Şimdi Ara

Hotmailde gelen mailleri engelleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
5.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu teknik yardıma açtım, sanırım yanlış yer diye bir de buraya açayım dedim.

2 tane sorum olacak, basit fakat beceremedim.

1- Hotmail hesabımızdan istemediğimiz kişilerden mail gelmesini nasıl engelleyebiliriz? Seçenekler kısmından engellenenler listesine mail adresini eklediğim halde yine mail geliyor.

2- Ayrıca profilime gelen özel mesajlarda kişileri nasıl engelleyebiliriz? Sürekli bir linki tıklamamı söyleyen yabancı kişilerden mesajlar geliyor. Toplasan 200e yakın mesaj olmuştur. Tıklamadığım için kafaya mı taktılar nedir günde 4-6 defa yolluyorlar. Bu gelenleri nasıl engellerim? Ya da kişileri?

• gelen kutusunda ise > maili işaretle > süpür'e tıkla > tüm gönderdiklerini sil de >> gelecektekileri engelle de

gereksiz kutusunda ise > işaretle> süpür > engelle
  • Teşekkürler. Deneyeceğim.
  • Ne yazık ki işe yaramadı. Kişi hala mesaj gönderiyor. Başka bir ayarı olmalı ya da başka bir yerde çakıştığı bir uygulama var sanırım. Engelle listesinde mail adresi görünüyor ancak engellemiyor. Nasıl iş anlamadım? Bir fikri olan var mı?
  • Bir up çekeyim müsaadenizle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kulak Misafiri

Konuyu teknik yardıma açtım, sanırım yanlış yer diye bir de buraya açayım dedim.

1- Hotmail hesabımızdan istemediğimiz kişilerden mail gelmesini nasıl engelleyebiliriz? Seçenekler kısmından engellenenler listesine mail adresini eklediğim halde yine mail geliyor.

2- Ayrıca profilime gelen özel mesajlarda kişileri nasıl engelleyebiliriz? Sürekli bir linki tıklamamı söyleyen yabancı kişilerden mesajlar geliyor. Toplasan 200e yakın mesaj olmuştur. Tıklamadığım için kafaya mı taktılar nedir günde 4-6 defa yolluyorlar. Bu gelenleri nasıl engellerim? Ya da kişileri?

1- hotmail > seçenekler > gereksiz e-postaları engelleme > güvenli ve engellenen gönderenler > engellenen gönderenler

Engellenen gönderenlerden gelen iletiler otomatik olarak silinir. E-posta adresini veya etki alanını (e-posta adresinin @ işaretinden sonraki bölümü) engelleyebilirsiniz.
    E-posta adresini veya etki alanını engellemek için, bunu aşağıdaki kutuya yazın ve Listeye ekle'yi tıklatın. Engellenen adres veya etki alanını kaldırmak için, bunu aşağıdaki listeden seçin ve Listeden kaldır'ı tıklatın.

açıklayalım: diyelim ki groupfoni.com dan herhangi bir şekilde reklam maili almak istemiyoruz.
    duyuru@groupfoni.com, reklam@groupfoni.com, info@groupfoni.com no-reply@groupfoni.com ....
    mail gönderici sürekli değişiyor. ne yapacağız? groupfoni.com u komple engellenen listesine ekleyeceğiz. gönderici kısmı değişsede reklam maillerini almayacağız.

2- hotmailde oturumu kapat yazısının yanında Profil e tıklıyoruz. Profil sayfamızı açıyoruz.
    burada Gizlilik ayarlarına tıklıyoruz. Gizlilik seçeneklerinden Sınırlı yı seçiyoruz. tamamdır

• quote:

Orijinalden alıntı: fusem

quote:

Konuyu teknik yardıma açtım, sanırım yanlış yer diye bir de buraya açayım dedim.

1- hotmail > seçenekler > gereksiz e-postaları engelleme > güvenli ve engellenen gönderenler > engellenen gönderenler

Engellenen gönderenlerden gelen iletiler otomatik olarak silinir. E-posta adresini veya etki alanını (e-posta adresinin @ işaretinden sonraki bölümü) engelleyebilirsiniz.
    E-posta adresini veya etki alanını engellemek için, bunu aşağıdaki kutuya yazın ve Listeye ekle'yi tıklatın. Engellenen adres veya etki alanını kaldırmak için, bunu aşağıdaki listeden seçin ve Listeden kaldır'ı tıklatın.

açıklayalım: diyelim ki groupfoni.com dan herhangi bir şekilde reklam maili almak istemiyoruz.
    duyuru@groupfoni.com, reklam@groupfoni.com, info@groupfoni.com no-reply@groupfoni.com ....
    mail gönderici sürekli değişiyor. ne yapacağız? groupfoni.com u komple engellenen listesine ekleyeceğiz. gönderici kısmı değişsede reklam maillerini almayacağız.

