< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Honor 400 / Honor 400 Pro [Ana Konu] (19. sayfa)

-
-
Al seçeneklerinin bazıları paralıymış sanırım bir üstteki postta arkadaş öyle yazmış doğru mudur?
-
Tam emin değilim ama, resimden videoya dönüştürme özelliği paralı olacak sanırım. Dediğim gibi bence Vatana gidip oradaki satış danışmanlarıyla görüşüp bilgi alıp orda karşılaştırın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İşlemciler arasında dağlar kadar fark var. Düz 400 alacak olsam fiyata oynuyor olurum ve 8 ramlisini alırdım. Ama Pro ve düz model arasında Proyu tercih etmenizi öneririm, cihazda ekran zaten iyi, arayüz iyi, şarj hızı ve batarya iyi, kamera iyi, ram depolama 12-512 olacak, işlemci de iyi olunca amiral tadında bir cihaz 36 bin liraya.
Snapdragon 8 Gen 3 vs Snapdragon 7 Gen 3: tests and benchmarks
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzowskii -- 17 Haziran 2025; 9:52:2 > -
400 Pro'nun fiyatına yakın S24+ var. Ayrıca plastik kasalı sözde Flagship cihaza 36K₺ verilmez.
YouTube'taki yorumları okuyorum, güncelleme muhabbetinin aslını öğrenen iade ediyor :/.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kasa malzemesi önem sıralamasında en sonda, 400 pro exynoslu s24 plusı her maddede tokatlar, dediğiniz cihaz tek maddede önde güncelleme
-
Birkaç başlık dışında S24+ her anlamda daha iyi bir cihaz. Buraya tek tek yazmakla uğraşmayacağım, GSMArena gibi sitelerden kıyaslayabilirsiniz. Buna rağmen varolan bir istatistiği reddedecekseniz bu sizin sorununuz, sizin reddetmeniz onu daha değersiz veya diğerini daha değerli yapmıyor.
Hocam exynos işlemcilerde çekim kalitesi zayıf oluyor telefon alırken önemli bir kriter bence
Öncelikle bir iddia sunarken neden belirttiğiniz için teşekkür ederim. Gerçekten de dediğiniz gibi, ancak o cihazı eleştirmeye kalksak sanırım eleştirilecek tek nokta bu şebeke çekim gücü olur. Bu husus dışında her anlamda Premium bir cihaz, işlemcisinin 8 yerine 10 çekirdekli olması bile başlı başına bir "+"...
Güncelleme olarak anlamadım honor 3 yıldan sonra güncelleme almayacak mı doğru mu anlamadim
Kıyaslayalım o zaman:
İşlemci, telefonun direkt %50 si işlemcidir. Exynos piyasada Snapdragonla kıyaslamayı bırakalım Mediatek'e karşı bile üstün değil. Şarjı sömürmesi dışında modem ve çekim kalitesi navigasyon probleri vs vs konuşmaya gerek yok.
Ekran, diğer %50 dir aslında çünkü telefonu kullanırken ekrana bakarız cihazın arkasına değil. 1.5K ekran var ppi değeri 460 örnek olması açısından iphonelar da 460 ppi. s24 plus 512 ppi var ancak pek fark edilebilir değil. 1080p ile 2k ekran fark edilebiliyor ancak 1.5 ve 2k çözünürlük fark edilmesi zor. 400 pro ekranı 3840 hz PWM dimming ve diğer göz koruma özellikleri, 1 milyar renk desteği, 5000 nits parlaklıkla çok daha tercih edilesi.
Arayüz, Honor ve Huawei arayüzünü kullanan bilir aşırı smooth
100w şarj hızı ve 6000 mah batarya ile 4900-45w gene 400 pro lehine
Depolama 12-512 keyfini alan 256 gb telefon kullanamaz, gene 400 pro lehine
Kamera, biraz göreceli ancak zoom ve yüksek çözünürlük avantajıyla gene 400 pro lehine
Wifi 7 ye wifi 6e, gene 400 pro lehine.
Güncelleme evet s24 plus önde ve bu donanım için çok haklı bir isyan. Ancak s24 plus ile aynı işlemci ve aynı güncellemeyi alan s24 FE daha alınası o halde.
Son olarak s24 plus tercih etmemek için tek başına yeterli sebep Exynos başka birşeye bakmaya bile gerek yok.
-
10 çekirdek olunca ne oluyor geekbench multi core da 8 çekirdekli Gen 3 ün yine gerisinde. Demekki çekirdeği arttırmasa çok gerilerde kalacak.
Görünümü premium değil bir kere, s24 FE ile aynı tasarım. Yada Kamera paketi mi premium malum premium cihazlar kamera paketiyle ayrışıyor artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzowskii -- 17 Haziran 2025; 11:18:27 > -
Valla arkadaşlar size tek bir şey diyeceğim. Teknoloji mağazasına gidip incelemenize bile gerek yok. Yapıştırın düz 400 bakın keyfinize.
