Şimdi Ara

hp dv6 1238et mi yoksa samsung r620 mi??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
5.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    su an elimde asus m50sv var... 14 aydır kullanıorum gayet kaliteli... onla carpıstırıorum Hp dv6 1238 i...
    ekran kartı ve hız olarak su an asus a çaktı gecti hp...
    tek sorun hdd yi neden bolmezler ki fabrika cıkısında??? ne mantıgı var... ama ilk formatta iş basa dusuyo...
    ses kalitesi bi notebook a gore guzel...
    hdmi ile lcd tv ye bagladim , asus tan daha fazla secenek ve ayar var... inanın su an piyasadaki p/f olarak hepsine basar...
    ayrıca sıfır bilgisayar alana norton 360 veriyolar % 50 indirimli.. daha once kaspersky kullanmıstım cok memnundum...
    onyargıyla bilgisayarı cok kasar ama 50 tl ye 3 kullanıcılı norton deneyim yinede die aldım...
    norton da en az kaspersky kadar hızlı cıktı...
    onyargılı olan arkadaslara tavsiyem norton u kacırmasınlar bu ucuz fiyata...
  • quote:

Orijinalden alıntı: inandan

quote:

Orijinalden alıntı: escape_

quote:

Orijinalden alıntı: WaRMaSTeR

Al işte... Daha iki saat olmadı diğer mesaja post attığım. Nedir bu insanlardaki inat anlamıyorum. Isınma felan yok hpnin yeni serilerinde. Biz aylardır papağan gibi tekrarlıyoruz size anlatamadık bir türlü. Ya biz Türkçe bilmiyoruz ya siz. Arkadaşım 4 farklı client ile 4 oyun açtım sıcaklık 65 derece. 70üstü sıcaklık görmüyorum zaten. Boşta dururken 35-45 arası değişiyor sıcaklık. Bu mu sizce sıcak? Valla sizi ancak Acer paklar... 90 derece görün de o zaman anlayın hangisi sıcaklık yapar hangisi yapmaz.

HP nin eski serilerinden birinde yaptığı bir hatayı (ısı problemi) ezberleyip bütün hp ler için bunu tekrar etmek doğru olmaz.

Dün r620 ve 1238ET arasında çok da uzun sürmeyen bir kıyas yaparak HP aldım. Henüz teslim almadım, bugün alacağım. Konuyu takip edemeyebilirim bu sebeple deneyimlerimi yazamayabilirim(Bir problem çıkarsa yazarım).

hocam hayırlı olsun. benimde gözüm hp de. kasasıda inanılmaz şık. kullandıktan sonra ısınmasını ve fan sesini bi yazarsan çok sevirim. bide o hp laptoplarda harddiske ulaşırken çıkan çıtır çıtır ses varmı hala ??

Ancak cevap yazabiliyorum, kusura bakmayın. Kasası gerçekten görünüm olarak çok şık olduğu kadar sağlamlık olarak da güven veriyor. Isınma problemi yaşamıyorum. Benchmark testlerinden geçirmedim fakat, ısısını merak ettirecek bir durum yok, saatlerce çalıştığı halde ısısı yüksek değil. Harddiske yüklü birşeyler atıp alma ihtiyacım olmadı ve işletim sistemi + birkaç program hariç şu anda fazla birşey yok belki de bu sebeple harddiskten herhangi bir ses duymadım.

Beni en çok şaşırtan şey HP nin desteği oldu. Bluetoth Peripheral device ile alakalı bir araştırma yaparke google dan hp nin sitesine yönlendim. Online destek hattı çıktı ve birkaç saniyede chat sessionu başladı. Mayukh isminde bir teknik destek elemanı uzun bir süre elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştı. Adamı biraz deli ettim ama sabırlı insanmış. Gerçi o da beni deli etti ama özetle gerçekten yardımcı olmaya çalışan, müşteriye önem veren muhataplar bulabiliyorsunuz. Konuşmanın bir kısmı şu şekilde

