Şimdi Ara

HP PAVILION DM1-3200ST KULLANANLAR KULÜBÜ (AMD E350+11.6')

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
240
Cevap
0
Favori
11.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba..netbook taşınırlığı isteyip biraz daha güçlü bilgisayar isteyenlerin önceliği 11.6" bilgisayarlar oluyor.son üç bilgisayarım 11.6" (hp dm1-1010 st,sony vpcya1v9e ve son olarak 3200 st)..nette aradım ve 3200st ile ilgili pek bilgi yok.burada basit bir inceleme yapmaya çalışacağım.hatalı ve eksik bilgiler için kusura bakmayın.ilk olarak özellikler:

ürünün görselleri:

ÖNEMLİ BİLGİLER:

-ürünü 798 tl'ye Darty'den aldım.
    -piyasada farklı firmalarda fazla yok.
    -ürün görsellerinde enter tuşu küçük.türkiyede stılanlarda ise enter tuşu büyük.
    -pille ilgili değişik yorumlar yapılmış;altı hücreli pile sahip.
    -oyun vb. ile ilgili yorumlar yapmaya gerek yok,oyun için değil mobilite için tasarlanmış bir ürün.
    -APU işlemcili bilgisayarların ilk nesillerinden.tahminimden ucuza geldi.e450 olan sony hem çok pahalı(1350 civarı),hem de donanım olarak çok eksik(hdmi yok).

İLK İZLENİMLER:

-ürün oldukça küçük ama sony 11'6 dan biraz daha kalın.
    -pil ömrü oldukça iyi (5 saati aşkın kullandım)
    -malzeme iyi ama altta vida yok,komple kapak var.açmak riskli olabilir.dm1-1010st de ram takviyesi kolaydı.
    -ram demişken,3 gb var üzerinde.en fazla 4 gb desteklediği belirtilmiiş.ram takviyesi gereksiz olacak.gerçi ekran kartı da kullanacak.4 gb tan fazlasını destekleseydi 2+4 gb yapmayı planlıyordum.bu konuyu hp ye soracağım.
    -ekranı fena değil.

KARŞILAŞTIRMALAR:

DM1-3200ST vs. DM1-1010ST

-son zamanlarda aldığım en efsane cihaz dm1-1010 st dir.turkcellden filan almadım.bir arkadaş çok beğendi;3g kullanıcısıydı.dahili 3g modem yüzünden el koydu.bu cihaz da(3200st) kendini sevdirecek gibi duruyor.
    -3200st de 3g modülü ile ilgili nette bilgiler var ama ben inceledim bulamadım.olsa çok güzel olacakmış.bu bir eksik.
    -harddisklerde 3200 st önde(320 gb).aynı zamanda pek notebooklarda rastlanmaz ama 7200 rpm.haliyle daha sesli çalışıyor.
    -işlemcilerde SU4100 ve e350 arasında pek fark yok gibi.elbette inceleme sitelerinde sıralamaları farklı ama su4100 daha stabil gibi.ama e350 kurulu bilgisayarda birçok güncelleme eksik.bu incelemeyi daha sonraya bırakacağım.e350 daha hızlı,ama su4100 daha performanslı geldi bana.
    -ekran kartı,kesinlikle 3200st birkaç adım önde. amd 6310M ile ekran kartında bayağı bir öne geçmiş.bu teknolojiyi intel geliştiremezse kesinlikle AMD fark atacaktır(APU teknolojisi).
    -ses ve ekran denk gibi.
    -3200st nin önde olduğu bir konu kablosuz bağlantı.1010st "802.11 B/G " destekliyken 3200st "n" platformunu da destekliyor.
    -kasa olarak 3200st daha kalın ve ağır.
    -touchpad pek kullanmasam da 3200st daha iyi.1010st de rezaletti.

