Şimdi Ara

HP G Serisi Kullanıcı Kulübü (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.243
Cevap
8
Favori
102.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar birşey soracam.. hp nin ekran kartı driveri yerine intelden ve amd den driveri kurunca pc uyku modundayken uyanamama gibi bir sorun var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zenyxia

Format atıp mı yüklediniz yoksa format atmadan eski sürücüleri kaldırarak mı yüklediniz? Msconfig'ten kapatmadığınız halde Catalyst simgesi gözükmüyorsa bir sorun var. Masaüstünde sağ tıklayınca AMD'nin "Grafik Özellikleri" ve "Değiştirilebilir Grafikleri Yapılandır" kısmı da çıkmıyordur muhtemelen.

Format attıysanız şu an bilgisayarınızdaki sürücüleri kaldırıp aşağıdakileri kurmayı deneyin. Önce Intel sonra AMD sürücüsünü kurun.

Intel HD Graphics 15.28.12.64.2932 Windows 7-8 64 bit (Aralık 2012)

http://downloadmirror.intel.com/22375/a08/win64_152812.exe

AMD Catalyst Mobility 13.4 Win 8 | Win 7 | Vista (64-bit)

http://www2.ati.com/DriverS/mobile/13-4_mobility_vista_win7_win8_64_dd_ccc_whql.exe

Format atmadan eski sürücüleri kaldırıp yüklemeye çalıştıysanız eski sürücülerin bazı dosyaları bilgisayarda kalmış ve bu da yeni sürücülerde uyumsuzluğa neden olmuş olabilir. Bunun için AMD'nin yazılımı var sürücüleri kaldırdıktan sonra bunu da çalıştırın daha sonra sürücüleri kurun.

AMD Catalyst Un-install Utility

http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/catalyst-uninstall-utility.aspx

Not: Bu yazılım sizin uygulamaların .exe'lerine atadığınız seçimleri (Yüksek Performans - Güç Tasarruflu) ve profil ayarlarını da silebilir. Bunun için

C:\Users (Kullanıcılar)\(Kullanıcı Adınız)\AppData\Local

daki "ATI" klasörünün bir yere yedeğini alın. Yazılımı çalıştırdıktan sonra dosyayı yukarıdaki yere attığınızda ayarlarınızda değişiklik olmayacaktır.

Sağ tık yapınca çıkıyor grafşk özellikleri felan.
    Sürücüleri kaldırayımmı yoksa recovery mi yapsam

• Siz bilirsiniz ama isterseniz bir kez daha sürücüleri kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyin. Recovery yaparsanız birçok gereksiz program bilgisayara doluyor ayrıca Catalyst sürümü Eylül 2012'den kalma. Zamanında recovery ile gelen ekran kartı sürücüsünün artıklarını temizlemek için baya uğraşmıştım.

Grafik özellikleri çıkıyor ve uygulamalara Yüksek Performans ve Güç Tasarruflu diye seçim atayabiliyorsanız ve düzgün de çalışıyorsa Catalyst'in simge durumunda gözükmemesini kafanıza takmayın bence. Grafik özelliklerinin de açılmadığını sanıp hata var sanmıştım ben.

quote:

Orijinalden alıntı: khytr89

arkadaşlar birşey soracam.. hp nin ekran kartı driveri yerine intelden ve amd den driveri kurunca pc uyku modundayken uyanamama gibi bir sorun var mı?

Bu sorunu genelde kartlar arasında manual geçiş yapan arkadaşlar yaşıyor. Onların HP'nin sunduğu sürücüyü ya da bazı kişilerin çıkardığı modifiyeli sürücüleri kurmaları gerekiyor.

http://leshcatlabs.net/

Bu sitede modifiyeli sürücüler çıkıyor. Intel + AMD'nin en son sürücülerini aynı pakette toplayıp birlikte yüklüyor. Aynı HP'nin sürücüleri gibi ama daha güncel. Manual geçiş yapan Pavilion DV7 konusundaki arkadaşlar da buradaki sürücüleri kullanıyorlar. Dinamik geçiş (tek tek uygulama atayanlar) yapanlardaysa bir sorun yok diye biliyorum.