Mayukh : May I please have the product number and serial number of your system? It will be printed in the white sticker named “Service Tag” at the back of your notebook. This will help me to pull the relevant details related with the issue.
    Escape : hmm, is that reallly necessary?
    Escape : actuall for now, i have some trust issues.
    Mayukh : Okay.
    Mayukh : Escape , may I please have the product number and serial number of your system? It will be printed in the white sticker named “Service Tag” at the back of your notebook.
    Escape : sorry for that,
    Escape : isnt that the same question?
    Mayukh : It is okay. Not an issue.
    Mayukh : Escape, it will be very helpful for me to give you the proper resolution if you provide me the product number and the serial number of your notebook. It will be on the back or in the side of your notebook starting with P/N and S/N.
    Escape : what kind of information will they provide to you?
    Escape : you can ask me about details
    Mayukh : Okay. Do you see the service tag in the back side of your notebook?
    Escape : i dont want to give sn, or pn.
    Escape : but i can give information about my configuration ,
    Escape : and operating system, or other things
    Escape : i am sorry , as i said i have trust issues
    Mayukh : Escape, you can rely on me. I can assure you that all the information you share with me will not be disclosed.
    Escape : what will you do with my numbers? why are they necessary?
    Escape : if there is not another way to solve this problem, i prefer to solve it myself.
    Mayukh : Escape , we need to pull the product information from our database. that is the reason I am asking about the information.
    Escape : ok, i can provide you product information which are not private.
    Escape : model etc.
    Mayukh : It is okay. Just give the product number and the serial number of your system. That is all we need.
    Escape : no thanks
    Mayukh : Okay Escape , In am going ahead to provide you the resolutuion steps for this issue. However, as if you are not providing the product information,, I cannot pull the product details.
    Escape : ok
    Mayukh : Hpwever, I can provide you the steps as well, so that you can goa ahead and perform the steps to resolve the issue. Will it be okay >?
    Escape : its ok. and thank you for not insisting
    Mayukh : You are welcome.
    Mayukh : I am going ahead to provide you the necessary steps to resolve the issue.
    Mayukh : Please let me know when you are ready.

şeklinde devam eden konuşmada Mayukh az kalsın kızıp browserı kapattıracak kadar ısrarcı bir eleman.

Mayukh amcanın bu konuşmaların üstüne 2 defa daha seri ve ürün numarasını sormasıyla devam etti. Sonunda birkaç kontrol yapıp güvenlikten emin olduktan sonra numaraları verdim :) Adam mutlu olmuştur inşallah. :)

Sorun çözülmedi fakat karşımda ilgili muhataplar bulabilmek güzel.

• adam zorla almış product no.' yu
  • Abi bu nasıl bir konuşmadır ya :D hp'deki insanların melek olduğuna kanaat getirdim bundan sonra :D Adam çileden çıkmıştır :D

Ps: Bu numaraları niye vermemekte bu kadar direttiğini anlayamadım ben. Hpnin teknik servisiyle konuşuyorsun sonuç olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaRMaSTeR -- 1 Eylül 2009; 2:39:27 >
  • Bu nasıl bi sabırdır ya valla helal olsun adam çok iyi sabretmiş.

Valla samsungmu hp mi diyodum ama artık kesin hp alıcam bende bu adamla konuşmak istiyorum ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mokotow -- 1 Eylül 2009; 1:52:52 >
  • her açıdan hp,samsungun hp den hiçbir artısı olduğunu görmedim...hp yine piyasada 12xx serisiyle satış konusundada 1 numara...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saubjk06 -- 1 Eylül 2009; 6:11:27 >
  • bende bu laptop dan yada 1241 den almak istiyorum ısınma konusunda yazdıklarınızdan sonra bende bu sorunu aştıklarına kanaat getirdim fakat merak ettiğim iki husus var.

1- bu iki modeldede üstündeki motifler hiç hoşuma gitmedi bunlar çıkartma motiflerimi yoksa kasayla birliktemi geliyor. ( bulunduğum yerde teknosa ' dan başka bir satıcı olmadığı için gidip canlı göremedim :) )

2 - tamam kasko çok güzel bi özellik fakat pavilion larda windows 7 ye geçiş için herhangi bir yükselteme şansı varmı yani kargo felan için 20-30 dolarlık ücretler sorun değil 1-2 aya windows 7 çıkacakken boşuna boşiuna bide ona para vermeyellimm.

yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar.
  • Samsung fiyattan kazanıyor şimdilik(öyle çok da bir fark yok gerçi). Kasa tasarımı olarak samsungu beğenen ya da içine sindiren, ya da "hp ler çok ısınıyor" şeklinde bir düşünceyi kafasına bir şekilde kazımış olanlar(hp nin geçmiş modellerinden yola çıkarak haksız da sayılmazlar) için samsung iyidir.
  • Eski laptopum hp di servisi çok iyi ama kafamda takılan fan sürekli ve sesli çalışıyormu acaba ? Eski laptopumda böyle bir sorun vardı (6650ET)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrkWare

bende bu laptop dan yada 1241 den almak istiyorum ısınma konusunda yazdıklarınızdan sonra bende bu sorunu aştıklarına kanaat getirdim fakat merak ettiğim iki husus var.

1- bu iki modeldede üstündeki motifler hiç hoşuma gitmedi bunlar çıkartma motiflerimi yoksa kasayla birliktemi geliyor. ( bulunduğum yerde teknosa ' dan başka bir satıcı olmadığı için gidip canlı göremedim :) )

2 - tamam kasko çok güzel bi özellik fakat pavilion larda windows 7 ye geçiş için herhangi bir yükselteme şansı varmı yani kargo felan için 20-30 dolarlık ücretler sorun değil 1-2 aya windows 7 çıkacakken boşuna boşiuna bide ona para vermeyellimm.

yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar.

