Şimdi Ara

Host Olmak İstiyorum (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
465
Cevap
6
Favori
132.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: huseyin16

    Arkadaşlar 17 yaşındayım host olmak istiyorum işe kabul ederlermi beni erzincana giden firmalardan birinde çalışmak istiyorum sevgilim orda hem görüşmek hemde harçlığımı çıkarmak için ne yapmam gerekir

    bak kardeşim sana işin özelliklerini anlatayım bilgilendirmek maksadıyla. Ben şu anda ankara metro turizm hostuyum. Türkiye şartlarında ozelliklede metro turizmde çalışmak akıl mantık işi değil. gecen gündüzün belli olmaz. Dışarıdan göründüğü gıbı sadece cay kahve servısı degıldır. yolcuya uykusuz dahı olsan guleryuzlu olmak zorundasın. Bana amirlerimin söylediği söz şudur ' Görev başındayken top gibi (yumuşak) davranacaksınız.. '. Ayrıca mola yerlerınde tüm yolcuların sayımını yapacaksın. Otobüs kaçta nerden cıktı kaçta nereye vardı tek tek rapor etmen gerekiyor. En heveslileri 1 hafta dayanabiliyo. Kıl yolcu gelir gecenin bi yarısı su ister. suyu verırsın bu su soguk der seni çileden cıkarır. yani kısacası daha iyi bi iş bul.




  • Arkadaşa aynen katılıyorum.bu iş için hevesin varsa ki var belli 18 yaşını bekle.çünkü sigorta şart.öyle ben sigorta istemem olmasa da çalışırım deme yol bu başına ne geleceği belli olmaz unutma ki her gün yolda olacaksın.gireceksen de kesinlikle hostlara insan gibi muamele yapılan bi yere gir.bunların en başında pamukkale ve kamil koç gelir.ben nilüfer turizm de çalışmış biri olarak şunu söyliyim onlar için ticari bi eşyadan farkı yok hostların.devamlı seferden gelip sefere gönderirler.nilüfer'in yolcuları şımarıktır.başıma gelen olaylardan biridir anlatıyım gece istanbul'dan dönüyoruz ankara'ya, servis lambası yandı.kalktım gittim yolcunun yanına, cep telefonum düştü verirmsin dedi! bu sadece yolcudan çekeceğin..ters kıl bi şöföre denk gelirsen eğer sabrının sınırlarını ozaman anlarsın.sabrın ve psikolojin sağlamsa gir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeditepe_istanbul

    Arkadaşa aynen katılıyorum.bu iş için hevesin varsa ki var belli 18 yaşını bekle.çünkü sigorta şart.öyle ben sigorta istemem olmasa da çalışırım deme yol bu başına ne geleceği belli olmaz unutma ki her gün yolda olacaksın.gireceksen de kesinlikle hostlara insan gibi muamele yapılan bi yere gir.bunların en başında pamukkale ve kamil koç gelir.ben nilüfer turizm de çalışmış biri olarak şunu söyliyim onlar için ticari bi eşyadan farkı yok hostların.devamlı seferden gelip sefere gönderirler.nilüfer'in yolcuları şımarıktır.başıma gelen olaylardan biridir anlatıyım gece istanbul'dan dönüyoruz ankara'ya, servis lambası yandı.kalktım gittim yolcunun yanına, cep telefonum düştü verirmsin dedi! bu sadece yolcudan çekeceğin..ters kıl bi şöföre denk gelirsen eğer sabrının sınırlarını ozaman anlarsın.sabrın ve psikolojin sağlamsa gir.


    Çok güzel bi noktaya değindin.Hiç bi şekilde can güvenliğin yok.köle gibi davranırlar sana. Bazen insanları o koltukta boğasın gelir. Kaptanlar kıl olur.Sen host koltugundayken bişi fısıldar duymazsın fırca atar. zor iş




  • Selam arkadaşlar bende host olmak istiyorum yaş 17 lise terk şuan boşum bir süre kadar ama paraya ihtiyacım yok canım sıkılıyo ve uzun yola gitmeyi çok seviyorum sırf bu yüzden bu mesleği seçmek istiyorum ters birşey dedikleri anda direk çıkarım işten zaten mümkünmü benim host olmam ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AhmetD*

    Selam arkadaşlar bende host olmak istiyorum yaş 17 lise terk şuan boşum bir süre kadar ama paraya ihtiyacım yok canım sıkılıyo ve uzun yola gitmeyi çok seviyorum sırf bu yüzden bu mesleği seçmek istiyorum ters birşey dedikleri anda direk çıkarım işten zaten mümkünmü benim host olmam ?

