Şimdi Ara

HP OMEN oyuncu dizüstü modeli Ryzen 7 4800H ile güncellendi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • AMD 4000 serisini öven arkadaşlar 20000 TL ödeyebilecek mi ? cidden cok merak ediyorum :D üst segment bir işlemci üret ama ekran kartını orta segment kullan

  • apolyonn A kullanıcısına yanıt
    :) ötv kdv si zaten %43 yapıyor satıcı karını da ekle

  • madator kullanıcısına yanıt
    uzun performans testleri yapılmamakla birlikte resmi olarak hızlı olduğu ortada fakat kullandığı ekran kartı için ne diyeceksin :) i7 i9 işlemcilerde 2080 super mobil işlemciler kullanılmaya başlanmışken amd tarafı 2060 ekran kartı ile laptopları piyasaya cıkardı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HasanALTIN

    AMD 4000 serisini öven arkadaşlar 20000 TL ödeyebilecek mi ? cidden cok merak ediyorum :D üst segment bir işlemci üret ama ekran kartını orta segment kullan
    20.000 dediğin 2.500 dolar. Para değil ancak mesele ödeme değil bu işlemcilere ortada bir anlaşma varmış gibi 2060 ötesini göstermiyorlar, belki mğyhş bir performans çıkacak ortaya yada tam tersi lakin şuan kimse bunu bilmiyor ve 4000 serisi için kısa vadede görmek mucize gibi bir şey, insanların baskısı markaları sindirerek 5000 serisinde üst seviye donanımlı gaming makineler görme ihtimali iz yüksek, fp bazında bakarsak Asus a15 Nisan başında 2060 ile 10 bin küsür liraya geldi ve hızla tükendi, bu cihazlar da piyasaya göre alınabilir ücretlere gelirse, örneğin 1660 ti 9500, 2060 10999 gbi, her türlü yine alınır

    Intel tarafı ekran kartı ile işi götürecek gibi bu sene de ama 14 nm işlemci almak istemem hatta 9. Nesil alıp en azından çok para kaptırmamak daha çok işime gelir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Laptobu işlemcisi için aldım, mühendislik programları kullanmak için almıştım.
    Bu fiyata alınabilecek en iyi bilgisayar hatta daha üst fiyat sıkalası için bile öyle, flops değeri intel 10875H den bile daha iyi, benchmark testlerinden karşılaştırın. ekran kartı orta seviyeymiş ekran 60 hz miş zaten benim için önemi yok oyun oynamıyorum önemi yokki render yapmak bile otomotiv yan sanayi parçaları için 20 saniyeyi bulmuyor. işlemcisi en güçlü laptop işlemcisi. işte tower tipi twin xeon cpu workstation kullanıyorum bu laptopda yakın performansı yakalamak resmen lüks,resmen bedava laptop. mühendislik programları ağırlıklı kullanmak isteyenler için yapılmış resmen. bu amaç için araştıran öneridir.

  • TheStarBox kullanıcısına yanıt
    Tipik kendini gelistirmemis, kafasi 10 yil oncede kalmis bilgisayarci yorumu. Suan Intel Core i7 mobil islemciler salt islemci performansi olarak, ancak Ryzen 5 serisiyle yarisabiliyor, Ryzen 7 ve Ryzen 9 mobil islemcilerin Intel tarafinda rakibi bile yok, ezip geciyorlar. Fanboyluk vs degil bizzat kendi deneyimimdir.

  • 1.si 4800H in rakibi olan i7 10750h nin salt performans farkı yok, hatta o serideki Ryzen işlemcilerde memory latency problemi vardı. Intel memory latency konusunda daha iyiydi. Isteyen testlere baksın.

    2. si Ryzen 5000 serisinde ancak AMD latency sorununu çözebildi.

    Kaldı ki masaüstü sistemimde Ryzen 5600x kullanıyorum bu sebeple.


    Son olarak, intel her ne kadar hala 14nm işlemci üretiyor olsa bile 11.nesilde yine tüketiciyi memnun eden işlemciler yapmayı başardı.


    Örnek olarak, i7 11800H , Rakibi Ryzen 7 5800H a ortalama performans ta 5%, tek çekirdek performansında 17% fark atıyor.


    Yani hala daha fikrim değişmiş değil, 30 bin TL ye laptop alacak olsam yine gider intel islemcili olanı alırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.