Şimdi Ara

Hotmail hesabını Outlook'a ekleme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ufak bir sorun gibi gözükse de 3 saattir çözmek için uğraştığım bir sorunum var. Şehir dışından bir arkadaşım bana, hotmail hesabına sürekli browser üzerinden girerek işlem yapmaktan sıkıldığını ifade ederek benden, bu hesabı bilgisayarında yüklü olan Microsoft Office Outlook 2007'ye tanımlamamı rica etti. Bende zaten Outlook 2013 yüklü olan kendi bilgisayarımda da hotmail hesaplarımı bu şekilde kullandığım için kolay olduğunu düşünerek yaparız dedim lakin işin içinden çıkamadım.

Proje bilgisayarına teamviewer ile bağlanıp hesabı eklerken yaptığım işlemlerin ekran görüntülerini paylaşıyorum;

Browser üzerinden sorunsuzca girdiğim aynı şifreyi, Outlook a da tanımlamama rağmen her seferinde "Ağ Parolasını Girin" uyarısı veriyor. Şifreyi defalarca üst üste girmeme rağmen kabul etmedi.

Sırf meraktan aynı e-posta hesabını Office 2013 yüklü olan kendi bilgisayarımın Outlook'una kaydetmeyi denedim ve sorunsuzca kaydettiğini gördüm. Hatta benim bilgisayarımda el ile kuruluma gerek kalmadan hesabı direkt tanıdı;

Ardından sorunlu bilgisayara geri dönüp orada elle kurulum ayarlarını karıştırmadan kendi bilgisayarımda olduğu gibi direkt hesabı Outlook a tanımlamaya çalıştım ama onda da hata verdi. Hatta kendi bilgisayarımda kullandığım tanımlı hesapları da aşağıdaki ve elle kurulum ayarları yöntemi ile tek tek denedim hiç birini tanımlamadı;

Bunun üzerine bağlandığım bilgisayarda güvenlik duvarını komple kapatarak hesabı tanımlamaya çalıştım ama gene olmadı. Bu nasıl bir sorundur böyle anlamış değilim zira 3 saattir bu sorunu çözmeye uğraşıyorum. Neredeyse bütün port ve güvenlik ayarları olasılıklarını denedim. Sorun hakkında bir bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa minnettar kalırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 20 Ağustos 2015; 19:50:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: radyoaktif

Arkadaşlar hayırlı günler.

Ufak bir sorun gibi gözükse de 3 saattir çözmek için uğraştığım bir sorunum var. Şehir dışından bir arkadaşım bana, hotmail hesabına sürekli browser üzerinden girerek işlem yapmaktan sıkıldığını ifade ederek benden, bu hesabı bilgisayarında yüklü olan Microsoft Office Outlook 2007'ye tanımlamamı rica etti. Bende zaten Outlook 2013 yüklü olan kendi bilgisayarımda da hotmail hesaplarımı bu şekilde kullandığım için kolay olduğunu düşünerek yaparız dedim lakin işin içinden çıkamadım.

Proje bilgisayarına teamviewer ile bağlanıp hesabı eklerken yaptığım işlemlerin ekran görüntülerini paylaşıyorum;

Browser üzerinden sorunsuzca girdiğim aynı şifreyi, Outlook a da tanımlamama rağmen her seferinde "Ağ Parolasını Girin" uyarısı veriyor. Şifreyi defalarca üst üste girmeme rağmen kabul etmedi.

Sırf meraktan aynı e-posta hesabını Office 2013 yüklü olan kendi bilgisayarımın Outlook'una kaydetmeyi denedim ve sorunsuzca kaydettiğini gördüm. Hatta benim bilgisayarımda el ile kuruluma gerek kalmadan hesabı direkt tanıdı;

Ardından sorunlu bilgisayara geri dönüp orada elle kurulum ayarlarını karıştırmadan kendi bilgisayarımda olduğu gibi direkt hesabı Outlook a tanımlamaya çalıştım ama onda da hata verdi. Hatta kendi bilgisayarımda kullandığım tanımlı hesapları da aşağıdaki ve elle kurulum ayarları yöntemi ile tek tek denedim hiç birini tanımlamadı;

Bunun üzerine bağlandığım bilgisayarda güvenlik duvarını komple kapatarak hesabı tanımlamaya çalıştım ama gene olmadı. Bu nasıl bir sorundur böyle anlamış değilim zira 3 saattir bu sorunu çözmeye uğraşıyorum. Neredeyse bütün port ve güvenlik ayarları olasılıklarını denedim. Sorun hakkında bir bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa minnettar kalırım.