• yok kardeşim benim pc probook.. bu arada sorunu kendi bulduğum bir yöntemle çözdüm :) pilde bile 7650m sürekli aktif hd4000 i kullanmıyor gibi bir şey (masaüstü ve aero hariç)..

pc nin uyku modunda çökme sebebi catalyst centermiş.. format attıktan sonra amd 13.4 ü indirdim klasöre çıkarttım ama kurmadım.. aygıt yöneticisine girip sarı ünlem olan 7500/7600 seriese sağ tıklayıp amd nin klasörünü gösterdim (driveri çıkarttığı) şimdi olayı Windows kontrol ediyor.. catalyst berbat bir uygulama.. şimdi ne olursa olsun hep 7650m yi kullanıyor
  • quote:

Siz bilirsiniz ama isterseniz bir kez daha sürücüleri kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyin. Recovery yaparsanız birçok gereksiz program bilgisayara doluyor ayrıca Catalyst sürümü Eylül 2012'den kalma. Zamanında recovery ile gelen ekran kartı sürücüsünün artıklarını temizlemek için baya uğraşmıştım.

Grafik özellikleri çıkıyor ve uygulamalara Yüksek Performans ve Güç Tasarruflu diye seçim atayabiliyorsanız ve düzgün de çalışıyorsa Catalyst'in simge durumunda gözükmemesini kafanıza takmayın bence. Grafik özelliklerinin de açılmadığını sanıp hata var sanmıştım ben.

quote:

arkadaşlar birşey soracam.. hp nin ekran kartı driveri yerine intelden ve amd den driveri kurunca pc uyku modundayken uyanamama gibi bir sorun var mı?

Bu sorunu genelde kartlar arasında manual geçiş yapan arkadaşlar yaşıyor. Onların HP'nin sunduğu sürücüyü ya da bazı kişilerin çıkardığı modifiyeli sürücüleri kurmaları gerekiyor.

http://leshcatlabs.net/

Bu sitede modifiyeli sürücüler çıkıyor. Intel + AMD'nin en son sürücülerini aynı pakette toplayıp birlikte yüklüyor. Aynı HP'nin sürücüleri gibi ama daha güncel. Manual geçiş yapan Pavilion DV7 konusundaki arkadaşlar da buradaki sürücüleri kullanıyorlar. Dinamik geçiş (tek tek uygulama atayanlar) yapanlardaysa bir sorun yok diye biliyorum.

Anladım hocam. Peki recovery yapsam pcyi aldığımda yuklu olan programlarıda kuracakmı? Youcam,intel driverleri,amd driverleri,norton internet security gibi?
    Edit:Recovery cdsi gelmedi yanında şimdi oluşturmakta istemiyorum. Pcde yerel disk c de recovery var birde aramaya recovery yazınca recovery manager çıkıyor ordan cdsiz recovery yapabilirmiyim acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nathan - Drake -- 1 Mayıs 2013; 20:20:24 >

• Evet GençLer TTNET ki G6 dan aldım. samsung i5 2 nesil leptopumu özledim emin olun. FN tuşuyla sorunluyum. Oyun oynayamıyorum Ekran kartını çözemedim. EN kötü oyunda bile donar gibi oluyor!!! eğer yardım edebicek varsa yazarsa sevinirim

FN tuşu bios tanda yaptım yine olmadı
    Ekran kartından anlamıyorum ne yazkii google den bulamadım
  • quote:

yok kardeşim benim pc probook.. bu arada sorunu kendi bulduğum bir yöntemle çözdüm :) pilde bile 7650m sürekli aktif hd4000 i kullanmıyor gibi bir şey (masaüstü ve aero hariç)..

pc nin uyku modunda çökme sebebi catalyst centermiş.. format attıktan sonra amd 13.4 ü indirdim klasöre çıkarttım ama kurmadım.. aygıt yöneticisine girip sarı ünlem olan 7500/7600 seriese sağ tıklayıp amd nin klasörünü gösterdim (driveri çıkarttığı) şimdi olayı Windows kontrol ediyor.. catalyst berbat bir uygulama.. şimdi ne olursa olsun hep 7650m yi kullanıyor

