Şimdi Ara

HP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepsiburada.com 'dan Hp DV-6 3114et notebook aldım. Notebook çok kötü bir şekilde ısınıyor. 4 kere servise gönderdim (Salı 5. kez oldu 1 parçası değişmesi halinde para iadesi alıcam ısınma, hoparlörde cızırtı işletim sisteminde bi hata (Saptama geçersiz veri aldı.) ve klavyenin yanında eziklik.) 7 kere parçası değişti ;

2 kere fan 2 kere hoparlör (Altec Lansing marka ve kalitesiz) 1 kere Hard Disk 1 kere Back Cover (Notebookun dış kapağı) ve WLAN.
    Ayrıca 2 kere HS bakım yapıldı ve 2 kere işletim sistemi sorunlu denildi ve yeniden kuruldu. Isınma ve Hoparlör kronik sorunlar.Zaten HP ısınmaya bi çözüm olarak Coolsense diye bi teknoloji geliştirdi ne kadar yararlıdır bilemem.

Ben genellikle Counter Strike oynuyorum o haldeyken acayip ısınıyor program vasıtasıyla ölçtüm 80 derece civarında, son zamanlarda Ghost Recon Future Soldier oyununu yükledim notebook zorlanıyor ve oyunun bi bölümde acayip kastığı ve ısındığı için oyunu bırakmak zorunda kaldım.

Bunların dışında kardeş hiç iyi yönü yokmu diyeceksiniz tabiki var ama notebook açısından değil ( ya da benim aklıma gelmiyor) servis açısından ;

Hp teknik servisi zaman zaman basit hatalar yapsada ( Notebook servisten geldikten sonra kutudan çıkan raporda bildirilen arıza kısmında TC numaram yazıyordu basit ama çok kötü bir hata.) müşteriyle yakından samimi bir dille ilgilendiler telefon ve e-mail desteği aldım. E-maillerde maili attığınız gün veya ertesi gün hemen cevap geliyor. Ama bi insiyatif kullanarak para iadesini yapmadılar çünkü en son servisten geleli 1 ay olmuş gelir gelmez talep etmeliydiniz dediler. Ve bu hafta en son görüştüğüm kişi şartların oluşmadığını söyledi. Arıza durumunda ilgileniyorlar ama iş para iadesine gelince aynı şeyi söylemek zor.

Servis Formlarında yazanlar ;

1) Bildirim Tarihi 29.07.2011
    Bitiş Tarihi 01.08.2011
    Bildirilen arıza ; Cihaz ısınıyor ısınmalardan dolayı kapanıyor.
    Tespit edilen arıza ; Fan arızalı, İşletim sistemi sorunlu.
    Yapılan işlemler ; Fan Değişti, İşletim sistemi kuruldu.

2) Bildirim Tarihi 19.12.2011
    Bitiş Tarihi 23.12.2011
    Bildirilen arıza ; Cihaz açılışta Smart Error hatası alıyor ve Windows ortamında da hata
    Tespit edilen arıza ; HDD arızalı HS bakım gerekli.
    Yapılan İşlemler ; HDD değişti, HS bakım yapıldı.

3) Bildirim Tarihi 05.04.2012
    Bitiş Tarihi 06.04.2012
    Bildirilen arıza ; TC kimlik numaram yazılı böyle bir rezillik yapılmış.
    Tespit edilen arıza ; Hoparlor - WLAN VW LCD Back Cover Arızalı HS bakım gerekli İşletim sistemi sorunlu.
    Yapılan işlemler ; WLAN - Hoparlor ve LCD Back Cover değişti İşletim sistemi yeniden kuruldu.

4) Bildirim Tarihi 11.06.2012
    Bitiş Tarihi 13.06.2012
    Bildirilen arıza ; Exceptin bilgisinde kayıt açıldı.
    Tespit edilen arıza ; Fan arızalı, Hoparlör arızalı.
    Yapılan işlemler ; Fan değişti, Hoparlör değişti.

Bu tarihler arasında yapılan işlemler doğrultusunda hakkım kesinlikle oluştu demektir. Anlamadığım bi nokta tarihlere baktığımızda hepsi 1 yıl içerisinde olmamışmı ben mi yanlış görüyorum. Zaten hepsi 1 yıl içerisinde olmasa bile yukarıda ki maddelere baktığımızda değişim veya para iade hakkım oluşmuştur. Bana söylenen cihaz servisten geldiğinde göndermeliydiniz sözü haklı bir sözmü yoksa para iadesi yapmamak için uydurulmuş bir söz müdür? Çünkü böyle bi yönetmelik garanti belgesinde yoktur. Bu konuda görüşlerinizi alabilir miyim?

Cihaz şuanda servistedir. Pazartesi günü arayıp üstlerine gideceğim.

• Yönetmeliğe göre 1 yıl içerisinde aynı veya farklı arızalardan toplamda 4 kez servis yüzü görürse iade veya değişim hakkı doğar diyelimki 1 yıl içerisinde 3,ikinci garanti yılı içerisinde 3 defa toplam 6 defa da yine iade ve değişim hakkı doğar sizin makine kullanıma elverişsiz duruma gelmiş servisi arayın idade isteyin sorun olursa onarım fişleriyle tüketici haklarına gidin.

Ayrıca bu konudan 2 tane açmışım bu 2. silme yolu yok mu?
    Hp Elitebook 6930p Aldım...
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.