    Bu iş senin yapacağın iş değil kardeş. Çok zorlukları var. Otur evinde çekirdek çitle bosver.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zerzavatçı

    pm atıldı kamıl koc haftada bı gun ızın diğer fırmalar ızın istersen verirler.


    Metro Turizm Bünyesinde çalışmak üzere

    18-25 yaş arası
    Giyimine,dış görünüşüne özen gösteren
    Diksiyonu düzgün
    Enaz lise mezunu(Üniversite öğrencisi tercih sebebidir)

    Servis memurları aramaktadır.

    İş Nitelikleri
    *Yolcuya ikram yapmak
    *Yolcuyla ilgilenmek
    *Sefer raporu tutmak
    *Güzergahla ilgili gerekli yol bilgileri ve anonsları yapmak

    Ücret:Minimum 1000tl+ssk+yemek+kalacak yer+servis imkânı

    Müraacat:İstanbul Esenler Metro yazıhanesi 2.kat Kabin hizmetleri Amirliği

    tel no:0212 658 0784-Peron No:49-50


    Hocam banada yardımcı olabilir misin ya 18 yaşını doldurdum. Kamil koça başvurdum dediler sigorta için 19 un Dolması gerek falan filan işte.. Bursada oturuyorum en merkezinde.. yardımcı olursan sevinirim.




  • Bu iş için tecrübeli arkadaşlar hangi firmaları önerir.
    Şu firma şunun için güzel veya kötü..
  • nilüfer turizmde çalışabilirsin kaptanları iyidir seferleri kendin yazdırıyorsun büyük firma öyle kaptanlar seni ezemiyor zaten kaptanla anlaşırsan ki çoğu kafadan oluyor sıkıntı yaşamazsın
  • akıl işi değil.. öğrenci işi derler ama değil. kamil koçta calıstım beno firmada nülferden farksız.. en iyi tat benim kendi memleketimin otobuslerinde.. bulgaristan göcmeniyim bizim otobusler rahattır yolcumuz iyidir.. ama kamil koçmuş metroymus bunlar ÖMÜR TÖRPÜSÜ.. 1 haftada cıkarsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cenk250

    Bu iş için tecrübeli arkadaşlar hangi firmaları önerir.
    Şu firma şunun için güzel veya kötü..



    Bu işi yapacaksan Üç firma var Varan,Kamil Koç ve Pamukkale
  • Arkadaşlar pamukkaleyle görüştüm telefonda 17 yaşımda olduğumu ve şuan okul okumadığımı söyledim esenlere gidicem ordan personel müdürlüğüyle görüş dediler sizce alırlarmı ?
  • 18 yaşındayım a.ö.f üniv. öğrencisiyim. Şuanda işim var ama sıkıcı biraz :D, bende Varan'a internet üzerinden başvurdum dün aradılar pazartesi günü görüşmeye çağırıyorlar. Zerzavatçı arkadaş sen çalışmışsın galiba Varan'da çok met ediyorsun bana yardımcı olurmusun görüşmede neler soruyorlar nezaman işe başlıyorsun, yani işleyiş nasıl.
  • Host olmak isteyenlere yada niyeti olanlara söylüyorum ben nilüfer turizmde çalışmadan önce bu forumdaki mesajlara falan baktım herkes yok ağır iş aman gitme yapma falan yazıyordu ailemde istemiyordu yok kaptanlar iyi olmaz ağır iş falan ama otobüs sevdam yüzünden gittim başladım açık konuşmak gerekirse ilk seferi attıktan sonra ben bu işi yapmam dedim ama yaz tatilim boşa geçmesin diye devam ettim. ve şu kadar söylüyorum bellkide hayatımın en eğlenceli günlerini geçirdim çünkü yolcularla çok iyi iletişimim vardı.. Bakın lise mezunusunuz veya üniversitede okuyorsunuz yani vasıfsızsınız ve ayda 900-1000 tl ortalama (attığınız sefere bağlı) para kazanıyosunuz elbette biraz zorluğu olsun.. ama şunu unutmayın hiç kimse bu işi 6 aydan fazla yapamaz yapmamalı çünkü bi müddet sonra bıkıyorsunuz şahsen baya bi kilo vermiştim ama herşeye rağmen bu yaz gidip gene çalışıcam.. host olmak isteyen varsa gitsin esenler otogara öyle internetten başvuru falan yapmayın gidip firmalarla bizzat görüşün ordakilerin görüşünü alın ve kendinize bi şans verin fakat dediğim gibi geçici para kazanmak için yapın bu işi biraz uzun oldu kusura bakmayın :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doğan bey

