Bildirim
Hosting firması kurmak için ne gerekir ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
altyapı=bilgi
bürokratik:
En azından şahıs şirketin olmalı, şirket sözleşmesinde bu işleri yapacağın yazmalı. Daha sonra ise TİB e, "Yer Sağlayıcı" olarak kaydolunmalı. İşte bu durumdan sonra çoğu şey bitmiştir. Tek geriye kalan müşterilerinin loglarını 6 ay ve ya 1 yıl(hatırlamıyorum tam) süreliğine almak. Yani bugün log almaya başlandıysa, bugünün logu 6 ay ve ya 1 yıl sonra silinebilir. -
İlgin için teşekkürler Nightmare..
Şirket tüzüğü vs. kolay ancak şirketi kurmak tahmini ne kadara patlar? Onun dışında herhangi bir datacenter'a gidip ordanmı makina kiralamak daha mantıklı (örn. MarsTelekom) yoksa netten bi nevi aracı şirketlerle mi? Bilgi derken bu konuyu biraz açarmısın -
yurtdışından 10€ luk vps ler alarak başlayın derim ben.
Bilgi derken, müşteriye panelden host ayarlanılabilirliği vs...
Şirket kurmak ne kadar bilmiyorum ama yaklaşık 1000-2000 TL civarıdır heralde. -
Şahıs firması kuracaksan 500-1000 TL arası bir masrafın olur kabaca. Ama ltd şirket kuracaksan 3000 TL yi gözden çıkarman lazım. Tabi ltd açarsan bazı sorumlulukları da var. Vergilendirmesi daha farklı ve şirketi kapatıyorum dediğinde en az 1 yıl kapatamazsın. Şahıs firmasında daha çok kalemi gider gösterebilir ve vergiden düşebilirsin. İstediğin zaman da kapatabilirsin. Ama müşterilere ve piyasaya karşı ciddi bir duruş sergilemek istiyorsan ltd şirketi kurmanda fayda var. Hiçbir ciddi firma şahıs firmasını dikkate almaz, verdiğin teklifler bile kafada elenir. -
Bir kural derki
yer sağlayıcı, faaliyetine son vermeden 3 ay önce müşterilerine haber vermek zorundadır.
Hosting firması genellikle çoğu işi, son kullanıcı ile yapar ve genelde kişisel olur. Büyük firmalar zaten bir yerden tanıdık ile anlaşır işi çabuk kapatırlar. Bu yüzden şahıs- ltd.şti arasında pek fark olacağını söylemek mümkün değildir. -
Bu arada ben şirket tanımlamalarını yaparken, "hosting firması sorumluluğu" kısmını baz almadım. Ben sadece adi firma ve şirket tüzüğü kısmından baktım olaya.
"ThisisaNightmare" ; yazdıklarını okuyunca, şahıs olayında istediğin zaman kapat git kısmında kendimi bi an suçlu hissettim :) Ben normal maliyeye karşı sorumluluğu baz alarak konuşmuştum. -
Panelden host ayarlama falan kolay bilmediğim işler değil.. Bu işe girişmek için minimum kaç VPS'yle girişmeli ? Yani her türlü önerinizi bekliyorum.. Mesela şuan benwww.mh.com.tr 'nin müşterisiyim bu tarz bir iş yapmak için neler gerekli ? Ne kadar masrafım olur vs. Ayrıca babamın sektörde bulunmasından dolayı Sunucu lokasyonu Levent / Istanbul olan bir Datacenterdanda gerekli hizmeti kiralayabilirim.. Ve ya aklımda MarsTelekom var... Bu işe giriştikten sonra Müşteri Memnuniyeti esas konu oluyor. Bu konunun püf noktaları nelerdir? Konu hakkında bilgili arkadaşların yardımlarını bekliyorum.. Birde domain kiralama hizmeti var bunun için neler gerekir? -
vps müşterilerine bağlı olarak değişir.
Müşteri memnuniyeti, kendine güvenen firmalarda çok iyi olur.
Mesela, geri ödeme politikası oluşturursanız, kullanıcıda bir güven olur. Bunun dışında müşteri birşey sorarsa, kafadan sallama ve ya anlıyorum değil, internetten araştırarak ne olduğunu öğrenirseniz daha iyi olur.
Sadece web host değil, vps, vds ve server da satabilirsiniz, madem babanız dc de çalışıyor onun dc sine uygun fiyatlı colocation yapabilirsiniz... -
Yok babam dc'de çalışmıyor.. Çalışsa şimdiye hostcuydum Bilişim sektöründe bayaa çevresi var ve eski çalıştığı şirketin bayaa iyi bi datacenter'ı var eğer bireysel müşterilere çalışıyorsa ufak tefek indirimlerle kiralayabilirim.. Dedicated düşünüyorum şimdi benim soracağım ben bir sunucu kiralasam içinde hem reseller paketi hemde vps kurabilirmiyim? Bu imkanım var mı yani.. Önce bu konuda bayaa bir bilgi edinmek istiyorumda
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X