Şimdi Ara

HP Compaq Ses Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 6 ay önce almış olduğum HP Compaq Presario CQ60-130ET notebookum var. Başlangıçta sesle ilgili hiçbir sorun yoktu ama 2 ay öncesinde cihaz kendi hoparlöründen dışarı ses vermesine karşın kulaklık veya harici hoparlorlere ses göndermemeye başladı. Şimdi de aynı sorun demam etmekle birlikte artık da bilgisayarı açtıktan sonra bir 20 dk geçtikten sonra kendi hoparlöründen de ses çıkışı yapmamaya başladı. Kapatıp açınca aynı şekilde yaklaşık bir 20 dk ses çıkışı oluyor (ama sadece kendi hoparloründen yine. Yoksa kulaklığa flan vermiyor hala) sonra yine ses yok.

Ürün vistayla geldi, ben sorun çözülür diye sürücülerini kaldırıp yeniden yükledim olmadı. Arkasından XP kurdum bütün driverlerini yükledim değişen bişey yok. Sorun aynı şekilde devam etti. Yazılımsal bir sorun yok gibi ama donanımsal olsa da kendi hoparlöründen de ses vermez diye düşünüyorum siz ne diyorsunuz.

Neden garantiye yollamıyorum. Ürünü arkadaşın adına almıştık, faturada onda kaldı. Arkadaş da şuan yurt dışında. Yani garantiye yollayabilecek durumum yok şuan için.

Görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

• Sorun ses kartından gibi görünüyor.Aynısı 2 yıl önce Asus F3F notebook'umda başıma gelmişti.Garantiye gönderdim ses kartını değiştirmişler.

Burada senin yapabileceğin tek şey garantiye göndermek.Faturası kimin üstüne olursa olsun, farketmez.Hatta cihazı gönderirken faturayı bile göndermeniz gerekmez.Çoğu servis artık işini Seri nodan yapıyorlar.Arada uyuz olanları da çıkıyor, onlar fatura yoksa garanti kağıdı istiyorlar.

Neyse, sen cihazı faturası yada garanti belgesi+tüm alet edavat şarj cihazı ile beraber, kutunun içine de sorunun ayrıntılı olarak açıklamasını yazıp koyarak, herhangi bir kargo şirketi ile alıcı ödemeli olarak servisin adresine gönder.Gereken yapılır...

(İstanbuldaysan elden de verebilirsin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YnsTz -- 6 Haziran 2009; 17:51:34 >
  • Donanımsal bir sorun olabilir... Laptop'un kendi hoparlörleri içerden beslenirken, harici hoparlörler ve kulaklık girişleri dışardan olur... Kulaklık girişinde bi sorun varsa bundan kaynaklanıyor olabilir sorunun... Ancak 20 dk. ses verip daha sonra kapatması ilginç bir durum...

Servise yollayamam demişsin ancak yollayabilirsin... Ürün kimin adına kayıtlıysa ürünü onun adına gönder garanti belgesine ihtiyaç duyulmaz... Sonuçta sende olduğu kadar Teknik Servis'lerde de bu kağıtların birer kopyası ve sistemde kayıtları var... Bu yüzden sorun çıkarcaklarını sanmıyorum ancak emin olmak istersen herhangi bi tane HP Teknik Servisi ile görüşmen daha iyi olur... Formatlamış ve driverları doğru kurmuşsun... Aygıt Yöneticinde eksik bi driver yoksa sorunun yazılımsal görünmüyor... Bence en iyi teknik servise göndermek o makinayı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.