Bir aydan beri Hp/Compaq Nx 8220 PY538ES Centrino 1.73 dizüstü bilgisayarı kullanmaktayım. Bir sorunmu veya bilmediğim bir özellikmi anlayamadım ama danışmak istedim bilenlere.Özelliklerinde DVD RW özelliğinin varolduğunu bildiğim bu ürünün DVD yazdırma özelliğini kullanamamaktayım maalesef.Boş bir DVD Rewritable CD'si taktığımda bir hareketlenme olmuyor.DVD RAM Cd'si aldım tanıdı.Normal şartlarda CD yazabiliyorum ve de DVD okuyabiliyor. Sözün özü; bu üründe DVD yazmak nasıl olabilir? Yolunu gösteren olursa çok memnun olacağım...
bir hareketlenmeden kastın her hangi bir programın devreye girip şimdi dvd yazmak istiyormusunuz gibi bişey sorması mı ?
mesela boş dvd yi taktıktan sonra en basit yöntemle bir dosyayı kopyala ve bilgisayarımdan dvd rw ı seçip içine yapıştır yada en başından tut içine bırak bu şekilde denedin mi hiç...
Boş DVDrw koy. Bilgisayarımı aç. DVD''nin üstüne sağ tıkla "Format"la. Sonra hdisk gibi kullan.
hp compaq nx 8220 kullanıcısıyım ancak bu makinelerin üzerinde disk yazmak için verdikleri program bence hiçbir işe yaramıyor.Sana nero yu yüklemeni tavsiye ederim.Bende daha önceden dvd yazmak için record now denen programla cebelleşiyordum ancak nerodan sonra hiçbir sorun yaşamadım. Saygılarımla