Şimdi Ara

Hoparlör Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
3.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • amfinizin frekans ve db hassasiyetine ugun bir seçim yapmak gerek ikinci dinelediğiniz müzik tarzı soft bir yapıda olduğu için uyacaktır
  • amfimin özellikleri ;
    Power @ 8 Ohms, <0.07% THD 120 x 2
    Power @ 4 Ohms, <0.2% THD 150 x 2
    Bandwidth 20Hz – 20kHz
    HCC (Amps) ±45
    Bandwidth @ 1W (+0/–3dB) 10Hz – 110kHz
    Discrete Amplifier Output Devices Yes
    Digital Inputs (2-Ch PCM) (Coax/Optical) 1/1

nasıl bir hoparlör almam gerektiği hakkında hala bir karar veremedim. Bu arada ilginizden dolayı çok teşekkür ederim inş sizin de yardımınızla istediğim sonuca ulaşabilicem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pctechnic01

arkadaşım öncelikle bu adresi oku ona göre karar ver bu şahıs bu işin başıdır

http://www.atalay.biz/Amfi_Hoparlor_Uyumu.html

bunun hesabından bir sey anlamadım deger yazıp duruyor
  • niye anlamdın arkadaşım gayet basit bir program yapmışlar sen hoparlörün db degerini veriyorsun kullanılan ortamdaki eşya sayısı ve dinleme uzaklıgını veriyorsun program sana gereken şiddet ve watt gücünü söylüyor bu kadar basit yani

örnek 88 db hassasiyet olan bir hoparlörun 12 metrekaralik tam eşya dolu olan bir oda da 2,5 metre uzaklıkta 96 db hassasiyeti hissedebilmen için kanal başına 10 watt oldugunu söylüyor sistem
  • 4 ohm dan bağlarsan 150 watt oldugunu 8 ohm dan bağlarsan 120 watt elektrik gücü vereceğini söylüyor de sen bunu kaç metrekare odaya ve ve odadaki esya durumu nedir ona göre hoparlörleri yerleştirmen lazım 96 db ye ulaşmak için

http://www.wharfedale.co.uk/Products/Product/tabid/78/PID/13/CID/69/language/en-GB/Default.aspx#detail

bir bak buna

alıntıdır bu yazı

Bir Soru : Hoparlörler, amplifikatör gücünün 1.5 katı fazla seçilir.

Cevap :YANLIŞ. Böyle bir seçimde hoparlörlerin yüksek volümde zarar görmesi kaçınılmazdır. Doğrusu; Hoparlörlerin amfi ile aynı güçte olması bu mümkün değilse daha düşük güçte olmasıdır. Bu, amfiden beklenen en üst düzey ses kalitesinin alınmasında önemlidir. Bu durumda amfinin max. 1/2 sesinden daha fazlasını açmak gereği nadiren duyulur. Halbuki düşük güçteki bir amfi ve güçlü bir hoparlör ile (bir de hoparlör hassasiyeti 90 db' in altında ise) beklenen ideal sese ulaşmak zordur bunun için için bilinçsizce volüm açılır. Bilinenin tersine amfi gücünün daha düşük olduğu bir durumda yüksek volümde büyük oranda distorsiyon gelişir ve empedans değişikliklerinin tolere edilememesi, düşen akım vb. nedenlerle iyi beslenemeyen driverlar hasara uğrar. Özetle hoparlörler kendilerinden güçlü ampfilikatörlerin seslerinin açılması ile değil kendilerinden güçsüz amfilerin sesin açılması ile patlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pctechnic01 -- 26 Şubat 2011; 21:37:26 >

• şuanda bu sistemi odama kurucam daha sonra salona geçirmeyi düşünüyorum odam 20 - 25 metrekare büyklüğünde. Bilgilendirmeniz için sağolun. Peki sizce dinlediğim müzik tarzıyla ilgili bu hoparlörlerden de giden olur mu focal, monitor audio, kef, dali bunlardan hangisi güzel olabilir sizce? Bide yoğun bir şekilde üstünde durduğum hop. Focal 726 v özellikleri ise;

Type : 3-way bass-reflex floor standing speaker.
    Drivers : 2 x 6-1/2" (16.5cm) Polyglass woofers.
    6-1/2" (16.5cm) Polyglass mid-range.
    1" (25mm) TNV Al/Mg inverted dome tweeter.
    Frequency response (+or-3dB) : 49Hz - 28kHz
    Low frequency point : 39Hz
    Sensitivity (2,83 V/1 m) : 91.5dB
    Nominal impedance : 8 Ohms
    Minimum impedance : 2.9 Ohms
    Crossover frequency : 300Hz / 3 000Hz
    Recommended amplifier power : 40 - 250W
    Dimensions (HxWxD) : 39 x 8-3/4 x 14-3/4" (990x222x375mm)
    Net weight : 51.7Ibs (23.5kg)

Sizce bu nasıl olur ? wharfedale 6 Ohm olması biraz beni düşündürüyor. Yoksa yanlış mı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aligur.81 -- 27 Şubat 2011; 0:16:53 >

• quote:

alıntıdır bu yazı

Bir Soru : Hoparlörler, amplifikatör gücünün 1.5 katı fazla seçilir.

