Şimdi Ara

How Many Words Essential

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merak ettim sular seller gibi konuşmak için kaç İngilizce kelime bilmek gerek. Daha 2000 deyim.

• Sular Seller Gibi ingilizce konuşmak için 2000 Kelime bile fazle. Günlük hayatta kullanılan sayı bunun altında. Ama akademik olarak konuşmak istersen 3500 kelimenin üstünde olman lazım.

Saygılar,
  • 2000 kelıme oldugunuzu nasıl anladınız. Nasıl olcebılırız acaba ? Yardımcı olursanız sevınırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lion17

2000 kelıme oldugunuzu nasıl anladınız. Nasıl olcebılırız acaba ? Yardımcı olursanız sevınırım.

Tek tek büyük kelime defterime yazmışım zaten.
    Toplamda 4000 kelimi var defterde. yarısı bitti. 1 aya kadar da 3000 olacak. inanmak zor gelebilir ama çok hızlı bir kelime ezberleme yöntemim var benim.
    212 sayfa büyük boy her sayfayı karelerle bölmüştom 18 parçaya. her kutuya 1 kelime yazıyorum. okunuşunu anlamını ve o kelimeyi cümle içinde kullanıp alta yazıyorum. gece de telden m4 halinde dinliyor/izliyorum.
    Ve asıl bomba olan ben bu kelimeleri ezberlemek için hepsine bir senaryo yazıyorum. tamamen kendim. İlerde senaryolu 4000 kelime ezberleme kitabı bile çıkarabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi How Ghastly -- 4 Temmuz 2011; 9:12:22 >

• oldukca zor bir yontemmis.ben cumle icinde ogrenmek daha iyi diye biliyorum. bbc nin sitesinde wordmaster die bir oyun var oda kelime ogrenmek icin oldukca iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: se-kadir

quote:

2000 kelıme oldugunuzu nasıl anladınız. Nasıl olcebılırız acaba ? Yardımcı olursanız sevınırım.

Toplamda 4000 kelimi var defterde. yarısı bitti. 1 aya kadar da 3000 olacak. inanmak zor gelebilir ama çok hızlı bir kelime ezberleme yöntemim var benim.
    212 sayfa büyük boy her sayfayı karelerle bölmüştom 18 parçaya. her kutuya 1 kelime yazıyorum. okunuşunu anlamını ve o kelimeyi cümle içinde kullanıp alta yazıyorum. gece de telden m4 halinde dinliyor/izliyorum.
    Ve asıl bomba olan ben bu kelimeleri ezberlemek için hepsine bir senaryo yazıyorum. tamamen kendim. İlerde senaryolu 4000 kelime ezberleme kitabı bile çıkarabilirim

Merhaba

Yabancı dilde sadece kelime bilmek sular seller gibi konuşmak için tek gereklilik değil ne yazıkki

o kelimeleri doğru grammer yapısı içinde doğru yerde kullanabilmek, kelimelere anlam katabiilmek çok daha öenmlidir
    sadec kelime bilgisi tarzan gibi konuşmanıza neden olabilir.

pratik yapmak için fırsatları değerlendirin,
    anlaşılır güzel iglizcesi olan filmler izleyin(kulağınız alışması için bir süre ingilizce altyazı ile izleyebilirsiniz.)
    yabancılarla konuşun ve fırsatınız olursa mutlaka yurtdışına gidin

• ben d&r'dan delta yayınlarının dil kartını aldım en sık kullanılan 1500 kelime yazıyordu. meğersem çoğunuı biliyormuşum hatta 2 günde bitince yaklaşık 2000-2500 kelime rahat bildiğime kanaat getirdim ama hala sular seller gibi ingilizce konuşamıyorum veya film ve dizileri adam gibi anlayamıyorum. bence salt kelime bilmek yeterli değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cumle icinde ezberlemek daha iyi dedim zaten ama bir kelime defteri de yapmayi planliyorum. bugun kursta son harften kelime turetme yaptik.bende o sekilde kendi kelime defteri yapiym diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: levent_yavuz

quote:

Orijinalden alıntı: se-kadir

quote:

Merhaba

Yabancı dilde sadece kelime bilmek sular seller gibi konuşmak için tek gereklilik değil ne yazıkki

sadec kelime bilgisi tarzan gibi konuşmanıza neden olabilir.

pratik yapmak için fırsatları değerlendirin,
    anlaşılır güzel iglizcesi olan filmler izleyin(kulağınız alışması için bir süre ingilizce altyazı ile izleyebilirsiniz.)
    yabancılarla konuşun ve fırsatınız olursa mutlaka yurtdışına gidin

ilginiz için teşekkür ederim.
    Sadece kelime bilmenin yeterli olmadığını biliyorum. Sağlam bir grammer de lazım ben isin gramer kısmını şükür bitirdim. Tek eksikliğini hissettiğim ise in the sentence sırasına yerine koymam gereken ama bilmediğim kelimeyi bulmak kaldı. Şu anda kelime derdindeyım tamamen. Yukarıda bahsettiğim yöntemlerle hızlı bir şekilde kelime çalışıyorum. Amacım temmuz sonuna kadar 3500 u tamamlamak.
    Zaten öğrendiğim her kelime için I m composıng a sentence.
    Cümle içinde kullanmam lazım zaten. Ama bu yeterli olmayabiliyor. Ayrıca
    kelime bilmeden ingilizce konuşmak çok zor.
    Gramer ve kelime sağlam olmalı.
    Okuma ve dinleme zaten sonradan gelişiyor materyallerle.
    Bunların yanında reklam olmasını istemem ama daylight ın 80 lik seti var ondan çok şey öğreniyorum. Aksan ve konuşkanlık içinde gazeteden kuponla aldığım action english setini çalışıyorum. Bilenler vardır o sette Victor ile Off Voice sürekli tatlı bir kavga halinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi How Ghastly -- 26 Temmuz 2011; 12:52:55 >

• edit...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi How Ghastly -- 6 Temmuz 2011; 9:51:26 >
  • zor yöntemmiş ama bu şeye benziyor mega hafıza diye bir set vardı galiba .Orada bir adam kelimelerin telaffuzundan türkçe cümleler üretip bağlantı kuruyor, tamam kelimeler oturuyor ama! çok ezberci bi yol !
  • takipteyim...........
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.