Ekran kartı olayı çok iyi olmuş. Catalyst'ten tek tek atayarak çoğu çalışıyor ama bazı eski oyunlarda sorun oluyor. Boş bir zamanda dediğinizi deneyeceğim. Bende de çalışır umarım.

quote:

Orijinalden alıntı: LaraCroft*
    Anladım hocam. Peki recovery yapsam pcyi aldığımda yuklu olan programlarıda kuracakmı? Youcam,intel driverleri,amd driverleri,norton internet security gibi?
    Edit:Recovery cdsi gelmedi yanında şimdi oluşturmakta istemiyorum. Pcde yerel disk c de recovery var birde aramaya recovery yazınca recovery manager çıkıyor ordan cdsiz recovery yapabilirmiyim acaba?

Evet recovery bilgisayarı ilk günkü haline getirir. Dediğiniz yazılımlar ve diğerleri de yüklenmiş olur. Ama bazıları eski sürüm olabilir onları sonradan güncellemenizi tavsiye ederim.

Recovery bölümünü sildiğim için tam hatırlamıyorum ama sanırım partition olarak bulunuyordu. Yani D sürücüsünde tamamen o vardı. Diske girince "HP Recovery kısmı burada bulunur bunu silmeyin veya değiştirmeyin" gibisinden bir şeyler diyordu. Onu sildiyseniz nasıl geri getirilir bilmiyorum. HP'e sorduğumda bana 80-90 TL arası bir fiyat söylemişlerdi ama ekran kartı sorunu yüzünden ücretsiz göndermişlerdi. Yüklemedim gerçi öyle bir köşede duruyor.

O kısmı silmediyseniz bilgisayarı yeniden başlatıp "Windows başlatılıyor" kısmına gelmeden, seçenekler gelen kadar ESC (DEL de olabilir tam emin değilim) tuşuna basın. Seçeneklerde Recovery Manager diye bir şey göreceksiniz. Oradan recovery yapabilirsiniz. Yalnız diskinizi bölmediyseniz yani sistemin olduğu partition da oyunlarınız vs. varsa onları da silecektir onları bir şekilde yedeklemenizi tavsiye ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: nice2meet2you
    Evet GençLer TTNET ki G6 dan aldım. samsung i5 2 nesil leptopumu özledim emin olun. FN tuşuyla sorunluyum. Oyun oynayamıyorum Ekran kartını çözemedim. EN kötü oyunda bile donar gibi oluyor!!! eğer yardım edebicek varsa yazarsa sevinirim

Masaüstünde sağ tık yapıp Değiştirilebilir Grafikleri Yapılandır'dan uygulamaları Yüksek Performans veya Güç Tasarruflu diye atıyor musunuz? Hangi oyunlarda sorun yaşıyorsunuz?

FN tuşu için BIOS'tan ayar değiştirmiştim bende işe yaramıştı. Hala öyle kullanıyorum. F tuşları normal çalışıyorlar, eğer parlaklık arttırmak veya ses kısmak istersem FN+F tuşuna basıyorum. Şu ana kadar sorun çıkarmadı.

• quote:

quote:

yok kardeşim benim pc probook.. bu arada sorunu kendi bulduğum bir yöntemle çözdüm :) pilde bile 7650m sürekli aktif hd4000 i kullanmıyor gibi bir şey (masaüstü ve aero hariç)..

Ekran kartı olayı çok iyi olmuş. Catalyst'ten tek tek atayarak çoğu çalışıyor ama bazı eski oyunlarda sorun oluyor. Boş bir zamanda dediğinizi deneyeceğim. Bende de çalışır umarım.

quote:

Orijinalden alıntı: LaraCroft*

Evet recovery bilgisayarı ilk günkü haline getirir. Dediğiniz yazılımlar ve diğerleri de yüklenmiş olur. Ama bazıları eski sürüm olabilir onları sonradan güncellemenizi tavsiye ederim.

