Şimdi Ara

HP G62 Serisi Ekran Kartı Sorunu [Çözümlü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: 2000_ankara Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bildiğiniz gibi HP Laptoplarının genel ısınma sorunu hiç bitmiyor. Son kullanıcı olarak herşey üstümüzde test ediliyor açıkçası :)
    2.El olarak aldığım HP G62 Laptop format attıktan sonra ATI sürücülerini yükleyip yeniden başlattıktan sonra PAT diye mavi ekran veya aniden kapanma cereyan etti.
    Forumlarda, HP sitesinde vs. vs. heryerde ilginç uygulamalar var çözüm için ama hepsini deneyince yine bir sonuç çıkmıyor normalde, ancak sırasıyla yapınca herşey düzeliyor :) Neyse, sorun şu: HP G62 Serisi Ekran Kartı Kapanma, çözüm sırasıyla alt satırlarda.... Kolay gelsin

1.Laptobun her parçasını söküp işlemci fanına ulaşın, filtrelerdeki/ızgaralardaki yün toz gibi pislikleri temizleyin. İşlemcinizi söküp alkol veya kolonyalı mendil/kulak pamuğu ile temizleyip parlatın, bu işlemi yaparken dikkatli davranın işlemciye zarar vermeyin. Aynı şekilde ATI GPU üzerini de temizleyin. Ardından yeni termal macunu pirinç tanesi kadar damlatıp monte edin. Kasa içeriğini de temizleyip bilgisayarınızı toplayın. (Eğer cihazınız garantili ise direkt olarak bu adımı atlayın)

2.Ardından verilerinizi yedekleme imkanınız var ise yedekleyin. Ardından format atın.
    3.http://leshcatlabs.net/downloads_unfil/ sitesinden Catalyst 14.4 WHQL UnifL v2.2 yazılımını indirin. Çalıştırıp kurulumunu yapın, C: diski içerisine Drivers adında bir klasör oluşacaktır. Bu klasör içerisinden önce Intel HD sürücüsünü kurun ve yeniden başlatın. Daha sonra AMD sürücüsünü kurun ve yeniden başlatın.

4.Eğer format atmadan halletmek istiyorsanız Bilgisayarım a sağ tıklayıp Yönet düğmesine basın ve Aygıt yöneticisine ulaşın. Ardından Görüntü Bağdaştırıcıları'na girin ve içerikteki sürücülere sağ tıklayıp Kaldır ve Bu Sürücü Yazılımını sil düğmesini etkinleştirip Tamam düğmesine basın. Ekranınız bir kaç kez yanıp sönecek ve dev gibi simgelerle geri gelecektir. Yeniden başlatın. 3.üncü adımdaki yazılanları uygulayın.

5.Eğer 3.üncü adımdaki sürücüler işinizi görmezse, HP Support sitesinden cihazınızın tam model numarasını aratıp bulun ve Drivers/Sürücüler sekmesinden Graphics alanına inin. Oradan eski sürüm Intel ve ATI sürücülerini indirip önce Intel ardından ATI olmak üzere kurulumunuzu tamamlayıp bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bu işlemlerin ardından bilgisayar fanınız sessiz olabilir, ancak gezinmeler vs. işlemler esnasında yani yaklaşık 45-60 dk içerisinde tekrar mavi ekran hatası alabilir veya aniden kapanma yaşayabilirsiniz. Uyku modu sorununu henüz çözemedim. Kolay gelsin :)

• Dipnot: Eğer var ise BIOS güncellemelerinizi de yapın.

Uyku modu sorunu HP sitesindeki sürücüleri kurunca ortadan kalkıyor. Şu an için Windows 7 Home Premium x64 ile test ettim
  • Dostum ayni sorun benim ev arkadasimin bilgisayarinda da var. O da hp g62 kullaniyor ve ati ekran karti. Gunlerce ugrastim hic bir cozum fayda etmedi bilgisayara. Artik ati ekran kartini kurmadik, intel hd graphics kurulu sekilde kullaniyor bilgisayari. Oyun da pek oynayamiyor haliyle.

Bir gelisme olursa bilgilendirirsen sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş ben denedim oldu ama mutluluk uzun sürmedi, :) yeni ati pişmanlıktır :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.