    18 yaşındayım a.ö.f üniv. öğrencisiyim. Şuanda işim var ama sıkıcı biraz :D, bende Varan'a internet üzerinden başvurdum dün aradılar pazartesi günü görüşmeye çağırıyorlar. Zerzavatçı arkadaş sen çalışmışsın galiba Varan'da çok met ediyorsun bana yardımcı olurmusun görüşmede neler soruyorlar nezaman işe başlıyorsun, yani işleyiş nasıl.



    Bu işi yapacak üç firma var kendi görüşüm ve bu işi bilen arkadaşlarda söyler.

    Varan bu işin birinci yeridir.Kalitesiyle kaptanlarıyla izin gunlerıyle hizmet kalıtesıyle yolcusuyla on numaradır.Para olarakta şuan 1000 tl cıvarı alıyorlarmış dıye duydum
    Biz Balıkesır akcayda sabah 7 de orada olup 9.5ta dönerken Varan sabah o saatlerde orada olup akşam 10 da dönuyordu ve lüks dayalı döşeli evlerde kalıyorlardı sefer saatine kadar.Varanda muavın yoktur host vardır artık Metro dışında buyuk fırmalarda Muavın olayı yok kı zaten bagaj olayını perondakı gorevlıler yapıyor araba temızleme ısınıde benzıklerde görevli çocuklara yaptırtıyorlar.Host dagıttıgı çöplerı topluyor kaptanlar mazotunu alıyor bıde yemek harcırahları var o harcırahlarla gıdıp alısverısını yapıp sefer saatıne kadar temız yataklarda duşunuda alıp yatıyorlar:)


    Kamıl koç ve Pamukkale;Pamukkalede çalıştım 2009 yazından okuldan vakıt buldugum haftasonları vıze araları donem tatıllerıde dahıl olmak uzere Mayıs 2010 a kadar çalıştım.Şuankı Pamukkale ozamandan kendını hafif hafif bellı etmıstı kı suan sektorun Anadolu ıle bırlıkte yolcu potansıyelı ve hızmet standardıyla bırlıkte ıkı fırmasından bırı.

    Şuan Izmır Ankara ve sahıl turu olmak uzere uc tur sıstemlerı var 3 gun egıtım alıp 3 yol stajı yada tecrubene gore ıkı yol stajıyla işe başlıyorsun haftada 1 gun ıznın var kalıcak yerler oteller pansıyonlar evler mevcut.Didim ve Bodrumdakı yerı cok guzeldır Pamukkalenın.

    Maaş ist-ankara 40 tl yol harcırahı ıle ıst-marmarıs 75 tl ıle degısıyor aylık maaşınız 1000 tl den aşagı dusmez


    Kamıl Koçta alternatıftır kalıtelı fırmadır tur sıstemını kullanır personelını dınlendırır.Maaş olarak dıger fırmalara gore dusuktur 750 -850 tl arası degısır.


    Ben nekadar anlatırsam anlatayım yasamanız lazım suan yardım etmeye donem aralarında Metroya gıdıyorum bazen ısyan edıyorum.zor iş.Ama ogrencı olmak zor çalışıp kazanmak zor ben suan metroda bı kac sebepten dolayı gıttıgım zaman rahat calsııyorum ama yaz sezonunda arkadaslar 10 12 gun eve gıtmıyorlar eger dayanbılıyorsan Metroda ıyı fırmadır personelının arkasında durur.En fazla maaşıda metroda alırsın


    Artık zaten buyuk fırmalarda araçta cogu sey hosttan soruluyor.Bı sıkıntı oldugunda personele yapıstırırsınız cezayı ısın ıcınden cıkarsınız

    Buarada bır arkadaşım Nılufer ıstanbul personelı olarak çalışıyor gayet rahat ve iyiymiş orasıda.Ama sadece Bursaya gıdıp gelıyor dıger yerlerın personellerı sabitmiş.


