Arkadaşlar sorunum şu. Bildiğiniz üzere bilgisayarımda stock olarak windows 8 yüklüydü. Windows 8 yüklü olduğu zamanda denedim Ati catalyst driverının sadece HP'nin sitesinde olanını yükleyebiliyorum. Ati'nin sitesinden indirdiğim zaman grafik bağdaştırıcınız bu sürücü tarafından desteklenmiyor, sağlayıcınızla görüşün tarzı bir hata alıyorum. Ve bende Hp abimizi aradım ben bu bilgisayarı windows 7 yapmak istiyorum bana bir driver paketi oluşturabilir misiniz? tarzında bir soru yönelttim ve cevapları olumsuz oldu. Çünkü microsoftla anlaşma yapmışlar.(Bana söylenen bu) Düşündüm ki bunlar anlaşma yaptılarsa kensin bu işte bir bit yeniği vardır dedim, ve windows üzerinde modifikasyonlar yaparak engellenmiş olabileceğini düşündüm. Bu da yanlıştı, çünkü windows 7 kurduğumda da aynı hatayı aldım. Ve aynı ekran kartına sahip bir laptopun ati sürücüsünü yükledim. Sorunsuz çalışmakla beraber problemsiz geçiş yapabiliyorum.
Dananın kuyruğunun koptuğu yer => Ben işgillendim. Gpu Z 'yi indirip göz gezdirdim ve Sub Vendor olarak HP nin yazıldığını gördüm. Ve bundan kaynaklandığını düşünüyorum.
Sorum şu => Ati driver sürümü olmuş 10 küsür. Bizim Hp de hala güncelleme yok 8 küsür. Güncel oyunlarda sıkıntı yapıyor. Ayrıca ben bu duruma çok kıllandım. Bunu nasıl aşabiliriz ? Bios değiştirmeye kadar gidebilirim, fakat hem garanti dışı kalacak hemde çalışıp çalışmayacağını bilmiyoruz. Yazdığınız her yorum için teşekkür ederim.
ekran kartınız hd7670 amd nin sitesinde 7xxx sürümü için hp driveri henüz mevcut değil. kullandığınız driver hp nin kendi yazdığı driver.yani biraz bekleyeceksiniz