Merhaba. Yapacağınız işlem çok basit. Aşağıdaki linkten microsoft sitesinde yer alan Outlook Hotmail Connector yazılımını bilgisayara kurun ve akabinde Denetim masası- Posta-Hesap bölümünden yeni Hesabı tıklayın. Hizmet Seç ekranında en altta bulunan diğer i seçtiğinizde yüklemiş olduğunuz Outlook Hotmail Connectorü göreceksiniz. Bunu seçerek devam ettiğinizde sizden sadece posta adres ve şifresini isteyecektir girip devam ettiğinizde tamamlamış olacaksınız. Bahsettiğim ekranı ekliyorum aşağıda.

Link;

https://www.microsoft.com/tr-tr/download/details.aspx?id=24677

NOT: Bu program 32 bit office için 64 bit office var ise 64 bit versiyonunu kurun

Hotmail hesabını Outlook'a ekleme? Hotmail hesabını Outlook'a ekleme?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GroupPolicy -- 20 Ağustos 2015; 20:18:49 >

• GroupPolicy kullanıcısına yanıt
    Hocam böylesine komplike bir sorun olduğunu düşündüğüm olaya, bu denli basit bir cevap ile çözüm ürettiğiniz için canı gönülden teşekkür ediyorum.

Lakin ufak bir sorun daha var;

"Outlook.pst dosyası bulunamıyor" hatası alıyorum. Veri dosyasını sildim, gelen SCANPST'yi çalıştırıp aşağıdaki işlemi yaptım ama nafile. Hala outlook açılışında bu uyarıyı alıyorum.

Bu sorunu da aşar isek minnettar kalırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 20 Ağustos 2015; 21:20:31 >

• Rica ederim ne demek. Sanıyorum profil üzerinde bir pst görüyor öncesine ait. Konumu değişmiş yada silinmiş olabilir. Şunu deneyin, (outlook kapalı iken)

Yine aynı şekilde denetim masası- posta yolunu izleyin. Postaya girdiğinizde veri dosyaları bölümüne girin. Diğer adımları görseller ile izah edeyim.

Bu arada ufak bir Not: Bulunamayan dosya pst yani arşiv dosyası, sizin onarım yapmaya çalıştığınız ost dosyası yani arşiv dosyası değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GroupPolicy -- 20 Ağustos 2015; 21:26:07 >

Sorun hala devam ediyor hocam, bende uğraşıyorum. Siz de aklınıza gelenleri yazarsanız minnettar kalırım.

• Muhtemelen silememenizin iki nedeni var.

1. outlook kapalı konumda olduğundan emin olun. Gerekirse Görev yöneticisinden İşlemler sekmesine girip outlook.exe var ise görevi sonlandırın.
    2. Outlook kapalı olduğu halde silinmiyor ise gönderdiğiniz görselde bahsettiği gibi birşeyler kopyalıyor olabilir. Outlook u açıp sağ alt köşede Bağlantı durumunda ne yazıyor ona bakın (Örn: Güncelleniyor, Bağlantı Kuruldu vs) Eğer birşeyler senkron etmeye çalışıyor ise bitmesini beklemeniz lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GroupPolicy -- 20 Ağustos 2015; 21:33:09 >
    Sadece gelen Outlook.pst uyarısına tamam deyip ardından gelen pencerede de direkt aç dedikten sonra, kişisel klasör oluştur ekranına tamam deyip ilgili dosyayı veri penceresinden sildim hocam. Lakin deneme amaçlı kendi e-postam ile karşıdaki bilgisayara tanımladığım e-posta ya bir posta gönderdim ama gitmediğini fark ettim lakin karşıdan kendime gönderdiğimde geliyor. Ve en altta da Sunucu Durumunda "Posta, Takvim, Kişiler" in karşısında Bağlanıyor ibaresi yer alıyor.

Yani hiç bir hata iletisi kalmadı, hatta tanımadığım hesaptan posta da gönderebiliyorum ama alınmıyor. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik hocam. Abartısız 8 saattir bu illet sorun ile uğraşıyorum ve bugün bu sorunu seninde yardımın ile çözmeden uyuyamamam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gmail ve not senkronizasyonu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Siz karşı tarafa Team ile bağlısınız değil mi? Eğer öyle ise siz karşı tarafa bağlı durumdayken Ammyy yazılımını indirip bana ekranınızı paylaşır mısınız? Birlikte bir kurcalayalım isterseniz. Ammy ID VE passwordü pm atabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GroupPolicy -- 20 Ağustos 2015; 22:23:27 >
    Sayende sorunum tamamen çözülmüştür üstadım. Tüm yardımların için tekrar tekrar canı gönülden teşekkür eder, hayırlı akşamlar dilerim.
  • Rica ederim ne demek. Çözülmesine sevindim. Hayırlı akşamlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.