Şimdi Ara

HP OMEN oyuncu dizüstü modeli Ryzen 7 4800H ile güncellendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • AMD’nin mobil sistemler pazarında adeta fırtınalar estiren yeni Ryzen 4000 APU serisi HP OMEN oyuncu dizüstü modelinde de kendisine yer buldu. HP OMEN 15 dizüstü modeli Ryzen 7 4800H ile güncellendi.



    HP OMEN 15 özellikleri ve fiyatı



    Yeni HP OMEN 15 modeli hem donanım hem de tasarım tarafında dikkat çekici güncellemeler almış. Ekran biraz daha ince çerçevelere sahip ve böylece kompakt bir yapı elde edilmiş. Ayrıca sayısal tuş takımı kaldırılarak alandan tasarruf sağlanmış. Menteşe sisteminin de yenilendiği ifade ediliyor.



    Ayrıca Bkz.Bitcoin fiyatı 8800$ seviyesinde, yarılanma öncesi bahar havası



    İç kısma geçersek AMD’nin yeni serideki en güçlü modellerinden 8 çekirdek ve 16 izlek birimli Ryzen 7 4800H kasada yerini almış. 45W enerji kullanan APU’nun yanında ise GeForce RTX 2060 ekran kartı yer alıyor. Böylece yüke göre oyuncular dahili Vega birimi ve Nvidia arasında geçiş yapabiliyor.



    Adaptive Sync ile yırtılmaların önüne geçen dizüstü Bang & Olufsen ses sistemi ve RGB aydınlatmalı klavye kullanıyor. Henüz resmi olarak tanıtılmayan HP OMEN 15 için 1370 Avro fiyat etiketi belirlenmiş.








  • Şu fiyatın ile AMD işlemci kullanmalarının hiçbir anlamı yok cidden. Yani insanlar AMD islemcileri fiyat performans açısından tercih ediyor, ama bu laptop un bir Intel işlemcili versiyonundan fiyat farkı yok maalesef.

  • TheStarBox kullanıcısına yanıt
    bu işlemci şu anda mobilde en hızlı işlemci

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheStarBox

    Şu fiyatın ile AMD işlemci kullanmalarının hiçbir anlamı yok cidden. Yani insanlar AMD islemcileri fiyat performans açısından tercih ediyor, ama bu laptop un bir Intel işlemcili versiyonundan fiyat farkı yok maalesef.
    Senin bilgiler 10 sene öncesinde kalmış hocam.
    Eskiden AMD fiyat performans olarak anılırdı ama şimdi performans olarak anılıyor. Zira rakibi İntel'e fark attı adamlar.
    Tabi F/P ürünleri de hala var.
  • bir uyuyan güzel daha :D bu işlemci asaüstü işlemcilerin gücünde. amd intel in içinden geçti moruk :)

  • madator kullanıcısına yanıt
    Aslında bir hızlısı daha var. 4900H. Yalnız henüz kullanılan bir ürün görmedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    Yaz aylarında gelecek, şuan bir dizüstü lazım bana , umarım bu cihaz hızlı şekilde gelir, hiç aklımda hp yoktu ama şuan en alınası AMD bu gözüküyor, pili de biraz gidiyorsa 5-6 saat, tamamdır sipariş geçerim hemen, gelirse tr ye

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kur farkı ile bizde pahalı da sanki Amerika içinde fazla Gibi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 30 Nisan 2020; 12:32:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı durumdayım hocam lakin gözüme kestirdiğim model Lenovo Legion 5, 4800H ve RTX 2060'lı versiyonu.

    https://www.lenovo.com/sg/en/laptops/legion/legion-5-series/Lenovo-Legion-5-15ARH05/p/88GMY501444

    Çok istisnai bir durum olmadığı sürece Acer veya HP tercih etmem. Bunun nedeni hem kalite, hem Linux'ta yaşattıkları sorunlar. Güzel Linux desteğinden, servis kalitesinden dolayı marka olarak öncelikli Dell tercih etmeye çalışıyorum fakat Lenovo Legion serisi gerçekten çok güzel, tam aradığım laptop.