1)HP dekiler çıkartma değil samgsungdakilerde öyle onlarla yaşamaya öğrenmelisin:)
    2)HP 44 dolar istiyor w7 yükseltmesi için.

quote:

Orijinalden alıntı: qarakedi

Eski laptopum hp di servisi çok iyi ama kafamda takılan fan sürekli ve sesli çalışıyormu acaba ? Eski laptopumda böyle bir sorun vardı (6650ET)

Fan sürekli çalışmıyor çalışınca normal olarak ses çıkarıyor . Normal konumdayken bilgisayar gayet sessiz. (HP dv6 12xx serisi)

• Yalnız şunu hatırlatayım, W7li bilgisayar alalım w7 çıksın, 44 dolardan kaçalım derken 27 gün sonra sona erecek KDV indirimini kaçırmayın. 150-200 milyon boşu boşuna cebinizden çıkmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: komert

herkeze iyi aksamlar.. biraz once vatan dan 1534tl ye HP DV61238 aldim...
    samsungla arasinda ciddi farklar var... draft n, uzaktan kumanda, 8GB a kadar yukelebilen ram, parmak izi...

hadi bunları gecin... samsunga da baktim ve klavyesi cok kalitesiz... bi tusa basınca yandaki tuslarda hafiften gomuluyo...

Hayırlı olsun İzlenimlerini bekliyoruz
  • Bende yarın akşam vatan 'dan 10 taksit almayı düşünüyorum bu ürünü.Bugün üşünmedim bütün pc cileri gezdim ve r620 buldum kasa olarak hp i samsunga bin basar .Fakat bu ürünü bir tek vatan bulabildiğim için netten alacağımdan dolayı sakıncalarım var. Ürün ayıplıysa vatan iade kabul edermi ( evet fazla pimpirikliyim :) ) yani sorun yaratırmı bu tarz mesafeli alış veriş konularında vatan'la deneyimleri olanlar paylaşırsa çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrkWare -- 4 Eylül 2009; 3:03:39 >
  • 1 hafta içerisinde bir sorun varsa gidip değiştirme şansınız var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaRMaSTeR

1 hafta içerisinde bir sorun varsa gidip değiştirme şansınız var.

gidip değiştirme şansım olduğunu sanmıyorum pek en yakın vatan bana 6 saat :) sikayetvar'dan baktımda pek bi ilgisiz duruyolar bu konulara o açıdan sordum sonuçta elektronik şans işi temkinli olmak lazım dimi
  • tam almaya karar verdim hp 1238 i . bu seferde packard bell tj65 geldi. hemde daha ucuza
    Intel® Core™ 2 Duo
    İşlemci Ailesi Intel® Centrino®2 Islemci
    İşlemci Numarası T9600
    İşlemci Hızı 2.8 GHz
    İşlemci Bus Hızı 1066 MHz
    İşlemci Ön Bellek 6 MB
    Hafıza (RAM) Kapasitesi 4 GB
    Hafıza (RAM) Tipi DDR2
    Sabit Disk Kapasitesi 320 GB
    Ekran Kartı Hafızası 1024 Mb
    VGA Chipset Markası NVIDIA
    VGA Chipset Modeli Geforce G240
    Ekran Boyu(inch) 15.6" DIAMOND VIEW
    Monitör Tipi WXGA
    Maksimum Çözünürlük 1366 x 768
    Optik Sürücü DVD SUPER MULTI
    Mobil Özellikler Wireless, BlueTooth, Kamera, Kart Okuyucu
    İşletim Sistemi Win Vista Premium Tr
    Ağırlık (Kg) 3,2 kg

işlemci daha iyi ekran kartını bilmiyorum ama.

buna ne diyosunuz arkadaşlar. packard bell kullananınız oldumu???
  • Hp alman daha iyidir bence..Max. bellek miktarlarını da önemsemelisin..
  • Farklı başlık açılınca böyle oluyor. Notebook Tavsiye Başlığı'ndan gitseniz halbuki o ürünün orada olduğunu ve nasıl bir ürün olduğunu yazdığımı görürdünüz.

http://forum.donanimhaber.com/m_26051659/tm.htm Son sayfaya bakın lütfen.
  • slm kardeş kusuruma bakma bu draft dediğiniz nedir acaba
  • hp nin yaptığı laptoplar hem kaliteli hemde ileriye dönük yani (max : 8gb ram) diyor bu bizi rahat rahat 4 yıl götürür en iyi oyunları oynarız ekran kartları zaten 3 gb ye yakın artırabiliyoruz. daha ne istenirki. ama samsungda böyle birşey yok maalesef. kesinlikle ama kesinlikle hp nin netbook u kadar param olsa ve aynı parada samsungun r620 si olsa netbook u tercih ederdim...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.