SONUÇ: 3200ST ekran kartı,kablosuz bağlantı,harddisk,touchpad konularında önde.1010ST ise 3g modem,ram takviyesi,boyut konularında önde ve şu an için daha stabil.iki bilgisayarın pil süreleri iyi.
    NOT:bios güncellemesiye 3200st'nin fanı sürekli çalışıyor.eskiden ısınıyordu ve ara ara daha hızlı çalışan fan şu anda sessiz ve sürekli çalışıyor.biostan sürekli çalışması engellenebiliyor ama bu hali daha iyi.hp lerde klasik fan sorunu(çok ısınınca devreye giren) bunda da var.ama iki cihazda da bios güncellemeleriyle çözülüyor sayılır.yine klasik hp çözümü(yavaş hızda sürekli çalıştırmak).ama cihaz ısınmıyor,merak etmeyin:)

DM1-3200ST vs. SONY VPCYA1V9E/B

-işlemci olarak kağı üzerinde i3 ile sony önde olmalı ama ben bir türlü beğenmedim bu işlemciyi.yetersiz geldi bana.e350 daha stabil.
    -pil konusunda 3200st dağıtır ortalığı.ikiye katlar.
    -ekran kartında da 3200st tokatlar.
    -ekranda hp daha parlak(bence daha iyi).sony ekranı pek tutmadım.
    e peki iki katı fiyata aldığın sony o kadar mı kötü?tabi ki hayır.ama insan iki kat para verdiği cihazın daha iyi olmasını bekler.sony nin üstün yönleri:
    -işletim sistemi.windows 7 pro var.haliyle xp mode çalışıyor.az işimi görmedi.
    -ram.üzerinde 4 gb var.8 e de çıkabiliyor.
    -harddik 500 gb.ama 5400 rpm.3200 st 7200 rpm.
    -kasa (daha şık)

SONUÇ: kağıt üzerinde sony nin segmentindeki bütün cihazları tokatlaması lazım.süper bir cihaz gibi dursa da ben sevemedim gitti.tuş takımı kesme tuş takımı.alışamadım gitti.yaklaşık 4 aydır kullanıyorum.pil,ekran kartı konusunda 3200st önde.işletim sistemi,ram konularında sony daha üstün.diğer donanımlar ikisinde de yeterli.ama benim gözümde 3200st daha önde.

NOT:ısınma sorunu yok iki cihada da.sony daha sessiz ama yük binince daha çok ısınıyor.hp de fan stabil,sony de değişken.sony ısınmaya başlarsa önünü alamıyorsunuz ve coşuyor.ama bu durum nadir tabi ki:)

GÜNCELLEMELERİMİ ve RESİMLERİ ZAMANLA EKLEYECEĞİM.ŞİMDİLİK BU KADAR.İYİ FORUMLAR..

GÜNCELLEME (02.02.2012): bu sayfada 13 mesaj aşağıda GrounD_ZerO arkadaşımızın önemli bilgilendimesi mevcuttur.sıkıntı yaşayanlar inceleyebilirler.
    GÜNCELLEME (05.02.2012): bluetooth sorunu yaşayanlar:
    quote:

Orijinalden alıntı: sarı dew

saol ilgin için. hp nin yabancı forumlarında farklı bi bluetooth driver ı buldum ve çözdüm. benimle aynı sorunu yaşayan olursa linkihttp://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-92786-1&cc=us&dlc=en&lc=en&os=4062&product=5051871&sw_lang=

üstteki driver 32 bit sistemler içindir. 64 bit ler içinhttp://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-92786-1&cc=us&dlc=en&lc=en&os=4063&product=5051871&sw_lang=

KULLANICILAR:

1- kesaplix (kullanıcı notu:8) "gayet memnunum,ram takviyesinin sınırlı olması dezavantaj"

2- sarı dew

3- by_ncd

4- cendapros

5- GrounD_ZerO

6- ReSpAwN_22 "ben cihazdan soğudum arkadaşlar ama cihaz bir türlü soğumadı nedense"