    Dell demişken, Dell G serisi de Ryzen ve Radeon 5600m ile yenilendi. AMD GPU'nun Linux ve 7nm avantajı olsa bile Nvidia'dan daha gerideler, kartları 7nm olmasına rağmen yazılım, verimlilik ve performans anlamında Nvidia ile kapışamıyor doğru düzgün. Ama yine de çıktığında alıcı gözle inceleyeceğim yeni Dell G serisini, 5600m kullanan ilk laptop serisi olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    https://www.hepsiburada.com/asus-zephyrus-g14-ga401iv-ha037-amd-ryzen-r9-4900hs-16gb-1tb-ssd-geforce-rtx-2060-freedos-14-qhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV00000SZWFN

    17 inç en az 1660ti 4600h lı bir tane notebook kovalıyorum ben, yoksa ekranına rağmen alacaktım bunu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Led Zeppelin L kullanıcısına yanıt
    Bunun incelemesini birkaç yerden birden izledim ama 4900H çok az bir miktar daha hızlı olacak gibi. Bu HS olan model Tdp değeri düşürülerek daha serin çalıştırılmayı hedefliyor. 4900H tahminimce biraz daha kalın, alan ve soğutmanın olacağı laptoplarda kullanılacak. Yalnız laptop dünyasında büyük ihtimalle Intel yüzünden bu süper hızlı işlemciler 2080 gibi ekran kartı ile eşleştirilmiyor. 9750H ile 2080 görüyorum ama ondan çok daha hızlı ve serin çalışan 4000 serisi ile göremiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt
    Eğer amaç mobilite ve pil ise kesinlikle 4000 serisinin U olan modellerini bekleyin. Bazı yerlerde gördüğüm incelemelerde 15 saat gibi laptop için dehşet çalışma saatlerinden bahsediyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarı gerçekten beğendim tasarımı güzel gözüküyor. Bir gelsin bakalım uygun fiyatlı olursa alabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkant1 kullanıcısına yanıt
    Lenovo da RGB klavye varsa o da iyi tercih olur ama beyaz arka ışık ile gelecek gibi, burada mesele ülkeye hızlı giriş yapması, ilginç şekilde AMD li cihazlar satışa sunulmuyor, resmen Intel 10. Nesil bekleniyor gibi, oysa şuan pazar çok müsait ve talep yüksek, üretim varsa hemen salmaları lazım piyasaya, ilk gelen modeli almak niyetim var ayrıca Lenovo 16 GB ram üzerine destek vermiyor gibi hatırlıyorum, o nedenle beklemiyordum bu cihazı, uzun vade de upgrade mutlaka yapardım cihaza çünkü, ayrıca 17.3 ürün gelmemesi de kötü, açıkçası resmen Intel bizim istediğimiz özellikteki cihazların çıkmasına engle koymuş gibi ama görünmez bir engel, yap iyi bir 17.3 cihaz 1600 dolar fiyat koy yolla işte ama model sayısı kısıtlı ve donanımlar düşük maalesef

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    Hocam onlar performans konusunda eksik kalacaktır ben idare etsin diyorum, zaten hs serisi g14 Intelden çok ötede, 99 wh stealth 66 msı dizüstünü ikiye katlıyor web gezinme süresi olarak, GS 66 15.6 inç ve daha güçlü ekran kartına sahip onu unutmamak lazım ama yine de fark büyük, 4800 ve 4900 daha performans ve TDP yüklü cihazlar olacağı için beklentim düşük ama dip değil, iş markalarda bitiyor, AMD ye üvey rvlat muamelesi yapıp 50 wh pil koyqrlarsa eh ama 70-80 görürsek ben iyi bir ortalama bekliyorum, ama çok uzun süredir bekliyoruz gelen giden yok, çok geç kalıyorlar cihazları piyasaya bol bol salmak için

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt
    Klavye ışıklandırması benim için pek mühim değil, dolayısıyla bakmadım bile bilgim yok. 16GB üzeri destek vermeyen yeni model laptop yok piyasada herhalde Çift ram slotu var, o konuda sıkıntı yok. Kasa kalitesi anlamında da Y540'ı incelerseniz kalitesini görebilirsiniz. Haziran sonuna kadar bekleyip piyasadaki 4800H ve 2060'lı modellerden birini alacağım gibi duruyor kısmetse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemize giriş fiyatı en az 12.000 TL

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • furkant1 kullanıcısına yanıt
    hocam o konuda bir bilgi kirliliği var bazı ülkelerde AMD işlemcilerin 1650 ve 1650 ti ile çıkacağını ve eski ekranları kullanacağını söylemişler. intelli laptoplar a torpil geçiyorlar galiba. bazılarında ise sizin dediğiniz rtx2060 olacağı söylenmiş. 2060 gelirse tam almaya değer bir laptop gibi gözüküyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkant1 kullanıcısına yanıt
    AMD cihazlara öyle muamele var ki, sitede 16 gb'a kadar yazısı görünce insan acaba mı diyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resatbulutt kullanıcısına yanıt
    RTX her yere gelecek gibi gözüküyor lakin bazı yerlere geç gelecek gibi gözüküyor. Mesela şurada yılın 2. yarısında geleceğinin ibaresini görebilirsiniz:
    https://www.lenovo.com/gb/en/laptops/legion-laptops/legion-5-series/Lenovo-Legion-5-15ARH05/p/88GMY501444
    Hayırlısı artık en kötü TUF bakarız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkant1 -- 30 Nisan 2020; 16:30:9 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.