Şimdi Ara

HP laptopa format atmak yardim !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
53.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • laptopu alali 7 ay oluyor format istiyorum demin pc acilirken f11 e bastim..(ben zannettim ki xp gibi format aticaz iste C yi sil hizli yukle felan) karsima 3 tane bolum cikti..burdan hangisini secmem gerekiyor ?

microsolf sistem geri yuklemeyimi secicem acaba ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

HP Dizüstü Bilgisayarına Format Atma

HP dizüstü bilgisayarlarına format atmak, işletim sistemini sıfırlamak ve tüm kullanıcı verilerini silmek için gerekli bir işlemdir. İster teknik sorunları gidermek ister performansı iyileştirmek isteyin, HP dizüstü bilgisayarınıza nasıl format atacağınızı bilmek önemlidir.

HP Dizüstü Bilgisayarına Format Atma Adımları:

1. Önemli verilerinizi harici bir sürücüye veya bulut depolama hizmetine yedekleyin.
    2. Bilgisayarı kapatın ve güç kablosunu çıkarın.
    3. Bilgisayarın altındaki veya arkasındaki kurtarma düğmesini bulun.
    4. Kurtarma düğmesine basın ve basılı tutarken güç düğmesine basın.
    5. Bilgisayar açılırken kurtarma düğmesini bırakın.
    6. HP Kurtarma Yöneticisi açılacaktır.
    7. "Bilgisayarı Sıfırla" veya "İşletim Sistemini Yeniden Yükle" seçeneğine tıklayın.
    8. İstendiğinde işlemi onaylayın.

Notlar:

• Format atma işlemi tüm verilerinizi silecektir. Yedekleme yapmayı unutmayın.
    • HP Kurtarma Yöneticisi'ne erişemiyor veya kurtarma düğmesi yoksa, HP Destek web sitesinden kurtarma medyası oluşturabilirsiniz.
    • Format atma işlemi biraz zaman alacaktır. Bilgisayarın işlemi kesintisiz bir şekilde tamamlamasına izin verin.

Sıkça Sorulan Sorular:

• HP dizüstü bilgisayarımı formatlamak güvenli midir? Evet, format atma işlemi HP dizüstü bilgisayarınızın güvenliği için tehlikeli değildir. Ancak, yedekleme yapmayı unutmayın.
    • Format atma işlemi ne kadar sürer? Format atma işleminin süresi, bilgisayarınızın hızına ve sabit sürücüdeki veri miktarına bağlı olarak değişir.
    • Format atma işleminden sonra Windows'u nasıl yeniden yüklerim? Format atma işleminden sonra bilgisayarınız otomatik olarak Windows'u yeniden yükleyecektir.

HP dizüstü bilgisayarınıza format atmak, işletim sistemi sorunlarını gidermek ve performansı iyileştirmek için etkili bir yoldur. Bu adımları izleyerek, HP dizüstü bilgisayarınızı güvenli ve başarılı bir şekilde formatlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yok mu hic recoveryden format atan

bekliyorum suan format atmis birinden bir cevap..
  • up..help me...
  • Dizüstü Bilgisayara Format Atmak - Dizüstü Bilgisayarı Formatlamak

Dizüstü bilgisayarlarda problemler çoğalmaya başladığında hemen herkes masaüstünde olduğu gibi dizüstü bilgisayarı da formayıp kurtulayım diye düşünür. Eğer sizinde bir laptopunuz var ise ve zaman içersinde bu laptopun formatlanması gerektiğini düşünüyorsanız aman ha format atmaya kalkmadan önce iyice düşünün. Çünkü eğer gerçekten bu işi iyi bilmiyorsanız ve masaüstü bilgisayarları gibi olacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz çünkü dizüstü bilgisayara yada laptopa format atmak daha karmaşıktır.
    Peki ne yapacaksınız hemen anlatmaya başlayayım. Dizüstü yada laptopunuza format atmak yerine hemen hemen bütün dizüstü bilgisayarlarda bulunan RECOVERY özelliğini kullanın. Peki Nedir bu dizüstü bilgisayarlardaki yada laptoplardaki RECOVERY özelliği? Bu şu demektir dizüstü bilgisayarınızın yada loptopunuzun satın alındığı ilk haline geri döndürülmesi demektir. Yani RECOVERY işleminden sonra laptopunuz yada dizüstü bilgisayarınız yeni alınmış gibi olur.
    Eyer dizüstü bilgisayarınızın bu özelliğini bilmiyorsanız yada biliyor fakat nasıl yapılacağını bilmiyorsanız işte anlatmaya başlıyorum.

1.JPG
    Dizüstü bilgisayarımızın güç düğmesine bastığımızda karşımıza gelecek bu ekranda F2 tuşuna basarak bios ayarlarına geçiş yapıyoruz.Çünkübilgisayarınızd a recovery özelliği kapalı ise ilk işlem bu özelliği bios ayarlarından yapmak olacaktır.Küçük bir not acerlerde bu tuş F2 dir fakat değişik dizüstü bilgisayarlarda farklı olabilir. Buna dikkat edin.

2.JPG
    F2 ye bastığımızda karşımıza bios ekranı gelecektir. Burada resimde de gördüğünüz gibi D2D Recovery özelliği enable olmalıdır. Resmin hemen sağ tarafında recovery işleminin başlaması için yapmanız gerekenleri anlatmış. Buradaki bu işlemi bitirdikten sonra (yani recovery özelliğini açtıktan sonra) F10 tuşuna basarak bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.

3.JPG
    Bilgisayarımız açılırken ALT tuşuna basılı tutup F10 tuşuna basıyoruz. Tekrar söylüyorum bu acer marka dizüstü bilgisayarlar için geçerlidi. bazı dizüstü bilgisayarlarda farklı olabilir. Karşımıza gelen ekranda password işlemleri var normalde bu şifre 6 tane sıfırdır(000000). Fakat siz burada bilgisayarınızın güvenliği için isterseniz bu şifreyi değiştirebilirsiniz. neyse şifreyi girdikten sonra Next tuşuna dokunuverin bi zahmet.

4.JPG
    Şifremizi girip ileri dedikten sonra karşımıza gelecek bu ekranda System Recovery yazısını işaretleyip next diyoruz.

5.JPG
    Recovery nin bu aşamasında sisteminizin fabrika ayarlarına dönmesini istiyorsanız ilk kısmı işaretleyin yada recovery dvd niz varsa onu kullanarak ikinci kısmı işaretleyip ileri diyoruz.

6.JPG
    İşlemimizin son kısmında yapacağımız bu işlemi onaylamamızı istenecek buna da yes deyip sistemin kendisini başa almasını seyrediyoruz.
    İnşallah işinize yarar. Hadi iyi Recoveryler

• @baris195

linki alabilirmiyim ?

bende aradımda çoğu yerde saçma şeylerle karşılaştım..hp kullanıyorum..burdaki anlatılanlar acer marka için belki sitede hp için olanı vardır..
  • Recovery penceresinde Sistem Kurtarma var. Fabrika ayarlarına geri dönmeni sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhun -- 2 Eylül 2010; 2:36:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toshiba laptop format yardım?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.