Recovery bölümünü sildiğim için tam hatırlamıyorum ama sanırım partition olarak bulunuyordu. Yani D sürücüsünde tamamen o vardı. Diske girince "HP Recovery kısmı burada bulunur bunu silmeyin veya değiştirmeyin" gibisinden bir şeyler diyordu. Onu sildiyseniz nasıl geri getirilir bilmiyorum. HP'e sorduğumda bana 80-90 TL arası bir fiyat söylemişlerdi ama ekran kartı sorunu yüzünden ücretsiz göndermişlerdi. Yüklemedim gerçi öyle bir köşede duruyor.

O kısmı silmediyseniz bilgisayarı yeniden başlatıp "Windows başlatılıyor" kısmına gelmeden, seçenekler gelen kadar ESC (DEL de olabilir tam emin değilim) tuşuna basın. Seçeneklerde Recovery Manager diye bir şey göreceksiniz. Oradan recovery yapabilirsiniz. Yalnız diskinizi bölmediyseniz yani sistemin olduğu partition da oyunlarınız vs. varsa onları da silecektir onları bir şekilde yedeklemenizi tavsiye ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: nice2meet2you
    Evet GençLer TTNET ki G6 dan aldım. samsung i5 2 nesil leptopumu özledim emin olun. FN tuşuyla sorunluyum. Oyun oynayamıyorum Ekran kartını çözemedim. EN kötü oyunda bile donar gibi oluyor!!! eğer yardım edebicek varsa yazarsa sevinirim

Masaüstünde sağ tık yapıp Değiştirilebilir Grafikleri Yapılandır'dan uygulamaları Yüksek Performans veya Güç Tasarruflu diye atıyor musunuz? Hangi oyunlarda sorun yaşıyorsunuz?

FN tuşu için BIOS'tan ayar değiştirmiştim bende işe yaramıştı. Hala öyle kullanıyorum. F tuşları normal çalışıyorlar, eğer parlaklık arttırmak veya ses kısmak istersem FN+F tuşuna basıyorum. Şu ana kadar sorun çıkarmadı.

Herşeyi silmek istiyorum hocam oyunları vs tekrar yüklüyeceğim ben şmdi cd yaparım recovery ide şeyden korkuyorum pcyi geri alırken sistem geri yüklemeden bi kaç kez bozuldu yavaşladı vb. [alalı 2 hafta oldu olmadı pcyi] buyüzden sence cdye atayımmı sadece bir dene yapabiliyorsun oldu oldu olmadı yanıyor bundan korkuyorum eğer oluyorsa hdd üzerinden ki recoveryle ilgili hiçbirşeyi silmedim bu şekilde yapmayı düşünüyorum.

• Evet HDD'nin üzerindeki partition ile recovery yapabilirsiniz. Bilgisayarı kapatıp yeniden başlatın. Güç düğmesine bastıktan sonra seçenekler gelene kadar sürekli ESC tuşuna basıp çekin. Seçenekler geldikten sonra Recovery ile ilgili bir yer göreceksiniz. Oradaki adımları takip ederek işleme başlayabilirsiniz. Ne kadar sürüyor bilmiyorum ama okuduğum kadarıyla 1-2 saati aşmaması lazım. Sonucu bildirirseniz sevinirim.
  • intelin 2013 driveri yükleyince ısı farkı ortaya çıkıyor 2012 driveri ile stabil amd 13.4 yüklü pek bir değişiklik yok zaten aslında hp nin artık bu birleşik driver olayına girdiğini düşünürsek bu yeni driverlerin de birleşik sürümünü elde etmesi ve dağıtması şart bu uyum sorunu yada ısı yaratan sorun çözülmüş halde olursa kesin yüklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 2 Mayıs 2013; 1:15:08 >
  • quote:

quote:

kesin öneririm.. fps de de baya artış var.. eskiden 30fps di şimdi 34 ü zorluyor cinebenchte

• öyle bir durumda ilk ekran kartı default kullanmıyorsunuz demektir bir uygulama illede birinci kartı kullanacağım derse direk mavi ekran görürsünüz bizzat denedim
    starforge sürücülerini zorda olsa yükleyip jedi Academy oynama deneyimim oldu mavi ekranla son buldu güvenli modda starforge driverlerini ve oyunu kaldırana kadar devam etti sistem masasütü gelecek sırada mavi ekran hatası verdi sürekli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 2 Mayıs 2013; 12:31:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: franklinda