    Yıne dıyorum bu ıse ozenmeyın desemde gidip denemeden agzınız yanmadan anlayamayacaksınız.Öğrencı ıcın yaz aylarında oldukça guzel iştir.Zaten hıc bır harcamanız olmuyor.Çoğu zaman sıgara ıcersenız sıgarayı araba alır size.Bı masraf yatarlı sıralarda yemek masrafı yol masrafı yok zaten servıs olayı var.

    sürekli yapıcak arkadaşlar ıcın gıdın satıs temsılcısı olarak bı yerde ıse baslayın 3-4 seneye mudur olursunuz zaten bu ıste 6-7 senelık adamlar var hala sürünüyorlar.


    Tek eksik yanı ızınlı olsanız bıle sosyal hayatınız yok cunku hep yatıyorsunuz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zerzavatçı


    quote:

    Orijinalden alıntı: Doğan bey

    18 yaşındayım a.ö.f üniv. öğrencisiyim. Şuanda işim var ama sıkıcı biraz :D, bende Varan'a internet üzerinden başvurdum dün aradılar pazartesi günü görüşmeye çağırıyorlar. Zerzavatçı arkadaş sen çalışmışsın galiba Varan'da çok met ediyorsun bana yardımcı olurmusun görüşmede neler soruyorlar nezaman işe başlıyorsun, yani işleyiş nasıl.



    Bu işi yapacak üç firma var kendi görüşüm ve bu işi bilen arkadaşlarda söyler.

    Varan bu işin birinci yeridir.Kalitesiyle kaptanlarıyla izin gunlerıyle hizmet kalıtesıyle yolcusuyla on numaradır.Para olarakta şuan 1000 tl cıvarı alıyorlarmış dıye duydum
    Biz Balıkesır akcayda sabah 7 de orada olup 9.5ta dönerken Varan sabah o saatlerde orada olup akşam 10 da dönuyordu ve lüks dayalı döşeli evlerde kalıyorlardı sefer saatine kadar.Varanda muavın yoktur host vardır artık Metro dışında buyuk fırmalarda Muavın olayı yok kı zaten bagaj olayını perondakı gorevlıler yapıyor araba temızleme ısınıde benzıklerde görevli çocuklara yaptırtıyorlar.Host dagıttıgı çöplerı topluyor kaptanlar mazotunu alıyor bıde yemek harcırahları var o harcırahlarla gıdıp alısverısını yapıp sefer saatıne kadar temız yataklarda duşunuda alıp yatıyorlar:)


    Kamıl koç ve Pamukkale;Pamukkalede çalıştım 2009 yazından okuldan vakıt buldugum haftasonları vıze araları donem tatıllerıde dahıl olmak uzere Mayıs 2010 a kadar çalıştım.Şuankı Pamukkale ozamandan kendını hafif hafif bellı etmıstı kı suan sektorun Anadolu ıle bırlıkte yolcu potansıyelı ve hızmet standardıyla bırlıkte ıkı fırmasından bırı.

    Şuan Izmır Ankara ve sahıl turu olmak uzere uc tur sıstemlerı var 3 gun egıtım alıp 3 yol stajı yada tecrubene gore ıkı yol stajıyla işe başlıyorsun haftada 1 gun ıznın var kalıcak yerler oteller pansıyonlar evler mevcut.Didim ve Bodrumdakı yerı cok guzeldır Pamukkalenın.

    Maaş ist-ankara 40 tl yol harcırahı ıle ıst-marmarıs 75 tl ıle degısıyor aylık maaşınız 1000 tl den aşagı dusmez


    Kamıl Koçta alternatıftır kalıtelı fırmadır tur sıstemını kullanır personelını dınlendırır.Maaş olarak dıger fırmalara gore dusuktur 750 -850 tl arası degısır.


    Ben nekadar anlatırsam anlatayım yasamanız lazım suan yardım etmeye donem aralarında Metroya gıdıyorum bazen ısyan edıyorum.zor iş.Ama ogrencı olmak zor çalışıp kazanmak zor ben suan metroda bı kac sebepten dolayı gıttıgım zaman rahat calsııyorum ama yaz sezonunda arkadaslar 10 12 gun eve gıtmıyorlar eger dayanbılıyorsan Metroda ıyı fırmadır personelının arkasında durur.En fazla maaşıda metroda alırsın


    Artık zaten buyuk fırmalarda araçta cogu sey hosttan soruluyor.Bı sıkıntı oldugunda personele yapıstırırsınız cezayı ısın ıcınden cıkarsınız

    Buarada bır arkadaşım Nılufer ıstanbul personelı olarak çalışıyor gayet rahat ve iyiymiş orasıda.Ama sadece Bursaya gıdıp gelıyor dıger yerlerın personellerı sabitmiş.