Cevap :YANLIŞ. Böyle bir seçimde hoparlörlerin yüksek volümde zarar görmesi kaçınılmazdır. Doğrusu; Hoparlörlerin amfi ile aynı güçte olması bu mümkün değilse daha düşük güçte olmasıdır. Bu, amfiden beklenen en üst düzey ses kalitesinin alınmasında önemlidir. Bu durumda amfinin max. 1/2 sesinden daha fazlasını açmak gereği nadiren duyulur. Halbuki düşük güçteki bir amfi ve güçlü bir hoparlör ile (bir de hoparlör hassasiyeti 90 db' in altında ise) beklenen ideal sese ulaşmak zordur bunun için için bilinçsizce volüm açılır. Bilinenin tersine amfi gücünün daha düşük olduğu bir durumda yüksek volümde büyük oranda distorsiyon gelişir ve empedans değişikliklerinin tolere edilememesi, düşen akım vb. nedenlerle iyi beslenemeyen driverlar hasara uğrar. Özetle hoparlörler kendilerinden güçlü ampfilikatörlerin seslerinin açılması ile değil kendilerinden güçsüz amfilerin sesin açılması ile patlar.

baştan sona çelişkili bir yazı, ne demek istendiğini anlayan var mı?

• quote:

niye anlamdın arkadaşım gayet basit bir program yapmışlar sen hoparlörün db degerini veriyorsun kullanılan ortamdaki eşya sayısı ve dinleme uzaklıgını veriyorsun program sana gereken şiddet ve watt gücünü söylüyor bu kadar basit yani

örnek 88 db hassasiyet olan bir hoparlörun 12 metrekaralik tam eşya dolu olan bir oda da 2,5 metre uzaklıkta 96 db hassasiyeti hissedebilmen için kanal başına 10 watt oldugunu söylüyor sistem

ben degerleri giriyorum ama su kadar vatt falan demiyor sadece deger diyor
  • sanırım benim size resim göstererek anlatmam gerekecek çok açık bir program sadece okumayı bilmek lazım resmi koyuyorum değerli dinlediğiniz odaya göre uygulayın sanırım değerlerin anlamını bilen vardır biraz matematiksel ama o kadar da ağır değil

Hoparlör Tavsiyesi
  • yuakrda bir yazı koymuştum yazının can alıcı noktası bu

Özetle hoparlörler kendilerinden güçlü ampfilikatörlerin seslerinin açılması ile değil kendilerinden güçsüz amfilerin sesin açılması ile patlar.
  • Benim yazima bir cevap yokmu :)
  • @ aligur.81

arkadaşım senin bahsetiğin hoparlörü anca 2 gün sonra dinleye bilirim o yüzden tam bir fikir veremem

ayrıca yanında compatible 8 ohm yazıyor buda uyumlu demek ama dediğim hoparlörü dinelemem gerek pek dinelemediğim şeyi tavsiye edemem de genel olarak bilgi verimi olur ama tavsiye zor yani

db si de güzel ama yinede dinlemek lazım en az 2 gün
  • quote:

sanırım benim size resim göstererek anlatmam gerekecek çok açık bir program sadece okumayı bilmek lazım resmi koyuyorum değerli dinlediğiniz odaya göre uygulayın sanırım değerlerin anlamını bilen vardır biraz matematiksel ama o kadar da ağır değil

Hoparlör Tavsiyesi

iyide güzel kardesim bende o watt yazması gereken yerde deger yazıyor sadece yazıyla ( DEĞER )

SANIRIM benim programda hata olusuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzazgin -- 27 Şubat 2011; 19:26:40 >

• büyük olasılıkla oda kullanılan excell formatından kaynaklanıyor office 2007 ve üstü ise ondan olabilir belki bende sorun göründüğü gibi
  • quote:

yuakrda bir yazı koymuştum yazının can alıcı noktası bu

Özetle hoparlörler kendilerinden güçlü ampfilikatörlerin seslerinin açılması ile değil kendilerinden güçsüz amfilerin sesin açılması ile patlar.

ilgili programda hoparlörün watt gücünden bahsedilmemiş

mesala ben 97db ,150 watt rms olan klipsch rf62 hoparlörümü 8 wattlık bir amfi ile kullanabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi live2lift -- 27 Şubat 2011; 20:05:13 >
  • aslında programı kullanmadan önce şu yazıyı vermek lazımdı

Amfinize uygun bir hoparlör arıyorsunuz ya da hoparlörünüze uygun bir amfi arıyorsunuz. Güç uyumunu nasıl anlayacaksınız ? Doğru Hoparlör+Amfi kombinasyonunu yaptığınızdan nasıl emin olacaksınız ? Ekteki basit program, bu konuda size yardımcı olacak.