öyle bir durumda ilk ekran kartı default kullanmıyorsunuz demektir bir uygulama illede birinci kartı kullanacağım derse direk mavi ekran görürsünüz bizzat denedim
    starforge sürücülerini zorda olsa yükleyip jedi Academy oynama deneyimim oldu mavi ekranla son buldu güvenli modda starforge driverlerini ve oyunu kaldırana kadar devam etti sistem masasütü gelecek sırada mavi ekran hatası verdi sürekli

bana mı dedin anlamadım ?

benim cc siz kart geçişlerinde sorunum yok.. windows 8 kullanıyorum neyi nasıl yapması gerektiğini biliyor.. ccleaner i açıyorum hd4000 i kullanıyor.. oyun ya da sony vegası açıyorum (gpu hızlandırmalı editing modunda ) amd system monitörle kontrol ediyorum 7650m yi kullanıyor.. hiç mavi ekran almadım donma da olmadı..
    benim bulduğum yolda orjinal driverleri kullanılıyor.. leshcatlabs.net ki ler sorunlu.. daha doğrusu hp ile uyumlu değil ya da en azından probook 4540s için.. pc sorun veriyordu..

• bir daha hp almayı düşünmüyorum. ekran kartı sürücüsünü güncelleyemiyorum. euro truck smilator 2 de bile kasıyor.
  • hayır sana demedim star forge sürücüleri sorunlu muhtemelen
    ama ben 13.4 ile 2012 aralık sürücüsü ile 37 derrece ısıyı sabit görmeye başladım boşta
    buda bir aşama ama kesin çözüm değil intel driveri acayip performans sunuyor ama kullanamıyorum sabit ısı 45-49 arası oluyor
  • quote:

Evet HDD'nin üzerindeki partition ile recovery yapabilirsiniz. Bilgisayarı kapatıp yeniden başlatın. Güç düğmesine bastıktan sonra seçenekler gelene kadar sürekli ESC tuşuna basıp çekin. Seçenekler geldikten sonra Recovery ile ilgili bir yer göreceksiniz. Oradaki adımları takip ederek işleme başlayabilirsiniz. Ne kadar sürüyor bilmiyorum ama okuduğum kadarıyla 1-2 saati aşmaması lazım. Sonucu bildirirseniz sevinirim.

Hocam ayarları gider gibi bi seçenek vardı ona bsatım biyeri seçtim bu olay sonunda bütün kişisel dosya ve uygulamarınız silinecek varsıyalana dönecek gibi bişey diyordu bumudur acaba?
    Edit: recovery den vazgectim driverlerle biraz urastim zmdi crysis 3 fc3 cok guzel kasmadan oynayabiliyorum.Yardimlarin icin tesekkurler.
    **recovery icin 6adet dvd istemesi sacma degilmi? (denemedim nette oyle diyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nathan - Drake -- 2 Mayıs 2013; 23:12:35 >

• evet 6 adet dvd istiyor nedeni ise 20gb nin üzerinde olması boyutu
  • recovery olayı hiç akıl işi değil.. hem bir sürü gereksiz pc yi kastıran şey yüklüyor hem de yükleme süresi çok uzun.. windows kuruluyor masaüstü geliyor sonra hp diye koca logo beliriyor abartısız 1-2 saat pc yi kullandırmadan birşeyler yüklüyüp duruyor..
  • Arkadaşlar laptoplarda microsoft office yüklü mü geldi size? yoksa key felanmı var veyahut yüklemek ücretsizmi acaba?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: App_Data
    İntelin yeni cıkardıgı driverı kurdum denedim de amd'yle cakısıyodu o benim kurdugumda. Ben amd'nin 13.3 betasıyla birlikte kurmustum intel ekran icin ses (hdmi olsa gerek) driverını kuruyo o da amd'yle cakıstıgı icin hd7000m series kısmında ünlem isareti cıkıyodu windows'un aerosunu kullanamıyodum falan. Bu sorunlar sizde yok sanırım hocam? Eger öyleyse direk intelin yeni sürücüsünü kurucam Dediginiz gibi arayüz falan benim de hosuma gitti de sorunlardan dolayı kutlayamadım henüz :/

