Şimdi Ara

Hosting Bilgisi olanlara bir soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ben kendi bildiğimi sizlerin bildikleriyle karşılaştırmak istiyorum ve burada yanlış olan ne anlamak istiyorum.

www.uceloto.com sitesinin aylık bandwidth limiti 250 Mb

sizce bu siteye bu yeterli mi?

ve bu bandwidth 'in dolması için sitenin kaç kere açılması veya ne gibi şeyler olması gerekir?

Teşekkürler

• Aktifnet ilk olarak hoşgeldin birkaç gündür yoktun özlettin kendini.

Ayrıca siteye baktım 62000 ziyaretçi yazıyor. Bu ziyaretçi ne kadar sürede girmiş. Sitede flashlarda var. 250 mb ı geçebilir aylık bandwith. Ek olarak gece 12 den ertesi 12 ye bw harcamasını takip et 30 la çarp bi yararı olur sanırım.
  • 250 mb ile kurtarması zor...
  • bence bu rakam imkansız..ben bu trafik olayının tam olarak neye göre değiştiğinde şüpheliyim..benim forum bile ayda 7-8 gb harcarken bu sitenin 250 mb harcaması doğama aykırı
    ayrıca ziyaretçisi sanırım toplam,günlük olduğunu sanmıorum,
  • basit bir site için bile aylık en az 1-2 gb trafik limiti olması lazım bence çünkü email, ftp trafiğini de göz önünde bulundurursan 250 mb lik bandwidth hemen dolacaktır.
  • bencede kaldırmaz yani yeterli gelmez o kadar bw
  • ama müşterim (sitenin tasarımcısı) ,daha sahibinin bile bilmediğini ,bu şekilde nasıl 250 Mb bandwidth 'in dolacağını ,benim hostumda-serverimda sorun olduğunu ,benden almış olduğu 6 aylık ücretsiz paket olduğu için böyle birşey yaptığımı iddia ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktifnet -- 25 Ocak 2007; 1:25:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uygulamalar hakkında bir soru
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • öncelikle sayfaların boyutlarını bul ( resimler görüntüler medyalar dahil).

daha sonra aylık ortalama tekil ziyaretçi, sayfa görüntüleme sayılarını bul.

çarp böl topla çıkar elinde kalan sayı 250MB geçiyor mu ona bak

Şaka bir yana... Ör:

toplam elimizde 3 sayfa olsun. index(64kb) - hakkımızda(20kb) - iletişim(10kb).
    aylık toplam tekil ziyaretçi sayımız 100, sayfa gösterimimiz e 500 olsun (yani her ziyaretçi 5 defa dolanmış herhalde)

bu durumda max. trafik 500x(64+20+10) = 47.000kb = 47MB olur. tabi bu basit bir örnek oldu ama az çok fikir verebilir..

Bir de UPLOAD olayı var o trafikten yiyor mu bilmiyorum ama mailler de yiyor. Yani bu sitenin sahibine günde 100kb büyüklüğünde 10 mail gelse günde 1MB, ayda 30MB trafik de mail yoluyla gider.

Bu arada yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar..

• açılan her bir html yada asp yada php sayfası nı sağ tıkla boyutuna bak kb olarak ve 250 Mb den düş.

Net %100 bir sonuçtur..

Saygılarımla,
  • imkansız yetmez 250 mb en az 1 gb
  • önerilen hesap yöntemleri doğru ben de basit bir yöntem iletmek istedim.
    birçok kontrol paneli günlük kullanımınızı da gösteriyorlar. hafta içi bir günü baz alarak ya da bir haftanın ortalamasını alıp
    30 ile çarparak aylık trafik kullanımını tahmin edebilirsin. Sonuçta site şu anda online anladığım kadarıyla...
  • arkadaşlar sayaca dikkat ederseniz tekil saymıyor. sayfayı yenilediğinde sayac yükseliyor yani bukadar ziyaretciyi adam galiba kendisi yapmış . doğal olarak bw harcamaz
  • öncelikle bu kadar ksıtlı bilgiler üzerine yorum yapanları tebrik ediyorum..
    bu bilgiler ışığında cevap vermek "ya tutarsa" mantığıdır diye düşünüyorum
    kimse bana kızmasın hepinizi çok seviyorum

site kiminse kodlamada <div></div> kullanarak belirli oranda kar sağlamış oyuzden kodlamada trafikten daha fazla tatmin edici kar edilemez

çok sayıda flash kullanmış bunların boyutunu düşürüse belirli oranda bw den kar eder
    yada çözünürlülüğü azaltırsa tüketimi azaltabilir..yada .gif kullnırsa bazı yerlerde daha da fazla...

artı günlük hitini filan dosya boyutlarını yazarsan aktif daha faydalı olabilirim..
  • ben bişi diycem buraya konuyu actın ya bu ay sen o bw miktarını unut bu gidişle herkes tıkladıgı için 3 katı bw harcıycak
  • quote:

Orjinalden alıntı: gmail83

ben bişi diycem buraya konuyu actın ya bu ay sen o bw miktarını unut bu gidişle herkes tıkladıgı için 3 katı bw harcıycak

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.