7- CHATPATH

8- dv28xerc36

9-

atladığım arkadaşlar varsa bildirirse eklerim..iyi forumlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesaplix -- 13 Şubat 2012; 0:06:51 >

• muhteşem bir ürünün incelemesi de muhteşem ve bi o kadar da zevkli oluyor. ben de kullanıyorum alacak arkadaşlara kesinlikle öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarı dew

muhteşem bir ürünün incelemesi de muhteşem ve bi o kadar da zevkli oluyor. ben de kullanıyorum alacak arkadaşlara kesinlikle öneririm

teşekkürler yorum için..senin gözüne çarpan,benim unuttuğum nokta varsa beni bilgilendirebilirsin.güle güle kullan
  • ürünü 799 tl'ye Darty'den aldım. Ankarada Teşhir olmayan son üründü. Bir koşu gittim kaptım :)) Ancak akşam şu disk bölme olayını beceremedim ve sistemi çökerttim. Recovery yaparak tekrar kurdum. Ne olur birisi anlatsın. Sadece C var. Hp Recovery var birde Hp Tools Var ancak ben kendime ait c den farklı alanı oluşturuyorum diskyöneticisinden ancak bir türlü biçimlendiremiyorum, sürekli Seçtiğiniz işlem seçili temel diskleri dinamik disklere dönüştürür diskleri dinamik disklere dönüştürürseniz yüklü işletim sisteminin disklerdeki hiçbir işletim sisteminden başlatamayacaksınız devam etmek istediğinizden eminmisiniz ?" diye soruluyor. kafayı yedim :(((
  • sony de de başıma gelmişti.fabrika ayarlarına dönüş kısmı "recovery" formatlanmadan sağlıklı bölünme maalesef olmuyor.ben hep aldığım bilgisayarı herhangi bir windows 7 dvd siyle uygun sistemi seçerek formatlıyorum.tamamen siliyorum harddiski.sonra alttaki lisansı giriyorum.böylece gereksiz programlardan kurtuluyorum.driverler için şimdiki halinden çekip alın.bunun için ücretsiz "smart driver backup" programı var.ya da hp3200ST sitesinden yükleyebilirsin.tabi recovery kısmını bırakarak 3.parti yazılımlarla da bölebilirsin ama ben sağlıklı sonuç alamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: by_ncd

ürünü 799 tl'ye Darty'den aldım. Ankarada Teşhir olmayan son üründü. Bir koşu gittim kaptım :)) Ancak akşam şu disk bölme olayını beceremedim ve sistemi çökerttim. Recovery yaparak tekrar kurdum. Ne olur birisi anlatsın. Sadece C var. Hp Recovery var birde Hp Tools Var ancak ben kendime ait c den farklı alanı oluşturuyorum diskyöneticisinden ancak bir türlü biçimlendiremiyorum, sürekli Seçtiğiniz işlem seçili temel diskleri dinamik disklere dönüştürür diskleri dinamik disklere dönüştürürseniz yüklü işletim sisteminin disklerdeki hiçbir işletim sisteminden başlatamayacaksınız devam etmek istediğinizden eminmisiniz ?" diye soruluyor. kafayı yedim :(((

hocam öyle sorması normal bende de sormuştu gayet güzel böldüm 140gb kadar ayırdım bir sorun oluşmaması lazım..