Hoparlör ve power amfi seçimi yaparken genellikle amfi gücü ve hoparlörün kaldırabileceği gücü (watt) karşılaştırır, amfinin hoparlörü yeterince güç ile sürüp süremeyeceğini irdeleriz. Örneğin 100 Watt hoparlöre 100 Watt amfi gibi. Hoparlörler watt cinsinden kaldırabilecekleri değerler ile ölçülürler ancak çıkarttıkları ses watt tan bağımsızdır. Watt bir hoparlörün kaldırabileceği gücü gösterir, hoparlörün çıkarttığı sesi ise Desibel (dB) gösterir.

Biri 100dB diğeri 103 dB şiddetinde ses veren 100 Watt gücündeki iki hoparlörden 103 dB olanı diğerine göre iki misli fazla ses çıkarır. Örneğin benim kullanmış olduğum Avantgarde Uno hoparlörler 10 Watt gücündedir Ya da 4 tanesi bir disco yu idare eden Altec Lansing Voice of Theater hoparlörler sadece 65 Watt gücündedir ama dB leri çok yüksek olduğundan yüzlerce watt lık hoparlörlere benzer sesler üretebilirler. 1 dB, hoparkörün 1 mt önünde 1Watt güç ile sürüldüğünde çıkarttığı sestir.

Mevcut hoparlörünüzden ne güçte bir amfi kullanarak hangi güçte ses alabileceğinizi, ya da mevcut amfinizden istediğiniz sesi alabilmek için kaç dB şiddetinde çalabilen bir hoparlör almanız gerektiğini ekteki program ile kolayca öğrenebilirsiniz.
    Bu program çeşitli bilimsel dB hesapları ve kendi ölçümlerime göre tarafımdan yapılmıştır ve bildiğim kadarı ile dünyada bir benzeri yoktur.
    Ses şiddeti konusu son derece karışık ölçümlemelere dayanmaktadır, odadaki eşya sayısı ve niteliği, binanın duvarlarının cinsi, yer döşemesi, ısı, rutubet, dış gürültüler, hatta odada bulunan insan sayısı gibi bir çok etken kulağımıza gelen sesin şiddetini etkilemektedir. Bu nedenle ekteki programın bilimsel ölçekte % 100 doğruyu göstermesi beklenemez, ancak genel itibarı ile yol gösterici ve fikir vericidir.
    Bana göre bir full range hi-end sistem dinleme koltuğundan ölçüldüğünde 93, hatta 96 dB güç verebilmelidir. Bir senfonik orkestra performansında orkestra atakları bu seviyelere çıkabilmektedir. Eğer full range bir sistem kurma hedefiniz var ise benim önerim ekteki test ile en azından 93dB ses şiddetini yakalamaya çalışmanız olmalıdır.

Elinizdeki bilgileri ekteki programa girerek sisteminizden ne şiddette ses aldığınızı, arzu ettiğiniz şiddete yaklaşmak için neler yapmanız gerektiğini hemen hesaplayabilirsiniz.
    Bu arada amfinin gücünü arttırırken hoparlörün kaldırabileceği gücü de geçmemesini sağlayın örneğin 50 Watt hoparlörü 500 Watt amfi ile sürseniz dahi yine 50 Watt ile sürermiş gibi ses alırsınız. %0 Watt tan sonra hoparlörünüz yanacaktır :-((
    Formüle gitmek için lütfen aşağıdaki adresi kopyalayıp browserinize yapıştırın

Özhan Atalay
    Aralık 2004
    Copyright : Bu program kaynak göstermeden kopyalanamaz, başka bir mecrada kaynak göstermeden kullanılamaz.

• Hoparloru dinledikten sonraki tavsiyenizi merakla bekliyorum..
  • orda hoparlöründe yazan 150 watt sesin şiddeti ile alakası yok hoparlörün kaldıracağı gücü sölemektedir

tanımlama yapacak olursak

watt : Watt, SI 'de, uluslararası standart güç birimidir. Buhar makinesi mucidi James Watt'a (1736-1819) izafeten SI birim sisteminde güç birimi olarak kabul edilmiştir. Enerji dönüşümü oranını ölçen birimdir. Joule bölü saniye olarak tanımlanır. Kısaca W harfiyle gösterilir.

desibel :http://tr.wikipedia.org/wiki/Desibel

aslında bu forumlar olmasa insanlar dogru bilgiye ulaşmakta gecikecek her alanda doğru kelimelere yanlış anlamlar yüklüyoruz
  • 8 watlık bir amfi ile 150 wattlık klipsch rf62yi rahatlıkla kullanabilirim o zaman,
    sinema amfi alacağım diye stereo amfimi sattı,istediğim sinema amfisinin gelmesi de yazı bulacakmış
    ve klipschlerden ses çıkartmak için bir alet kalmadı elimde,daha sonra ebay de şöyle bir cihaz buldum ve sipariş verdim,
    3-4 haftada gelir heralde, daha sonra raf tipi hoparlörler ile kullanmayı düşünüyorum ama klipsch rf62 ile de denesem bir problem olur mu acaba

• Merhaba
    Hoparloru dinlicem demistiniz dinlediniz mi acaba ? Dinlediyseniz yorumlarinizi ogrenebilirmiyim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.