Aynen hocam bende öyle bir sorun yaşadım. 13.3 Beta kuruluyken yüklemeyi denedim ve hata verip yüklemedi. Uyumsuzluk vardı sanırım. 13.4 WHQL çıkınca onu indirip önceki Intel ve AMD'e ait sürücüleri kaldırdım. Kaldırdıktan sonra aygıt yöneticisinde iki tane sarı ünlem işaretli "Standart VGA Grafik Bağdaştırıcısı" yazıyordu. Eğer bilgisayarda ekran kartı sürücüsüne dair bir şey kalmamışsa böyle yazmalı. Buradan sonra, önce Intel'in, daha sonra AMD sürücülerini yükledim. İşlemleri bu şekilde yaptım ve kurarken herhangi bir sorunla karşılaşmadım umarım sizde de düzgün çalışır.

Sürücü linklerini de vereyim lazım olabilir. Buyrun:

Intel® HD Graphics Driver for Windows 7* and Windows 8* 64 bit

15.31.3.64.3071

http://downloadmirror.intel.com/22605/a08/Win64_15313.exe

AMD Catalyst Mobility 13.4 Win 8 | Win 7 | Vista (64-bit)

http://www2.ati.com/DriverS/mobile/13-4_mobility_vista_win7_win8_64_dd_ccc_whql.exe

Nedense AMD'nin sitesinde WHQL sürümü yok 13.5 Beta 2 görünüyor sadece.

arkadaşım bu linktekileri indirdim. sonra amd uninstall ile amd yi kaldırdım. pc. yeniden açtım. sonra inteli kaldıramadım. program ekle kaldırda catalyst control cnter gibi gözükmüyordu. başka şeyleri silerim diye ellemedim, intelli şeyler vardı orada. sonra önce inteli direk üzerine yükledim. panel manel değişti. çok süper olmuş bu arada. kapatıp açıldı pc tekrar. amd yükledim. onun da panel iyileştirilmiş. daha fazla ayar gelmiş falan. sorun çözülmüş bence dediğin gibi artık, geçiş olaylarında falan sıkıntı yok heralde. her neyse. sonra tekrar kapatıp açtım. oyuna girdim. ilk önce euro truck smülatör oynadım. hiç sıkıntı vermedi. eskiye göre daha başarılıydı. sonra scania truck oynadım. o da aynı şekilde iyiydi. sonra biraz bekledim 10 dk. kadar. soğuması için. arkasaından call of duty mw 3 e girdim. yüksek performans seçiliyken tabii. fakat sıkıntı oldu nedense. oyun açılıyor ama ekran sürekli çok hızlı olarak kapanıp açılıyormuş gibi, ışık geliyor gidiyor, geliyor gidiyor. görüntüler üst üste biniyor falan. öyle bir gariplik oldu. neden böyle yaptı sence? bana ne önerirsin? silip başka bir sürüm mü yükleyeyim?
    şuanda aygıt yöneticisinden baktığımda sürümler şöyle:
    intel hd 4000: 9.18.10.3071
    amd radeon 7670m: 12.104.0.0
    sence ne yapmalıyım? yardımcı olursan sevinirim arkadaşım..
    aklıma takılan bir şey var yine, bilgisayarıma sağ tıklayınca yönet yazıyordu eskiden, şimdi bu işlemleri yapınca artık manage yazıyor. masaüstüne sağ tıklayınca 'yenile' falan normal ama 'yeni' kısmına gelince mesela metin belgesi yazardı eskiden. şimdi text document yazıyor.
    yine bir sorum olacak, bios bende f.24 sürümü. giriyorum fakat fn tuşu ile ilgili en ufak bir şey yok. yapanlar nasıl yapıyor o ayarı.
    bu arada benim pc 2212-et win 8 orjinal hali. ellemedim hiç.

• 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.