• Öncelikle belirtmeliyimki çok aydınlatıcı güzel bir inceleme teşekkür ediyorum kendi adıma.. Ben de bu cihazı aynı kampanya dahilinde Dartyden aldım ve çok memnunum.. Hemen annemin sadece şehir fırsatlarına bakmak için kullandığı laptoptan 4 gb rami söküp değiş tokuş yaptım fazla bir hız farketmedi açıkçası.. Kasa oldukça şık pil süresi mükemmel. Isınma sıfır. Alt taraftaki vidasız kapak bence oldukça kullanışlı ve fana direkt olarak müdahale etmek mümkün temizlemek için vs.. Fanın sesi kolay kolay duyulmuyor. Ekran ve klavye oldukça kaliteli.. Touchpad biraz ufak ama alışınca hiç zorluk çıkartmıyor insana. PC ilk geldiğinde çoğu güncellemesinden yoksun olarak geliyor. Size tavsiyem BİOS ekran kartı ve işlemci driver güncellemelerini yapmanız ve gereksiz programları kaldırmanız. Hız farkedilir seviyede artıyor. Bu bilgisayarda diğerlerinde görmediğim bir farklılığı söyliyim size.. Ekran parlaklığı pil tüketimini muadili diğer bilgisayarlara göre çok farkettirmiyor bilginize..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cendapros

Öncelikle belirtmeliyimki çok aydınlatıcı güzel bir inceleme teşekkür ediyorum kendi adıma.. Ben de bu cihazı aynı kampanya dahilinde Dartyden aldım ve çok memnunum.. Hemen annemin sadece şehir fırsatlarına bakmak için kullandığı laptoptan 4 gb rami söküp değiş tokuş yaptım fazla bir hız farketmedi açıkçası.. Kasa oldukça şık pil süresi mükemmel. Isınma sıfır. Alt taraftaki vidasız kapak bence oldukça kullanışlı ve fana direkt olarak müdahale etmek mümkün temizlemek için vs.. Fanın sesi kolay kolay duyulmuyor. Ekran ve klavye oldukça kaliteli.. Touchpad biraz ufak ama alışınca hiç zorluk çıkartmıyor insana. PC ilk geldiğinde çoğu güncellemesinden yoksun olarak geliyor. Size tavsiyem BİOS ekran kartı ve işlemci driver güncellemelerini yapmanız ve gereksiz programları kaldırmanız. Hız farkedilir seviyede artıyor. Bu bilgisayarda diğerlerinde görmediğim bir farklılığı söyliyim size.. Ekran parlaklığı pil tüketimini muadili diğer bilgisayarlara göre çok farkettirmiyor bilginize..

ilk olarak hayırlı olsun.incelemen için sağol.bence harddiski bölmek için ve gereksiz programları kaldırmak için herhangi bir windows 7 home premium dvd si kullanıp,alttaki etiketteki lisans daha kolay.tabi tercihe kalmış.şu anda bu segmentte f/p ürünü ama darty de stoklarda yok.

• incelem güzel ama yanlışlar mevcut.

su4100 e350 den yüzde 20 kadar daha performanslı. her türlü testlerdende bakabilirsin. 4.1 alıyor win7 puanı kaldıki intel 2 çekirdek olması l2 belleği ile bariz önde.

ekran kartı konusunda bu cihaz bir adım öndedir bu dogru. gps bu cihazda varmı bilemem ama klasik dm1 de var. (:
  • su4100 e350'den birkaç adım önde olduğu doğrudur fakat yine de bu cihazın kullanım amacının oyun olmadığını varsayarak ekran kartı konusunda da incik cincik etmemek gerek bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesaplix

quote:

Orijinalden alıntı: cendapros

Öncelikle belirtmeliyimki çok aydınlatıcı güzel bir inceleme teşekkür ediyorum kendi adıma.. Ben de bu cihazı aynı kampanya dahilinde Dartyden aldım ve çok memnunum.. Hemen annemin sadece şehir fırsatlarına bakmak için kullandığı laptoptan 4 gb rami söküp değiş tokuş yaptım fazla bir hız farketmedi açıkçası.. Kasa oldukça şık pil süresi mükemmel. Isınma sıfır. Alt taraftaki vidasız kapak bence oldukça kullanışlı ve fana direkt olarak müdahale etmek mümkün temizlemek için vs.. Fanın sesi kolay kolay duyulmuyor. Ekran ve klavye oldukça kaliteli.. Touchpad biraz ufak ama alışınca hiç zorluk çıkartmıyor insana. PC ilk geldiğinde çoğu güncellemesinden yoksun olarak geliyor. Size tavsiyem BİOS ekran kartı ve işlemci driver güncellemelerini yapmanız ve gereksiz programları kaldırmanız. Hız farkedilir seviyede artıyor. Bu bilgisayarda diğerlerinde görmediğim bir farklılığı söyliyim size.. Ekran parlaklığı pil tüketimini muadili diğer bilgisayarlara göre çok farkettirmiyor bilginize..

