Şimdi Ara

HP Officejet Pro 8500A yazıcı tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
13.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: decagon



    Konu her ne kadar eski olsa da ben de bir şeyler eklemek istiyorum.

    Son paragraflarınıza ithafen..

    Hp 8500A yazıcılar günümüzde halen, bitmeyen kartuş sistemi ile çalışmaktadır. Firmaların bir çoğu, bu cihazı sattıklarında müşterilerini bir konu da uyarmıyor.

    Nedir bu konu?

    Bitmeyen kartuş tanklarındaki mürekkepler kesinlikle yarısından fazla bitmiş bir şekilde kullanılmayacak. Eğer mürekkep tanklarındaki mürekkepler yarısından fazla bitmiş veya tamamı bitmeye yakın olup, doldurulmaya çalışılır ise, kartuşlar hava alır ve bozulur.

    Çıktıyı yine alır fakat her çıktı almada, baskı kafasını hizalama işi yapar. Sonucunda, "Hizalama başarısız." der ama yine çıktı alır. Fakat zaman kaybı yaşatır. Bu yüzden tanklarındaki mürekkepleri sık sık kontrol etmek gerekir.

    Ben 2 kere değiştirdim 2 yıl boyunca hatamdan kaynaklı. Haa, kendisi işimi görüyor o ayrı. Zararda değilim ama dikkat etmek gerekir işte :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 11 Ağustos 2013; 2:29:52 >




  • Bu konuya ilk iletimi 14 Nisan 2012 tarihinde atmışım. Bu tarih yazıcıma ilk kez orijinal olmayan mürekkebi koyduğum ve benim için ofiste çıktı almanın kabusa dönüştüğü tarih oldu! Üç kuruş kar edeceğiz diye belki 1000tl tutarında fazladan para çıkmıştır cebimden. Harcadığım vakit, defalarca mürekkep olan ellerim, bozulan sinir sistemim. Konu hakkında gerçek bir bilgi arıyorsanız @decagon adlı kullanıcının yorumlarını mutlaka başından sonuna kadar okuyun. Doldurma işlemi çok zahmetli gelmeye başladığında bitmeyen kartuş veya bursa kartuş denen firmanın youtubeda videoları dolaşan ürünlerinden aldım. Hatta mürekkebi iyi olsun bir sorun yaşamayayım diye mürekkepler içinde dolu olarak aldım ama nafile. Hadi hpnin orjinal mürekkebini ucuza buldunuz onu doldurdunuz diyelim, sözde bitmeyen kartuşlara! Neye yarar ki? Çipler sayım yapıyor, kartuşta mürekkep ağzına kadar dolu ama çipler bitti, çıktı alamıyorsunuz. Ne yapıyoruz bu dafa yeniden orijinal kartuş alıp çiplerini bu sözde bitmeyen kartuşlara takıyoruz ve sürpriz bir gün ansızın ki bu günün gelmesi çok uzun bir zaman almıyor, yazıcıdan silik silik çıktılar gelmeye başlıyor sonrasında nasıl olur düzenli kafa temizlemede yapıyoruz falan diyorsunuz. Kafa temizliyorsunuz telaşla 1. seviye sonuç yok, 2. seviye daha da kötü çıkmaya başlıyor, 3. seviye mürekkep neredeyse hiç gelmiyor. Yazıcı kafalarının ömrü dolmuştur diyip yeni kafa alıyorsunuz yine bu bitmeyen kartuşları takıyorsunuz güzel güzel çıktı almaya başlıyorsunuz ve çiplerin ömrü bitti yeni orijinal kartuş al, çipleri değiştir ve bir ay sonra sürpriz yazıcı kafalarınız yandı, herbiri 150 TL!

    Ayrıca bu bitmeyen kartuş firmasına da bir çift lafım var. Benden mürekkep ve kartuş için aldığınız paralara ek olarak çalışmayan çiplerinize aldığınız paralar da haram zıkkım olsun!

    Diyeceğim o ki bu yazıcıyı alacaksanız ki bence almayın, ille de alacağım diyorsanız orijinal kartuşlardan hiçbir zaman şaşmayın sonra bizim gibi ağlamayın.