Cihaz hakkında en çok merak edilen konu bunlar canlı desteğe bağlanıp öğrenebilirsiniz.
Cihazların yazılım desteği için düzenlenmiş şartlar yoktur. Kural olarak, Honor, modeli piyasaya sürülmesinden sonraki 2-3 yıl içinde güncellemeler alabilir.
UFS 3.1 olacaktır.
Ram lpddr 4x
Arkadaşlar bu ram türü a56 modelde lpddr5 4x ile çok ahım şahım fark varmıdır
Hodri meydan o zaman...
S24+'ın daha iyi olduğu noktalar =
* Daha ince kasa kalınlığı, daha düşük ağırlık, Alüminyum çerçeve ve cam arka kapak (Ön - arka cam Gorilla Glass Victus 2 ile korunuyor.) === 400 Pro daha kalın, daha ağır, komple plastik kasa yapısına sahip ve ekran koruması ile ilgili bir detay yok.
* LTPO AMOLED panel, çok daha yüksek ekran çözünürlüğü, daha ince çerçeveler - daha yüksek ekran/gövde oranı === 400 Pro'da standart AMOLED panel var, ekran çözünürlüğü daha düşük ve çerçeveler daha kalın - ekran/gövde oranı daha düşük.
* 10 çekirdeğe sahip işlemci, daha yüksek Geekbench skorları === 400 Pro'daki işlemci 8 çekirdeğe sahip ve Geekbench skorları daha düşük.
* UFS 4.0 depolama yongası === 400 Pro'da UFS 3.1 depolama yongası mevcut.
* Arkada 8K 30 FPS ve önde 4K 60 FPS kayıt desteği === 400 Pro'da arka kamera 4K 60 FPS ve ön kamera 4K 30FPS destekliyor.
* USB 3.2 standardını destekleyen Type-C portu === 400 Pro'de klasik USB 2.0 standartı mevcut.
* Ultrasonik parmak izi okuyucu === 400 Pro'da klasik optik parmak izi okuyucu var.
* 7 sürüm ve 7 yıl güvenlik güncellemesi desteği === 400 Pro 2 sürüm ve 3 yıl güvenlik güncellemesi desteğine sahip.
Honor 400 Pro'nun daha iyi olduğu noktalar =
* IP69 sertifikası === S24+'ta IP68 sertifikası var.
* 3840Hz PWM desteği === S24+'ta 480Hz PWM desteği mevcut.
* Ekranda 1 Milyar renk desteği === S24+'ta 16 Milyon renk desteği var.
* Daha büyük ana kamera sensörü === S24+'ın ana kamera sensörü bi' tık daha küçük.
* Wi-Fi 7 ve Bluetooth v5.4 desteği === S24+'ta Wi-Fi 6E ve Bluetooth v5.3 desteği var.
* 6000 mAh batarya ve 100 Watt hızlı şarj desteği === S24+'ta 4900 mAh batarya ve 45 Watt hızlı şarj desteği mevcut.
Not === İki cihazın da ulaşabildiği maksimum ekran parlaklığı 1450 Nit dolaylarında, 5000 Nit falan pazarlama hilesi. Honor 400 Pro'nun modem performansı daha iyi, kamera kıyası için yazılım kalitesi de önemli - sadece sensör boyutuna göre kıyas yapılmaz (Örnek Google Pixel'ler)...
Velhasıl kelam 400 Pro daha çok orta - üst segment arasında kalmış bir cihaz iken S24+ direkt üst segment bir model. Normalde bu kadar kıyasa gerek yoktu ama madem yazdınız, işin doğrusunu göstereyim dedim. Yıllardır bu sektörü takip ediyorum ve beni bilenler bilir, daha kafamdan atıp tuttuğumu gören - duyan olmadı...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surface Area -- 17 Haziran 2025; 11:32:36 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Honor 400'deki RAM tipi LPDDR4X mi? Nereden öğrendiniz bunu?
Sizin için demedim zaten müşteri hizmetlerine yazdım o mesajı. Daha önce Mh ye soran iki kişide böyle kesin olmayan muğlak cevaplar almıştı sizede 2-3 yıl olabilir diye cevap vermişler. Düzgünce söyleyin 2 yıl android 3 yıl güvenlik güncellemesi şeklinde.
Ha ben yanlış anlamışım 😄 aslında bunu ürün özellikleri katoloşunda belirtmeleri gerekir Di epey sitesinde bile 6 yıl yazıyor
Şu an tekrar baktım, Single Core'da çok benzerler ve Multi Core'da Exynos bariz önde...
Görünüm tamamen göreceli, ben daha sade cihazları beğeniyorum.
Google a yazınca çıkan sitelerde bu şekilde görünüyor. LPDDR5 ile 4x arasında çok fark var mı bende merak ettim doğrusu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X