ilk olarak hayırlı olsun.incelemen için sağol.bence harddiski bölmek için ve gereksiz programları kaldırmak için herhangi bir windows 7 home premium dvd si kullanıp,alttaki etiketteki lisans daha kolay.tabi tercihe kalmış.şu anda bu segmentte f/p ürünü ama darty de stoklarda yok.

haklısınız.. harici optik sürücüsü olmayan ya da usb boot ile uğraşmak istemeyenler için bir çözüm önerisi benimkisi.. Ayrıca 64 bit yüklemek isteyenler yine pc'nin altındaki windows ürün etkinleştirme kodunu kullanarak win7 home premium x64 yükleyebilirler..

• quote:

Orijinalden alıntı: dOmi

incelem güzel ama yanlışlar mevcut.

su4100 e350 den yüzde 20 kadar daha performanslı. her türlü testlerdende bakabilirsin. 4.1 alıyor win7 puanı kaldıki intel 2 çekirdek olması l2 belleği ile bariz önde.

ekran kartı konusunda bu cihaz bir adım öndedir bu dogru. gps bu cihazda varmı bilemem ama klasik dm1 de var. (:

"işlemcilerde SU4100 ve e350 arasında pek fark yok gibi.elbette inceleme sitelerinde sıralamaları farklı ama su4100 daha stabil gibi.ama e350 kurulu bilgisayarda birçok güncelleme eksik.bu incelemeyi daha sonraya bırakacağım.e350 daha hızlı,ama su4100 daha performanslı geldi bana. "
    demiştim zaten.inceleme sitelerinde i3 380u su4100 den daha önde olmasına rağmen performans açısından su4100 daha iyi.burada hızdan kastım işlemci hızı.bildiğin üzere su4100 1.30 GHz iken e350 1.6 GHz.bilgi hatası yok sanırım.buna rağmen su4100 daha performanslı.gps ile ilgili dökümanları inceliyorum.ben de bulamadım ama baı yerlerde bununla ilgili yazılar mevcut.hp ye soracağım bir konu da bu olacak.zaten dm1 efsanesinin yerini şu anda doldurabilecek nadir cihazlardan birisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nvidiacı

su4100 e350'den birkaç adım önde olduğu doğrudur fakat yine de bu cihazın kullanım amacının oyun olmadığını varsayarak ekran kartı konusunda da incik cincik etmemek gerek bence.

-oyun vb. ile ilgili yorumlar yapmaya gerek yok,oyun için değil mobilite için tasarlanmış bir ürün.
    diyerek bu fikrinize katıldığımı belirtmiştim.evet, arkadaşlar ekran kartını sadece oyun bazlı düşünüyor.fusion teknolojisini basitçe özetlemek gerekirse ekran kartının çok güçlü donanım özellikerinden faydalanmak.işlemciyle birleştirerek daha mobil cihazlar yapmak.bu teknolojinin ilk nesil işlemcilerden birini kullandığımız için aslında biz denek gibiyiz haliyle oyun bilgisayarı için tasarlanmamış bir bilgisayarı kullanmaktayız.
    bu arada yorum yapan,hataları düzelten arkadaşlara teşekkürler.

