< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sky TR -- 4 Şubat 2025; 18:28:4 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
*Honeywell T3R/T3/T3M* Kullanıcıları (253. sayfa)

-
-
Bende 3-3 ile optimum durdurma gecikmeli başlatma açık ve son olarak yaz saati uygulamayı kapattım bakalım durum ne olcak biraz öğrenmesini bekleyeceğim bu aralarda güneşte olmadığı için değişiklik işe yaradımı bilemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mura_t -- 4 Şubat 2025; 20:54:14 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
T3R oda termostatin opentherm li olmadığına eminmisiniz? Openthermli olmadığını nasıl anlıyoruz. Kombim 60 a ayarlı ancak 30-35 aralığında yanıp kapatarak sıcaklığı sabit tutuyor. Normal bir termostat olsaydı, 60 civarlarında yanıp kapatması gerekmezmiydi? Önceki termostatim öyle çalışıyordu. Yani bu termostatin 30-35 aralığında yanıp sonmesini saglayan şey tam olarak nedir?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
diğer termostatlarda TPİ olmadığı için ayarlanan derecenin üstüne çıktığında dur, altına indiğinde yan özelliği ile çalıştığından ve bir çoğu 0.5 derece hassasiyetli olduğundan kombi uzun süre yandığı için ayarladığınız kazan sıcaklığına gelinceye kadar çalıştırması normal. T3R ise TPİ kullandığı için sık ama kısa süreli ateşlediğinden ayarladığınız kazan sıcaklığına ulaştırmadan kapatması normal. Bu opentherm olduğu anlamına gelmiyor yani, TPİ bir nevi opentherm i taklit ediyor. Mesela siz 2 CR yi 1 yapın bakın o zaman mecburen kazan sıcaklığına gelinceye kadar çalıştırmak zorunda kalır çünkü saatte 1 den fazla ateşleme demiş oluyorsunuz, o zamanda termostat kombiye uzun süre yan diyor. Ben daha önce opentherm bir termostat kullanıyordum, onu söküp bunu taktığımda ben de aynı yanılgıya düştüm, çünkü ona çok benzer bir şekide yan sön yapıyordu, hatta yine bu forumda ya bu başlık altında ya da honeywell genel konusunda aynı sizin soruyu sormuştum
.
-
Saniye hassasiyetinde süre hesaplayıp ona göre zamansal çalışıyor, kaç dk saniye çalışırsam evi bu sıcaklıkta tutabilirim gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3-1 de kullanıyorum hocam. Program saati geldiğinde 1-2 yanışta 60 a kadar çıkarabiliyor ama sonrasında düşük sıcaklıklarda.kontrol altında tutuyor. Yani gercekten kafa karıştırıcı.
Tpi ayrı bir konu hocam ama kombiye bir şekilde, hangi alev boyutunda yanması gerektiği konusunda bir talimat veriliyor ve kombi bunu uyguluyor. Kombinin kendisine kalsa 60 çıkarır dönüş suyu sıcaklığında yukseldigi anda alev boyunu kısar. Yada benmi yanlış biliyorum.
Yok dediğim gibi zamansal çalıştığı için oluyor bu durum. Mesela oda sıcaklığı sabitken önceden hesapladığı süre 2dk 11 sn olsun bu kadar çalış ve dur komutu veriyor kombiye. O sürede çıkabileceği sıcaklığa anca çıkıyor kombi. Ama program geçişlerinde istenen sıcaklığa ulaşmak için çok daha uzun çalışması gerektiğinden ister istemez ayarlanan kazan sıcaklığına ulaşır evin durumuna göre. Bunda da kombi kendi parametrelerine ve ayarlanan kazan sıcaklığına göre kendi alev boyutunu ayarlar. Termostat kombiye ayak uydurur, onun çalışma düzenine göre öğrenir çalışacağı düzeni ve süreleri. Termostat süreye göre aç kapa komutu veriyor sadece. Bu şekilde çalıştığı için zaten modülasyonlu termostattan pek bir farkı olmuyor konfor ve tüketim olarak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansahis41 -- 6 Şubat 2025; 16:46:0 >
Kombiler ısıtma devresinde minimum alev boyunda ateşler, sonra duruma göre alev boyunu arttırır, bunu da çok hızlı yapmaz, çok gerekli olmadıkça da ısıtma devresinde %50-60 alev boyunun üzerine çıkmaz. Bunu fan hızından anlayabilirsiniz, sıcak su kullanımında max alev boyu ile başladığındaki fan sesi ısıtma devresindeyken max alev boyu hemen hemen hiç kullanılmadığı için o düzeyde ses çıkmaz. Sadece buradan bile kombinin max alev boyu kullanmadığını anlayabilirsiniz.
-
Program saatinde ayarlanan sıcaklığa ulaşmak için termostat daha uzun süre yan emri verdiği için bu durum gayet normal.
-
Ne termostat ama! Vallahi üzerine doktora bitirme tezi yazılır 🙂. Anlaması zor ancak doğru ayarda işini çok iyi yapıyor gerçekten.
Aslında Honeywell gibi bir marka neden oransal bant olarak 1,5 derece kullanır, ekranda 0,1 derece farkla göstermez anlamak mümkün değil, çok rahatlıkla oransal bantı 0,5 derece yapabilirdi, nedense yapmıyor, o zaman bu ilk öğrenme süreci de bazı kişiler açısından daha sorunsuz olurdu.
-
Hocam merhaba, 52 de yakıyorum bende. 60 dereceye çıkarmak işe yaradı mı acaba? Benimde bu soğuk günlerde set değerine getirmekte zorlanıyor. Hatta odayı 5 dk havalandırsam bu sefer hiç set değerine ulaşamıyor.
Aslında 60 ta yanmasi tek başına sorunumu çözmedi, ayarı 3-1 yapmanin büyük faydasını gördüm.
Kazan sıcaklığını 60 a getirmek bir çözüm olabilir, hatta bazen daha da yükseltmek gerekebilir, zaten yak söndür nedeni ile o dereceleri çok görmesi mümkün değil. 52 derecede evi set değerine getirmekte zorlanıyor ise aslında evin ısı kaybını petekleriniz karşılamakta zorlanıyor demektir. Yani petek metrajınız olması gerekenden küçüktür. Eskişehir'de 50 kazan sıcaklığında -15 derecelerde bile set değerine ulaşmakta zorlanmıyor benim evde (set değeri 21.5 derece, daha önceleri 23 e kadar çıkmışlığım var o zaman -15 lerde 55 derecenin üstüne hiç çıkmadım). Şu aralar Eskişehir -5 lerde dolanıyor geceleri , sabah kalktığımda 3/1 ile kazan 50 dereceyi görmeden termostat kapatıyor.
-
Sorunum kalmadı çok şükür. Gayet iyi ısınıyorum. 🙂🙂
-
3/1 kullanıyorum bende. Sanırım bizim petek metrajı az ondan dolayı istediğimiz gibi ısınamıyoruz. Üst tarafta evin krokisini paylaştım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X