    Yıne dıyorum bu ıse ozenmeyın desemde gidip denemeden agzınız yanmadan anlayamayacaksınız.Öğrencı ıcın yaz aylarında oldukça guzel iştir.Zaten hıc bır harcamanız olmuyor.Çoğu zaman sıgara ıcersenız sıgarayı araba alır size.Bı masraf yatarlı sıralarda yemek masrafı yol masrafı yok zaten servıs olayı var.

    sürekli yapıcak arkadaşlar ıcın gıdın satıs temsılcısı olarak bı yerde ıse baslayın 3-4 seneye mudur olursunuz zaten bu ıste 6-7 senelık adamlar var hala sürünüyorlar.


    Tek eksik yanı ızınlı olsanız bıle sosyal hayatınız yok cunku hep yatıyorsunuz


    Evet zerzevatçı arkadaş..!
    Dediklerin doğru 2 gündür staj görüyorum izmire gittim geldim, sabah 7'de vardık istanbul'a akşam 10'da tekrar çıkıcaz yola .Sabah 7'den akşam 10'a kadar bayaa fazla bir zamanın var, uyu, gezin serbestsin. Firma çok iyi çalışıyor , araçlar desen 2-3 yaşında ki araçlar hepsi birbirinden güzel.
    Kaptanlar yine aynı şekilde çok iyi insanlar..!! Ama tabii uzun süreli bir iş değil kariyer sahibi olayım dediğin bir iş değil açıkçası ilerisi yok çünkü..!! Para'sıda senin yazdığın kadar




  • hangı fırma hocam

    edit:Varanmış

    Hayırlı olsun çok güzel firmadır.İyi çalışır kendini sevdirirsen en kısa sürede yükselirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zerzavatçı -- 26 Mart 2011; 19:00:45 >
  • arkadaslar merhaba,
    bende 2009-2010 yılları arasında varan da çalışmıştım o zmn 750-800 arası maaş alıyorduk şimdi arttımı acaba?
    yine bu işte çalışmak istiyorum ama hangi firmaya girsem karar veremedim..

    varan , ulusoy, nilüfer , kamil koç , metro.. bu firmalardan hanqisini seçeyim? maaşları ne kadardır ve

    rahatlığı nasıldır.. varan'ı az çok biliyorum ama diğer firmaların çalışma koşullarıyla ilgili ve maaşlarıyla ilgili

    bir bilgim yok. sizce hangi firmayı seçeyim ve maaşları ne kadar? yardımcı olursanız sevinirim..
  • nilüferde ben 800 900 arası alıyordum ama tabi bildiğin gibi attığın sefere bağlı 1200 kazanan arkadaşlarıda tanıyorum ama arabadan inmiyorlardı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anil0640

    arkadaslar merhaba,
    bende 2009-2010 yılları arasında varan da çalışmıştım o zmn 750-800 arası maaş alıyorduk şimdi arttımı acaba?
    yine bu işte çalışmak istiyorum ama hangi firmaya girsem karar veremedim..

    varan , ulusoy, nilüfer , kamil koç , metro.. bu firmalardan hanqisini seçeyim? maaşları ne kadardır ve

    rahatlığı nasıldır.. varan'ı az çok biliyorum ama diğer firmaların çalışma koşullarıyla ilgili ve maaşlarıyla ilgili

    bir bilgim yok. sizce hangi firmayı seçeyim ve maaşları ne kadar? yardımcı olursanız sevinirim..



    eğer dikkatlı okuduysan ıkı yukarında gayet açıklayacı bir yazı var bütün sorularına cevap bulabilirsin
  • peki nilüfer rahatmıdır? yoksa varan mı dersiniz? peki zerzevatçı sağol yardımcı olduğun için.. doğan bey zerzevatçı duymuş 1000.-tl civarı alıyorlarmış fakat siz çalışmaya başladınız orda çalışanlarla filan konuşurken ne kadar aldıklarını duymussunuzdur, ne kadar alıyorlar acaba şuan net belli olmaz farkındayım ama hani aşağı yukarı bellidir. yardımcı olan bütün arkadaslara tesekkr ederim.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.