• bu cihazla ilgili ve yukarıdaki yazdıklarınızla ilgili uzun bir yazı yazmayı düşünüyorum sorunlarınızı ve düşüncelerinizi belirtirseniz buna göre bende yazımı şekillendireyim :) iyi günler
  • Merhabalar,

Yukarıda hemşerim sayılan keşaplı arkadasım gayet detaylı bi şekilde bilgilendirme yapmış.. Ben daha çok merak edilmesi gereken şeyler hakkında bilgi vereceğim..

- Hp Quick Web : Hp quick web cihazınızda windowsu açmadan direk cihazınızın açılışında açılan küçük işletim sistemi gibi bir yazılımdır. burada cihazınızda internete sorunsuz bağlanabilir müzik dinleyebilir resimlerinizi inceleyebilirsiniz.. açılışta quickweb özelliğinden rahatsız olunması durumunda bios-- system configuration -- hp quickweb seceneğini disable edebilirsiniz. cihazınızda yer alan hp_tools bölümünün silinmesi durumunda quickweb özelliğinide otomatik olarak kaybetmiş olacaksınız.. bu bölümü kurtarmak için hp_tools bölümünü recovery cd si ile yeniden oluşturuphttp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp53001-53500/sp53155.exe linkinde yer alan quickweb özelliğini kurmanız gerekecektir. kurmadan önce dikkat etmeniz gereken şey kurulacak kısmın fat32 olması ve sistemde net framework 3.5 yüklü olması lazım en az..

- WWAN Bilgisi : Arkadaşlar hp artık kullanıcı serilerindeki cihazların hiç birine wwan modülü koymuyor.. bu seride de wwan modülü yok.. ancak yuvası mevcut.. kendiniz wwan modülü bulabilirseniz cihazınıza takıp işlem yapabilirsiniz.. Buda tabi efsane olan dm1 serisine biraz gölge düşürecek bi özellik diyebiliriz..

- Kulaklık Girişi : cihazda tek giriş mevcut.. bu giriş hem mikrofon hemde kulaklık giriş işlevi görüyor.. yani tek jakta iki işlemi yapan kulaklıklardan kullanmanız gerekecek.. kimilerine göre kullanışlı kimilerine göre değil.. tercih meselesi..

- Action Keys : Hp cihazlarda gelen bir özellik ve fonksiyon tuşları olan f1 f2 .. tuş serisinin fn tuşuna basmadan kullanılmasını sağlıyor.. bir çok oyun oynayan arkadas için bu sıkıntı olacaktır.. kapatmak için biosa girip system conf. menüsünden action keys disable yapılarak sorun çözülebilir.. ve eminim ki ilerleyen iletilerde bu konuyla ilgili en az 50 tane soru soran olacaktır.. bu yazıyı okumayacakları için..

- Touchpad : touchpadle ilgili olarak ufak bi detay vereyim.. cihazınızın dokunmatik yüzeyinize iki kere tıklattığınız halde işlem yapmıyorsa.. synaptics programından tapping özelliğini aktif hale getirmeniz yeterlidir.. yada güncel touchpad driveri yükleyip tekrar özelliği kontrol edebilirsiniz. ayrıca touchpad multitouch özelliğe sahip. yani sayfa büyütmek için iki parmağınızı köşelere doğru hareket ettirmeniz yeterli gibi..

- Ethernet Kart Girişi : Arkadaslar cihazı ilk aldığınızda ethernet kartını göremeyebilirsiniz.. sağ tarafta üstünde kapağı takılı.. dikkat ederseniz kapağı görebilirsiniz..

