Arkadaşlar odamda her daim oda spreyi, oda kokusu gibi zerzevatlar vardır. Hoş kokuyu inanılmaz seviyorum. Ama bu tür kimyasalların sigaradan daha zararlı olduğunu da düşünüyorum. Odayı güzel bir kokuyla dolduracak çiçek veya bitki türlerinden neler önerebilirsiniz?
kamelya, lavanta, gardenya, plumeria güzel kokusu olan bitkilerdir. plumeria her yerde bulunamayabilir. genelde büyük fidanlıklarda yada büyük çiçekcilerde bulunur. ayrıca madagaskar yaseminide çok güzel ve hoş kokusu olan bir bitkidir.
hanımeli 'ni tek geçerim.
quote:
Orijinalden alıntı: trkkrsy
Hanımeli çok güzeldir evet, ama neredeyse yaklaşınca bile düşüyor çiçeği :). Gardenya aldım balkona koydum binbir hevesle, üzerindeki çiçekler solduktan sonra aylardır bekliyorum ki yeni çiçek açsın.
Tomurcuklanıyor ama bir şekilde açmıyor mübarek. Dün yeniden saksısını büyülttüm bakalım. Nedir sorun anlamadım.
(1,5 yıl sonra gelen mesaj pek iç açıcı olmadı ama ne yapalım )
quote:
Orijinalden alıntı: nokmen
quote:
Hanımeli çok güzeldir evet, ama neredeyse yaklaşınca bile düşüyor çiçeği :). Gardenya aldım balkona koydum binbir hevesle, üzerindeki çiçekler solduktan sonra aylardır bekliyorum ki yeni çiçek açsın.
Tomurcuklanıyor ama bir şekilde açmıyor mübarek. Dün yeniden saksısını büyülttüm bakalım. Nedir sorun anlamadım.
konu hort olmayı hort olmuşta... o kadar olmuşmu yaa ben o mesajı yazalı_?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: nokmen
quote:
konu hort olmayı hort olmuşta... o kadar olmuşmu yaa ben o mesajı yazalı_?
Hocam tabi ya sen ne diyon buralar tarlaymış zamanında :). Kaç torun oldu senin şimdi ?