Şimdi Ara

Hotpoint Nofrost Ariston BuzdoLabı Sorunu Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • ArkadaşLar Ben Tam 1 ay oncesınden arıston buzdolabı aLdım Ve geldıgı gunden berı buzdolabı calısıyor hala sorunsuz calısıyor ama gecen gun evı duzenlerken Buzdolabının arkasında bulunan motorun ustune su doldugunu farkettim..Ve motorun ustunde bır hortum benzerı bsey var ama acaba motora su nerden gelıyor??Motor Bozulmazmı Motora gelen suyu nasıl temızlıcez hep bununla ugrasmak zorundamıyız aciL yardımm Ne yapmam gerekıyor???

• Buzdolabınız nasıl bilmiyorum ama no frost ya da statik çift kapılı ise bu normaldir.No frost dolaplarda dondurucu kısmındaki buzlar (Dondurucunun arka duvarında oluşur,görünmez) zaman zaman otomatik eritilir ve ortaya çıkan su da motorun üzerindeki kaba akıtılarak buharlaşması sağlanır.Sizin bu kabı boşaltmanıza gerek yoktur.Statik çift kapılı dolaplarda ise soğutucu bölümün arka duvarı hafif buzlanır ve dolap arasıra eritme yapar bu oluşan su da yine motorun üzerindeki kapta toplanır.Tüm çift kapılı dolaplarda (no frost ya da statik) bu su kabı vardır.
  • Buzdolabınızda bir sorun yok, soğutucudaki buz belirli aralıklarla eritilerek hortum vasıtasıyla motorun üzerindeki buharlaşma kabına gider ve motorun sıcaklığı ile buharlaşır. Böylece su buzdolabından uzaklaştırılmış ve motorun sıcaklığı giderilmiş olur. Temizlik sadece seneden seneye yapılabilir, yeterlidir.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.