|
Ne demek hocam. İstediğinizi sorun lütfen. Kritik bir noktayı belki siz sorunca hatırlarım. Elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. :) |
|

|
Ne demek hocam. İstediğinizi sorun lütfen. Kritik bir noktayı belki siz sorunca hatırlarım. Elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. :) |
|
Hocam HP sitesinden bios indirince içinde 5 tane bios çıkıyor hangisini atacağım konusunda bilgim yok maalesef. Buna dair bir şey hatırlıyor musunuz? sanırım normalde o 5 biostan sisteme uygun olanı seçiyor otomatik ama ben hangisi olduğunu bilmediğimden işlem yapamıyorum tabii. |
Hocam hatırlıyorum o mevzuyu. Ben iki üç önceki mesajda da belirttiğim gibi 0820D.bin olanı yazmışım. Sizin model bc016nt ise sizde 0820D deneyebilirsiniz. Ayrıca yazmadan önce mevcut bozuk halini yedeklemeyi unutmayın. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Hocam dediğiniz gibi yedek almaya çalıştım. kaydettim. benim model 15 bs017nt olduğu için numaralar farklı. Artık şansıma diyip ilk olandan başlayacağım 5 denemede de olsa sorun olmadan kurtarırsak yine iyi deriz. |
Elinizde programlayıcı var. Doğrusunu bulana kadar deneyebilirsiniz muhtemelen. Bende şöyle oldu. <>| simgeleri olan tuş ne yaptıysam çalışmamıştı. Geri kalan da sorun yoktu. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Aynen hocam tek tek bakacagım artık. Bir ufak sorun var kasaya bakan tarafta kaldığı için her seferinde bütün sistemi baştan söküp atarak denemek gerekiyor. Dediğim gibi ona da razı oldum artık çalışsın da sonunda. Bu arada desteğiniz için teşekkürler tekrardan. |
Aklıma geldi. Ne yaptınız hocam halledebildiniz mi? |
|
Teşekkürler hocam ilginiz için. Anakart üzerinde hiçbir ek parça bırakamama rağmen üzerindeyken entegreye yazılamadı. Yeni entegre alıp program atarak lehim işini yaptırdım öyle oldu hocam. Sıkıntı anakart üzerinde işlem yapılamamasıymış yani bizim modelde. |
Merhaba, Geçmiş olsun. Aslında işlemleri net olarak hatırlamıyorum ancak CH341 ile bağlantı kurduktan sonra yapacağınız ilk iş erase işlemi yerine yedeklemek olmalı. Bios hangi aşamada ne seviyede uçtu bilmiyorum, belki EEPROM boş bile olabilir, şansınıza. Olaki aldınız yedeği ve içi dolu, hex dosyanın sonu sanırım bir kaç serial no vs barındırıyor. Bende ethernet mac adresi komple kaybolmuştu. Hala da yok ancak intel windows üzerinden mac girmenize izin veriyor. Salladım rastgele bir şeyler diye hatırlıyorum. HP Bios Utility ile seri numaralarını yazdığımı belirtmişim ama ne yaptım nasıl yaptım hatrımda değil. |
|
@davidddd Hatrınızdaysa yardımcı olur musunuz? Sanırım sizin cihazla aynı model. Bios dosyasını nasıl ayıkladığım tam hatrımda değil. Sanırım bios dosyasını indirip içinden .bin uzantılı olanı yazdım. Birden fazla dosya var. Hangisi size uygun bilmiyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osos11 -- 15 Ocak 2026; 13:26:14 > |
|
![]() Biz daha 6 yaşında soğuktan titreyerek; "Varlığım TÜRK Varlığına Armağan Olsun" diye ant içtik.
|
|
Bios dosyası ne yazdınız hatrınızda mı? Binary adı olarak. Teşekkürler yardımlarınız için. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osos11 -- 15 Ocak 2026; 17:11:2 > |
|
![]() Biz daha 6 yaşında soğuktan titreyerek; "Varlığım TÜRK Varlığına Armağan Olsun" diye ant içtik.
|