2- hotmailde oturumu kapat yazısının yanında Profil e tıklıyoruz. Profil sayfamızı açıyoruz.
    burada Gizlilik ayarlarına tıklıyoruz. Gizlilik seçeneklerinden Sınırlı yı seçiyoruz. tamamdır

Çok teşekkürler. Dener denemez sonuçları yazarım. İnşaAllah işe yarar.

• Sayın @fusem

Dediklerinizi uygularken farkettim ki, bahsettiğiniz açıklamayı daha önce anlatılmış ve denemiştim.

Sorun şu, kişinin mail adresi Engellenenler Listesinde mevcut. Ayrıca gönderdiği mailden Süpür'dükten ve Gelecek olanları Engelle dedikten sonra bile hala mail geliyor. Neden böyle oluyor? Yani bu yaptığım ayarları görmeyecek bir başka uygulama ile çakıştığını düşünüyorum. Ama hangi uygulama onu bulamıyorum.

2.çözüm için teşekkürler. Karıştırırken farkettim ki, profilimdeki Ağ Arkadaşları bölümünde ekliymiş bu kişiler. Sildim kurtuldum daha mesaj gelmiyor.
  • Başka bir şey sormak için girdim aslında bu bölüme ama bunu gördüğüm de çok çok iyi oldu ya, sağ olun arkadaşlar, çok makbule geçti
  • quote:

Sayın @fusem

Dediklerinizi uygularken farkettim ki, bahsettiğiniz açıklamayı daha önce anlatılmış ve denemiştim.

Sorun şu, kişinin mail adresi Engellenenler Listesinde mevcut. Ayrıca gönderdiği mailden Süpür'dükten ve Gelecek olanları Engelle dedikten sonra bile hala mail geliyor. Neden böyle oluyor? Yani bu yaptığım ayarları görmeyecek bir başka uygulama ile çakıştığını düşünüyorum. Ama hangi uygulama onu bulamıyorum.

2.çözüm için teşekkürler. Karıştırırken farkettim ki, profilimdeki Ağ Arkadaşları bölümünde ekliymiş bu kişiler. Sildim kurtuldum daha mesaj gelmiyor.

- hotmail adresinize hangi programla erişiyorsunuz?
    - ekran görüntüsü koyma imkanınız var mı? mümkünse gönderen kısmı gözüksün.

• anlaşılır olması için resim ekleyeyim:

• İyi oldu bu konuyu gördüğüm. Anca spam mail geliyor arkadaş canadian meds filan.
  • quote:

quote:

Sayın @fusem

- hotmail adresinize hangi programla erişiyorsunuz?
    - ekran görüntüsü koyma imkanınız var mı? mümkünse gönderen kısmı gözüksün.

- Hotmail programına tarayıcıdan erişiyorum. Windows Live Mail kullanılmıyor.

- 2 tanesini örnek olarak bıraktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulak Misafiri -- 3 Nisan 2011; 12:57:41 >

• hocam gönderenlerin mail adresi lazım. bu koyduğunuz resimden bir şey yapılmaz.
  • quote:

hocam gönderenlerin mail adresi lazım. bu koyduğunuz resimden bir şey yapılmaz.

Abi bildiğin isim@hotmail.com

Yukarıda koyduğun resimdeki gibi listede mail adresi ekli, onunla ilgili hiçbir problem yok. Tek problem görmemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulak Misafiri -- 3 Nisan 2011; 15:45:10 >
  • enteresan bir durum.
  • quote:

enteresan bir durum.

Mail bana ait değil bu arada bir yakınımın maili. Acaba diyorum yine karıştırırken şunu farkettim. Kişi hotmail profilinde ekli. Onu kaldırdım bakalım gelecek mi?

Yani bu durum birşeyi ortaya çıkartıyor, bir mail kutusu bu kadar çok seçeneğe sahip olunca işler karmaşıklaşıyor. İki dakikalık görünen iş dallanıp budaklanıyor. Anlamadım gitti.
  • hergün 10 larca abuk subuk kilo verme ve cinsel hap ilaç cart curt mailleri geliyor. bıktırdılar. nereden bulmuşlar beni hiç bilmiyorum. bu konuyu gördügüm iyi oldu uyguluyacam. teşekkürler..
  • Benim gibi bir sorunla karşılaşan olursa diye anlatma gereği duyuyorum:

Eğer engellemek istediğiniz kişi hotmail profilinde arkadaş olarak ekli ise o kişiyi engelli listesine alsanız dahi mail gelmeye devam edecektir. Onun için önce profil arkadaşlarınızdan silin, sonra engelleyin sorun kalmayacaktır.

Yardım etmeye çalışan herkese teşekkürler. İyi forumlar
  • hadi geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.