- Apu : Apu bildiğiniz üzere Amd nin yeni geliştirmiş olduğu bir sistem.. bu sistemi kısaca açıklamak gerekirse.. bu bilgisayar için; inteldeki gibi işlemci üzerindeki ekran kartıyla harici ekran kartı varmışcasına kaliteli görüntü sağlıyor. normal çift ekran kartlı apu olan cihazlarda ise.. intelde biliyorsunuz iki karttan birine manuel olarak geçiş yapıyorsunuz yada dynamic modda çalısıp ihtiyac halinde harici grafik kartına geçiyorduk.. Apu da ise örneğin işlemci üzerinde bulunan 6310m+ harici kart olarak bulunan 6770m olsun.. normal kullanımda yine 6310 devrede oluyor.. fakat yüksek grafik içeren işlemlerde hem 6310m hemde 6770m aynı anda çalışarak crossfire oluyor ve ekran kartı performansı önemli ölcüde artıyor.. 6310m kartında dx11 desteğini hatırlatmamda fayda var..

- Harici bölüm oluşturmak istiyorum : yukarıda bir arkadasımız bilgisayarda D birimi oluşturmak istediğini söylemiş.. ilk etapta cihazınızda fabrika çıkışı olarak 4 parça hdd gelmektedir. bunlar yerel disk c, recovery D, system, Hp Tools.. ve bildiğiniz üzere işletim sistemi temel disk üzerine kurulur ve temel disk maximum 4 partitionnu destekler.. şimdi siz C nin üzerine sağ tıklayıp birimi küçült derseniz eğer.. diski dinamik diske çevirmek istermisiniz şeklinde soru gelecektir. evet derseniz.. sizi zor zamanlar bekliyor.. çünkü dinamik diske döndürdüğünüzde bilgisayarı os dinamik diskte çalışmayacağı için mavi ekran hatası almanız kaçınılmaz olacaktır. bunun için hazırda olan partitionlardan birini feda etmeniz gerekecek.. recovery silerseniz tek tuşla kurulum işleminiz artık çalışmayacak..hp tools silseniz quickweb bölümü devredışı kalacak.. Benim nacizhane önerim.. disk sistemine dokunmadan önemli bilgilerin harici bir diskte yedeklenmesi.. illada cihazın içinde duracaksa recovery nin flash diske yedeği alındıktan sonra recovery bölümünü silebilirsiniz. fakat cd den tekrar kurulum yaptığınızda bilgisayar direk olarak sisteminizi ilk aldığınız güne geri cevireceği için harici disk kullanmakta fayda var..

- Cihaz incelemem : Cihazın ekranı bence yeterli düzeyde kaliteli ve parlak.. Isınma sorunu kesinlikle yok. tasınabilirlik ve malzeme kalitesi olarak bana göre iyi.. pil ile ilgili deneme fırsatım olmadı.. cihazın mevcut configurasyonu ile oynamaya hiç gerek yok.. cihazı ilk aldığınızda tüm güncellemelerini özellikle bios update kesinlikle yapın.. ve hp support asistant programında bakım penceresine yenile diyerek cihazınızın güncellemelerini eksik etmeyin. birde cihazı alır almaz windows 7 ultimate kurmayın arkadaslar.. ne var ultimate anlamıs değilim.. windows 7 hepsi aynı.. sürüm yükseldikce özellik artar arka plan servisleri artar.. buda cihazınızın daha yavaş işlem yapması demek.. aynı zamanda ticari seri windows kurulumlarında bazı özellikleriniz çalışmayabilir.. OSD özelliği gibi.. bu arada hp programlarını silmek bilgisayarınızı hızlandırmaz.. bilgisayarınızı hızlandırmak istiyorsanız msconfigten başlangıc sekmesine gelerek burada kullanmadığınız programları kapatarak açılışta açılmasını önleyebilirsiniz.. böylece hem cihazınız daha hızlı açılacak hemde arkaplanda otomatik olarak istenmeyen programlar çalışmayacaktır.