  • Çiplerin bittiğinden bahsedilmiş ama bir ip ucu vereyim eğer tüm renk çiplerini bitmiş olanlarından takarsanız sorunsuz baskı almaya devam ediyor makine. Sadece normaline göre daha sık kafa temizleme yapıyor.
  • Ben de HP 85ooa Plus almayı düşünüyordum..Resmen kafam karıştı.
    Peki alternatif olarak almayı düşündüğüm yazıcı Epson Workforce 4525. Epson 4525 modelinde durum nedir. Baskı kafası değişebiliyor mu. HP 8500a da yaşanan problemler epson 4525 de de var mı?
  • 6 YILDIR UYUYAN DEVİ UYANDIRDIM !! Evet arkadaşlar yaklaşık 7 yıl öncesinde bu Yazıcıyı kullanan bir arkadaşın baskı maliyeti ekonomik olur tavsiyesine uyarak almıştım.Lakin kısa süre sonunda orjinal kartuş sistemi ile hiç de ekonomi yapmadığını farkedince bir kenara koyarak sadece zaman zaman ihtiyaç hasıl olduğunda tarayıcı olarak kullandım.İşyerinde yeniden aldığım mono laser yazıcı ile işlerimi görmekte iken tekrar tekrar doldurulan toner tozları bulaşmış çıktılar vede ortama yayılan toner tozu buharlarından gına getirip ilk göz ağrımız HP officejet pro 8500 A mızı tekrar nasıl ekonomik bir şekilde faal duruma getiririz diye düşünmeye başladım.Önce bu yazıcı ile ilgili forumlarda yazılanları dikkatlice takip ettim ilk püf noktasının kullanacağımız mürekkebin DYE değil de PİGMENT bazlı olması gerektiği idi.Yine forumdaki bir arkadaşın tavsiyesinden aklımda kaldığı kadarıyla Cescesor firmasının veb sitesinde HP 940 XL kartuş için Vivera Plus serisi mürekkeplerin uyumlu olduğunu öğrendim ve tecrübe maksadıyla en küçük ambalajı olan 60 gr.lık tüplerden sipariş verdim ve gelen mürekkepleri son kullanma tarihleri 2012 olup çoktan bitmiş durumdaki orjinal kartuşların içine enjekte ettim (Nasıl olacağını YOUTUBE kanalında bir videoda izlemiştim doldururken hata yapmış olmalıyım ki kartuşlardaki mürekkep akarak yazıcının kartuş haznesine göllenmişti.Doldurulabilen kartuş sistemlerini eskiden beri biliyordum lakin orjinal kartuşdaki çipi çıkartıp bunlara takması,çipin tarihi geçince sistemim çalışıp çalışmıyacağının muaalakta olması nedeniyle bu doldurulan kartuşlara rağbet etmemiştim,ta ki kendini resetleyebilen tekrar dolum kartuşlarından haberdar olana dek.Yine Cescesordan bu makina ile uyumlu 940 XL doldurulabilen ve oto resetli boş kartuş sistemi sipariş vererek gelen kartuşların içine mürekkepleri enjektörle doldurup tıpalarını kapatarak heyecanla kartuş haznelerine takıp sistemi çalıştırdım,epey bir kafa temizleme olayından sonra kafa hizalamaı başarısız uyarıları ekrandan gitmedi bir türlü.Şİrketi aradığımda tıpaları çıkarmamı 6 yıldır kullanmadığım içinde de baskı kafasının değişmesi gerekebileceğini söyledi online yardım sistemindeki arkadaş sağ olsun.Anladığım kadarıyla püskürtme kafaları tıkanmıştı yada hava almıştı aşağıdaki linkten baskı kafalarının nasıl temizleneceğini inceleyip aynısını tatbik etmeye çalıştım.https://www.youtube.com/watch?v=1V2iHhTgzHc.Neticede baskı kafalarını da temizleyip içine mürekkebi doldurduktan sonra yerine takarak sistemi çalıştırdım.Bir kaç kez baskı kafa hizalaması başarısız uyarısı aldıktan sonra sonunda kafalar başarıyla hizalandı ikazından sonra sistem çalışmaya hazır hale geldi.Henüz fotoğraf vs bastırmadım ama yazıcı sınama sayfasındaki renkler tatmin ediciydi,inşallah bir sorun çıkmadan uzun müddet kullanırım bu yazıcıyı.Önümüzdeki günlerdeki deneyimleri burada paylaşırım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssk41 -- 2 Mart 2018; 1:19:33 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.