Şimdi Ara

hp garanti hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar dv5 1020 laptop um var.. geçen garantiye gönderdim bi kaç sorun vardı bunların içinde ekran sorunu da vardı ekran sürekli gidip geliyordu..bunu belirterek garantiye vermiştim servisten geri geldi ama sorun hala devam ediyor.şimdi garanti belgesini okuyodum da gözüme ilişti..yazıyo ki 1 yıl içerisinde aynı sorundan iki kez olursa bedelsiz değişim istenebilir..

diceğim şudur ki ben de de aynı sorun 2 kez meydana geldi acaba değişim istesem yaparlar mı ? böyle bir değişim yapan oldu mu acaba yardım ederseniz sevinirm..

tşkler :)

• Forumda birçok kişi birçok farklı sebepten değişim yaptı. Sen de değişim iste. Eğer gerçekten şartlar uyuyorsa değişim yaparlar ama değişim yapmanın bir mantığı olmalı yani garanti süren az kaldıysa bence para iadesi istemelisin çünkü değişimde alacağın ürünün garanti süresi eski garanti sürene bağlanıyor.
  • Tekrar yollayın bilgisayarınızı garantiye ve geçen seferkini de belirtin. Böyle böyle olmuştu bakın yine böyle oldu, garantide diyorki 2 kez oldu mu değişim istenebilir. Ben de değişim istiyorum diyin. (yalnız benim bildigim kadarıyla aynı hatanın 3. tekrarında oluyordu bu. yani adamların iki kez tamir hakları oluyordu. En iyi bilgiyi onlar size aktarır)
  • GARANTİ BELGESİ UYGULAMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK
    "Malın tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren, belirlenen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde; aynı arızanın ikiden fazla tekrarlanması veya farklı arızaların dörtten fazla meydana gelmesi veya belirlenen garanti süresi içerisinde farklı arızaların toplamının altından fazla olması unsurlarının yanı sıra, bu arızaların maldan yararlanmamayı sürekli kılması...."

Değişim veya para iadesi hakkının olabilmesi için aynı arızanın 3 ve 3'den fazla oluşması ya da farklı arızaların 5 ve 5'den fazla oluşması gerekir. Değişim veya para iadesi hakkı kazanmanız için beyan ettiğiniz arızların yetkili servisce de kabul edilip, bildirdiğiniz arızaların servisçe giderilmiş olması gereklidir. Siz bilgisayarı isterseniz 10 defa servise yollayın, eğer servis bildirdiğiniz arızayı tespit edemiyor-etmiyor, arızalı parçanın onarımını, değişimini yapmıyorsa, bildirdiğiniz arıza servisçe onaylanmadığı için yeni bilgisayar ile değişim veya iade hakkı kazanamazsınız..
    Eğer bildirdiğiniz arıza servis tarafından tespit edilmiyor ve arıza görülmedi diye bilgisayarı öylece size yolluyorlar ise yapabileceğiniz tek şey vardır. Bulunduğunuz il ilçe hakem heyetine gidip, bilirkişi talep ederek bilgisayarınızdaki arızanın tespit edilmesini istemek...

Bu kapsamda; 3'üncü defa bildirdiğiniz arıza için servis daha önceki 2 bildiriminizde herhangi bir işlem yapmamış ise, yeni bilgisayar ile değişim ya da bedel iadesi hakkınız olmayacaktır.

• teşekkürler AramaBotu verdiğin bilgilere göre konuşuyorum..

bi önceki gönderdiğimde ekran sorunu olduğunu belirtmiştim. Servisten gelen hp teslim forumunda BİLDİRİLEN ARIZA \ TESPİT EDİLEN ARIZA başlığı altında ekran sorunu diye yazılmış.. bu sorunu gördüklerini ve giderdiklerini gösteriyor sanırım değil mi ?
  • Evet daha önceden o sorunla ilgilenildiğini gösteriyor. Yalnız siz daha 1 defa yollamışsınız. Dediğim ve arkadaşın da yazdığı gibi, aynı arızanın 3 ve 3'den fazla oluşumu. Sizin şu anda ikinci kez oluyor.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaRMaSTeR

Evet daha önceden o sorunla ilgilenildiğini gösteriyor. Yalnız siz daha 1 defa yollamışsınız. Dediğim ve arkadaşın da yazdığı gibi, aynı arızanın 3 ve 3'den fazla oluşumu. Sizin şu anda ikinci kez oluyor.

ya servise göndermem sorun değil de başka depolayacak yerim yok herşey siliniyor her seferinde.. off ya..
    neyse haklısınız 2 kere daha olması gerekiyor..

