Şimdi Ara

Hoparlör Terimleri ve anlamları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar, aşağıdaki terimler ne demek, yüksek mi olmalıdır düşük mü tecrübeli arkadaşlar beni aydınlatabilir mi?

Power handling : 250 watts (bunu biliyorum çıkış gücü olsa gerek)
    Frequency response : 36hz - 22khz ??? - ne ifade ediyor???
    Sensitivity (+/- 3db) : 92 Db ???
    Nominal impedance : 8 OHMs ???
    Crossover Frequency : 2.5-3.5 Khz ???

(Bu değerler Pure Acoustics Dream 77 Front hoparlörünün değerleridir)

şimdiden teşekkürler

• bu marka ile bu kadar uğraşmana değmez zamanına yazık
  • Sebep? Dandik mi?

quote:

Orjinalden alıntı: spidr

bu marka ile bu kadar uğraşmana değmez zamanına yazık
  • Oncelikle bir hoparlor alırken teknik spec lerine bakarak karar vermek yanlıstır. Hangi tur muzikte nasıl bir performans verdigine bakmak, ne karakterde oldugunu anlamak icin flat ton girmeden dinlemek sarttır.

Frequency response: Bir hoparlorun en dusuk ve en yuksek calabildigi frekans degeridir. Aralıgın genis olması tercih edilir.

Sensitivity (+/- 3db) : Hoparlorun verimidir. dB ne kadar yuksekse ampliden aldıgı sesi o oranda enerjiye cevirir. Olcum teknigi ise hoparlorun 1 kHz de 1 watt uygulama ile 1 metre uzakta olusturdugu basınctır.
    Her 3 dB artıs iki kat ses demektir. Mesela 92 dB hoparlor 89 dB olandan 2 kat fazla ses verir. Ama bu kaliteyi belirlemez. Yuksek olması tercih edilir.

Nominal impedance : Hoparlorun ohm cinsinden ampli uzerindeki yuk degeridir. Hoparlorler degisik omajlarda olabilir. 8 ohm ideal bir rakamdır. Ohm dustukce az enerji ile ampliden fazla guc alınma durumu ortaya cıkar. Mesela 4 ohmda 100 watt calısan ampli 8 ohmda 50 watt lara duser. Ampli ile hoparlorun aynı ohm da olması saglıklıdır. Muzik icin 8 ohm daha saglıklıdır.

Crossover Frequency : Bir kac yollu tasarlanmıs hoparlorlerin icinde filtre bulunur. Bu filtrenin gorevi hoparlorlerin calısabildigi frekansta sesi ayırmaktır. Mesela tiz hoparlore bas , bas hoparlore tiz gitmesini engeller daha berrak ve kaliteli ses alınır. İste bu frekans ayırımının degerleri de burda yazılandır. Tamamen ureticinin kullandıgı hoparlorun ozelligine gore belirlenen degerdir ve urunden urune degiskendir normal bir durum.

Dedigim gibi bu degerler hoparlorun kalitesi hakkında net bilgi vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 3 Temmuz 2007; 12:18:15 >

• çok teşekkürler , o zaman kağıt üzerinde fazla uğraşmamak ve gidip dinlemek gerekir sanırım.

home theatre için bakmıştım ben.
  • quote:

Orjinalden alıntı: scubat

çok teşekkürler , o zaman kağıt üzerinde fazla uğraşmamak ve gidip dinlemek gerekir sanırım.

home theatre için bakmıştım ben.

Hifi ve hiend dunyasında kagıt uzerinde yazılanlar sadece etikettir ve cok anlam ifade etmez. Hoparlor alınırken yanına amplini ve detaylarına hakim oldugun referans cd lerini alır dinleyerek karar verirsin. En saglıklı cozum budur. Mesela 2 ayrı speaker da degerlere bakarsın 2 urundede hemen hemen aynı olabilir ama fiyat ve performansı bambaskadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 3 Temmuz 2007; 12:27:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.