Şimdi Ara

hoparlörlerimle ilgili sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bende creativin 5.1 ses sistemi var, işletim sistemi olarak ta windows 7 64 bit kurulu, sorunum şu ki arkadaşlar, normalde onboard ses kartı kullanıyorum ve ses kartının menüsünden hoparlörlerin hepsini kontrol ediyorum hepsi çalışıyor fakat filmlere gelince arka 2 hoparlör çok fazla kıslıyor. yani arkadaki 2 liden adam gibi doğru dürüst ses alamıyorum, işte arada bir ayıp olmasın diye bir kaç ufak ses çıkarıyoda normalde pek fazla anlamıyorsunuz onuda, şimdi acaba benim sorunum ses kartından mı ? yani onboard bu sisteme yetmiyor mu ? yoksa yazılımsal bir şey mi var sistemimde ?vistada da bu böyleydi ama mesela xp de biraz daha fazla ses alabiliyordum arka 2 liden. yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.



  • arkadaşlar yok mu sorunumun yanıtını bilen ?
  • Öncelikle source 5.1 i desteklemeli yani izlediğiniz film. Genelde ingilizce dublaj dvd ler 5.1 dolby ses formatındadır. Sonraki aşama da ses kartınızın 5.1 desteklemesi. Yani sadece stereo bir çıkışla (3,5mm jack) 5.1 desteği alamazsınız. Bunun için ya optik ses çıkışı yada 6 kanal ses çıkışı olan bir ses kartınızın olması gerek. tüm bunlar yok ise tüm iş ses sisteminize düşüyor. Dediğiniz modeli inceleme şansım olmadı. Eğer ses sisteminizde 5.1 ve stereo seçici varsa ( genelde woofer ünitesinin arkasında olur) onu stereo ya getirin. Bu sayede wooferın anfisi sesi kendi içerisinde ölçeklendirerek tüm kanallara dağıtıyor. Yani arkadaki hoparlörlerde sağ sol olarak (stereo mode) öndekiler gibi eşit ses verir. Daha önce arkadaşımın ses sisteminde bunu yapmadan önce aynı bu şekilde rear hoparlörlerden kısık ses alıyorduk. Bunu yaptık ve düzelmişti. Ama en garanti yol 5.1 destekleyen bir ses kartı edinmeniz derim.




  • öncelikle kardeş cevabın için teşekkür ederim, bu gün gidip creativin sound blaster audgy value 7.1 ses kartının aldım. ama sonuç aynı, ne yapsam yapıyım arkadaki hoparlörlerden adam gibis ses alamıyorum. xp de dediğim gibi az bişey olsada biraz daha fazla ses alıyordum ama vistada win 7 de tık yok. dediğin gibi wooferın arkasındada böyle bir seçenek yok, ne yapcağımı anlamadım vallahi, bu gidişle aldığım ese kartınıda geri vericem galiba.
  • Win7 den olacağını sanmıyorum açıkcası. Başka bir kaynaktan çaldığında sonuç nasıl oluyor. Yani atıyorum bir mp3 player dan. Tabi son olarak bilgisayardan bir mp3 değilrde 5.1 sese sahip bir film açtığındada aynımı oluyor. Bu arada birde 7.1 demişsin ses kartın için. Çıkışlarda boşta kalanları değiştererek dene belki ses kartın 5.1de 2 kanalı boşa atıyordur. Bunlarda işe yaramazsa yavaş yavaş bilgisayarın ses çıkış sistemini kurcalamak gerekebilir.
  • yani kardeş zaten çaldığın şeyde bildiğim kadarıyla 5.1 özellik yoksa ses gelmiyor diye biliyorumda arkadakilerden, ama mesela ne biliyim dediğin gibi 5.1 film açıyım ya da oyunlarda 5.1 özelliğini açıyım gene aynı , önceden bu böyle değildi dediğim gibi ama bakalım yardımlarınızla bulmaya çalışıyorum ama olmuyor. 7.1 muhabbetide kardeş dediğin gibi arkda bir tane daha boşluk kalıyor ama oda dijital çıkış için diyor o yüzden onu hiç denemdeim. yani boşa atma olsa niye peki normal hoparlörleri denemede ses normal gelsinde sonra filmde ya da oyunda kısılısn ? ksusra bakma akrdeşim biraz çok soru soruyorum ama...
  • bi ses programı vardı ismi aklıma gelirse biraz sonra soylerim bende işe yaramişti
  • SRS Audio Sandbox bu program arkadaşim full versiyonunu bulursan daha iyi olur
  • peki arkadaşlar bi deniyim bu programı sonra tekrar yazarım buraya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.