaklığı olması gerekiyor. 30 da belki giriş sıcaklığıdır intel olması imkansız çünkü birleşik olan işlemci 70 ken o 30 olamaz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 12 Temmuz 2012; 23:50:20 >

• quote:

quote:

Batarya takılı olmasada çok az tüketmiş Batarya 100%-96 arasında doluysa hiç güç harcamaz bildiğim.

77 derece olan sistem soğutmasının çıkış sıcaklığı olması gerekiyor. 30 da belki giriş sıcaklığıdır

Aygıt yok gibi bir uyarı almıştım güncelleme yapmaya çalıştığımda da. Aygıt yöneticisinde görünüyor. Garip. Şimdi ayarlardan COD için NVIDIA'yı atadım özellikle, bakalım ne yapacak gece oynayacağım

• quote:

quote:

quote:

77 derece olan sistem soğutmasının çıkış sıcaklığı olması gerekiyor. 30 da belki giriş sıcaklığıdır

Aygıt yok gibi bir uyarı almıştım güncelleme yapmaya çalıştığımda da. Aygıt yöneticisinde görünüyor. Garip. Şimdi ayarlardan COD için NVIDIA'yı atadım özellikle, bakalım ne yapacak gece oynayacağım

bence o bataryayı tak dursun 15 yada ayda 2 kere boşalt doldur ki bataryan gebermesin artı batarya pcyi korur ani elektirik gitmelerinden voltaj düşüp yükselmelerinden. bataryayı takmayıp eskimeyeceğini sanıyorsan yanılırsın dahada çabuk ölür

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

Ya imzanı çalacaktım zamanında yapmadım, uçmuş :(

Bu arada bende bataryayı hiç çıkarmıyorum. Zaten 96% ya düşmeden doldurmuyor, ömrünün uzun olması için yeterince koruma yapmışlar ,,Yukarıdaki resimde Pilin Full Capasity yazıyor sende nedurumda pilin kapasitesi ? bende zaten 62000mW değildi fazla bir kayıp olmamış 60800mW bu kulllandığımız süre içerisinde. 3 ayda 0.12 düşüyorsa 1 yılda 0.5 kayıp olur. 60800mW-3saat... 55800mW de 2:45 dayanır. Buda bu şekilde kullanırsam 1 yıl sonunda 15dk pil ömrünün azalacağı olur, ne hesap ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 13 Temmuz 2012; 0:55:39 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

bence o bataryayı tak dursun 15 yada ayda 2 kere boşalt doldur ki bataryan gebermesin artı batarya pcyi korur ani elektirik gitmelerinden voltaj düşüp yükselmelerinden. bataryayı takmayıp eskimeyeceğini sanıyorsan yanılırsın dahada çabuk ölür

Yok yok o yüzden değil, bugün sürekli kullanacağım için takmadım, gece takıp full şarj edeceğim bataryayı o yüzden.

• Oyunu açarken NVIDIA'dan açması için tanımladım ve CPUID'de ancak o zaman göründü. Sanırım ilk oynayışımda İntel'den oynamışım. Fena değildi ve çok daha az ısınıyordu alet. NVIDIA ile 15 dakikada bu hale geldi, ve oyun dondu, oyunu kapattığımda bilgisayara bir şey olmadan devam etti ama dediğim gibi oyunda sorun oldu. Belki oyunun hatasıdır bilemeyeceğim.

• quote:

Oyunu açarken NVIDIA'dan açması için tanımladım ve CPUID'de ancak o zaman göründü. Sanırım ilk oynayışımda İntel'den oynamışım. Fena değildi ve çok daha az ısınıyordu alet. NVIDIA ile 15 dakikada bu hale geldi, ve oyun dondu, oyunu kapattığımda bilgisayara bir şey olmadan devam etti ama dediğim gibi oyunda sorun oldu. Belki oyunun hatasıdır bilemeyeceğim.

Şimdi oldu işte bu sıcaklıklar bizimkilerden biraz fazla ama ivy bridge işlemci olduğu için daha fazla olacağını söylemiştim yani senin PC nin özelliklerine göre normal. Oyunun donması oyundan kaynaklanan birşeydir çünkü bu sıcaklıkta PC sorun çıkarmaz. Coolsense kapatıp yüksek performansta max. 94 dereceyi gördüm ve o haldeyken yarım saat oynadım hiçbirşey olmadı. 100 dereceye kadar sorun çıkmaması lazım.