Orijinalden alıntı: tolgaevran

quote:

Evet daha önceden o sorunla ilgilenildiğini gösteriyor. Yalnız siz daha 1 defa yollamışsınız. Dediğim ve arkadaşın da yazdığı gibi, aynı arızanın 3 ve 3'den fazla oluşumu. Sizin şu anda ikinci kez oluyor.

ya servise göndermem sorun değil de başka depolayacak yerim yok herşey siliniyor her seferinde.. off ya..
    neyse haklısınız 2 kere daha olması gerekiyor..

Seni çok iyi anlıyorum. Benim bilgisayar toplam 5 kere servise gitti 8 parçası değişti en sonunda para iadesi bekliyorum. Her gittiğinde en az 15 iş günü durduğunu var sayarsak (ki daha fazla durmuştur) 15x5= 75 iş günü serviste kalmış. Ben bir süre aynı bu durumdaydım --> . Alet geliyor tam güncelleştirme yapıyorum 1 ay kullanıyorum kendi düzenimi oturtuyorum sonra hop yine servise. Yine sil baştan . Değişmedik parçası kalmadı diyebilirim. Gide gele Teknosa çalışanlarıyla kanka oldum.

• bilgi olsun diye söylüyorum arkadaşlar bugun hp den arandım ve 3. aynı nedenden servise gitmiş olması yetmiyormuş..servise gittiğinde parça değişimi olması gerekiyormuş? müşteri temsilcisi beni mi kekledi yoksa gerçekten böyle mi ?

bilgi olsun diye söylüyorum arkadaşlar bugun hp den arandım ve 3. aynı nedenden servise gitmiş olması yetmiyormuş..servise gittiğinde parça değişimi olması gerekiyormuş? müşteri temsilcisi beni mi kekledi yoksa gerçekten böyle mi ?

Bunun cevabını ben sana zaten daha önceden vermiştim. Yukarıya bakar mısın?

Orijinalden alıntı: AramaBotu

quote:

bilgi olsun diye söylüyorum arkadaşlar bugun hp den arandım ve 3. aynı nedenden servise gitmiş olması yetmiyormuş..servise gittiğinde parça değişimi olması gerekiyormuş? müşteri temsilcisi beni mi kekledi yoksa gerçekten böyle mi ?

Bunun cevabını ben sana zaten daha önceden vermiştim. Yukarıya bakar mısın?

yazdığını okudum zaten daha önce şimdi de okudum belki bi yeri kaçırmışımdır diye..servise laptop toplam 4 kere gitti 3 ü yazılım nedeniyle 1 i de hem yazılım hem de ekran sorunuyla..servis şikayetçi olduğum tüm sorunları kabul etmiş ve onarmış ama hala aynı sorunlar devam ediyor..sorunlar sürekli devam ettiği halde sırf parça değişimi olmadı diye hakkımı kullanamicak mıyım ?

senin de yazdığın gibi "Malın tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren, belirlenen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde; aynı arızanın ikiden fazla tekrarlanması " satırlarında geçen hükme uyuyor benim durumum..

• Tekrar konuşun, 4 defa oldu diyin, bu problemlerin her seferinde HP servisi tarafından kabul edilip daha sonradan da "onarıldı" yazısıyla size teslim edildiğini söyleyin. Sözleşmenizde aynı hatanın 3 ve 3 den fazla tekrarında iade ve ürün değişimi hakkı doğduğunu söyleyin. Sözleşmede parça değiştirildi tarzı bir ibare olmadığını, sadece servis tarafından hatanın onarılmış olması gerektiğini söyleyin. Ayrıca servislerdeki kağıtlarınızı da inceleyin.

