Şimdi Ara

HP LAPTOP-PHILIPS LCD TV BAĞLANTI SORUNU**ACİL** (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
20.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: selcukakyun
    Bendee laptop u lcd tv me bagladim.vaptopun vga cikisindan lcd tv deki pc in girisine bagladim.yalniz problem sesin laptoptan cikmasi.TVden ses cikmiyor.senin dedigin kabloyu dun aldim.Ama ise yaramiyor dostum.bir ucu kulaklik girisine diger uclarida L ve R ses girislerine taktim.Sonuc alamadim dostum.

Genelde Tv'lerde PC Audio In (ses girişi) olarak 3.5 mm.'lik jak girişi vardır.

Bu durumda iki ucu 3,5 mm. jak olan bir kablo alıp, bir ucunu laptop'un kulaklık çıkışına, diğer ucunu Tv'nin PC ses girişine bağladığınızda laptop'un sesini alamamanız için hiçbir sebep yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: selcukakyun
    e o zaman iki ucu 3.5 mmlik jak ile baglanir senin mantigina gore.Dogru mu simdi bu?

Evet.
    Eğer Tv'nizin PC ses girişi 3.5 mm. jak içinse, laptop'tan görüntüyü VGA ile aldığınızda sesi de iki ucu 3.5 mm.'lik jak olan kablo ile almanız gerekiyor.

Genele hitaben, eğer Tv'nizin marka ve modelini söylerseniz, hatta tercihen üreticisinin web sitesinden kullanım kılavuzunun linkini verirseniz, kısa bir inceleme yapıp nokta atışı çözüm önerisi yapabiliriz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Dogru diyorsun.TVnin modeli Sony 32KDL3000...
    Yardimlariniz icin tesekkurler.
  • @selcuk

Sanırım görüntüyü aldın,
    ses için kullandığın kabloda da bi arıza yoksa
    (bir ucu 3,5mm jak diğer ucu kırmızı-beyaz RCA da olsa,
    her iki ucu 3,5mm jak da olsa farketmez)

TV'nin menülerinde bir yerde ses girişi ile görüntü kaynağını eşleştirmen gerekebilir.

Mesela bendeki tv'de dijital koaksiyel ses girişi var, oraya bi ses kablosu bağladığında onu EXT1, EXT2 (Scart girişleri) veya EXT3 (Componet) ile eşleştirmek gerekiyor.

Yani menülerde şöyle bi seçenek var:
    Digital Audio IN hangi kaynağa bağlı?: EXT1 / EXT2 / EXT3

Bunlardan birini seçiyosun.
    Yani componet kabloyla DVD player bağlamıştım, ses için de koaks, dolayısıyla gelen sesi duyabilmek için yukardaki menüde EXT3 seçmezsem ses gelmezdi.

Senin de böyle bir ayar yapman gerekiyor olabilir..

Kolay gelsin..
  • bu arada,

@aslannet

Kablo geldi mi? Sonuç ne oldu?
    Nerdeyse bir ay olmuş ses seda yok..
  • Arkadaşlar aynı sorun bendede var Casper NIRVANA 15.4" CPE-T640-3K95 serisi dizüstü bilgisayarımı Philips 32PFL5403D/12 sersi lcd televizyona bağlamak istiyorum ama bilgisayarımda sadece Vga çıkışı var tv'dede vga girişi yok nasıl bağlantı yapabiliriz hiçbir çözümü yokmu bu işin :(

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=32PFL5403D/12&scy=TR&slg=tr#

Burada bağlantı şekillerini göstermiş Dvı-Hdmı destekliyor ama Vga-Dvı dönüştürü alsam işe yararmı acaba ?

• Philips 32PFL5403D/12 Bende de bu lcd var ve laptopumda vga çıkışı var. bağlantı sorununu nasıl aşarım????
  • Zaman her ne kadar bu tvlerde gelişimi sağlasada deyişmeyen bir özellik sanırım bu durum. Benim Tv de VGA girişi Var laptobumdada var aynı giriş normal olarak tv ye direk masaüstü bilgisayarı bağlıyorum görüntü geliyo fakat laptopla bir türlü görüntü alamıyorum. bu durum o kadar canımı sıktıki tv yi iade etmeyi bile düşündüm. Halen ne yapacağımı bilmiyorum bu tvlere VGA dan bağlantıda olmuyo sanırım
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.