Şimdi Ara

hp lto 3000 driver ve kasetleri okumak acil yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimizde hp lto kaset okuyucu var ama bunu ne linuxta nede windowsta bür türlü tanıtıp kasetleri okuyamadık lütfen acil yardıma ihtiyacımız var



  • Merhaba,
    Yardımcı olmaya çalışmak isterim. LTO hangi model, işletim sistemlerinin hangi versiyonlarında çalıştırmayı deniyorsun? Ürün detayını ve kullandığın işletim sistemini yazarsan daha net sonuca ulaşabiliriz.
  • Aslında mac e kurduk ve hp store programı ile gmrdük cihazı ama bu seferde ltfs dosya sistemi ile ilgili.sorun çıkardı dolu bildiğimiz.kasetleri okunamaz diye görüyor aygıt hp lto 5 ssa ultrium 3000 linux ile gördük cihazı ama yibe kasetleri tanımadı şimdiden çok teşekkür ederim dostum ilgine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben teşekkür ederim asıl.
    LTFS herhangi bir yazılıma ihtiyaç duymadan, disk benzeri bir erişim sağlamana yarayan entegrasyondur. Şayet aldığın hata LTFS ile ilgiliyse kablolamana ve sürücülerine tekrar bakmanı öneririm. http://h20566.www2.hp.com/portal/site/hpsc/public/psi/swdHome/?cc=us&lang=en&sp4ts.oid=4150348&ac.admitted=1395085054138.876444892.199480143 ürünün bu olmalı, external kullanıyorsun yüksek ihtimal. Bu adresten uygun ve en güncel sürücüyü seçtiğini varsayıyorum. (Ki yapmadıysan indirmen gerekir.) Sonrahttp://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c02063381.pdf bu adresteki dökümanın 4. Bölümü sana yardımcı olacaktır. Yönergelerden sonra tekrar aynı sorunu yaşarsan, lto' yu windows altında denemeni tavsiye ederim. Sonuç gene aynı olursa, bana hatayı paylaşırsan sevinirim.




  • Yok cihazı tanıttık tanıtmasına ama kartları okutamıyorum şimdide.
    sorun şu sanırım kartlar film setinde S.Two diye bi firmanın çıkardığı OB-1 adında bi cihazla kaydedilmiş haliyle bu cihaz kendine ait bir format kullanıyor.
    HP Store yada BRU gibi yazılımlarla denedim ikisi'de kartların LTFS dosya sisteminde olmadığını söyledi.
    Yurt dışına'da yazdım umarım bi cevap veren olur..çok teşekkür ederim dostum sana'da.
  • Merhaba,
    OB-1' in flashmagine alınan kayıt LTO yardımıyla kasete yedeklenmiş sanırım ve sizde bunu okumak istiyorsunuz. Umarım doğru anlamışımdır. Data içeriğine bağlı olarak tür değişkenlik gösterir. Hele ki bu OB-1 ile alınan medyalarsa, sanırım senin üretici firmayla iletişime geçmen gerekecek, lto aktarımında kendine has yöntemler kullanılmış olma ihtimali var. "S.Two FlashDock Download Station with LTO-5". Bunu bi araştır bakalım.
  • Yabancı forumlarda gezinip durdum kaç gündür sanırım tek çözüm Linux yükleyip linux'un GNU TAR sıkıştırıcısı ile kasetleri açmak.
    Üretici firma kapanmış daha bahtsız bir iş olamazdı zaaten :(
    Neyse Linuxu kurcalıyorum umarım becerebilirim artık.
    Saol dostum tavsiyelerin için.
  • Ben teşekkür ederim.
    Umarım bir çözüme ulaşabilirsin.
  • Tam çözemedim ama bulduğum bilgileri yazayım ileride benzer bir olayla kaşılaşan arkadaşlara yardımı olur umarım.

    Prodüksyon amaçlı Arri OBI-1 sistemini kullanıp DPX sekanslarını yedeklemiş arkadaşlar LTO 5 ve üzeri makinelerde bu bilgilere erişemezler çünkü bu bilgiler LTFS dosya sistemi ile değil unix bazlı eski TAR sistemi ile yazılıyor. Bu yüzden ancak ve ancak linux yüklü bir makinede minimum 2 versiyon üstü bir cihazda (LTO cihazları 2 versiyon altıa geriye doğru uyumlu yani LTO 3 bir kaset LTO 6 cihazda açılmayabilir) linux ile GNU TAR komutları ile dosyaya erişebiliyorlar. Diğer yöntemler beyhude (Saçlarıma ak düştü 1 haftada aramayın bile :) )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.