Yalnız bir şey dikkatimi çekti, yazılım sorunundan dolayı 3 kez yolladım diyorsunuz. Bu problemler neydi acaba? Bundan kaynaklı bir problem olabilir.
  • Yazılım sorunları iade ve değişim hakkı sağlamaz. İsterse 100 defa olsun, 100 defa servis tarafınddan giderilmiş olsun, değişim veya iade hakkı sağlamaz. Boşuna zaman ve telefon parası harcamayınız....

Tekrar konuşun, 4 defa oldu diyin, bu problemlerin her seferinde HP servisi tarafından kabul edilip daha sonradan da "onarıldı" yazısıyla size teslim edildiğini söyleyin. Sözleşmenizde aynı hatanın 3 ve 3 den fazla tekrarında iade ve ürün değişimi hakkı doğduğunu söyleyin. Sözleşmede parça değiştirildi tarzı bir ibare olmadığını, sadece servis tarafından hatanın onarılmış olması gerektiğini söyleyin. Ayrıca servislerdeki kağıtlarınızı da inceleyin.

Yalnız bir şey dikkatimi çekti, yazılım sorunundan dolayı 3 kez yolladım diyorsunuz. Bu problemler neydi acaba? Bundan kaynaklı bir problem olabilir.

kurtarmadan sonra driverların çalışmaması
    sistemin sürekli hiç birşey olmamışken donup kalması gibi sorunlar..

ama aramabotu kesin konştuğuna göre parça değişimi olmadan değişim yapılmıyormuş demek ki boşuna heveslenmeyim

• quote:

kurtarmadan sonra driverların çalışmaması
    sistemin sürekli hiç birşey olmamışken donup kalması gibi sorunlar..

ama aramabotu kesin konştuğuna göre parça değişimi olmadan değişim yapılmıyormuş demek ki boşuna heveslenmeyim

Evet kesinlikle.. O kadar kesin konuşuyorum. Hayal kırıklığına uğramanı istemem. Olayın mantığını kavraman açısında bir örnek vererek konuya nokta koymak istiyorum.
    Örneğin Prog. ekle-kaldırdan dizüstü bilgisayarınızın kamera programını kaldırın. kamera çalışmayacaktır. Götürün servise kameram çalışmıyor deyin. Servis kameranın driverini yeniden yükleyip size versin. Siz bilgisayarı alın bir süre sonra driveri tekrar silin, tekrar servise götürün. Bu şekilde 3 defa yapın (ya da farklı farklı driverleri silerek 5 defa servise götürün) ve bu yolla bilgisayarı iade edin ya da yenisi ile değiştirin.. Ya da bilinçli olarak bilgisayara virüs yükleyin, işletim sisteminiz çöksün, 3 defa yapın bilgisayarı iade edin... Böyle bir mantık olabilir mi? Tabi ki hayır... İşte yazılım sorunları garanti kapsamında olsa idi, emin olun herkes garanti süresinin bitimine çok az kala bu tür işlemler yaparak bilgisayarını yeniler ya da para iadesi alırdı.. Bu nedenle size önerim hiç boşuna ümitlenmeyin, boşuna zamanınızı harcamıyın, boşuna telefon parası vermeyin... Yazımım sorunları iade ya da değişim hakkı sağlamaz.

• Arkadaşlar benim de bilgisayarım 2 den fazla kez aynı sorunla gitti fakat müşteri hizmetleri değişim olmayacagını söylüyor aynı arızaya aynı işlemleri yapmaları gerekiyormus parca degişimi gibi ama sonuçta aynı sorunların hepsi devam ediyor onların aynı işlemleri yapıp yapmaması beni neden ilgilendiriyor sonuçta arıza giderilmediğinden belki farklı yöntemler deniyorlar bilemem ki! tüketici hakları bürosunu aradım hakkınıkz var önemli olan aynı arızanın tekrarı diyorlar hakkınızı alabilirsiniz dediler. Ne yapmam lazım bir de arızayı kabul edip etmedikleri formda yazmıyor ki sadece sorunlar olarak aynı sorunlar yazılı ( bu arada problem aşırı ısınma geç açılma ve wireless kopması)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darks16 -- 14 Eylül 2009; 21:01:05 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.