• quote:

quote:

Bu arada bende bataryayı hiç çıkarmıyorum. Zaten 96% ya düşmeden doldurmuyor, ömrünün uzun olması için yeterince koruma yapmışlar ,,Yukarıdaki resimde Pilin Full Capasity yazıyor sende nedurumda pilin kapasitesi ? bende zaten 62000mW değildi fazla bir kayıp olmamış 60800mW bu kulllandığımız süre içerisinde. 3 ayda 0.12 düşüyorsa 1 yılda 0.5 kayıp olur. 60800mW-3saat... 55800mW de 2:45 dayanır. Buda bu şekilde kullanırsam 1 yıl sonunda 15dk pil ömrünün azalacağı olur, ne hesap ama

aaaaaa yeni farkettim noluyo yahu bu adminlerin işi yok heralde pes 1 yıllık imzammı kural dışı ayıp yahu millet deve gibi koymuş bişey yok bak harbiden deli oldum yahu en küçük boyut imzamı siliyorlar nasıl adalet bu
    ban yersem şaşırmayın kardeşler çok sinir oldum sanki çocuğuz burda olaya bakın dv7 kulüp imzamızı bile silmişler yahhu pesss

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 13 Temmuz 2012; 1:15:19 >

• quote:

quote:

Oyunu açarken NVIDIA'dan açması için tanımladım ve CPUID'de ancak o zaman göründü. Sanırım ilk oynayışımda İntel'den oynamışım. Fena değildi ve çok daha az ısınıyordu alet. NVIDIA ile 15 dakikada bu hale geldi, ve oyun dondu, oyunu kapattığımda bilgisayara bir şey olmadan devam etti ama dediğim gibi oyunda sorun oldu. Belki oyunun hatasıdır bilemeyeceğim.

Şimdi oldu işte bu sıcaklıklar bizimkilerden biraz fazla ama ivy bridge işlemci olduğu için daha fazla olacağını söylemiştim yani senin PC nin özelliklerine göre normal. Oyunun donması oyundan kaynaklanan birşeydir çünkü bu sıcaklıkta PC sorun çıkarmaz. Coolsense kapatıp yüksek performansta max. 94 dereceyi gördüm ve o haldeyken yarım saat oynadım hiçbirşey olmadı. 100 dereceye kadar sorun çıkmaması lazım.

Oyundan kaynaklanmış evet, 45 dakikalık oyun sonucunda da şöyle oldu, ASDF kısmına pek el değmiyor ama :)

---

Benim şaşırdığım olay İntel'in kasmadan oynatması. Hani performansı kötü değil ama bu kadar da beklemiyordum kasma yapmadı hiç. İntelde oynamak sıcaklık açısından daha mantıklı geliyor bana şu an.

• quote:

quote:

quote:

aaaaaa yeni farkettim noluyo yahu bu adminlerin işi yok heralde pes 1 yıllık imzammı kural dışı ayıp yahu millet deve gibi koymuş bişey yok bak harbiden deli oldum yahu en küçük boyut imzamı siliyorlar nasıl adalet bu
    ban yersem şaşırmayın kardeşler çok sinir oldum sanki çocuğuz burda olaya bakın dv7 kulüp imzamızı bile silmişler yahhu pesss

Yeni, daha geniş imza hazırlarız ne varyani imza için ilk sayfalara baktım koymamışsın ve... bilgi konusunda ne kadar cahilmişiz :D

quote:

Oyundan kaynaklanmış evet, 45 dakikalık oyun sonucunda da şöyle oldu, ASDF kısmına pek el değmiyor ama :)

---

Benim şaşırdığım olay İntel'in kasmadan oynatması. Hani performansı kötü değil ama bu kadar da beklemiyordum kasma yapmadı hiç. İntelde oynamak sıcaklık açısından daha mantıklı geliyor bana şu an.

