Şimdi Ara

Hp pavilion 15-bc016nt Bios güncelleme sonrası Siyah Ekran (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ne demek hocam. İstediğinizi sorun lütfen. Kritik bir noktayı belki siz sorunca hatırlarım. Elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. :)

Hocam HP sitesinden bios indirince içinde 5 tane bios çıkıyor hangisini atacağım konusunda bilgim yok maalesef. Buna dair bir şey hatırlıyor musunuz? sanırım normalde o 5 biostan sisteme uygun olanı seçiyor otomatik ama ben hangisi olduğunu bilmediğimden işlem yapamıyorum tabii.

Hocam hatırlıyorum o mevzuyu. Ben iki üç önceki mesajda da belirttiğim gibi 0820D.bin olanı yazmışım. Sizin model bc016nt ise sizde 0820D deneyebilirsiniz. Ayrıca yazmadan önce mevcut bozuk halini yedeklemeyi unutmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam dediğiniz gibi yedek almaya çalıştım. kaydettim.

benim model 15 bs017nt olduğu için numaralar farklı. Artık şansıma diyip ilk olandan başlayacağım 5 denemede de olsa sorun olmadan kurtarırsak yine iyi deriz.

Elinizde programlayıcı var. Doğrusunu bulana kadar deneyebilirsiniz muhtemelen.

Bende şöyle oldu. <>| simgeleri olan tuş ne yaptıysam çalışmamıştı. Geri kalan da sorun yoktu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Aynen hocam tek tek bakacagım artık. Bir ufak sorun var kasaya bakan tarafta kaldığı için her seferinde bütün sistemi baştan söküp atarak denemek gerekiyor. Dediğim gibi ona da razı oldum artık çalışsın da sonunda. Bu arada desteğiniz için teşekkürler tekrardan.

Aklıma geldi. Ne yaptınız hocam halledebildiniz mi?

Teşekkürler hocam ilginiz için. Anakart üzerinde hiçbir ek parça bırakamama rağmen üzerindeyken entegreye yazılamadı. Yeni entegre alıp program atarak lehim işini yaptırdım öyle oldu hocam. Sıkıntı anakart üzerinde işlem yapılamamasıymış yani bizim modelde.

Merhaba,

Geçmiş olsun.

Aslında işlemleri net olarak hatırlamıyorum ancak CH341 ile bağlantı kurduktan sonra yapacağınız ilk iş erase işlemi yerine yedeklemek olmalı.

Bios hangi aşamada ne seviyede uçtu bilmiyorum, belki EEPROM boş bile olabilir, şansınıza.

Olaki aldınız yedeği ve içi dolu, hex dosyanın sonu sanırım bir kaç serial no vs barındırıyor. Bende ethernet mac adresi komple kaybolmuştu. Hala da yok ancak intel windows üzerinden mac girmenize izin veriyor. Salladım rastgele bir şeyler diye hatırlıyorum.

HP Bios Utility ile seri numaralarını yazdığımı belirtmişim ama ne yaptım nasıl yaptım hatrımda değil.

Bios dosyasını nasıl ayıkladığım tam hatrımda değil. Sanırım bios dosyasını indirip içinden .bin uzantılı olanı yazdım. Birden fazla dosya var. Hangisi size uygun bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osos11 -- 15 Ocak 2026; 13:26:14 >
    Merhabalar. Bendeki ustte de yazmistim emanet bir laptop idi. O yuzden daha sonra ulasim imkanim olmadi maalesef hatirlamiyorum. Hatirladigim yeni aldigim bir entegreye bios yazip sonra anakarta montaj yapildigi. Uzerinde iken hicbir sekilde program atamadim ama entegre disarida olunca indirdigim bios dosyasini yazip tekrar entegreyi yerine montajlayinca calisiyordu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bios dosyası ne yazdınız hatrınızda mı? Binary adı olarak.

Teşekkürler yardımlarınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osos11 -- 15 Ocak 2026; 17:11:2 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.