Şimdi Ara

*Honeywell T3R/T3/T3M* Kullanıcıları (248. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.237
Cevap
132
Favori
255.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 246247248249250
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çalışma döngüsünü nasıl ayarlıyoruz. MEnüleri kurcalerken hiç gözüme çarpmadı benim.

Evet 6'ymış zaten.

• Arkadaşlar selamlar,Termostad ile ilgili çok büyük sıkıntı yaşıyorum. Önceki evim alttan ısıtmaydı çok memnun olarak kullandık ama yeni evin petekli,evin derecesini 22 yapıyorum ama örneğin ev 20 derece olmasına rağmen ateşi kesiyor ya da ılığa yakın su döndürüyor,saatlerce evin ısısı artmıyor,yani ben mi aleti yanlış kullanıyorum anlayamadım. 4 sene alttan ısıtma ile kullandım çok memnundum acaba petekli evde verimli değil mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hayır tam tersi peteklide daha verimlidir, yerden ısıtmada geç tepki verdiği için sorun yaşayan daha çoktur aslında. Yerden ısıtma için parametre ayarlarını zamanında degistirdiyseniz sorun bundan kaynaklanıyordur muhtemelen. Fabrika ayarlarına sıfırlayın derim. Ha bir de yerden ısıtmada düşük kombi sıcaklığı kullandığınız için peteklide de 40 civarına ayarladıysanız ondan da olabilir. Kombiyi en az 50 yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansahis41 -- 30 Aralık 2024; 12:36:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kazan sıcaklığı, petek metrajı vs hepsi önemli, muhtemelen birinden birinde sıkıntı vardır. 22 ye ayarlı iken 20 gösterip ateşlemiyorsa muhtemelen kombinin kendi parametrelerine takılıyordur. Alev işareti varken veya alıcı üstündeki 2. yeşil led yanmasına rağmen kombi yanmıyorsa o kazan sıcaklığı sizin evi ısıtmaya yetmiyor ve kombi kendi parametrelerine göre takılıyor demektir.

Ateşi kesiyor dediğiniz, termostat ekranında alev simgesi mi çıkmıyor, alev simgesi varken kombi mi ateşi kesiyor?

Kombi bağlantısının doğru noktadan yapıldığına emin misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ispanak99 -- 30 Aralık 2024; 23:56:49 >
    Alev olmasına rağmen ılık su döndürüyor. Kazan suyu 60 dereceye ayarlı ama daha ılık bir su ile ısıtmaya çalışıyor. Arada tam ısıttığı da oluyor ancak çok nadir, evin hedef sıcaklığa varması çok uzun sürüyor. Misal bu hafta sonu 2 gün evde değildik evi 20 dereceye düşürdüm,tekrar 22 olması 2-3 gün sürdü. Her sabah uyandığımızda ev 21 dereye kadar düşüyor ama petekler ılık oluyor.

O zaman yeni evdeki kombi kendi içindeki parametrelere takılıyordur muhtemelen. Bunu anlamak için kombinin başında en az bir saat kadar oturup beklemeniz lazım. Röle her tık yapıp çalışıp emir verince çalışıyor mu, röle kapatmadan kombi kapanıyor mu bunları izlemeniz lazım. Sorunsuz bir şekilde aç kapa yapıyorsa sorun termostatın ayarlarında olabilir. (eğer fabrika ayarlarını daha önce degistirdiyseniz)

Belki de NTC su ısı sensörü arızalıdır erkenden kapatıyordur veya bazen açmıyordur veya kombi altındaki petek dönüş filtre si tıkanmışsa yine erken kapatır, rölenin emirlerine uyuyor mu onu tespit etmeniz ve termostatın fabrika ayarlarını kontrol etmeniz lazım. 2CR ayarına bakın 6 olmalı, belki daha önce 9 veya 12 yapmışsınızdır, 3OT 1 olmalı, kontrol edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Termometreniz 20 gösterirken siz aleti 22ye ayarlayınca yakmıyor mu?

Ben bunu cihazın "temperature offset(sıcaklık sapması)" yani 13TO ayarını termometremle eşit olması için -3 derece ayarlarak çözmüştüm. Benim civalı termometrem 20 derece iken T3R 23 dereceye ayarlıydı ama yakmıyordu kombiyi.

Ayarı yaptıktan sonra termometremle T3R cihazım aynı ısıyı gösterip buna göre yaktı ve düzenimi buldum. Bu şekilde sizde aradaki sapmaya göre 13TO ayarını yapın. Konunun ilk mesajında ayarı nasıl yapacağınızı anlatan döküman mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gilth -- 2 Ocak 2025; 22:32:11 >

Evet, önce röle açıp kapattığında kombi de açılıp kapanıyor mu emin olmak lazım. Eğer bu kısım düzgün çalışıyorsa, dediğiniz gibi kombide ya da tesisatta bir problem olabilir. Sir.Eko bence termostatın derecesini iyice yükseltin (28 - 30 C gibi). Bu durumda termostat set edilen sıcaklığa ulaşmayacağından kombiyi hiç kapatmayacak ve kombi sürekli kendi parametrelerine göre çalışacak. Bu durumda kombi 60 C dereceye ayarlıysa peteklerdeki suyun epey sıcak olması gerekir. Eğer hala tam ısınmıyorsa, arkadadaşın dediği gibi ya kombi 60 C gösterdiği halde aslında suyu o kadar ısıtmıyor, ya da sıcak su sistemde düzgün devir daim etmiyor olabilir, bina ve tesisat eskiyse belki dönüş suyu filtresi ya da peteklerde tıkanıklık olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ispanak99 -- 2 Ocak 2025; 23:7:16 >
  • Değerli dostlar, kombim Vailant ecotech pro 286 5/3 . Ev yerden ısıtmalı 160m2 ve 3,5 +1 daire. Vailant markayi servis gelip kuruyor ama honeywell daha hassas ve kullanışlı geldi. Sormak istediğim kombi, parametre girişi isteyebilir, kombiye tanıtmak gerekebilir. Bu kombiden anlayan var mı acaba kombiye tanıtım nasıl olacak? Servis vailant marka dışında takmaz bilgi vermez, taksa da ücret ister.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamermert -- 4 Ocak 2025; 13:39:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Siz T4R alsanız daha iyi olabilir. Vaillantın üst modellerinin termostatı da gayet iyi bu arada...

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Vailant ın üst segment termostatlarını incelemedim açıkçası epey maliyetli olsa gerek. Honeywell fiyat performans duruyoedu açıkçası. Montajı hallederim ama parametre vs bir de garanti bozulması olayı sıkıntı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tamermert T kullanıcısına yanıt

Yeni çıkan model "myvaillant smart oda termostatı" nette 5500 civarı. Kombiniz modülasyonlu, sizin t4r almanız daha mantıklıydı çünkü t3r on/off çalışır. T4R'de 4bin civarı zaten.

Vaillantı ayrıca telefon uygulamasından da kontrol edersiniz; aynı servis gelir bağlar ve garantisi başlar, modülasyonla gayet güzel ve tasarruflu ısınırsınız. Kafanız da rahat olur.

Bende kablolu olan modeli vaillant sensoroom vrt50/2 var mesela. Eğer termostatı koyacağınız yere kablo çekme sıkıntınız yoksa; bu modeli de gayet basit kullanımlı, modülasyonlu ve uygun fiyatlı bir modeldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gilth -- 4 Ocak 2025; 22:22:13 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.