Umarım bu yazı faydalı olmuştur.. Sorunsuz kullanmanız dileği ile..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrounD_ZerO -- 2 Şubat 2012; 1:18:36 >

• arkadaşlar hor görüyorsunuz ama elinizdeki ekran kartı intel gma ları ezer geçer buda önemli bir şey, tamam oyun oynamak amaçlı olmayabilir ama dota wow bagımlısı biri için mobilite + gşiriş seviyeside olsa oyun oynamak güzel bir şey. klasik dm1 de bu zor malesef.

hız konusuna gelince. atomlar her daim 1.5 ghz üstü olmuştur daha hızlı dediğiniz o ghz hızıda aslnda hızlı değil (:

e350 de l2 önbellek : 1mb
    su4100 de l2 önbellek : 2mb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 2 Şubat 2012; 1:33:27 >
  • ilk olarak "GrounD_ZerO" ya küçük ama çok önemli detayları açıkladığı için teşekkürler.zaten insanın sinirini bozan sorunlar bu ince ayrıntılar oluyor.ana mesajın altına da not düştüm. mobil kullanıcılar için yüklemesi sürebilir diye alıntı yapmadım.
    "dOmi" ile aynı şeyleri söylesek te farklı gibi duruyoruz zaten bence dm1-1010st nin en büyük artısı 3g ve gps;3200st nin ekran kartı;sony nin işletim sistemi.işlerimi görmede bunlar ön plana çıktı.işlemci hızına gelince;bazı programlaryüklemede sıkıntı oluşturabiliyor.misal,autocad minimum sistem gereksinimi "Windows Vista veya Windows 7 için: Intel® Pentium® 4 veya AMD Athlon® dual-core işlemci , SSE2 teknolojisi ile 3.0 GHz veya daha yüksek; Windows XP için: Intel Pentium 4 veya AMD Athlon dual-core işlemci, SSE2 teknolojisi ile 1.6 GHz veya yüksek" olarak geçiyor.daha iyi bir işlemci olan i3 380u da bile 1.3 ghz olduğu için sıkıntı yaşadım.haa,kurulmuyor mu;elbette kuruluyor.zati su4100 mobil cihazlar içinde en beğendim işlemci oldu(e350,i3 380u dahil edildiğinde).
    saygılar.

• almak isteyenler için darty de stoğa girmiş.ben 800 e almıştım,şimdi 850 civarı:
    3200 ST
  • Arkadaşlar öncelikle herkese günaydın, benim sorunum şu : Darty den almış olduğum üründe kaç gündür bir eksiklik var diyorum ama ne diyordum. En sonunda buldum. Benim makinede Windows OEM Lisans etiketleri yok. Nereye baktım ise yok, Darty i aradım beklememi söylediler. Bakalım ne olacak, ilk defa böyle bir olay ile karşılaştım ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesaplix

quote:

Orijinalden alıntı: Nvidiacı

su4100 e350'den birkaç adım önde olduğu doğrudur fakat yine de bu cihazın kullanım amacının oyun olmadığını varsayarak ekran kartı konusunda da incik cincik etmemek gerek bence.

diyerek bu fikrinize katıldığımı belirtmiştim.evet, arkadaşlar ekran kartını sadece oyun bazlı düşünüyor.fusion teknolojisini basitçe özetlemek gerekirse ekran kartının çok güçlü donanım özellikerinden faydalanmak.işlemciyle birleştirerek daha mobil cihazlar yapmak.bu teknolojinin ilk nesil işlemcilerden birini kullandığımız için aslında biz denek gibiyiz haliyle oyun bilgisayarı için tasarlanmamış bir bilgisayarı kullanmaktayız.
    bu arada yorum yapan,hataları düzelten arkadaşlara teşekkürler.

Boyut küçülünce haliyle parçalar birbirlerinden yardım alacak şekilde geliştiriliyor. Fakat son çıkan netbooklar sayesinde bu teknolojide pazarda tecrübe edindi. Günlük masaüstü uygulamaları ve fazla bir yoğunluk istemeyen oyunlar. ( Knight, Metin2, Silroad, IKV gibi.. online oyunlar dahil) rahatlıkla oynanabilir.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.