Değerler yüksek ama yaz aylarında fena değil. Sıcak olup el değmemeside normal 90 ın üzerine çıkmış yani :D uzun süreli oynama. Senin HD 4000 ekran kartı kötü değil zaten ama COD gibi oyunlarda iyi performans vermez pek. İyi gidiyorsa Nvidia yı sök gitsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 13 Temmuz 2012; 1:51:56 >

• Valla intel iyiydi benim için, özellikle bu kadar sıcaklarda inteli kullanacağım ben de o zaman :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drahmizm

quote:

quote:

quote:

Yeni, daha geniş imza hazırlarız ne varyani imza için ilk sayfalara baktım koymamışsın ve... bilgi konusunda ne kadar cahilmişiz :D

quote:

---

Değerler yüksek ama yaz aylarında fena değil. Sıcak olup el değmemeside normal 90 ın üzerine çıkmış yani :D uzun süreli oynama. Senin HD 4000 ekran kartı kötü değil zaten ama COD gibi oyunlarda iyi performans vermez pek. İyi gidiyorsa Nvidia yı sök gitsin

Alıntıları Göster
    Precious

boşver kardeşim önüne geleni admin yaparsan böyle olur burası türkiye adamlar kural çiğneyene ses etmezler bizimle uğraşırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 13 Temmuz 2012; 3:01:35 >

• Bencede boşver. Biz burada elimizden geldiğince seviyeli forum ortmı oluşturuyoruz. Sürekli küfürlü ***** yazsak silinmezdi imzalar.

Neyse ben 10dk da ekrankartı adını basit şekilde değistirebildim. Sizde isterseniz 6700M Series i 7690M XT yapabilirsiniz. İsteyen olursa yazayım yarın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bencede boşver. Biz burada elimizden geldiğince seviyeli forum ortmı oluşturuyoruz. Sürekli küfürlü ***** yazsak silinmezdi imzalar.

Neyse ben 10dk da ekrankartı adını basit şekilde değistirebildim. Sizde isterseniz 6700M Series i 7690M XT yapabilirsiniz. İsteyen olursa yazayım yarın.

boşverdim kardeş ben bu dünyada neler gördüm neler

yaz bakalım catalys sapıtmıyorsa bizde 7690xt yapak görüntüyü
  • quote:

yaz bakalım catalys sapıtmıyorsa bizde 7690xt yapak görüntüyü

Güncellemeden Sonra Ekran kartının 6700M Series Olarak Görünmesinin Çözümü

- Windowstuşu+R yapın ve çalıştıra şunu C:\Windows\inf\oem51.inf yapıştırıp enter tuşuna basın.
    - Çıkan dosyada ctrl+f yapıp AMD6740.1 = kelmesini aratın
    - Bulunan sonuçta orada satır AMD6740.1 = "AMD Radeon HD 6700 Series" yazmalı.
    - Sadece tırnak içerisinde olan "AMD Radeon HD 6700 Series" yazısını "Radeon (TM) HD 7690M XT" olarak değiştirin ve kaydedip çıkın, başka bir yeri kesinlikle değiştirmeyin.
    - Bilgisayarı yeniden başlattığınızda artık ekran kartınız bilgisayarın her yerinde 7690M XT olarak görünecek. Hiçbiryerde sorun yok, aynen olması gerektiği gibi

Resimde ben ATI olarak değiştirmiştim resimdeki ondan öyle sonradan düzelttim Yukarıdaki gibi sadece Radeon yazarsınız, orjinalinde yukarıdaki yazı gibi çünkü.

Not: Biryerden alıntı değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 13 Temmuz 2012; 12:59:58 >

• Beyler bu bilgisayar için bir soğutucu önerebilir misiniz? Biraz da olsa soğutabilirse kâr kârdır diyorum. Ama eni 42 cm olduğu için biraz az ürün bulunuyor :)
  • quote:

Beyler bu bilgisayar için bir soğutucu önerebilir misiniz? Biraz da olsa soğutabilirse kâr kârdır diyorum. Ama eni 42 cm olduğu için biraz az ürün bulunuyor :)

Ben soğutucu kullanmıyorum ama arkadaşlar ilk sayfalarda birkaç model öneride bulunmuş onlara bakabilirsin
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.